- 5 Haziran 2017
- 5.111
- 12.531
- 178
- Konu Sahibi white moon
Neyseki buna ben karar veriyorum. İyi akşamlar.Aydınlanmanız gerekiyor zaten , yorumlarınızdan anlaşıldığı kadarıyla.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Neyseki buna ben karar veriyorum. İyi akşamlar.Aydınlanmanız gerekiyor zaten , yorumlarınızdan anlaşıldığı kadarıyla.
hem haftanın 3 günü gel, cumartesi pazar gel , 3-4 saat otur yemek çay pasta vss ye iç , ama rahat edeme . Rahat edemiyorsan 1 saat otu git, yada Gelme o vakit gel diye yollarına güller döküyoruz sanki,Rahat edemiyordur belki.
Benim kv bir eltime gidince misafir kontenjanından oturur, diğerine gidince de ev sahibi kontenjanından her işi üstlenir. Bana da gelmiyor direk![]()
Benim annem de dediğiniz aynı anlattığınız gibi.Kendince aktiviteleri var , hiç bişey bulamazsa çıkıp yürüyüş yapar.Gençleri darlamak yaşlıların tabiatı gibi bizim ülkemizde.Aynen doğru tespit yapmışsınız gercekten. Ben bu ülkemizdeki yaşlıların çoğunu anlayamiyorum tek hayatlari cocuklarindan ibaret, onca yıllara hic mi bi arkadaşlık ya da yalnız vakit gecirmekten hoslanacagin bi aktivite sığdıramadın diye sormuyo değilim.
Benim ananem hic böyle değildir simdi onun ne kadar doğru yaptığını daha iyi anliyorum.
Ananem geliniyle altlı üstlü oturur ama çoğu zaman gidip kapısını bile çalmaz. Gelin ne zaman inmek isterse sanki yabancı bi komsusuna iniyormus gibi ara sıra iner aşağı. Zaten gelin kendi ağzıyla diyor ki eger kv böyle olmasaydi ben altli üstlü oturamaz giderdim diyor. Ki dedem öldü ananem senelerdir evde yalnizdir.
Diğer oğlu falan gel bizle yaşa dedi gitmedi, burdaki eşi dostu birakamam diye.
Mahallede kendiyle yaşıt bi sürü komşusu vardir, bi kaçının eşi de ölmüştür onlar da tek yaşayan kadınlar. Hergün onlarla görüşür, hamama falan giderler.
Evdeyken de temizliğini yemeğini yapar ibadetini yapar tv izler hiç kimseyi darlamaz yalnizim diye. Hatta gelinini arar, yemek yapmadıysan gel biraz götür ben cok yaptım der. Yukari çıkıp ziline basmaz telefonla söyler bunu da. Keske herkesin ananem gibi bi kv si olsa. Keske tüm yaşlılar böyle olsa.
Peki siz ne yapmayi dusunuyorsunuz ?Eşimle beraber gidiyoruz annemlere. Şimdi gidince hergun arar. Ya insan hiç mi yalnız kalmak istemez. Ben yemek yapamam diyor tek basına iken. Yani durumlar bu. E çocukların olmasaydı ne yapacaktın dedim. Huzurevine filan giderdi herhalde.gecen yıl yine okulun otel gezisi vardı bir gece. Onda bile ertesi günü surat yaptı.
Anne babaların olduğu kahvaltılarda ne işi var canım kv denin ya da başka birinin. Mantıksız emrivaki işler bunlar en sevmediğim..kahvaltıya o da gidebilirdi onun dışındaki konularda haklı olabilirsiniz
Yazık ki hosgorusuz olmuşuz..
Sanki hiç yaşlanmayacakmış gibi pervasız
Kalksın yemek yapsin ,yok coreklendi başımıza yok efendim temizlik yapsin .
Yok ben hizmetçi miyim diye ortalığı ayağa kaldır diyen tipler ..
Yazık!
Kv evde olmasaydı sanki love story kıvamında hayatlar geçecek
Ve yemeği de evdeki hizmetci Katya yapacak...
Çocuk baktırırken ,para isterken,oğluna yardım etsin derken öyle olmuyor ama o işler...
Kocasına gik diyemeyen kim varsa kayinvalideye cemkiriyor
Bi anne 8 çocuğa bakıyor
Ama yaşlanınca bir yere sigamiyor
Vay ki ne vay!!!
Ya ama bu çok dramatik bir bakış açısı.
Yani anne 8 çocuğa baktı ise gitsin o 8 çocuk analarına baksın, neden eşleri bakıyor.
Bakın buradaki ayrım da çok açık aslında, birlikte aynı evde yaşanıyor. Bu kadın kocası ve oğlu ile özel bir gün geçirmek isteyince kv ye neden vefasızlık yapmış olsun ki, siz ister misin cümbür cemaat maaline sabah öğle akiam takılmak.
Ev işi yapaın yapmasın kısmında ise katılıyorum, o yaşta kadından çok şey beklenmemeli.
Yo ben davete katılmasına değil
Genel yorumlara dedim onu ..
Temizlik yapsın,yok ohhh çöreklenmiş,
Yok yapışmış,el el üstünde oturmuş .
En başta kabul etmemek lazım birlikte oturmayı evet
Ama bu hoşgörüsüzlük beni aştı.
Hami büyüğe hürmet falan .
Yüzlerine söyleyemedikleri
Kocalarına gik diyemediklerini buraya kusmaları beni benden aliyo :)
Maalesef yaşlılarımızın kendi hayatları kendi dünyaları yok, arkadaşları ya uzakta kalmış ya da ölmüş. Yabancılar 80 yaşında dünyayı geziyor bizimkiler kendilerine de bakmıyorlar 60 ında yürüyemez hale geliyorlar kilodan hastalıktan... Eee geriye ne kalıyor çocukların hayatı. O ortamda ne yapılırsa katılmak istiyorlar herhalde. Her şeyde olduğu gibi yaşlılık ve psikolojisi de bizim ülkemizde sıkıntılı...Eşimle beraber gidiyoruz annemlere. Şimdi gidince hergun arar. Ya insan hiç mi yalnız kalmak istemez. Ben yemek yapamam diyor tek basına iken. Yani durumlar bu. E çocukların olmasaydı ne yapacaktın dedim. Huzurevine filan giderdi herhalde.gecen yıl yine okulun otel gezisi vardı bir gece. Onda bile ertesi günü surat yaptı.
Ya var ya seni o kadar iyi anlıyorum ki yeminle bıktım bunlardan hata kocalarımızda bu kdar anacı olınur mu nefret ediyorum ya ben senin ananla yaşamayı kabul etmişim ama herşeyi onlamı yapıcam kardeşim kocaları atmamız lazım başka birley yapamayız değişmezler ya da kaynanalarımız ölcekMrblar arkadaşlar. Ben geçenlerde de yazmıştım. Kv bizimle kalıyordu. Kayınpeder vefat etti. Konu söyle: oğlumun pazar günü okul kahvaltısı varmış. Eşim dedi annesine de hep beraber gidelim diye. E ben de dedim yalnızca öğrenciler ve anne-babalar gidecek diye. Kv alınmış.tripler filan odasına gitmiş yatıyor. Eşim de gitmiş yanına soruyor ne oldu . Ben tam duymadım ama beni şikayet de etmiş eşime. Yok ben niye is yapmıyor diye söylüyormuşum ona. Gerçekten de hiç is yapmaz. Hep yemek isleri bende. Çalışıyorum bir de. Sabah gelirken tartıştık eşimle. Annemle ve benimle bir daha konuşmayacaksın dedi. Ben de hava hoş bana göre dedim. Yanı kizlar ne yapmalıyım