Kv ve evi belllediği evim

Lafı dolandırmadan, direkt söylediğiniz için bravo valla. İşte böyle, birşeyden rahatsız oldun mu yüzüne karşı söyleyeceksin. Ağlarsa da ağlasın, gerçekler ortada; düzgün bakılamayan bir çocuk var. Ve benim evimin düzenini, çocuğumun terbiyesini bozuyor. Getirmeyecekler tabi ki!

Ah kıyamam o bebeğe ben ya 😢 Eltiniz kv nin çocuğuna şiddet uyguladığını biliyor mu? Kv ye “Anne bebeği buraya getirme, hem yaralanıyor hem kızımla anlaşamıyor hem de ben hamileyim ve kafam kaldırmıyor” diyin.
Dedim ama nafile. Eltim çok umursamaz, onun tek derdi ev,çocuk stresinden uzaklaşıp gezmek,tozmak ve para biriktirmek. Kendisi de en az kv kadar özensiz çocuklarına. Yaz gününe çocuğun 15 gün banyo yapmadığı oluyormuş. Çocuk anne baba bile demiyor.

1.5 yaşındaki bebeğin şiddete uğradığını anlamayan anne baba durumu mu daha vahim yoksa anladıkları halde umursamamaları mı bilemedim. Bebek için çok üzüldüm.
Önceliğiniz kendi çocuğunuz elbette, lakin sesiniz gür çıksın biraz yanlışlarını haykırın. Belki oralarda biryerlerde azcık ta olsa vicdan ve ar kalmıştır. . .

Hiç düşünmüyorlar tontriko yaa:/ elin yavrusu ele ucuz derler ya aynen o durum bana yapılan muamele. Çocukla zaten öyle bir ilgileniyor ki sadece karnı doyuyor o da nasıl bir sor:/ banyo yaptırmıyorlar, tırnakları uzun, bezi saatlerce altında, popo pişik..geldiğimde konuştum, bir de hacı olmaya niyetleniyorsun, küçük sabi o şiddet uygulama falan diye..şimdi çocuğa karşı da çok özenli, sık sık banyo yaptırıyor, üzerine kışlık değil yazlık zıbınlar giydiriyor..
Allah hic bir yavruyu anasindan ayirmasin. Demekki biri uyarinca dikkat ediyor

Tepkiniz dogru, ama yetersiz. Bu kadar şiddet gören çocuğu bir yerlere bildirmeniz lazim.
Kendisiyle çok ciddi konuştum. Çok çok daha özenli çocuğa karşı, şiddet uyguladığını da düşünmüyorum, görmüyorum da artık. Kaynım bulaşılacak gibi değil.

Yavrum sen ne zaman Türkiye'ye dondun de evini yemekli ,ikramli yol geçen hanına çevirdi eşinin ailesi? Sen ne emeklerle ne şartlarda birikim yaptın ,çalıştın ,cocugunu bu yaşa getirdin şimdi hamile halinle sana kendi çocuğuna mi baktiracak kaynin?! Eşinle otur konuş ...kaynin kendi göbeğini kendisi kessin ,kendi çocuğuna kendisi baksın.Sen hamile halinle kayinvalideni doyuracagina o seni doyursun.Bundan sonra siz gidin ailesine...torunlarını o zaman görsünler (senin çocuğunu ) ..yoksa doğum izninde kayninin çocuğuna bakip kayinvalidenin gönlünü yaparken bulursun kendini.

Dedim ama nafile. Eltim çok umursamaz, onun tek derdi ev,çocuk stresinden uzaklaşıp gezmek,tozmak ve para biriktirmek. Kendisi de en az kv kadar özensiz çocuklarına. Yaz gününe çocuğun 15 gün banyo yapmadığı oluyormuş. Çocuk anne baba bile demiyor.
Tobe kinamayalim ama 15 gun su sicakta nasil cocuk oyke durur: ( gercekten cok cok cok uzucu

Kaynınızın oğlu kayınvalidenizde mi kalıyor?
Üzüldüm çocuğa, annesi nasıl ilgilenmez.
Kayınvalideniz de galiba size baktırma peşinde

Çocuğa çok üzüldüm 😔 tepkinizde de son derece haklısınız.

Çok yazık. Çok çok üzüldüm 😢

Yavrum sen ne zaman Türkiye'ye dondun de evini yemekli ,ikramli yol geçen hanına çevirdi eşinin ailesi? Sen ne emeklerle ne şartlarda birikim yaptın ,çalıştın ,cocugunu bu yaşa getirdin şimdi hamile halinle sana kendi çocuğuna mi baktiracak kaynin?! Eşinle otur konuş ...kaynin kendi göbeğini kendisi kessin ,kendi çocuğuna kendisi baksın.Sen hamile halinle kayinvalideni doyuracagina o seni doyursun.Bundan sonra siz gidin ailesine...torunlarını o zaman görsünler (senin çocuğunu ) ..yoksa doğum izninde kayninin çocuğuna bakip kayinvalidenin gönlünü yaparken bulursun kendini.
Dönmedim anamnezcim, yaz tatili için geldik. Eve yerleşmedik bile. Ama kv işte. Eşim de pek hevesli ana babasını evimizde misafir etmeye. Engelleye engelleye ancak haftada bir, pazar günü, çocukların olmadığı vakitte evet dedim. Onda da çok tutmuyorum zaten, yemeklerini yiyip,kahvelerini içip kalkıyorlar. Eşim 10 gün sonra gidecek, birlikte vakit geçirsinler diye karşı çıkmıyorum ama temelli geldiğimizde ya da ilerleyen vakitlerde daha sert tepkilerim olacak. Bugün akşam sırtım ağrıdı, biraz dinlenmem lazım dedim, eşim “ne yaptın ki “ dedi. Saatlerce ayakta kalmıştı . Bak iyi hatırlattın, bundan sonra mümkünse anasının evine gitsin, orda görsün beyfendi anasını. Eşimle bir kez daha çok daha ciddi konuşmalıyım, haklısın.

Benim de görümcemin oğlu benzer bir durumda..bir kere kayınvalidemlede iken bana bırakıp bir yere gideceklerdi istemedim çünkü ikiz bebeklerin var onlara zarar veriyor.. bir defasında da eve bırakacaktı görümcem yine kabul etmedim çünkü gezmeye gidecekti..

direkt "istemiyorum,sorumluluk kabul edemem" diyorum.. ki durum zaten böyle yalana gerek yok.

Sizi haklı tavrınızi da doğru buldum kısacası

Selam kızlar,
Kv kaynımın iki çocuğuna bakıyor. Çocuklardan küçüğü 1 buçuk yaşında ve haydutvari bir yapısı var. Daha o bebek demeyin, gerçekten bebeklikten canavar yetiştiriyorlar. Çocuğu döverek, yüksek sesle bağırarak yetiştirdikleri için, o da gördüğünü uyguluyor. Bizzat benim kızıma uyguluyor.
Benim evime kv ben yerleşmeden geçip söz konusu çocuklar(çocuklar sadece pazar günü anne babasının yanında, kaynım ve eltim de sürekli yeme içmelerini kvden karşılıyorlar) ile geçip oturmak istedi, izin vermedim tabi. Biz geldik, bizde akşamlamak istediler, evimiz yerleşmedi, eşyalar her yerde, yorgunuz, ben hamileyim ve ayakta çok kalamıyorum. Bunları düşünüp hassasiyet göstermiyorlar tabi. Herşeyden ötesi evim bahçeli ve zemin taş. Küçük çocuk için çok tehlikeli. Kv baktığı çocuğa hiç dikkat etmiyor, çocuk kaç defa düştü, ağzı burnu morardı bizim evde. Daha da kötüsü benim kızıma saldırıyor, gözlüğünü avuçlayıp alıyor, kafasına vuruyor vs. Gözümü saniye ayırsam ittirse kızımı ve kafası,gözü taşa gelse Allah muhafaza, düşünmek bile istemiyorum. Ha kendileri asla düşünmüyor, çocuk bu özenmeyeceksin, öyle böyle büyür kafasındalar.
Geçen gün konuştum, çocuğa dikkat etmiyorsun bizim ev onun için tehlikeli diye, güldü geçti. Çocuğa şiddet uygulama bak o da benim kızıma uyguluyor dedim, benim vurmam ona tesir etmiyor ki dedi:/ Bugün akşam kv ve kp bizde akşam yemeğindelerdi. Kaynım aradı, çocuğu size bırakacağız nerdesiniz diye, onlar da burdayız buraya getir dediler. Ben de içerdeydim, duydum ve hayır buraya getirmesinler, dikkat etmiyorsunuz çocuğa burda dedim. Yemeklerini yemişlerdi, kahvelerini içeceklerdi. İçip kalkıp gittiler. Kv giderken ağlamış eşime. Ne var şimdi bunda ağlayacak?
Sizce ben mi abartılı tepki vermişim kızlar?
Ben abartı bulmadım şahsen benim kvninde küçük çocuğu var en küçük kaynim 9 10 yaşlarında ama acayip hasere bir çocuk bende çok korkuyorum kendini sakatlıcak diye sürekli peşindeyim hamileyim de valla bazen sinirlerime hakim olamıyorum bağırıyorum yeter diye kızıyorum kaynanam biraz alınıyor gibi diyorum bak çok saygısız dinlemiyor falan pek ses çıkarmıyor esimde şikayet etmez öyle aramızda anlaşıyoruz sizin tepkiniz biraz az bile kalmış

Biz geçici olarak yurtdışındayız. Geçen yaz evi aldık, yurtdışına çıktık. Anahtarı da kv lere bıraktık. Onlar da bizden önce evi kendileri deneyimlemek istedi.
Deneyimleyip ne yapacaklar ki? Araba falan olsa hadi neyse de ev için denemek çok manasız.

Back
X