Kv ve evi belllediği evim

Eşinizle bu konuyu konuşun.
Çocuk ne görürse onu yapar diyorsunuz. Evet haklısınız. Bende evladının çevresinde sürekli onun canını acıtan bir çocuk istemem. Uygun bir dille ayaklarını kesmeye bakın. Baktınız olmuyor kapıyı açmayın, evde yokum, dışarı çıkıyoruz gibi bahanelerle oyalayın. Yapacak birşey yok, önce can sonra canan.

Anladım. Bu kadar rahatlık da garip yani. Aralarından biri de demiyor mu bu kadının da dinlenmeye ihtiyacı var diye?
Hepsi düşüncesiz demek ki. Bu durumda eşinizin tepkisiz kalması en büyük etken bence.
Siz böyle sert tepki vermediğiniz sürece onlar kendi bildiklerini okumaya devam eder.
Ben de eşim 10 gün sonra yurtdışına gidecek, ailesiyle vakit geçirsin diye daha katı olmaktan geri duruyordum ama kendimi arka plana attığım için hata etmişim. Kimse de senin hamileliğin zaten zor geçiyor, kızın da zaten bütün gün seni yoruyor, yazık sana demiyor.

Eşinizle bu konuyu konuşun.
Çocuk ne görürse onu yapar diyorsunuz. Evet haklısınız. Bende evladının çevresinde sürekli onun canını acıtan bir çocuk istemem. Uygun bir dille ayaklarını kesmeye bakın. Baktınız olmuyor kapıyı açmayın, evde yokum, dışarı çıkıyoruz gibi bahanelerle oyalayın. Yapacak birşey yok, önce can sonra canan.
Ayaklarını bi hayli kestim gibi umarım kafalarından da bizim evimize “benim evim” fikrini silerler ve ben evde yalnızken kapıyı dan diye açıp eve dalmaktan vazgeçerler.

Ayaklarını bi hayli kestim gibi umarım kafalarından da bizim evimize “benim evim” fikrini silerler ve ben evde yalnızken kapıyı dan diye açıp eve dalmaktan vazgeçerler.
Anahtarınız onlarda var mı?
Varsa anahtarları kaybettik, kilidi değiştirdik diyin onlara da vermeyin.

Ben de eşim 10 gün sonra yurtdışına gidecek, ailesiyle vakit geçirsin diye daha katı olmaktan geri duruyordum ama kendimi arka plana attığım için hata etmişim. Kimse de senin hamileliğin zaten zor geçiyor, kızın da zaten bütün gün seni yoruyor, yazık sana demiyor.

Siz gitmeyecek misiniz yurt dışına

Tek bildiğim çocuklar için birbirinizi kirmamaniz gerektiği. Fazla tepki vermişsiniz. O cocuğa siz öğütler vererek anlatarak şiddetten uzak tutabilirsiniz ama sırf eltinizin çocuğu diye yapmıyorsunuz.

Tek bildiğim çocuklar için birbirinizi kirmamaniz gerektiği. Fazla tepki vermişsiniz. O cocuğa siz öğütler vererek anlatarak şiddetten uzak tutabilirsiniz ama sırf eltinizin çocuğu diye yapmıyorsunuz.
1 buçuk yaşındaki çocuğu öğütleyerek mi şiddetten uzak tutacağım?
Çocuğa da gösteriyorum, cici yap diye. Asıl onu yetiştirene anlatıyorum her an, bu bebek “tehlikeli şeylere dokunmasını istemiyorsan ortadan kaldır, eline vurma” diye..benim yanımda dikkat ediyor ama gerisini bilmiyorum..

darılan darılsın, ağlarsa ağlasın..
yüz vermeyin hiç..
herkes kendi çocuğu ile zor uğraşıyor bir de başkasıyla uğraşamam doğrusu..
hele şiddet uygulaması filan..

Evet iyi yapmışsınız ama ben şiddet gören çocuk için üzüldüm onun için bir şeyler yapmak isterdim tüm çocuklar melek onları şeytanlaştıran büyüklerinden gördükleri malesef..:(

Vallahi açıkçası dinlenme haricinde genel olarak bu tutumları çok rahatsız edici.
Yani isterse gelin evde tek olsun, bu kadar rahat davranmak saygısızlık.
Oğlumun evidir benimsemesi beni öldürüyor zaten.
Ben evlenince şehir değiştirdim, babamın evine arada bir bi kaç günlüğüne gidiyorum, o zaman bile artık eskisi gibi rahat davranamıyorum. Anlamıyorum insanlardaki bu rahatlığı.
Umarım bu durumdan en kısa zamanda kurtulursunuz. Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.

Vallahi açıkçası dinlenme haricinde genel olarak bu tutumları çok rahatsız edici.
Yani isterse gelin evde tek olsun, bu kadar rahat davranmak saygısızlık.
Oğlumun evidir benimsemesi beni öldürüyor zaten.
Ben evlenince şehir değiştirdim, babamın evine arada bir bi kaç günlüğüne gidiyorum, o zaman bile artık eskisi gibi rahat davranamıyorum. Anlamıyorum insanlardaki bu rahatlığı.
Umarım bu durumdan en kısa zamanda kurtulursunuz. Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.
Amin, çok teşekkür ederim. Umarım en kısa sürede kimseyi huzursuz etmeden bir hal çaresini buluruz.

Aslında eşimi takmazlar benden çekinirler. Kv naz olsun diye yapıyor bunları. Bir de benim eve yerleşmek için yol yapıyor. Daha ne yapabilirim ki sizce?
Dişinizi gösterin yoksa eve gelip kurulduktan sonra iç içe şehir içi dolmuş gibi yaşar durursunuz sevdiğiniz sevmediginiz herkes evinize dolusur , madem eşiniz etkisiz konu ile ilgilenmiyor o zaman lafları sokup sokup gönderin sizinle aynı evde olsa yaşayamaz hissini tattirin ona . Bu ne be hangi cagdayiz gelip evinize yerleşiyor

Dönmedim anamnezcim, yaz tatili için geldik. Eve yerleşmedik bile. Ama kv işte. Eşim de pek hevesli ana babasını evimizde misafir etmeye. Engelleye engelleye ancak haftada bir, pazar günü, çocukların olmadığı vakitte evet dedim. Onda da çok tutmuyorum zaten, yemeklerini yiyip,kahvelerini içip kalkıyorlar. Eşim 10 gün sonra gidecek, birlikte vakit geçirsinler diye karşı çıkmıyorum ama temelli geldiğimizde ya da ilerleyen vakitlerde daha sert tepkilerim olacak. Bugün akşam sırtım ağrıdı, biraz dinlenmem lazım dedim, eşim “ne yaptın ki “ dedi. Saatlerce ayakta kalmıştı . Bak iyi hatırlattın, bundan sonra mümkünse anasının evine gitsin, orda görsün beyfendi anasını. Eşimle bir kez daha çok daha ciddi konuşmalıyım, haklısın.
Şu koşullarda yurtdışından hiç dönmeyin derim ben
İki aylık yaz tatilinde eşiniz bunları demeye başladıysa temelli dönünce işiniz iş

Dişinizi gösterin yoksa eve gelip kurulduktan sonra iç içe şehir içi dolmuş gibi yaşar durursunuz sevdiğiniz sevmediginiz herkes evinize dolusur , madem eşiniz etkisiz konu ile ilgilenmiyor o zaman lafları sokup sokup gönderin sizinle aynı evde olsa yaşayamaz hissini tattirin ona . Bu ne be hangi cagdayiz gelip evinize yerleşiyor
Cesaret edemez artık diye düşünüyorum. Bugün kendisiyle tekrar konuştum söz konusu çocuk için de kendi kızım için de tehlike arzettiği için evimde istemiyorum, gelmesin dedim(büyüyüp, doğru düzgün şiddet uygulamadan oyun oynayabilecekleri kıvama gelene kadar)..duygu sömürüsüne bağlayıp “ben ancak o kadar bakabiliyorum, napayım” dedi ama istemediğimi anladı en azından.

Şu koşullarda yurtdışından hiç dönmeyin derim ben
İki aylık yaz tatilinde eşiniz bunları demeye başladıysa temelli dönünce işiniz iş
Mecbur döneceğiz. Eşimle de konuştuk, özür diledi. Bugün kv ile de sert bir şekilde konuştum “bir daha benimle bir sorunun olduğunda benle konuş, oğlunla değil..huzurumuzu kaçırdığınla kalırsın böyle yaparsan” dedim..yok ben ağlamadım, gücendim dedim diye kıvırdı ama “gücendiysen senin problemin, ben sana defalarca açıkladım, sizin için önemli değil ama benim için çok ciddi tehlike” dedim kapattım. Tekrar tekrar hepsine yinelerim bunları, sorun değil.

Cesaret edemez artık diye düşünüyorum. Bugün kendisiyle tekrar konuştum söz konusu çocuk için de kendi kızım için de tehlike arzettiği için evimde istemiyorum, gelmesin dedim(büyüyüp, doğru düzgün şiddet uygulamadan oyun oynayabilecekleri kıvama gelene kadar)..duygu sömürüsüne bağlayıp “ben ancak o kadar bakabiliyorum, napayım” dedi ama istemediğimi anladı en azından.
İyi bakalım bı takip edin tavirlarinda değişim var mı. Çocuklar için hiç iyi örnek teşkil etmiyor çünkü sizin iki çocuğunuz var dimi onlara şiddet uyguluyor mu kv doğru mu anladım

Tabi ki önce kendiniz açınızdan düşüneceksiniz. Siz normal olanı yapmışsınız şu annelerin oğullarına ağlayıp duygu gösterisi yapmasına sinir oluyorum ne var ağlayacak? Eşiniz ne dedi
Benim kv de oyle. Mutlaka ogluna aglayacak bisey bulur. Benjmki de zaten anasini aglatan kisiyi tufek olsa vurur o derece gaza geliyo😁

Kaynını ve eltını arayıp soylemelısın. Dık bır durus sergılersen ne kadar kararlı oldugunu gosterırsen bence bırdaha cesaret edemezler.

Back
X