Kv ve görümcelerimi sevemiyorum

görümcesinin biri sizsiniz galiba :)))
Canım hiç beklenti içine girme yoksa üzülürsün..Kayınvalideden anne görümceden de abla-kardeş olmaz bence..Ben görümcelerimi aramasam sormasam hiç aramazlar beni bende artık uzak durmam gerektiğini anladım.Niye hep ben ilgileniyorum ki üstelik ailenin tek geliniyim :işsiz: Ben üstlerine düştükçe şımardılar :sopa: Kısacası mesafeli ol boşver.

istisnalar var... benim görümcem ve kayınvalidem melekler rabbim bozmasın allah razı olsun onlardan... ben yarın memleketime gidicem.. yarın görmeye gelirim anne sizi dedim.. hiç gerek yok kızım yorulma işine gücüne bak hayrıyla gidip gelin dedi.. daha ne isterki insan çok şükür..

Aynı durumdayız ben de bi senedir nişanlıyım kimse arayıp sormuyor geçen sene iki bayram aradım görümceleri bu sene aramadım bile görüştüğümüz zamanlar iyiyiz olması gerektiği kadar işte. Ben onları sevmiyorum onlar da beni aramızda saygı var şimdilik ben de çok takıyodum sonra dedim kendime amaan vişne dertsiz başına dert mi arıyosun mesafe en güzeli sende öyle yap neden değersiz oluyoruz ki onlar aramadı diye..

Tatlım seninkiler aramıyomuş. Biz altlı üstlü oturmamıza rağmen bi napıyon nasılsın diye kapımı çalmazlar. Boşver takılma eşinle mutluysan sıkıntı yapma. Biliyorum insan üzülüyo içinde kalıyo ama kendini de hiç ezdirme. Beni ezmeye çalıştılar izin vermedim o yüzden pek sevmezler

Geçinmeye gönlü olmayana öyle yazılır. Adil olun biraz sizde her zaman gelin tarafından bakmayın.
Sizin gelininiz eften püften konuları büyütüp böyle yazsaydı hoşunuza gider miydi?

evet genelde gelin tarafından bakarım hep mesela abime daha çok yüklenirim biraz hal ve hareketlerine dikkat et diye yengeme hep hak veririm hep onun tarafından bakarım sizin gibi ayrımcılık yapmam o gelin diye yalnız burda arkadaş abartmış zaten ona birşey yazmamışım haklısın diye sadece sizin yazım şekliniz nasihat değil de rencide edici şekilde olduğu için görümcesiniz galiba yazdım

Belki onlar da sizi sevemediler , gelinleri olacaksınız diye illa sizi arayı pohpohlamaya mı çalışcaklar insan bunda dolayı kendini değersiz hisseder mi arasalar ne aramasalar ne siz nişanlınızla olan bağınıza iletişiminize bakın bence

evet genelde gelin tarafından bakarım hep mesela abime daha çok yüklenirim biraz hal ve hareketlerine dikkat et diye yengeme hep hak veririm hep onun tarafından bakarım sizin gibi ayrımcılık yapmam o gelin diye yalnız burda arkadaş abartmış zaten ona birşey yazmamışım haklısın diye sadece sizin yazım şekliniz nasihat değil de rencide edici şekilde olduğu için görümcesiniz galiba yazdım
Adil olmadığımı nerden çıkardınız?
Ayrıca benim yazdığıma çok başka yönden bakıp kendi aile içinde ki yaşadıklarınızı yazmışsınız. Yazdigima cevap alamadım. Ben konu sahibine bir şey yazdınız mi diye sormadım.
O zaman siz de her şeyi sorun olarak gören bir gelinsiniz ki cevabım hoşunuza gitmedi.

Yine savunuyorum gelinler o aileleri sevmiyorlar sürekli mesafeli ve uzaklaşmak istiyorlarsa inanın ailelerde o gelinleri sevmiyor sırf oğullarının huzuru için katlanıyorlar. Duygular karşılıklı yani..

yazdığınız ya da merak ettiğiniz şey ne acaba ben yazmışım zaten arkadaş abartmış diye heralde tam okumadınız yazdığınıza daha nasıl cevap olabilir sizde galiba gelininizden çok çekiyorsunuz ki görümcelik yapıyorsunuz arkadaşa iyi bi şekilde nasihat verebilirdiniz abartmışsınız şimdiden böyle davranmayın vs. gibi ama direk napıyoruz biz direk yargılıyoruz. tabi ki kendi hayatımdan örnek cevap vereceğim yan komşumdan değil ayrıca iki tane dünyalar tatlısı görümcem var 7 yıllık evliyim daha incinmedim incitmemde Allahın izniyle abilerimin eşiyle de aynıyız abla kardeş gibi

Hangi eş annesini, kardeşlerini kötüledi acaba? “Görümcelik, kaynanalık yapacak kişiler değil.” lafını ben de çok duydum. Duyuyorsan, bu kırmızı alarm demek.
Ben iki kişi evlenince ailelerin neden birbirine ilgi göstermesi gerektiğini anlamıyorum. Nerde çokluk, orda..
Herkes işine bakarsa bu işler sağlıklı yürür.
Ama biz “X kişi kaynanasıyla iyi geçiniyor” diye dertlenen bir toplumuz. Siz kendinizden eminseniz, iyi ya da kötü olmanızın onların sorunu olduğunu anlarsınız.
Biz görüşmüyoruz ve bu benim sorunum değil. Herkes layığını buldu sonunda, keşke çömez zamanlarımda bu kadar alttan alıp, kendimi yıpratmasaydım.
diğer gelinle tamamen araları açılmış kadını boşatıcaklarmış son anda eşi sahip çıkıp farklı bi ile taşındırmış.Ben iyi niyetimden emimin ama nişanlım biraz pasif kendine güveni var gibi duruyo ama sesş çıkmıyo kimseye ailesi için değil çoğu konuda

Sen nasıl yaklaşırsan öyle olur ilişkiniz sen aramayınca onlar seni neden arasın ki sen bence soğukluğu kendin sokuyosun araya
Ve ailelerle anlaşamayınca o evlilik yürümüyo ne kadar çok sevsenizde birbirinizi herkes ama ailem diyo hiç kimse eşi için ana babadını kardeşini silmez silmemeli ha bazı durumlar olur küser kardeşine o ayrı ama kimse eşini ailesine tercih etmiyo burda bunu anlamak için yeterince konu var
bişey sorabilir miyim bişey ilgim çekti de:)
aileler anlaşamayinca evlilik yürümüyor demişsiniz...
bizim ailede iki aile hiç anlaşamiyo ve de ben bi arayada getirmiyorum. huzurlarini kaçmalarina izin vermiyorum acaba doğru mu yapıyorum..
eşimin ailesi ben ailemle iyiym diye bana karşı soğuklar... sırf onlar için ben ailemi hiçe mi saycam... o yüzden bişey diyemiyolar... ama soğuk davrandiklari sezgiyorum.. annemlerin gelmeleri istemiyo. eşim olmadığı günlerce annem rahatlıkla bana geliyo. ve herşeyi anlatamiyorum annem duramaz ayagi kaldirir diye..
eşimin ailesine de ailem hakkında hiç bişey anlatmiyorum. abimin eşi bebegini kaybetti diye sevinmişler eşimin anlattğına göre.. bu durum zoruma gitti. yaşattklari karşılığı aldi diye.. bunla alakasi bile yoktuu....
biliyormusun eşimin ailesi benim ailem yokmuş gibi davranmalari onlari hayatimdan çikartmak için uğraştıklari kendi tarafina çekmeye çalıştıklari gördüm. eşimi kendi tarafina çekmeye başardi. ben gitmedim ailemi silemem onlar için.. anne baba atılmaz.. bi yıl öncesinde aramiz çook iyiyydik de ailemle kavga ettikten sora bana karşı davranişlari da değişti... bebek olayi değiştirdi...bide eşime benim hakkımda şikayetler başladi. kusura bakma eskiden çook severdim şimsi eskisi gibi sevmiyorum onlari... ayy içimi döktüm :) çok doluymuşum..

bişey sorabilir miyim bişey ilgim çekti de:)
aileler anlaşamayinca evlilik yürümüyor demişsiniz...
bizim ailede iki aile hiç anlaşamiyo ve de ben bi arayada getirmiyorum. huzurlarini kaçmalarina izin vermiyorum acaba doğru mu yapıyorum..
eşimin ailesi ben ailemle iyiym diye bana karşı soğuklar... sırf onlar için ben ailemi hiçe mi saycam... o yüzden bişey diyemiyolar... ama soğuk davrandiklari sezgiyorum.. annemlerin gelmeleri istemiyo. eşim olmadığı günlerce annem rahatlıkla bana geliyo. ve herşeyi anlatamiyorum annem duramaz ayagi kaldirir diye..
eşimin ailesine de ailem hakkında hiç bişey anlatmiyorum. abimin eşi bebegini kaybetti diye sevinmişler eşimin anlattğına göre.. bu durum zoruma gitti. yaşattklari karşılığı aldi diye.. bunla alakasi bile yoktuu....
biliyormusun eşimin ailesi benim ailem yokmuş gibi davranmalari onlari hayatimdan çikartmak için uğraştıklari kendi tarafina çekmeye çalıştıklari gördüm. eşimi kendi tarafina çekmeye başardi. ben gitmedim ailemi silemem onlar için.. anne baba atılmaz.. bi yıl öncesinde aramiz çook iyiyydik de ailemle kavga ettikten sora bana karşı davranişlari da değişti... bebek olayi değiştirdi...bide eşime benim hakkımda şikayetler başladi. kusura bakma eskiden çook severdim şimsi eskisi gibi sevmiyorum onlari... ayy içimi döktüm :) çok doluymuşum..
Canım çok zor bu şekilde evlilik yürütmek ne bileyim benim kv falan beni her götirdüğünde konuştuğumuzda annemleri sorar iyiler mi der bi iş olsa koşar gelir hiç öyle tartışmazlar zaten ikiside ılımlıdır uyumludur kp ve babam da iyi anlaşır mesele kpye benim kız öbür dedemi seviyom demiş hiç kızmadı gönül koymadı dünür ne veriyon bu çocuğa beni sevmiyo muş yaa der babamda ben bakıyom dünür onlara sorsan anasından bile çok sever beni der gülerler.
Ben senin yerinde olsam yapamazdım yürütemezdim.ailemi saymayan birinin aikesini sayamazdım. Ve arayı idare etmek için uğraşmazdım. Ve ölen bi çocuk için sevinseler zaten tüm gemileri yakardım yolardım saçlarını başlarını verirdim ağzının payını. Bi çocuğunun ölümüne sevinecek kadar karaktersizsiniz derdim ...

Sana böyle yap demiyorum ama böyle evlilik yürümez aileler anlaşmayınca olmuyo ne kadar uğraşırsan uğraş sadece biraz daha uzatırsın ama o sondan kaçamazsın. Çocuklarında böyle saygı olmayan bi ailede büyücek ve gördüklerini uygular ilerde.
Allah sabır versin ne diyeyim

Canım çok zor bu şekilde evlilik yürütmek ne bileyim benim kv falan beni her götirdüğünde konuştuğumuzda annemleri sorar iyiler mi der bi iş olsa koşar gelir hiç öyle tartışmazlar zaten ikiside ılımlıdır uyumludur kp ve babam da iyi anlaşır mesele kpye benim kız öbür dedemi seviyom demiş hiç kızmadı gönül koymadı dünür ne veriyon bu çocuğa beni sevmiyo muş yaa der babamda ben bakıyom dünür onlara sorsan anasından bile çok sever beni der gülerler.
Ben senin yerinde olsam yapamazdım yürütemezdim.ailemi saymayan birinin aikesini sayamazdım. Ve arayı idare etmek için uğraşmazdım. Ve ölen bi çocuk için sevinseler zaten tüm gemileri yakardım yolardım saçlarını başlarını verirdim ağzının payını. Bi çocuğunun ölümüne sevinecek kadar karaktersizsiniz derdim ...

Sana böyle yap demiyorum ama böyle evlilik yürümez aileler anlaşmayınca olmuyo ne kadar uğraşırsan uğraş sadece biraz daha uzatırsın ama o sondan kaçamazsın. Çocuklarında böyle saygı olmayan bi ailede büyücek ve gördüklerini uygular ilerde.
Allah sabır versin ne diyeyim
ben onlarin ne düşündüklerini görüyorum ama bişey diyemiyorum...
eşim ailem hakli diyoo annem kızım geçenlerde havale geçirdi. ve hastanede ayagi kaldirdi... naptin torunuma diye... bide ben kızımla uğraşirken dişarda kavga etmişler.. ve o olay bitti.. eşimin ailesi ailemi hiç saymiyor. ama beni sayiyor da ben mi görmüyorum geçen saymadığını hissettim.. elimden geleni yaptım. onlari kahvaltıya götürdüm.. wc ye giderken biz wcye gidecez sende gel demiyoo.. benimde wc ihtiyacim olur demiyolar insan bi söler ... onu farkettim.. ipin ucunu bişeyler yapıyo... annem sana bakmiyolar diyo.. evet doğru bakmiyo da bişey diyemiyorum.. el kızına bakmazlar onlar.
abimin eşi 2 aylıkken düşük yaptı.. sevinmişler.. ben ayaga kaldircaktim size güvenerek söledim diycektim eşim boşver dedi kavga etmedim... bi daha hiç ama hiç anlatmiyorum güvenlerimi bozduu.. hiç bişey anlatmak istemiyorum hiç bişeyden de bahsetmek istemiyorum. gerçekten yoruldum eşim için katlatnmak zorundayim bide çalışıyorum eşim evde çalışnıyo. kaynanam şikayet etmiş hep sen mi yapıyon yemegini.. yapma eşin yapsin demiş önceki konumda yazmişim.. bide çocuğuna bakmiyo demiş.. bi sürü şiayet duydum resmen soğuttu benden. selam veresim gelmiyo kapıya onun ziline basasim da gelmiyo. eşim için yapıyorum onu.

ben onlarin ne düşündüklerini görüyorum ama bişey diyemiyorum...
eşim ailem hakli diyoo annem kızım geçenlerde havale geçirdi. ve hastanede ayagi kaldirdi... naptin torunuma diye... bide ben kızımla uğraşirken dişarda kavga etmişler.. ve o olay bitti.. eşimin ailesi ailemi hiç saymiyor. ama beni sayiyor da ben mi görmüyorum geçen saymadığını hissettim.. elimden geleni yaptım. onlari kahvaltıya götürdüm.. wc ye giderken biz wcye gidecez sende gel demiyoo.. benimde wc ihtiyacim olur demiyolar insan bi söler ... onu farkettim.. ipin ucunu bişeyler yapıyo... annem sana bakmiyolar diyo.. evet doğru bakmiyo da bişey diyemiyorum.. el kızına bakmazlar onlar.
abimin eşi 2 aylıkken düşük yaptı.. sevinmişler.. ben ayaga kaldircaktim size güvenerek söledim diycektim eşim boşver dedi kavga etmedim... bi daha hiç ama hiç anlatmiyorum güvenlerimi bozduu.. hiç bişey anlatmak istemiyorum hiç bişeyden de bahsetmek istemiyorum. gerçekten yoruldum eşim için katlatnmak zorundayim bide çalışıyorum eşim evde çalışnıyo. kaynanam şikayet etmiş hep sen mi yapıyon yemegini.. yapma eşin yapsin demiş önceki konumda yazmişim.. bide çocuğuna bakmiyo demiş.. bi sürü şiayet duydum resmen soğuttu benden. selam veresim gelmiyo kapıya onun ziline basasim da gelmiyo. eşim için yapıyorum onu.
Tamam da eşin neden senin için senin ailenle iyi geçinmiyo gördüğüm kadarıyla sen yapıcı olmaya çalışıyosun ama kimse yardımcı olmuyo sana. Sende boşver yapma eşin için de olsa kendini ezdirme

Tamam da eşin neden senin için senin ailenle iyi geçinmiyo gördüğüm kadarıyla sen yapıcı olmaya çalışıyosun ama kimse yardımcı olmuyo sana. Sende boşver yapma eşin için de olsa kendini ezdirme
eşim ailemden nefret ediyo.. ölsede göbek aticam diyo ..
annem beni onlara verdiğine pişman oldu. altlı üstlü oturmaya baştan istemedim.. istemeye istemeye kabul etmişim. halada içim isinamiyo oturmaya bölelikle pasif biri olup çiktim nereye gittiğimi takip ediyolar gerçekten hiç kimseye kaynanasiyla altlı üstlü oturmaya tavsiye ET-MEM.... bizim yan komşu gelin ariyo d söle bişey yapacakmiş.. gelinle oğlu ilk kiraya çikacakmiş... bileziklerle yukariya evi tamamliycakmişş.. gelin istiycekmi... dedim mecbur istiycek dediler.
bide eşimin daysinin oğluna en küçük olan ev vercekmiş.. kendileri yeni ev aldilar begencek mi dedi mecbur begencek... niye mecburiyetine birakiyolar ki..

eşim ailemden nefret ediyo.. ölsede göbek aticam diyo ..
annem beni onlara verdiğine pişman oldu. altlı üstlü oturmaya baştan istemedim.. istemeye istemeye kabul etmişim. halada içim isinamiyo oturmaya bölelikle pasif biri olup çiktim nereye gittiğimi takip ediyolar gerçekten hiç kimseye kaynanasiyla altlı üstlü oturmaya tavsiye ET-MEM.... bizim yan komşu gelin ariyo d söle bişey yapacakmiş.. gelinle oğlu ilk kiraya çikacakmiş... bileziklerle yukariya evi tamamliycakmişş.. gelin istiycekmi... dedim mecbur istiycek dediler.
bide eşimin daysinin oğluna en küçük olan ev vercekmiş.. kendileri yeni ev aldilar begencek mi dedi mecbur begencek... niye mecburiyetine birakiyolar ki..
Biz bayanlar evlenmeden aman iyi olalım tatsızlık çıkmasın diye tamam diyoruz al işte mecbur ne yaa isterse girer beğenmezse kiraya girsinler dese neyse

Yani seni de anlamıyorum eşim dese ailen ölse göbek atcam diye dakika durmam onun soyadında kusura bakma ama sesini çıkarmadığın sürece ailenide kendini de ezdiriyosun. Ne demek ölseler göbek atarım çok ağır bi söz ve sen bunları söylemesine izin veriyosun. Yüzüne bunu söyleme cesareti veriyosun ve böyle devam ettikçe daha da söylerler nasıl katlanıyosun şaşırdım

Back
X