KV ve hamilelik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Zahmet olmazsa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2020
269
570
33
Yedi aylık hamileyim. KV sürekli şunu al şunu yap diyor ama tavsiye eder gibi değil emir verir gibi. Bir de doğumu özel hastanede yapmak istiyorum. Bulunduğum yerin devlet hastanesi iyi değil diye. Özelde yapma diye diretiyor. Parasından mütevellit. Halbuki eşim dişlerini yaptırdı. 8 bin liraya. Annesi iyi yapmışsın oğlum dedi. Asla gözüm yok. Zaten ikimiz de çalışıyoruz. Pandeminin ilk zamanları uzaktan çalışmaya başlayınca da maaş almaya devam ediyor musun, ne kadar alıyorsun vs diye darlamıştı beni. Kısaca benim para almam veya harcamam bu kadının gözüne çok batıyor. Saygısızlık yapmadan nasıl kurtulurum bu durumdan?

kendiniz çalışıp para kazanmasanız bile evliliğinizde sadece kocanız ve sizi ilgilendiren bir konuda -hele birde siz de çalışıyorken-kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz. Evet bazı insanlar bunu anlamayacak ve soracak hatta ısrar edecek kadar arsız. Ama en güzeli ‘biz eşimle konuşup karar verdik’ diyip konuyu kapatmanız Bıkmadan ve her seferinde.

Bence nerede doğum yapmak istediğiniz kayınvalidenin gündemi bile olmamalı. Konuşsun yapma desin cevap vermeyin bence. Siz yine istediğiniz hastanede doğumunuzu yaparsınız. Bence maaşınızla harcamalarınızla ilgili bir şeyler sorduğunda kestirip atın. Sınır koyduğunuzu belli edin soramasın.

Hadsiz kayınvalide.. doğumu ben yapacağım ve nerede yapacağıma karar verdim diyin.. malesef böyle insanları kırmadan onları bozmadan laf anlayamazsınız ısrarla kendi bildiklerini sizin hayatınız üzerinde diretirler..

Anne senden para falan ıstemıyoruz Kendi paramızla ödeyeceğiz herseyi de

Hadsiz.
Gelinleri oğullarının parasını yiyen asalaklar olarak görüyor birçok kayınvalide.
Çalışsan da çalışmasan da gözüne batar.
Benim de bir dönem böyle bir sıkıntım oldu. Harcamalarıma laf edildi. Eşim de annesine arka çıktı.
Eşimin önüne boşanma dilekçesini koydum. Sonra uzlaştık. Ben daha çok harcadım.
Annesiyle de ilişkimi kestim görüşmüyorum.
Net olun.
Ağızlarını açtırmayın.

Bazen kayinvalidem karışınca, tamam anne sen oyle yaparsın diyorum. Bi ara cocuk meselesine de takmıştı. Yapabiliyorsan doğur bir tane dedim. herkes kendi duracagi yeri bilmeli. Sen he de geç, tamam tamam devlette dogururum de git özelde doğur. Napicak çocuğu geri mi sokacak karnına. En fazla konuşur. Onunda cevabını verirsin. Susmayan da kendi bilir valla. Tabi kocanda senin arkandaysa bu konuda rahat olursun. Sürekli annemde annem diye geziniyorsa mutsuz olup, kavga etme ihtimalinizde yüksek .

Ben böyle durumları ne eşime yansıtirim nede alttan alırım. Çünkü zamanla bu tarz baskılar artıyor ve hak olarak görünüyor. Kısa ve net. BENİM PARAM ,BENİM BİLECEĞİM İŞ ,BIRAKTA BEN KARAR VEREYİM .

“Anne biz paramızı ayarladık sen merak etme” de geç. Özel-devlet seçimi eşinle senin bileceğin iş. Kayınvalide istediği kadar konuşsun, be fark eder?

Ben olsam inadına daha çok harcar gözüne sokardım, siz böyle yapmayın tabi :)
Ay bebek geliyor, takılmayın bunlara, naz yapın bence, hamilesiniz, alınganlık yapın, isteyin, şımarın, neşesi yeter bebişin

Kurtulamazsin. Illa ki biraz tirnak cikarmak gerekiyor boylelerine. Kotu olma ama sesini de cikar. Ne bu boyle dogumuna karisiyor. Parasi sizden cikacak. Sizin hesabinizdan ona ne.

Saygısızlık yaparak
Çünkü bu modeller saygıdan anlamaz

Kayinvalideye noluyormuş nerde doğuracağını ona sormayacaksınız heralde.
Birdaha söylerse, ben öyle istiyorum çalışıyorum kazanıyorum deyin
Hayır çalışmasanız bile kararlarınıza, evinize karışmaya hakkı yok ki. Biraz dişlerinizi göstermenin zamanı gelmiş bence.

Tam.benim.kaynana modeli
Allah'tan uzağım yoksa çekilmez
Laftan anlamaz o yüzden ben cevab verip lackalasmak istemem
Susmayı tercih ederim
Bildiğimi yaparım.
Mesela bende özelde doğurdum eşime onun bulunduğu yerdeki özele niye gitmedik gibi laf olmuş sanirim
Esim alttan alttan söyledi ben çaktım tabi
Para benim param dedim .
Merakliysa kendi dogursun orada dedim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…