• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kv ve temizlik sorunu

Yapsın suratını allah askina yaptığında yarandın mı? Yaparsın göze gelmez yapmazsın göze batarsın alıştırma kv ni. O o sekilde görmemiş olabilir. Ama artik değişti hersey eskisi gibi değil. Tutsun yardımcı millet gelinmi temizlemiş yardımcımı temizlemiş nerden bilecek.

Kv trip dönemi gelmiş. Bu kv nerden buluyor böyle takacak şeyleri ben anlamıyorum.
Bebegine bak sen kendi evine bak suratina aldirma...
Kimseyi memnum edemezsin. Hep daha fazlasını isterler anacımmm
Aynen öylede dayanamıyorum o suratına deli oluyorum ya

Biz nişanlıyken kv sürekli başkalarının yanında laf sokardı
yok sunun gelini hizmetli güler güzlü.
yada sırf laf sokmak için az gördüğü bir geline kıza
ayyy sen cok tatlısın ne güzel gelin kızsın öyle derdi.
kız cay servis etse ay bak görüyomusun cok hamarat derdi.

oysaki o zamanlar bende elimden geleni yapardım.
sonradan ipin ucu koptu tabi tartısmalar yasadık.
şimdi gidersem servise yardım ederim.
9 aylık kızım var fazlasını yapamam.

Şimdi onun yanında konuşurlar yarın da arkandan oh iyi yapıyor niye işini yapsın derler. Boşverin siz işinize bakın. Ay bana gelen kadın çok iyi anne sana da çağıralım de. Biz görmedik derse de asıl bu yaştan sonra göreceksin anne de geç. Diğer gelin de başta yapar göze girmek için yıllar sonra 1 kere yapamaz o zaman gör sen dedikoduyu. Vay burnu kalktı da bilmemne.

Şimdi onun yanında konuşurlar yarın da arkandan oh iyi yapıyor niye işini yapsın derler. Boşverin siz işinize bakın. Ay bana gelen kadın çok iyi anne sana da çağıralım de. Biz görmedik derse de asıl bu yaştan sonra göreceksin anne de geç. Diğer gelin de başta yapar göze girmek için yıllar sonra 1 kere yapamaz o zaman gör sen dedikoduyu. Vay burnu kalktı da bilmemne.
Doğru söylüyosun arkadasım

Vay be. Millet bi gelin alıyo hem hizmetçi hem oğluna köle. Daha ne olsun. Valla bana eşim ya da kv öyle bi şey dese ya da duyursa en son babam beni gelin etmişti hizmetçi olarak buraya geldiğimi bilmiyordum bilsem gelmezdim der otururum. Kimin ne dediği de umruma gelmez. Biz Karadeniz'deyiz kvlerin de epey fındığı filan oluyor. Geçen yıl fındıkta gidip yemek ve temizliklerini yaptım. Sülalede kaç kişi yüzüme bile söyledi. Ben de ben amele olmak için evlenmedim kimse kusura bakmasın yemeklerini yapıyorum daha ne dedim kendi yanlarında da. Kv de bizim yerler çok kötü onu oraya götürür muyuz filan dedi o zaman ;) sen yaparsan her şeyi daha da çok beklerler. Dünyaya kimsenin hizmetçisi olmak için gelmedin. Eşin de dahil. Bunu unutma.

Arkadaslar yeni gelinle yarısa girmek gibi bit niyetim asla yok demek istediğim o yaparda bütün yük ona kalırsa yardımcı olurumdu. Siz bile iyi niyetimi yanlıs anladınız en iyisi ben karısmayım:)
Canım ben çok başka bir şeyi merak ettim,kayınvaliden şimdi 42 yaşındaysa kaç yaşında evlendi çocuk büyüttü de gelini var,eşin 20sinde mi evlendi?Kendi her işini kendi gördüyse küçük evlendiği halde,ondan garipseyebilir temizlikçi almayı filan.

Arkadaslar sorun kv. Ve temizlik.
Kayınvalideminde benimde evimiz çok büyük.
Bir günde asla temizleyemezsin o derece büyük, gelelim konuya. Kv 42 yaşında ve çok şükür bir hastalıgı birşeyi yok genç kendisi. Ona bugune kadar bir çok kez temizliğine yardım etmeyi teklif ettim kabul etmedi. Misafir gelir hizmetimi esirgemem misafir ağırlamayı yedirip içirmeyi çok severim gittiğim heryerdede sofrayı toplarım bulaşıklara herseye seve seve yardım ederim. Kv de yiceksek veya misafir varsa seve seve yardımcı olurum. Benım kv bu ara takmış bana( 6 aylık birde bebeğim var) misafirliğe gidiyor geliyor bana temizlik yapamıyorum midem ağrıyor ertesi gün yanına iniyorum ne o temizlik yapmaya mı geldin( maddi durumumuz çok iyi ben her fırsatta bebekle yetişemediğim için yardımcı tutarım) kendisi memleketten gelin gelmiş eşide varlıklı çok şükür tut bir yardımcı diyoruz günlerce konusmuyor surat o biçim biz öyle görmedikte bilmem nede. Açık açık demiyor ama benım kv yi akrabaları dolduruyor gelin sana yardım etmiyor mu diye bundan adım gibi eminim çünkü ne zaman misafirliğe gidip gelse hep bu mevzular. Artık usandım ben hem kendi evimi hem onun evini nasıl yapıyım? Durum olmasa veya hasta olsa seve seve yapabildiğimi yaparım ama böyle laf sokacak durumunda var gına getirdi. Bide korkum şu bir gelin daha alıcak o kv deme temizlik yaparsa( bende onunla birlikte yardım ederim el mahkum) bu sefer sülalede iyice adım çıkacak napıcam kızlar ben akıl verin
aman hiç bozma cizgini. Yeni gelen yaparsa yapsın.

Öncelikle sen hizmetçi değilsin . Elden ayaktan düşmemiş kayinvaliden gayette yapabilir.
Önceden teklif etmek bile çok yersiz.
Hasta olur , cok yaşlı olur içinden gelirse ki gelmesi çok daha iyi olur yardım edersin . Gelmiyorsada mecbur değilsin.

Gittiğinde sofra kurmaya toplamaya yardım edebilirsin bu gayet normal ve hoş bi davranış olur.
Gelelim bir gelin daha gelicek kısmına. Neden el mecbur olsun kı? Aslında mesele ne biliyormusun ona iyi diyecekler bana kötu diyecekler meselesi yapman. Gelmeyen gelinle şimdiden yarışmak.

Gelen gelin yaparsa bi müddet yapar sonra amman der neden yapıyorum bırakır. Oda yaparsa.
Sende elini cekemessin niyetin anlaşılır ömür boyu hizmetçilik yapar durur aile huzurunu kaçırır sin. İçten pazarlık o yüzden iyi değil işte yapmayin.

Haaa gelen gelinde senin gibi yarış içinde olursa kayınvalidenin evini parlatır kocalarinizin başını yer huzurunuzu kaçırır durursunuz. El ele tutuşup ömür boyu hizmet edin durun sonra kayınvalidenize.

Ne münasebet canım kaç yaşında kadınlar islerini yapıyor ne ya ni?

Mutsuz olucağin iz huzurunuzu bozucağiniz hiç bir ise kalkışmayın.

Eltinizi kardes gibi gorursEniz hayat daha yasanilası olur değilmi?

Daha onceden kucuk bır evde oturuyorduk ancak sımdı evımız gercekten cok buyuk , ve ben asla tek basıma yapamam sefıl perısan olurum , bana duzenlı bır bıcımde kadın gelıyor.

Gectıgımız aylarda kayınvalıdem baska bır sehırde ekstra actıgı ev ıcın bızı yardıma cagırdı , gelın temızlıge dedı ay anne kusura bakma ama ben kendı evımı temızlıyemıyorum dedım ... :KK45:

Bence bu densızlık cunku kendı evıme 5 gunde bır kadın gelıyor, yemeklerımı bıle ben yapmıyorum benden bu sekılde yardım ıstemelerı bırılerının benım garıbıme gıdıyor cagırmamalılar

Canım ben çok başka bir şeyi merak ettim,kayınvaliden şimdi 42 yaşındaysa kaç yaşında evlendi çocuk büyüttü de gelini var,eşin 20sinde mi evlendi?Kendi her işini kendi gördüyse küçük evlendiği halde,ondan garipseyebilir temizlikçi almayı filan.
Evet cnm çok küçük evlenmiş zaten akraba evliliği küçüklükten beri istiyorlarmıs bizde küçük evlendik ne yazıkki

Arkadaslar sorun kv. Ve temizlik.
Kayınvalideminde benimde evimiz çok büyük.
Bir günde asla temizleyemezsin o derece büyük, gelelim konuya. Kv 42 yaşında ve çok şükür bir hastalıgı birşeyi yok genç kendisi. Ona bugune kadar bir çok kez temizliğine yardım etmeyi teklif ettim kabul etmedi. Misafir gelir hizmetimi esirgemem misafir ağırlamayı yedirip içirmeyi çok severim gittiğim heryerdede sofrayı toplarım bulaşıklara herseye seve seve yardım ederim. Kv de yiceksek veya misafir varsa seve seve yardımcı olurum. Benım kv bu ara takmış bana( 6 aylık birde bebeğim var) misafirliğe gidiyor geliyor bana temizlik yapamıyorum midem ağrıyor ertesi gün yanına iniyorum ne o temizlik yapmaya mı geldin( maddi durumumuz çok iyi ben her fırsatta bebekle yetişemediğim için yardımcı tutarım) kendisi memleketten gelin gelmiş eşide varlıklı çok şükür tut bir yardımcı diyoruz günlerce konusmuyor surat o biçim biz öyle görmedikte bilmem nede. Açık açık demiyor ama benım kv yi akrabaları dolduruyor gelin sana yardım etmiyor mu diye bundan adım gibi eminim çünkü ne zaman misafirliğe gidip gelse hep bu mevzular. Artık usandım ben hem kendi evimi hem onun evini nasıl yapıyım? Durum olmasa veya hasta olsa seve seve yapabildiğimi yaparım ama böyle laf sokacak durumunda var gına getirdi. Bide korkum şu bir gelin daha alıcak o kv deme temizlik yaparsa( bende onunla birlikte yardım ederim el mahkum) bu sefer sülalede iyice adım çıkacak napıcam kızlar ben akıl verin
sülalede adın çıkınca ne oluyor ki?
niye eltin temizlik yaparsa sen de mecbur oluyorsun ki?

Ilk önce mesafeni koy sekerim. Gidip gelme, gidersende bir cay icimlik durma, iyi degilim, az uyudum, basimdi oramdi buramdi diye, yarim saat ottur cik evine git! Ayni binadasin anladigim kadariyla.
Hadi misafirligie gittiginde yada misafiri geldiginde yardim ediyorsun, tamam anladim.
Ama kendi evinin temizligini yapamadigin halde ona niye yardim edecekmissin. Insanlar o yasta daha cocuk dogurup bakiyorlar. 42 ne ki?! Sacma!
Diger gelin geldiginde yardim edersede birak etsin. Nasil alistirirsan öyledir. Benim kv ben evlenmeden demisti ki, seni evime güvenemem, diger gelini ( ki o sadece kaynimin sevgilisiydi) güvenirmisde beni (nisanliydik o zaman) güvenemezmis. Bende o günden sonra kalkip dolap acip bardagimi bile almadim. Ha yedik ictiysek masayi kaldirip tezgaha birakip ciktim o kadar. Kendi evimde de hic ona is yaptirmadim.

3 yıl olacak evlenelı daha kaynanamda temızlık yapmadım hastalık olmadığı sürece de yapmam. Ben kendi evimi zor temızlıyorum :110:

Yapmaaaa.. ben yaptım da noldu.. adı yapmasaydın oldu.. yaomadığım zamanlarda da suratlar laflar o biçimdi.. ya ra na maz sın!!! Hiç alıştırma arkadaşım canının kıymetini bil

Gencecik kadın yahu yapsın kendisi ne olacak,yardım tabi ki edilebilir fakat eli ayağı tutuyor hastalığıda yoksa sıkıntı yok :) bence kafaya takma yapsanda derlerrr yapmasanda derlerrr ..

Yahu o kadar paranın pulun, varlığın içinde insan kendine bir kadın tutmaz mı? Koca evde oturmayı bilen yardımcı tutup işini yaptırmayı da bilir. Öyle ona buna ağız eğmez, laf çarpmaz. Gereğini yapar. Görgü çok başka birşey.

Öncelikle kocanın sülalesini es geç yoklarmış gibi düşün.

Kvye gelince kendi evine yardımcı tut ve çık kvnin evine yardımcı var ayak altında dolaş mıyım kahve içmeye geldim de

Konu orda kapanır

Vayy be taze kayinvalide ye bak sen evine temizlikci gelin istiyor. Yavrum 42 yasinda kayinvalide hop hop hoplar masallah o temizlesin yapsij kendisi. Madem super ekonomik durumu yaptirsij baskasina

Hiç temizlik yapmadım kaynanamda. Sadece bir kez o da yıllar yıllar sonra lavabo ovup süpürge tutmuştum bir kez. Bir teşekkür dahi etmemişti. Haa öyle mi dedim bir daha da elimi sürmedim.
Yapma, suratını da takma, yeni gelen elti yaparsa yapsın sakın tongaya düşme kaymağını kaynanan yer.

Bu arada ne biçim yaş o yahu kaynana olmak için. Az daha dişini sıksa oğluyla çifte düğün yaparmış :halay:

Back
X