kv ye fena sinirlendim

Yüzsüzler hadi bi kv. Diğeri? Oda demiyormu hadi senin oğlunun gelininin evide benimki ayıp olur demiyor mu? O yaşa boşuna gelmişler
Bunlar hep yanyana vicik vicik. Çok net degil galiba tavrım. yıllardır hep bendeler. Yüzüm yumuşak çok.

Yapabilirsen, haftasonu icin bir yerlere rezervasyon yaptir gizlice.. Onlara da "önceden esime sürpriz olarak yaptırmıştım" der, 2 günlük eşinle birlikte kacarsin.. Haftaiçi de arkadaşlarınla görüşürsün "sözüm vardi" diyerek.. Alışverişe git, doktora deyip git gez akşama kadar..:))

Hayatım doğru diyosun da bunlar hep süregeliyor yıllardır. Mesela kızının ve teyzesinin kızının evine asla çat kapı gitmezler. Gayet yol yordam bilirler ozaman. E adalet nerede şimdi? Ben de bir annenin kiziyim dimi. Ona öyle buna farketmez denmemeli.

Oğlum var. Dersleri vs. Evde olmalıyız yani.

sizim yüzüm çok yumuşak pambık gibi dedikçe daha çooom çekersiniz aynı srnaryoyu. ben çok açık açık söylerdim bana gelmeden danışmanız gerekiyor hoşlanmıyorum diye. ben huzursuz olacağıma onlar olsun eşinle de 1 kere kavga edersiniz geçer ama kökten çözüm olur

Ben bunu anlayamıyorum. 6 senelik evliyim,ilk sene cidden eşimle çok mücadele ettim bu konuda. İşteyim pat arar,akşama şu gelecek,bu gelecek derdi. Ee derdim işten çıkacağım evi toplayacağım,hazırlık yapacağım böyle olmaz. Yemek yapma hazir al derdi çıkardı işin içinden. Misafir gelir giderdi bende burnundan getirirdim. Ailesini severim eşimin,onlarda son dakika ararlardi geleceğiz diye eşimi,ben tabi yine çıldırırdım. Neden beni aramıyorlar derdim. 1 sene biz birbirimize zehir ettik. En son oturdum konuştum bak misafiri sen ağırlamıyorsun,ev temizliğine karışmıyorsun,yemek işi bende ,ikimizde çalışıyoruz,bana yazık değil mi? Yemeği dışardan almakla bitmiyor,ev toparlanacak,insanlara ikram yapılacak,bulaşık vs derken ben yarın işe gideceğim.Tamam gelsinler bende severim misafir ama müsait olduğumda severim dedim. O günden sonra hafta içi misafir çagırmadı,sadece 2 gün önceden haber veren olursa ağırladık,vakitsiz olmadı en azından. Ailesinden biri ararsa chokkywhokkydudahh 'ı arayın halledin dedi çıktı işin içinden. Şimdi aileside beni arıyor,arkadaşı ararsada bana soracağını söylüyor. Tabiki eşiminde evi burası ,misafir çağırabilir ama bir işin ucundan tutmayacaksa bana sormak zorunda.
Aynı şey sizin içinde geçerli. Aldı başını işe gitti,misafir ağırlamak size kaldı. Bence rahatsızlığınızı belli edin,hatta laf arasında keşke haber verseydiniz,x programımız vardı,iptal etmek zorunda kaldık diyin. Bilemedim en sinir olduğum şey böyle aniden,çat kapı gelinmesi. Anneme dahi gitmiyorum habersiz. Bir gün önceden haber veririm ki kadın aşırı sosyal,fazla gezen biri değil evdedir ama nezakettir bu.

Canim kim nasıl davranıyorsa onlar da öyle davranıyor demek ki. Bence de çok ayıp etmişler. Mutlaka aranması lazım özellikle evin haniminin.
Kızı habersiz gelindiğinde nasıl davranıyor ise sen de öyle davranabilirsin. Birde evde sürekli birilerinin olmasından ve sürekli hizmet etmekten ben de sıkılırdım. Kendini bu kadar sıkıntıya sokmadan net bir tavır alırsan bu iş çözülür. Sinirden titriyip de daha çok sinir olma. Örneğin öğle yemeğini es geçip esin akşam geleceği için sadece akşam yemeği yapabilirsin ogleden peynir ekmek:) veya anne senin elin lezzetli oluyor hazır burdayken yapar misin? Anne kisliklari indirelim yazdıkları kaldıralım. Anne dip köşe mutfak temizliğine girelim. Vs diyebilirsin. Çünkü sanırım senin evinde çok rahat ediyorlar ve vazgecemiyorlar

Aynen biz de boyleyiz. Bir kere benden habersiz misafir çağırdı ve kendi agirlamak zorunda kaldığı günden beri hep bana sorar:):)

Ben boyle dusunmuyorum. Annem de kayinvalidem de benim evime rahatlikla gelebilir. Kardeslerim esimin kardesleri eltim hatta cok samimi oldugum arkadaslarim da... ben annemin evine giderken izin mi almaliyim? Ya da annem evime gelse esim bundan rahatsiz olsa annemi uyarmami soylese asla yapmam yapamam. Esime de boyle bir sey ben soylemem soyleyemem.
Zaten bi insan annesinin evine gelmesinden de stres oluyorsa bir yerde bir yanlis var demektir.BENCE.

Diyelim ki geldi kv benim de baska planim vardi. Cok onemli bir sey degilse kv yuzune bakip ay benim de baska programim vardi demem. Benim yanimda bu hareket cok ayip. Gezmeye gideceksem kv de alirim yanima hadi beraber gidelim derim. Ama evimde misafir varken odalara cekilmek benim yetisme tarzima kisiligime aykiri. Kim yaparsa da ayiplarim.

Yine diyorum rahat etmeyebiliriz yorulabiliriz sitem de edebiliriz bunlar gayet insani tepkiler. Ama misafire surat yapmak bence cok yanlis.

Cok sinirleniyorum boyle insanlara
Yahu eviniz yok mu evinizde oturun? Kimse size hizmet etmek zorunda degil arkadas! Esiniz de pek rahatmis bosver diyor. Bosver tabii yaaa yemegi temizligi yapan kendisi sanki.
Ben senin yerinde olsam asla hizmet etmem. Cikip cikip gez her gun kendisi de otursun evde bacisiyla tas yesin. Kocan olacak arkadasa buradan selam, anasina habersiz gelinmeyecegini ogretsin bir zahmet

Elbette haklisin adaletle davranmak gerekir. Kendi kizina gosterdigi anlayisi sana da gostermesi lazim.

Ama gostermiyor. Bu durumda yapman gereken surat asmak erkenden odana cekilmek olmamali bence. Bir insan yanlis yaparsa ona karsiligi yanlisla vermek dogru degil diyorum ben.

Cocugunuz yanlis yapti sizi uzdu. Misal Misafirlige gittiginiz yerde tuttu ev sahibinin halisina isedi. Bu yanlis bi hareket. Siz de kalkip bu davranis icin cocugunuzu dovdunuz bu da yanlis ni hareket.

Evinizdeyken surat asmaniz yanlis. Esinize sikayet edip hit anneni uyar demeniz de yanlis olur. Insan annesine cat kapi evime gelme dememeli.

Ne yapabilirsiniz diye dusundum.
Kendi evinizde degil de telefonda konusurken ya da siz onlarin evindeyken sohbet esnasinda insanlarin catkapi gelmesini dogru bulmadiginiz anlatabilirsiniz. Ama direkt kv ornek vererek yapmak dogru olmaz. Hele de sizin misafirnizken yapmak hic dogru olmaz.

Allah'ım çok şükür, şu yorumu okuduğuma nasıl sevindim anlatamam.
Şükürler olsun ki tamamen tükenmemişiz, hala merhamet sahibi aile kavramının bilincinde olan insanlar var, hep olun inşallah.
İyilikte kötülükte karşılıklıdır.

Bak gelmisler artik kovamazsin. Kardesi de yaninda ters davranirsan kotu olur. Ama muhakkak yanliz kaldiginiz anda geldiniz hosgeldiniz ama bi daha gelirken bana haber ver lutfen, benim bi planim olabilir vs diyin. Bunu diyin bi dahaki gelmesinin onunu ancak bu alir.

Valla bende cat kapi gelebilir diyen arkadaslara katilmiyorum. Bir kc yildir tanidigim insanlar esimin annesi.de olsa. Bana geldiginde musait degilsem evim musait degilse rahtsiz olurum tabi. Kendi annemle bir tutamam. Annem benim her halimi bilir ve en fazla evim daginiksa ucundan tutar toparlariz gidip sagda solda beni anlatmaz mesala. Ha esim acisndan bakarsak onun rahatsiz olacagi bir sey yok. Bilirsiniz ki evin hali kadindan sorulur malesef. Kimse adamda ne pismis yada daginikmis evin haline bak demez nasilsa. Kisaca bieve misafir kabul etme hakki kadindadir. Hizmetini edecek dagittiklarini o toplayacak olduguna gore. Ha yok benim kocam en azbenim kadar is yapar agarlar tamamen musterek diyorsaniz ayri. Kaldi ki gelmeden once bi arayiversin elne mi yapisir telefon? Konu sahibini gazlamak istemiyorum ama bu kafasina gore gelme haber vermemenseni takmiyorum, sana mi sorucam oglmun evine gelirken demeye geliyor. Kim olursa olsun hele ki yatiya gelecekse haber vermeli.

Bende bazı yorumları okurken hayrete düştüm..Gelmeden haber vermemelerini bende uygun bulmuyorum bu konuda haklı olabilirsiniz..Ama gelmişler yapacak bişey kalmamış.. Birde size ev işlerinde yemek yapmada yardım ediyormuş.. Benimki kesinlikle hiçbişeye yardım etmez..ve canı ne istiyorsa onları yapmamı ister..işyerinden yarım saat geç gitsem on karış suratla bekler evde..hiç yemek yapmadığı gibi benim sabah hazırladığım kahvaltıyla bekler beni evde aç durur kendine bile yapmaz bişey..hep kzıını över yanımda..kızıda anasının ağzını açtırmaz bağırıp çağırır..ondan çok gelir benim evimde kalır..ben söylesem onun dediklerini adım gelin olur..6 aylık evliyken yatak odama girmştir kapı çalmadan..inanın böyle olduğu halde bigün bile surat asıp odaya çekilmedim..eşime sızlandığım olmuştur ama k.valideye belli etmedim.. sonuçta sayılı gün gidecekler..empati yapın bigün sizde k.valide olcaksınız.. siz bunlardan şikayetçiyken sizin gelininzde size normal gelen başka bir bişeylerden rahatsız olacak..

Ben kendi adıma sana tşk. ederim en azından beni başka pencereden bakmaya zorladin,sağol ...

Surat as, kötü davran, istenmediklerini anlasınlar diyenleri hayretle okuyorum.

İnanırmısın bende !yaptığı hiç hoş değil kayınvalidenin bu bir gerçek,ama genede gelen insan eşinin ANNESİ !
Bunuda usulünce konuşacak olan hanımefendinin EŞİ.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…