Kesinlikle katiliyorum size. Ben kendi anneme giderken bile telefon ediyorum musait misin diye soruyorum. Belki kadinin kafasi kalkmiyor yatiyor uyuyordur diye. Herkesin bir duzeni var. annem de bana habersiz kesinlikle gelmez. Cunku bizde bitmiyor mesele,evde bir kisi ille ki yabanci. Benim esim benim anneme yabanci,ben de kaynanama yabanciyim. Herkes herkesin yaninda rahat edecek diye bir kural yok. Bir de ben annemden rahatlikla bir sey isterim ama kaynanadan nasil isteyeyim aninda laf eder bir de dedikodumj yapar arkamdan.
haklısınız bi de bu durum var. aslında belki de kayınvalide, elti, görümce gibi eşimizin ailesi ve akrabaları dedikoducu olmasalar, her şeyi laf etmeseler, açık arayan gözlerle bakmasalar belki de çat kapı gelmeleri bile o kadar rahatsız etmez, ha yine eder de çok fazla stres yaşanmaz. annemle kv bir değil mesela.
annem evime gelse, evimi isterse b*k götürsün, ya da ben çok kötü görünüyor olayım, laf etmez dedikodu etmez, arkamdan ona buna anlatmaz, tutar yardım eder evimi temizler. ama evim ve ben o durumdayken kv gelse, ben onu ertesi gün tüm sülaleden duyarım ''x de pek pasaklıymış evi dağınıkmış kirliymiş, kendisi de pek bakımsızmış evde vs vs''
henüz evlenmedim, nişanlıyım ama şurdan biliyorum bunu. benim nişanlımın abisi evli, müstakbel eltiyle de görüşürüz ara sıra, bilirim kızı yani. geçenlerde nişanlımın evine gittik, eltim yoktu gelmemiş.
laf nasıl açıldı hatırlamıyorum ama kv eltim hakkında dedi ki:
-geçen x in evine gittik haber vermeden, bilerek haber vermedim bakalım ne alemde diye (bu sırada gülüyor) evinin dağınıklığını bir gör, çocuğun oyuncaklar bi yerde, yastıklar bi yerde, her yer her yerde. normalde haber verip gittiğimizde hiç görmediğim bi manzaraydı, sen de öyle dağınık mısın?
ben bunu duyunca hem şaşırdım hem sinir oldum tabii. yahu dağınık olabilir isterse evi birbirine katar oturur sana ne?
ben de ''sonuçta ev hali ve bebeği de var, dağınık olsa ne olacak ki, hem ben de bazen dağınık olmayı salaş olmayı severim evde, haber vermeden birileri gelecek diye her gün hazır ve nazır bekleyemez ki kimse, zaten haber verdiğinizde öyle olmuyormuş'' dedim ve güldüm.
bu art niyeti gördüm ben bi kere. şimdi ben evlenince bu kadın evime ne zaman çat kapı gelse altında bi şey ararım ben.