kv ye gideyim mi? yarına kadar yanıt verin lütfen

Kv ye rica edin size gün içinde kek veya başka bişi yapsın misafirler için akşam eve giderken götürürsünüz. Çamaşırlara ütü yapmayın, topluca kaldırın sadece. Kvden dönüşte süpürme silme yaparsınız olmadı. Ya da gürültüsüz temizliği salı akşamı yapıp, çarşamba akşamı süpürme silme yaparsınız. Kek hazır zaten.

o sızın kendı annenız ve kayınvalıdenızle olan ılıskınız
bırbırımıze gıdecegımız zaman haberlı davetlı gıderız ve ısımızı planımızı ona gore uydururuz sahsen benım evıme gelecelerı zamanda ıster ıstemez ona gore hazırlık yaparım ve ıptal edılmesını ıstemem,
kayınvalıde tuuhh hazırlık yaptım dıye uzulur dusuncesınde degılız , karsımızdakı ınsan yasca buyuk heveslenmıs kac kere davet etmıs planımız oldugunu bıle bıle tamam gelıcem demısız karsımızdakıyle dalga mı gecıyoruz yoo ? e gelıcem dedıysek gıderız ısımız daha onemlıyse anne o gun ısım var su gun olsun derız , kayınvalıdeyle veya anneyle kım oldugunun onemı yok gun kararlastırdıkdan sonra arkadaslarla plan olusturduysak onlara da zaten o gun doluyum derız.

nıye ınsanlara durduk yere tamam gelıcem deyıp sonra gerı bu kadar rahat ve kolay vazgecebılıyorsunuz ben onu anlayamadım sıze gore normal olabılır ama keyfı olarak pek tatlı bır durum degıl. ınsanlara soz verıp keyfımıze gore vazgecmek guzel ve saglıklı bır tutum olmaz, kendı dusen de aglamaz derler kendı gırdıyse cendereye o durumdan nasıl kolay cıkabılecegını soyluyoruz
boyle yaparsan daha ıyı olur stres yapma yetısır mısafırlerın ıcın kendını ekstra yormana gerek yok ıkı tarafında gonlu olur senınde ustunden yuk kalkar dıyoruz

ben hayatı biraz daha rahat yaşamayı seviyorum
Kendimi bukadar strese sokmam şahsen
Evet verdiğim sözü tutarım, ama hayat bu bazen planlar bozulabilir. Kv demde anlayışsız bir insan değildir böyle bir durumda olsam sen zaten çalışıp yoruluyorsun birde misafir ağırlacaksın başka zaman gel herzaman beklerim der, ona gitmemek için bahane aradığımı düşünmez. Eskiden olsa madem misafirin gelecek 1-2 çeşit de ben yapar yollarım çok fazla yorulma bile derdi böyle bir durumda. Artık yaşlandı eskisi gibi yapamiyor pasta börek vs.
Akşam yatmadan evi temizlim, iş çıkışı oraya gidim sonra eve geleyim hazırlık yapayım diye kasmazdım yani. Günler bitmiyor başka bir akşamda kv giderdim, hata eşim gelmesini bekler onunla beraber giderdim.

suan bu durum her zaman olan bırsey degıl bız konu sahıbının suan kı durumunu baz alıyoruz ıkısıne bırden soz vermıs ıkısınınde altından kalkabılecegını dusunuyorum cunku cok basıt oldugunu dusunuyorum bunun ıcın gerı cevırmıs olmanın bır anlamı yok hatta bu yuzden arkadaslarınızı ıptal edın bıle demedım o tarafla da sozlesılmıs cunku bence konu sahıbının tek sıkıntısı aslında gıtmek ıstemıyorken gelıcem demıs olması ve mısafırlerın ılk kez evıne gelecek olmasının telası

dedıgım gıbı sız kendı kayınvalıdenızı annenızı ornek verıyorsunuz ben kendımınkınden sımdı ornek verırsem kımse altından kalkamaz en ıyısı bız konu sahıbının sorununu cozmek ıcın yardımcı olalım aynı sehırde olsak kek yapardım gecerken al derdım yanı ama bıraz da ıkı tarafa da soz verdıgı ıcın telas da yapsın bırsey olmaz hallolur bunlar basıt seyler boyle seyler ıcın davet edenlerın davetlerı de gerı cevrılmez sonucta kızım evınde de yemek yıyeceksın bırde evde yemekle ugrasma burda yer kalkarsın der kadın ,mevzu daha derın daha :)

Tabiki herkes kendinden örnek vererek cevaplıyor, zaten forumun amacıda o değilmi?
Dediğim gibi ben olsam kendimi hiç bunaltmam iş çıkışı doğru eve gider hazırlığımı yapardım. Kv deme de başka bir akşam giderim.
Sizin dediğiniz tabiki yapılacak şeyler, ev temizlemek hazırlık yapmak taş çatlasın 2 saat. Çok zor birşey değil hepsini aynı gün yapmak ama bence gerek yok.
Ben illaki konusahibi benim dediğimi yapsın demiyorum, ben olsam bu şekilde yapardım diye yine kendi açımdan yaziyorum.

Ben olsam söz vermişsem giderim.baştan söz vermeyecektiniz şimdi iptal etmek ayıp olur.zaten heves etmiş kadın iptal ederseniz üzülür.gerekirse hazır ikramlar alır misafire kusura bakmayın diye açıklarım veya akşamdan yaparım süpürge hariç herşeyi onuda işten eve gelince yaparım oldu bitti.biraz yorulcaksınız ama kafanız rahat olur sonra.

Hepimizin aileleri faklı farklı mesela ben bir çok yemeği yemem eğer gideceksem annem de kv de de bana göre yemek hazırlar. en basiti kv bize kola alır.
kv yi de tanımıyoruz belki çok kırılgan bir yapısı var. burada sorun konu sahibinde, bu durumlara göre plan yapmalıydı.
ütülenecek eşyaları dolaba koyup sonra ütülese ne olacak mesela?
keki bir pastaneden alsa?
bence işlerin oluruna bakmak lazım

Gidin bence söz vermişsiniz

Anneniz cagirsaydi işleri bir şekilde ayarlar gidersiniz. Aynı o şekilde ayarlayıp gidin işte.

Zaten akşam gidip bit kaç saat kalacaksınız onun hesabını yapıyorsunuz.

Şimdi kayınvalidenizle aranızdaki diyaloğu bilmiyorum ama ben kayınvalideme giderdim. Hatta gün içerisinde arar anne yarına misafirim gelecek akşam yemekten sonra seninle bir şeyler yapar mıyız diye sorardım. Sormaya çekinmeyin kendi annenizden nasıl bir şeyler isteyebiliyorsanız ondan da isteyebilin.
hatta elinin lezzetli olduğu bir şeyi siz daha gelmeden yapıp yapamayacağını sorun.
bu akşam bunları hallerderseniz yani eğer teklif edip kabul görürseniz akşam taksiyle eve geçersiniz. Yatmadan önce ses çıkarmamak adına banyoyu ve tozu halledersiniz, yarın işten geldiğinizde süpürge kalır onu açarsınız silmenize gerek kalmayacak gibi ince ayrıntılı süpürürsünüz. Ütülenecek çamaşırları 1 günlük dolaba tıkın, misafirler çekildikten sonra ütünüzü yapın ütü bu araya sıkıştırılmamalı daha çok panik yaparsınız.

Ben olsam onu kırmamak adına gider erken kalkardım.

Onlara laflar hazirlardim
üzüldüm kv ye
belki de alışveriş yaptı heveslendi
ben olsam kırılırdım

ütü demişsiniz çok mu acil ütü mesela
çok acilleri yapıp diğer ütüleri sonraya bıraksanız
wc ovmak bir sil süpür toz (üstten hepsi) anca 1 saat
keki de misafirler gelmeden çırpın tamamdır

Git kalbini kırma.biraz oturup misafirim gelecek hazırlık yapmam lazım der çıkarsın. Ne sis yansın ne kebap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…