kv :((

kayınpederinize sabah kahvaltısı hazırlamanızı istiyorlardı değil mi önceki konularınızda... öyle anımsıyorum.
bence aynı evde yaşamaya mecbur olduğunuz süreyi netleştirin önce, ama bunu netleştirmeden önce de evdeki inatlaşma ortamına dahil olmayın, kayınvalideniz sizi tahrik ediyorsa da ona uymayın, eşinize de onun önünde tartışmayın, sabretmekten başka çözüm yok gibi... yaşınız kaç bilmiyorum, çocuk isteğinizi de anlıyorum ama sorunlarınız biraz durulmadan yapmasanız mı acaba? yani çocuk olunca eşlerin ilgisi daha da azalıyor, kayınvalideler-anneler daha da işe müdahil olmak istiyor... torunumdan ayrılamam diye bir dayatmaya girebilirler mi?
yine de anne olma isteğinizi de çok ertelemeyin fakat, eşinizin ve diğer aile bireylerinin dözünde gerilimi gelin yaratıyor izlenimi var sanırım? onu biraz kırıp ayrı ev fikrine eşinizi ikna edebilirsiniz belki?

ah canım ya Allah yardımcın olsun ben de 8 yıl kv ile oturdum evim ayrıldı hala uğraşmaktan vazgeçmedi benden sana abla tavsiyesi eşini seviyorsan sabret tabi yabancı memlekette zor ama şu an için alışmaya çalışmak zorundasın hem evlilik hem ülke değişikliği zor tabi ama ne olur kendini üzme kvler hep böyle ağzınla kuş tutsan yaranamazsın o yüzden sen evliliğinle ilgilen boşver kimse için kendini üzmeye değmez unutma herşeyden ve herkesten daha önemli olan tek şey SENSİN

madem çok uyaniksiniz söyleyin bakalım hangi ulkedeymis o calismadanda kira ödeyen? hemen oraya tasinalimm?
almanya gel buyur kıra ödenılıyor ama devlet karsılıyor bu tüm avrupada böyledır:))) esınız calısmıyorsa tabı calısıyorsada aynı evde durmanın ztn anlamı yok....

gelıyorsunuz buralara ıyı bır hayat ıcın sonrada alışamıyorsunuz ustelık avrupa gıbı yerde kv yasamakta neymıs adamı k... gülerler.... bir ülkeye gelıyorsan dili ögrencen cocuk yapacagına önce dili tam ögren meslek edın kv otur mutsız ustune bırde cocuk sacma sapan. her imkan var bu zamanda kv yasıyan kadına sa....k derim başka birsey demem. rahat bır kavga bıle edemıyorsun ... evlılıkmı bu hayır. okadar anneneler varkı kızım okulunda almamca bılmıyorlar cocukları cddıe alınmıyor ögretmenler tarafından önce dil dil dil .

şaka gıbı karısı hazırlasın işte beraber yaşamın sonucları budur

daha 4 aylık evlısın bır dıl ögren bır cevre edın cocuk yapmagı bılıyorsun ama kv denın evınde onda sorun yok:))) bu bayanlarımız nıye böyle cahıl . o cocugu ne verecen dilini bilmedıgın ülkede ... eğtım şart her konuda

almanyada değilim. hiçbir avrupa ülkesindede kiran odeniyor lafını duymadım sen işsizlik parasıyla karistirdin belki. her neyse. önce üslup öğren !! insanların hayatını bilmeden yargilarsan aynısı başına gelir ozamanda millet sana k....nla güler. şimdi konumdan defolup gidermisin?!!

cocuguda sana sorcak değilim nezaman yapip yapmayacagimi.. bu konumla alakali bisy değil hangi üye meydana getirdi bilmiyorum. bu olsada benim hür irademle istegimle olacak bisey sen karisamazsin.

ooo canim sen sinirini sana yorum yapandan cikarma kimse senin hayatina müdahale etmek istemiyor burda. bence sana daha iyi anlatabilmek icin belkide gözlerini acmak icin biraz sert konusmus olabilir ama sen böyle savunmaya gecmemelisin

düsünsene suan bebegin olsa kayinvaliden her zirta pirta karisacak inan bana sen daha cok sinir olacaksin
evliligine müdahale edince nasil cildiriyoruz hepimiz birde bebek cocuk egitimine karistigini düsün ve evine gidip bu durumdan cekilemiyeceksin
inatlasicaksin belki cocuguna davranmak istemedigin sekilde davranacaksin
esin diyecek büyüktür görmüs gecirmis neden annemi dinlemiyosun.....ooooo bu senaryoyu dahada uzatabilirim ben

bu yüzden sana sert konustu

ev ev üstüne olmuyo canim olmuyo sen bu durum degismeden bence cocuk yapma
hatta esin istediginde bence sunu demek senin hakkin: hayatim cocugumuzu kendi evimizde büyütelim gibi... belki bu ayri eve cikmayi hizlandirir ne dersin?

Huzursuz bir evde dünyaya getirilen çocuğa yazık değil mi? "Ama ben istiyoruuummmmm" gibi bir bencillik olabilir mi, inanamıyorum. Bebek bu, bir insan yani, onu dünyaya getirme kararı ne kadar ciddi bir şey farkında mısınız? Hiç yapmayın demiyor kimse. Sadece uygun şartları sağladıktan sonra düşünün diyorlar. Anne olmak kendinden çok evladını düşünmektir benim bildiğim ama....

Madem gittin sılaya o halde oranıın dilini kültürüne adapte olacaksın gerekirse .çalışacaksın bütün gün evde kim olsa kafayı yer

hayir güzel güzel dertlesmek varken bu üslup nedir salak dedi cahil dedi üstelik moralim bozukken kimse üstüme gelemez. yok canım eşimi ayrı eve ikna edemiyorum dinlemek bile istemiyor mecbur katlancam galiba
ha buarada dil öğrenmek mecburi tabiki ogrencemde ilerde belki caliscamda buraya boş boş kaynanayla oturmaya gelmedim okadar kültürsüz biri değilim.

cocgum olursa ona kimseyi ne ezdiririm nede işime karisabilirler okadar uzun boylu değil ben sabırlı değilim kendimi biliyorum.Allah yinede büyük konusturmasin zaman kime neyi gösterir bilemeyiz

kac yasindasin? cok merak ettim gercekten

cocgum olursa ona kimseyi ne ezdiririm nede işime karisabilirler okadar uzun boylu değil ben sabırlı değilim kendimi biliyorum.Allah yinede büyük konusturmasin zaman kime neyi gösterir bilemeyiz

Buradan hiç öyle görünmüyor ne yazık ki

Ama siz at gözlüklerini takmışsınız, buradaki objektif yorumları kabul etmek istemiyorsunuz.

100 kişi sakın çocuk yapma demiş, görmemişsiniz, 1 kişi çocuk yap demiş, sevinçten deliye dönmüşsünüz.

Çocuğunuza acıdım ben sadece. Burnunuzun dikine gideceğiniz belli çünkü

Ailelerin önünde bir tartismazsin iki tartismazsin da nereye kadar. Üstelik konu sahibi ayni evde yasiyor. Ilk zamanlarimizda ben de kimseye acik vermiyim ona sus bunu sonra konus diye diye baktim kendimi kasiyordum. Kasinti basladi durduk yere. Bir gün esime annesinin önünde öyle bir höt dedim ana ogul ikisi de tirsti. Benim sana sesimi cikarmama nedenim senden cekindigimden degil yüz göz olmamak icin, her seye kavga etmemek icin, beni cahil örüklü kezban mi sandin, kendine ge

Bana yazmak kolay cünkü hep gördügüm sahit oldugum bir durum bu. Buraya gelin diye getirilen kadinlara hizmetci gözüyle bakiyor kayinvalideleri. Konu sahibi Türkiye'de yasiyor olsaydi dediginize ben de katilirdim. Ailesi arkadas cevresi hep arkasinda olurdu kendini yalniz hissetmezdi. Alisverise arkadasina oturmaya gider kafasi dagilirdi. Olmadi calisirdi kurtulurdu kayinvalide dirdirindan. Burada hapis hayati yasatiyorlar gelinlere. Yol dil bilmiyorsun, onu tanimiyoruz, bu kim bilmiyoruz diye bir Allahin kuluyla görüstürmüyorlar. Ya biz bir aileyiz diye tepki koymazsa esi? Ya annem bilir en dogrusunu uzatma sus otur derse? Biz bir aileyiz karismayin diyecek olan adam zaten karisiyla basbasa yasamayi tercih edip evini bastan ayirir. Buralarda kimse yokluktan ayni evde yasamiyor. issiz olsan gecinemiyorum desen devlet kira yardimi bile yapiyor. Param yok desen kurs ücretini karsiliyor. Durumum yok desen cocugunun ihtiyaclari icin yardim ediyor devlet. Bu kadar imkana ragmen niye ayni eve gelin getiriliyor. Annem babam yaslandi yardima biri lazim, Türkiye'den bir gelin getirelim ki gözü acilmasin bize bagimli yasasin, herkes gelini yanina aliyor biz evi ayirirsak elalem ne der... Bu arada konu sahibi bana Fransa'da yasadigini yazdi eyvah ki ne eyvah. Avrupa ülkelerinde yasayan Türk nüfusu icin en kötü olan yer. Hadi Almanya Avusturya Isvicre Belcika bir nebze daha rahat ama Fransa'da yasayan insanlarimiz en az 40 sene geriden geliyorlar. Yani bugün bizim Anadolu'nun ücra köylerinde tasralarinda düsünce sistem nasilsa Fransada 'da ayni. Geneli %100'ü böyle denemez ama benim gördügüm kadariyla durum bu.

Cocuk yapsin tabi anne olsun ama önce kendini kurtarsin kabullendirsin. Inanin dil bilmiyorsaniz bir hicsiniz buralarda. Kocalarin ailesinin tam istedigi de bu. Ben bir kac defa konsoloslukta denk geldim. Sira beklerken sohbet aciliyor. Nerede oturuyorsunuz konusu geciyor kadin kendi oturdugu haric hic bir semti bilmiyor. Vasitaya binecek kadar bile para yok. 2,5 senedir bu ülkede yasiyor kocasi veya kocasinin babasi getirip götürüyor saga sola. Yalniz gidemezmis, zaten öyle sindirmisler ki tek kaybolurum diyor.

Ben konu sahibini ve onun durumunda olan hemcinslerimi uyarmayi görev biliyorum kendime. Buna benzer konulardaki yorumlarimi okursaniz hep yol gösterici olmusumdur. Ben de anneyim Allah nasip etti iki evladim var ve hayattaki en önemli varliklarim. Kimseye cocuk yap ya da yapma deme hakkimiz lüksümüz yok. Derdini anlatana yardim ediyoruz elimizden geldigince.

Isvicrede'de kira ödenir. Zor durumdaysan devlet sokaga atmaz. Isten cikarilsan is bulamasan 3 sene boyunca maasin %80'i kadar issizlik yardimi alirsin. Buranin kadinlari kocanin gözünün yasina bakmaz bosanmak istedikleri zaman. Kocanin nafaka ödeyecek durumu yoksa devlet karsilar kirasini masrafini. Yani maddi olarak her zaman güvence var kadinlara özellikle de cocuklu olanlara. Yanlis anlamayin ama esinizin ailesinin veya cevresinin her dedigine inanmayin. Biraz da kendiniz sorgulayin ne nedir nasildir, hangi isi nerede halledebilirim diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…