Allah sabir versin ayni evde yasayan iki melek insan bile kötü olabilir cok riskli iyiyken kötü olmak pamuk ipliginde ki baska bi ulkedesin cok zor allah yardim etsin senin icin erken olabilr sartlar uygun olmayabilir ama insan ne zaman bosveriyor luzumsuzlari biliyormusun bebegin karnina dustugu zamab o zaman ne gurbette olmak zor gelir nede kv soyledikleri
Çocuğun yoksa bi süre sakın yapma en azından oturum alana kadar. Aklını kullan duygusal davranma. Kv den senle uğraşacağa benziyor. Karı koca arasına girene uyuz olurımherkese hayirli aksamlar.
gecen hafta esimle kavga ettik cok kotuydum. yurtdisina gelin geldim ve halen alismakta gucluk cekiyorum. ben esimle kavga ederken kv kocama aynen bunlari soylemisti ( ben ziril ziril agliyorum o esnada) ben sana nisanlilikta bu is bitsin dedigimde bitircektin sizin evliliginiz yurumezz dedi. simdi esimle bi sekilde normale donduk ama kvnin o dedigi laf icime dert oldu.
az once esime sordum annen niye oyle soylemisti dedim. o da sen istanbulda yasamamizi istiyodunya oyuzden istemedi dedi. evet kizlar iste boyle ben buralara alisamadim ama yuvami yikmak istemiyorum bana teselli vrrecekleri yerine bana zulmediyorlar. cok kotu durumdayim suan aglamak icin zor tutuyorum:/
Bir ev de kaç kişi yaşıyorsunuz?bikac yıl beraber oturcakmisiz canım
kendi sucun hadi yurt disinda gittin yurt beraber yasamakta ne bu zamandaevet beraber oturuyoruz maalesef. beni istemediği kesin ama bende istemiyorum mecburiyetten katlaniyorum. yorumlariniz için teşekkürler
herkese hayirli aksamlar.
gecen hafta esimle kavga ettik cok kotuydum. yurtdisina gelin geldim ve halen alismakta gucluk cekiyorum. ben esimle kavga ederken kv kocama aynen bunlari soylemisti ( ben ziril ziril agliyorum o esnada) ben sana nisanlilikta bu is bitsin dedigimde bitircektin sizin evliliginiz yurumezz dedi. simdi esimle bi sekilde normale donduk ama kvnin o dedigi laf icime dert oldu.
az once esime sordum annen niye oyle soylemisti dedim. o da sen istanbulda yasamamizi istiyodunya oyuzden istemedi dedi. evet kizlar iste boyle ben buralara alisamadim ama yuvami yikmak istemiyorum bana teselli vrrecekleri yerine bana zulmediyorlar. cok kotu durumdayim suan aglamak icin zor tutuyorum:/
Ne dolmussun arkadasim sartlari ne bilmedigimi sadece bebek oldugu zaman insanin herseyi bosverdigini soyledim sadece ben dedim diye bebek yapacak degil heralde sartlarina gore sekillendirir insan hayatini bebek olunca esiyle daha cok yakinlasiyor insan aile oldugunu anliyor anne baba bi tarafta kaliyor esi suan kendi annesinin babasinin yanina dahil olmus biri gibi goruyor olabilir karisini ama bebek olunca biz bi aileyiz karismayin diye tepkisini koyabilir hatta eve cikma isi bile hizlanabilir yani buda ayri bi bakis acisi sizin icinde ordan yazmak kolay olsa gerekki satir satir yazmissinizBunu buradan söylemek kolay. Bu tip kayinvalideler bebek olunca birden melege dönüsmezler. Oglum olmaz üstüste size ev tutalim diyecegine bir de nisani at dedim atmadin diyerek istemedigini acikca söylüyor. Kendi evine cikmadan huzur falan bulunmaz. Konu sahibi bebek yüzünden bütün gece uyumayacak ama sabah mecbur is güc yapacak. Bebekle ben ilgilenirim sen git yat uykunu al diyen mi olacak? Tam tersi biz de dogurduk biz de büyüttük tek basimiza baktik her isi de yaptik diyen tipte bir kaynana var ortada. Bu kadinin öncelikli ihtiyaci adaptasyon. Kimse zorla alip ülkeye getirmiyor. Geliyorsan da marketten ekmek alacak kadar, doktora derdini anlatabilecek kadar dil ögrenmeyi istemeleri de gelenlerin faydasi icin. Ev ev üstünde zaten, bir de bebek. Tabi anne olmaya hakki var ve Allah gönlüne göre versin ama herseyin de bir zamani var. Bu durumdaki gelinlerin genellikle yaptigi hatalar bunlar. Ayni evde yasamayi kabul etmek ve bu sartlarda bebek yapmak. Her seye karisan ve tartisma icin firsat arayan kayinvalideler yüzünden bebegin sevgisini heyecanini bile doya doya yasayamiyorlar.
Kendi evinde bebek uyutmasa, sabah bosver dersin bebek uyuyunca sen de uyursun. Yemekmis temizlikmis sonra da yaparsin ama kayinvalidenin evinde hep hazir kita olman lazim. Esin isten gelince kahvalti ya da bir corbayla gecistirirsin ama kayinpeder varken cesitli yemek yapmak lazim. Üc dört gün evi süpürüp silmezsin yorgun olursun icinden gelmez ama bir gün yapma kaynana acimaz kalk yap der.
Gurbette kaynanayla beraber yasiyorken bebek sahibi olmak hic bir sorununu cözmez konu sahibinin. Bir kisi ciksin hayir ben de bu sartlarda evlendim, bende de böyle kayinvalide var, hemen cocuk sahibi oldum, bütün sorunlarim cözüldügü gibi cok da mutluyum desin. Tam tersi simdi bir de cocugum var elim kolum bagli cikis yolu bulamiyorum diyorlar.
En kisa zamanda kendi evine ciksin gerekirse her gün ekmek yesin kahvaltiyla gecistirsin ama önceligi kendine versin. Bir süre beraber yasanacakmis, ne kadar o bile belli degil. Gercekci olmasi kendi yararina.
kayınvalidenizin söylediği beni dehşete düşürdü şu anherkese hayirli aksamlar.
yıne duyulur aynı evı ıcıodanıza geçin tartışıyormusunuz kavga mı ediyorsunuz herşeyi odanızda yapın böyle fırsatcı kvdelerede koz vermemış olursunuz bu arada hangi ülkedesin dil bilmiyorsan dil okullarına git eğer türklerin yoğun oldugu bir semtteysen arkadaşlık da kurabilirsin en azından evden uzaklaşırsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?