- 27 Haziran 2015
- 362
- 260
- 103
- 36
herkese hayirli aksamlar.
gecen hafta esimle kavga ettik cok kotuydum. yurtdisina gelin geldim ve halen alismakta gucluk cekiyorum. ben esimle kavga ederken kv kocama aynen bunlari soylemisti ( ben ziril ziril agliyorum o esnada) ben sana nisanlilikta bu is bitsin dedigimde bitircektin sizin evliliginiz yurumezz dedi. simdi esimle bi sekilde normale donduk ama kvnin o dedigi laf icime dert oldu.
az once esime sordum annen niye oyle soylemisti dedim. o da sen istanbulda yasamamizi istiyodunya oyuzden istemedi dedi. evet kizlar iste boyle ben buralara alisamadim ama yuvami yikmak istemiyorum bana teselli vrrecekleri yerine bana zulmediyorlar. cok kotu durumdayim suan aglamak icin zor tutuyorum:/
Bir kaç yıl bekle canım acele etme,kendi evine çık düzenini kur bebeğini öle alırsın inş kucağına nacizane tavsiyem.bikac yıl beraber oturcakmisiz canım
canım haklisin ama anne olmak istiyorum, bu hayatta sadece bebeğim için mücadele etmek istiyorum
çok teşekkürler Allah razı olsun, çocuğu ertele diyenler haklı ama inanın elimde değil benim gurbette tek tesellim olsa olsa evladim olur kafamda hep bu var maalesef. yoksa herşeyi kafaya takmaktan siyircamsevgili konu sahibi arkadas;
yasadigin sikinti ne yazik ki anaerkil toplumumuzda siklikla karsilasilan bir sey. maalesef ozellikle de 'gurbetci' ailelerinde bu tur sikintilar yasaniyor. baska sansin yok muydu yahut evi ayir gibi goruslerde bulunmak yasadigin aciya hic teselli olmayacaktir.
yapabilecegin tek sey sukunetini koruyabilmek ve kimseye ozellikle de kv'ne malzeme olmamak. esini annesini susturamadi mi yahut esin annesina bir yanit veremedi mi diye seni koruklemek de son derece gereksiz olacaktir. cunku her insanin, ozellikle de erkeklerin annelerine karsi bu tur basiretsizlikleri oluyor.
yurt disina alismak zor. evlilige alismak zor. baska kulture sahip yeni aile fertlerini kabullenmek daha da zor. ama cok sabir, cok keramet.
bebek sahibi olmak tabii ki hakkin takdiri ancak arkadaslarin dedigi gibi evliligin, iliskin oturmadan cocuk sahibi olmak seni daha da icsel sikintilara sokabilir. eger hamile kalirsan esin tarafindan daha degerli gorulur ve kv ile olan sorunlarinda tarafina cekersin gibi ic ses tarzi bir inancin varsa bundan da kurtul. bilakis daha da yalnizlasacaksindir oyle bir durumda ve herkes daha da karisma hakki gorecektir kendisinde.
Allah yar ve yardimcin olsun.
ohh bunu duymaya ihtiyacım vardı :) inşallah müjdeyi en kısa zamanda alırım ve bütün olumsuzlukları ustumden atarım aminn:)Allah sabir versin ayni evde yasayan iki melek insan bile kötü olabilir cok riskli iyiyken kötü olmak pamuk ipliginde ki baska bi ulkedesin cok zor allah yardim etsin senin icin erken olabilr sartlar uygun olmayabilir ama insan ne zaman bosveriyor luzumsuzlari biliyormusun bebegin karnina dustugu zamab o zaman ne gurbette olmak zor gelir nede kv soyledikleri
ben de esimin isi dolayisiyla yurt disina tasindim. sosyo-kulturel olarak gurbetci bir halimiz yok fakat gerek gozlemlerim gerek de hayatimdan ayrilip yabanci bir yerde yasamanin zorluklariyla yuzlesmis olmam dolayisiyla diyebilirim ki sizi anliyorum.çok teşekkürler Allah razı olsun, çocuğu ertele diyenler haklı ama inanın elimde değil benim gurbette tek tesellim olsa olsa evladim olur kafamda hep bu var maalesef. yoksa herşeyi kafaya takmaktan siyircam
sevgili konu sahibi arkadas;
yasadigin sikinti ne yazik ki anaerkil toplumumuzda siklikla karsilasilan bir sey. maalesef ozellikle de 'gurbetci' ailelerinde bu tur sikintilar yasaniyor. baska sansin yok muydu yahut evi ayir gibi goruslerde bulunmak yasadigin aciya hic teselli olmayacaktir.
yapabilecegin tek sey sukunetini koruyabilmek ve kimseye ozellikle de kv'ne malzeme olmamak. esini annesini susturamadi mi yahut esin annesina bir yanit veremedi mi diye seni koruklemek de son derece gereksiz olacaktir. cunku her insanin, ozellikle de erkeklerin annelerine karsi bu tur basiretsizlikleri oluyor.
yurt disina alismak zor. evlilige alismak zor. baska kulture sahip yeni aile fertlerini kabullenmek daha da zor. ama cok sabir, cok keramet.
bebek sahibi olmak tabii ki hakkin takdiri ancak arkadaslarin dedigi gibi evliligin, iliskin oturmadan cocuk sahibi olmak seni daha da icsel sikintilara sokabilir. eger hamile kalirsan esin tarafindan daha degerli gorulur ve kv ile olan sorunlarinda tarafina cekersin gibi ic ses tarzi bir inancin varsa bundan da kurtul. bilakis daha da yalnizlasacaksindir oyle bir durumda ve herkes daha da karisma hakki gorecektir kendisinde.
Allah yar ve yardimcin olsun.
Size kesinlikle katılıyorum kv ne kadar aldırmazsan o kadar çok mutlu olursun ama ne kadar çok kafaya takarsan o kadarda çok mutsuz olursunO üye oyle canım aldırma yoksay , kaynana işte ne dıyeceksın kı . Ne kadar aldırmazsan o kadar mutlu olursun .
Sanirim yurt disindasiniz k.valideniz ziyareye geldi.
Onun yaninda tartismaniz olmus.Esiniz ve siz k.valide yaninda atisirsaniz,siz aglarsaniz kadina iyi yada kotu yorum yapma hakki vermis olursunuz.
Evliligin iln yili zor gecer.Ayrica.siz baska bir ulkeyede alismaya calisiyorsunuz.
Orada cevre edinebikeceginiz,gerekiyorsa dil ogrenebileceginiz, vs yerlere katilin.Biraz sosyallesmek size iyi gelecek.
Ayrica k.validenin sozune takilmayin, kirici evet.ama yaninda tartismamaya dikkat edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?