Kv

Senem555

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2016
91
35
3
33
Kızlar merhaba, size danışmak istiyorum. 1 yıllık evliyim. Eşimle 10 yıl beraberliğimizden sonra evlendik. Cok şükür sorunumuz yok. Ancak her hafta bazen 1 gün bazen 2 gün üst üste kayınvalidemlere gidiyoruz. Ben bu durumdan çok rahatsız oluyorum. Oraya gittiğimizde eşimin işi oluyor kp işi oluyor bazen arkadaşının yanına gidiyor ve beni bırakıp işini halletmeye çıkıyor. Kv ise yalnız kaldığımızda bana sürekli ben oğluma kardesimin kızını alacaktım ama istemedi. Yoksa şimdiye kadar çoktan evlendirmiştim ama yeğenimi almadı. Köyde kalıyor mis gibi köy kızı sanki neyi vardı diyor. Kızlar ben önlisans mezunuyum eşimin lisede kaldığı ders vardı bu yüzden lise diplomasınıda almıyor işim gücüm var gerek yok diyor ve bu bizim aramızda asla söz konusu olmadı. Ama kv bana sen üniversite okudugun için oğlumu küçük görme bazı kızlar okuyunca burnu gökten inmiyor sende öyle olma oğlumu üzme diyor. Öyle birseyin aramızda asla söz konusu olmayacağını söylememe rağmen hep aynı seyi söylüyor. Geçen bayramda tutturdu köye gidelim diye. Ama eşimin işlerinden dolayı gidemedik gidince de kalacağımız yer kvnin kardeşinin evi yani o kızda orda. Sürekli gidelim diyor. Eşimede Annesini şikayet ediyor gibi anlatmak istemiyorum. Kv daha önce anne bana bunları anlatma artık biz evliyiz kısmet değilmiş ben üzülüyorum diyorum hiç oralı değil kardesimin kızı olsa canım ciğerim kanımdan canımdan olurdu diyorum sana lafım yok üzülme diyor. Ama zoruma gidiyor. Biz düğünümüzü eşyalarımızı herseyi kendimiz yaptık kimseden yardım almadık hatta düğün arafesinde biraz sıkışmıştık kv kp bizim borcumuz var yardım edemeyiz demişlerdi. Borcumuz daha devam ediyor kv borcunuz devam ediyor mu ne kadar kaldı diyor sonrada ah ah kardeşimin kızını alsaydı ben oğlumun elini cebine attırmaz dillere destan düğün yapardım kafasına göre yaparsa ceremesini çeker diyor. Eşimin yanında güzel gelinim güzel kızım iyi misin birşeye ihtiyacın varmı diyor eşim olmayınca başlıyor.Eşime söylesem annesiyle kavga eder. Ama oraya her hafta gitmek istemiyorum eşime işim var diyorum sonra yaparsın gitmemiz gerek bekliyorlar diyor gidincede moralim bozuluyor.Düğünde altın bozduracaktık tanıdık kuyumcusu var kv dedım yok ben bozduramam baska yere götürün Dedi eşim sordu bende yanında annem böyle Dedi hayatım baska yer bakalım dedim yok ben öyle birsey söylemedim Dedi gözümün içine bakarak Kesinlikle hiç saygısızlık yapmıyorum herseyi üslubunda söylüyorum ama anlamıyorum uzun oldu Kızlar kusura bakmayın sizce ne yapmalıyım.

9 yıllık evliyim kv halaaa oğluna istediği bacısının kızını anlatır bilmem kimin kızını alacaktım begenmedi istemedi diyor ,

3-4 yıllık evliydik eşim uyardı bir düre sustu sonra gene konuşmaya başlayınca yani 9 yıl sonra ,
bende dedim ki

benım kocam beyaz kadın kılsız tüysüz kadın eli ayagı güzel bakımlı kadın seviyor benim ellerime aşık olmuş , kara kara ne yapsın onu senın oglun asla begenmez dedim bir yıl daha geçti daha sesi çıkmıyor. ,

kendinle alakalı bir şeyler söyle kocanıda kendinide öv

Aynen ben de saygısızlık yapmak istemiyorum kesinlikle ama usulünce ağzının payını ver üstüne bi de gül şakayla karışık olsun, kocana da komik bi şeymiş gibi anlat annen böyle dedi ben de böyle dedim de geç. Kardeşinin kızını koynuna alsın saklasın alla alla.

Babaannem 30 yıllık gelini anneme derdi ben bu kızı alacaktim oğlum pat diye seni getirdi diye.. annem de hep aynı cevabı verirdi anne o kız seninle 1 yıl duramaz kaçardı bak ben 30 yıldır çekiyorum seni:) kahkaha patlatir çay içmeye devam ederlerdi..
Sizin durum daha kötü çünkü kuzeni o kız Eşinizin.. sırf bu yüzden bile laf söylenebilir ama en güzeli kısmet anne napalım kaderde ben varmisim diyip gülün geçin..

Kayınvalideniz kötü niyetlli gibi gelmedi bana. Demek zamanında çok istemiş , filan kızın eşinizle evlenmesini. Psikolojide Zeigarnik etkisi diye bir kavram var. Yarım kalan, tamamlanmayan işler -istekler akıldan çıkmaz diye.

Sinir bozucu bir durum. Görüşme sıklığını azaltın ve bunu eşinize anlatın güzel bir dille.

Ay en sevmediğim tip kayınvalide.
Ben olsam sürekli bu konuya maruz kalsam açık açık söylerim olmuş bitmiş alamamışsın anne bu konuyu bir daha açmazsan sevinirim rahatsız oluyorum derim.
Bir daha yaparsa da sesi kaydederim eşime de dinletirim o kapıya da bir daha asla ve asla gitmem.
Neden diye sorarsa da açık açık her şeyi söylerim..
Net olmak gerek insanlara karşı alttan aldıkça her gün level atlarlar..

Bencede ses kaydı al. Eşine önce konuşarak anlat. Kv yalanlarsa orda hiç bozma. Yanlız kaldığınızda ses kaydını dinlet . Olacak iş değil. Söylenmez yani böyle şey. Sende çekmek zorunda değilsin. Psikolojin bozulursa evliliğini etkiler o zaman kv hayallerine kavuşur o kızı alır artık oğluna. Akıllı olman lazım. Melek gibi olmana gerek yok. Bence biraz planlı hareket edip bu işin içinden sıyrıl derim.

Bacısının kızını alaydı diş gecirebilirdi.
istedigi gibi yönetir ve yönlendiridi. Gücü yeterdi. Ama oglunun istedigi olunca öyle olmuyo işte...

Anlat eşine. Hatta anlatma ses kaydı al. Biliyorsun erkekler bazen göre göre inanmayabiliyorlar. Daha doğrusu inanmak istemiyorlar. Köye falan da gitme. Eşinin işi olmasa da gitme. Ve ona kendi aynı durumda olsaydı ne hissederdi diye sor. Annesiyle mi konuşur artık ne yaparsa yapsın seni muhattap etmesin.

Bu kadar rahatsiz olup esine anlatmaman hata.
Hatta bir gün gelirde konu acilirsa neden benimle paylasmadin diye sana da kizabilir. Isler tamamen bozulmadan esine danis, destek olun birbbirinize.
Tek basina bu psikolij baskidan kurtulmak akillica degil.
O kendini düzeletene kadar ara koyarsiniz ziyaretlere olur biter.

Esine bir guzel otur anlat yigeniyle ilgili soylediklerini dugun mevzunu felan elini cebine attirmazdim herseyi.kv cani heralde azcik tartisma istiyor.simdi susarsan ilerde seni haksiz cikarir konusturmasaydin rahatsiz oldugunu soyleseydin gibi.
Bastan kesmessen onunu bu muhabbetlerin sonra hic onunu alamazsin.

Telinle ses kaydı yap zaten yazmış arkadaşlar bir de eşinin yanındayken iyi yokken lafını sok aynen onun sana yaptığı gibi .İyilikle yola getiremezsin .

mis gibi köy kızı

ah ah kardeşimin kızını alsaydı ben oğlumun elini cebine attırmaz dillere destan düğün yapardım kafasına göre yaparsa ceremesini çeker diyor.

Kayınvalideniz tam bir terbiyesiz. Eşinizle de konuşun, herşeyi bilsin. Yarın birgün daha büyük terbiyesizlikler yapınca niye daha önce bana anlatmadın bunları diye eşinizden azar işitirsiniz.

bu tip kv lere karşı bu kadar saf salak olmayın gözünüzü seveyim ya. ver lafını her seferinde. ''... ama beni sevdi beni aldı hem kocam benim tipimde kadınlardan hoşlanır teyze kızı hiçte kocamın tipi değil, ben olmasaydım da almazdı onu'' de.
''hem bu devirde akraba evliliği nedir yahu cahil insanlar gibi daha neler'' de...

eşine de söyle. ses kaydı al. hatta baktın devam mı ediyor. biraz da sen oyunculuk yap madem. öyle dedi mi ''yeter artık bıktım bu laflardan''diyerek ağla odaya git. eşin geldiğinde de hala ağlıyor ol ya da gözlerinden belli olsun ağladığın.

sorunca da ağlayarak anlat. ''kaçtır yapıyor çocuk gibi sana söylemek istemedim ama yeter artık, madem öyle hadi boşanalım git teyzenin kızını al hadi git davayı aç'' de hıçkırarak. eşin seni sakinleştirmeye çalışsın. bak bakalım bi daha yapıyor mu.

Konuyu okur okumaz yorum yapmak istedim ama benden once arkadaslar soylemis soylenmesi gerekeni. Benimki de esimin benden onceki sevgilisini istememis, biz sevgiliyken oturdu bi de anlatti guzelce nasil ayirdigini, ayni gun ayrilmak istiyorum ben senin gecmisinle yasayamam dedim bir daha gecmisle ilgili birsey diyemedi kadin. Benimkinin de teyzekizi muhabbeti olmus esimin yaninda ablasi agzindan kacirdi esim korkusundan lafi degistirdi :)

eşinize söyleyin bence, kavga eder tartışırlar falan ama artık yeter sürekli tekrarlanıyorsa bıkkınlık getirir.

bide şu yazı rengini özellikle kör olalım diyemi seçtiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…