kvdem

Çok yazık bu kadınların kendi hayatları meşgaleleri ne biliyim kendi rutinleri yok mu neden hep çocuklarının üzerine çökerler ki?
Çocukları büyümüş evlenmiş kendi hayatlarını kurmuşlar, bir rahat versinler çok sıkıcılar..

Suç tamamıyle kvlerde değil eşlerde, kvde bizede huzursuzluk verdi ama eş/koca biraz sağlam duruyorsa eninde sonunda geri adım atıyor herkes. Bence evini barkını kurmuş erkekler biraz evliliklerinin farkına varsalar böyle şeyler olmayacak.

gitme.. böyle triplerle korkutarak ve huzursuz ederek üzerinizde baskı kurmalarına müsade etme. sizin de yaşadığınız kendinize özel bi hayatınız olduğunu hissettir onlara. bol plan yap gerekirse. bu ne yaaaa... benimkiler de böyleydi. ayyy ne stres olurduk eşimle. sonrası kavga, gürültü.. baktım çok yüz veriyoruz bir mesafe kordum araya en sağlamından. şimdi gerektiği zaman görüşülüyor sadece. kimse benim hayatımı bu şekilde uzaktan programlayamaz. yüz verme sen de bırak küserse küssün

Bu konuda eşlerin devreye girmesi taraftariyim sonuçta eş diyecek biz git geldik hatta demesine bile gerek yok. İlk evlendigimizden x şehirden her dakika nerdesiniz neden gittiniz diye devamlı eşimi sorguladı bende bu konudan rahatsız olduğumu eşime söyledim birşey demedi başlarda devam edince bana da sorma yetkisi gördü kendisinde bende işimiz vardı o yüzden gittik dedim çok zaman oldu aramadiniz diyince kocamla vakit geçiriyorum dedim uzatmadan sonra eşime söylenmiş etmiş siz o düğüne gittiniz su bizim tarafın yerine gitmediniz felan diye esimde işimiz vardı gidemedik bunun tartışmasını seninle yapamicaz dedi. Burada sizin aile olduğunuzu kararları sizin aldiginizi ve eşinin destek olduğunu girmeleri gerekiyor tek başına bu işin içinden çıkamazsın. Bnm annem hastayken bile yeri geldi konuştu eşim sagolsun... Esin dicek yani işimiz var karım hamile yorgun ev işi yaptı gelemedik bunu söyleyince kusuyorlarsa bırakın kussun bizde yaşadık alışınca susar artık bir yerden sonra

Ki birde şu var x şehrine gittik eşimin akrabaları vardı özellikle oradan bir çağrı resmi çekip attım görsünler diye ne zaman ariyacakmisim diye kendimi çektim kabuguma 2 gün sabredemediler aradılar eşimin haberi yoktu benm resmi attığımda akşam aradılar ini duydum mutfakta göbek atmaya başladım tabi o keyifle eşim geldi sen ne ara resim koydun dedi koyarım dedim anladılar artık diye ne dedi dedim oda madem gelmiyorsun iz niye resmin atiyorsunuz demiş esimde karımla gezmeye çıkmıştık başbaşa diyince bnde ego tavan tabi gel dedim bir sariliyim sana bu işler böyle

Ben olsam suratlarına bakmam, içim de öyle bir rahat eder ki oooh mis.

En sevmediğim insan tipi ya, naz da değil ki yaptıkları, bence bilerek alınmak da değil. Tamam insan alınır da bu resmen kaşının altında gözün, gözünün üstünde kaşın var diyip sözde alınmak. Çok fazla yüz veriyorsunuz, ne demek ya hamile yürüyüp gelemez mi falan filan. Yok o 6 tane doğurmuş bilmem ne bilmem ne. Ya bırak herkesin hamileliğini, bir insanın her hamileliği aynı olmuyor ki... Ben şu an (29.haftanın içindeyim) işyerimdeki yemekhaneye merdivenle çıkamayacak konuma geldim sayılır, 4 kat mı 5 kat mı ne. Son kata doğru başım dönmeye başlıyor, bacaklarım ağrıyor, nefesim kesiliyor. Ama benim gözümde altı üstü 4-5 kat-dı bu zamana kadar. Ayrıca ne öyle mıç mıç mıç sürekli görüşme isteği, 6 tame doğurmuş madem, her gün biriyle görüşsün, sizi de biraz rahat bıraksın. Hani bi şaf vardır ya yüz verdik Ali'ye diye, bu durum o durum işte. Hatta fazlası var eksiği yok.

Benim şahsi fikrim biraz mesafe koymanız yönünde. Anne baba olmuşlar sözde ama büyüyememişler halen.

Kv mi cumadan cumaya ararım. Haftada 1 veya 2 haftada 1 gideriz. Sen baştan abartmışsın şimdi önünü alamıyosun.

Ay bi ara benim kayınvalidem de öyleydi. Eşim de pek haz etmez öyle ama ilk zamanlarda anlatırdı her şeyi. İsterlerdi ki her nereye gidersek arayalım söyleyelim, geldik gittim diyelim. Ha bunu kötü anlamda demiyorum ama bana hep garip geliyordu, hala da geliyor gerçi. Ama onların aile yapısı öyle, birbirlerine haber verirler hep. Kaldı ki kayınvalidem (ev hanımıyken) her gün annesini arar, her şeyi anlatırdı. Biz ona ne anlattıysak eşimin anneannesinden duyardık aynısını. En sonunda dayanamadım söyledim eşime, neden annen böyle yapıyor diye. Çünkü bir zaman sonra söylenenler her ne kadar sır vs olmasa da göze batıyor. Düşünsene yeni evlisin, atıyorum cafeye gitmişsin tatlı yiyorsun. Kayınvaliden arıyor konuşuyorsunuz. Sonra bir ara anneanne arıyor şöyle şöyle yapmışsınız, şunu şunu yemişsiniz afiyet olsun diyor.

Tabii bu sadece örnek, bunu yaşamadık. Yaşadıklarımız daha absürt ve garipti, aklımda kalmamış hiç.

Ama zamanla ve biraz da uyarıyla düzeliyor bu tarz şeyler. İnsanların evlilik kavramını anlaması ve alışması için zaman lazım ne yazık ki...

öncelikle kadındaki beklentiyi düsürün. hemen gelmek zorunda degilsinz haftasonuna sarkıtın işleri.tani ogun pazarmı geldiniz. zaten yorgunluk var esle birlkte haftasonu tekrr ziyart olabilr deyin. dizde kacmayın biye gelmedi demiş ya canı istemiyor evinde duryor cok uzun olmadı sanki neolacak gibi cevaplar verin

geri kalan beş kardeşe de aynılar mı?değillerse höst diyeceğiniz yeri bilmediğinizden oluyor bunlar.

Arkadaslar inanın esimle birbirimize girdik bu konular yüzünden bosanmayı kalkıstık ama bende usandm artk ugrasmaktan esimi korkutmuslar bi kere benm dedgmi yapıp gitmiyosak ikinciye annesi küsünce hadi gdelm diyor hemen yda bögle yaptkları icin bana bugun annemlere git annemi ara diye bana baskı yapıyor aramıyorum gitmiyorum sonra annesi böyle bi olau ckarınca esim diyorki ben sana git dedim bak gene küsmüş diyo yani herşey eşimden kaynaklanıyo cok yüz veriyo onlardan cekinip korktugunu hissettiriyo, onlarda bize baskı yapıyor blmıyorum yani benim ilk önce bu sorunu esimle halletmem lazım ben ne kdar dik dursamda esim bu fırsatı veriyo ellerine cocugumz dogcak halen aile gibi degliz

Her zaman soyluyorum gene soylicem.Balik bastan kokar.Alistiriyosunuz insanlari annecim annecim babacim babacim gereksiz samimiyet sonra da vay kustu vay alindi.Bastan icinizden geldigi sekilde davransaniz mesafe koysaniz hicbiri ola
mayacak.Hamile hamile kendinizi uzmeyin lutfen.Kafaniza takmayin.Bebeginize odaklanin.

Zaten bu kdar cok üstümüze düsmelerinin bi sebebide ben uzak duruyorum bize ilişmesinler diye ona snir oluyolar ilgilensnler gelsnler dye yapıyolar ben hep karsı cksamda esim benim kdar saglam duramıypr karsılarında ben sucun yarısınıda esimde bluyorum nedense

Böyle alistirmissin, senin hatan .neden her cagirdiginda gidiyorsun yada trip attığında kendini suçlu hissedip telafi etmeye calisiyosun? Konuşarak halledemiyorsun belli .gitme sıklığını azalt ilk önce .mesela haftada bir yada 2 haftada bir git .sitem ettiğinde duymamazlıktan gel ..esin istediği sıklıkta gitsin,o gidiyor diye her seferinde peşine takılma .bir süre sonra onlar da alışır bu düzene . Yarın çocuğun olacak ,kar-kış demeden çocuğu alıp 2 günde 1 yollara mi düşeceksin? Söylerken kolay geliyor ama iş uygulamaya gelince beyin error veriyor haberin ola ..

İnanın evlendigimden beri hic öyle vıcık vıcık alıstırmadım bana hep mesafeli oldgm icin niye böyle niye uzak bize karışmıyo gülmüyo şaka yapmıyo dye kavvga ckartıyordu kaynanam bunlar huy edinmisler herşeye alınmayı bide esimi kıskanıyorlar

o zaman eşinle de mücadele etmek zorunda kalacaksın üzgünüm canım... o görüşsün gitsin gelsin seni bu kadar bunaltmaya kimsenin hakkı yok

ister küssün ister küsmesin ben kafama göre takılırım. buna mı üzülüyosun hamile halinle umursama.

Valla smdi söylüyorm anlamıyolar ama cocuk oluncada anlamazlarsa anlamasınlar kapıyı kapatır oturrum bu zamana kdar kar kış demeden nazlarına döndk sırf huzurumuz olsun dye cocugu ben onlar icin perisan edemem esim o zaman gitsn anasının yanına napıyım o zamanda halden anlamazlarsa sorun onlarda demekki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…