eşin aldığınız kararı çiğniyor sen halen onunla tartışmayayım derdlndesin çok yumuşak başlı olduğunu hepsi biliyor
Senin ailen isteseydi acaba yine verelim mi derdi
yoksa karar aldik olmaz mi derdi?
Bu sorunun cevabi onemli ...
Siz sadece esinizin ailesinin sizi yolunacak kaz gibi
gördüklerinden dem vurmussunuz,
fakat sizin aileniz de oyle...
çok ince bir konu ne yazsam bilemedim,sizde kiradaymışsınız aslında ev alırken büyükler yardımcı olmaya çalışmalı tabii imkan varsa..
Sözde herseyi yapıyorlar bize cok yardım ediyorlar.Yok böyle bişey kurus yardım etmediler.Cok şükür elim ayagım tutuyor calışıp,paramızı kazanıyoruz.Savurmuyoruz.Ama ben yemedim,fedakarlık gösterdik birikim yapmaya basladık.O da mı gitsin?Sinir oluyorum...Ev alcaz diyorlar herkesin yanında ev fiyatları 200-300 bin civarında 5000 tl para verceklermiş öyle dediler.Herkes gelip diyor ne kadar sanslı bir gelinsin kv 200-300 bin ev alıyor size.Bunları duyunca dahada sinir oluyorum.Vercekleri 5000 tl zaten verdigim bilezikler 2 sene oldu hala vermediler
Kv arayıp konustugum zaman eşimle tartışma sebebi.Kadın ekleyip ogluna öyle anlatıyor,aglıyor.
Ailelere yardım edilir tabi imkan ölçüsünde
Burada önemli olan istedikleri yardımın amacı.
Kimi aileler var ki evlatlarının geçimini düşünmeden sürekli maddi destek bekliyorlar.
Bu forumlarda çok okuduk böyle örnekleri.
Hastalıktır vs. durumlarında kesinlikle yardım elini uzatmalı her evlat zaten.
Ama bu para isteme işi rutine bağlanmış gibi sizde.
Hem eşinin ailesinin,hem de senin kendi ailenin bu isteklerini karşılarken
iyi düşünmeniz, tartmanız lazım.Aslında güzel bir karar vermişsiniz uygulamalısınız.
Ev alacakmışsınız ne güzel.Eşin madem ailesinin suistimallerinin farkında
hayır demeyi öğrenecek biraz.Başka türlü ne elinizde kalır ,ne avcunuzda.
Senin kayınvalidenle yüzgöz olman hoş olmaz.Eşin konuşsun annesiyle.
Anne ev alıcaz,bak fiyatlar çok yüksek.Çalıştığımız emeğimiz değerlensin
istiyoruz.Başımızı sokacak bi evimiz bile yok daha filan desin.
Yani biraz ağlanacak tabiri caizse.HAtta yeri gelecek arada para isteyecek annesinden.
Anne çok sıkıştım,nakit yok yanımda,acil şu kadar para lazım falan desin:))
Şaka bi tarafa ama içinde bulunduğunuz durumu ve sıkıntılarınızı açıklıkla ortaya koymazsanız-
anlatmazsanız kimse anlamaz sizi.
İşte bu sebeple bazen karşında ağlanan insanlara aynı taktikle cevap vereceksin...
Ailelere yardım edilir tabi imkan ölçüsünde
Burada önemli olan istedikleri yardımın amacı.
Kimi aileler var ki evlatlarının geçimini düşünmeden sürekli maddi destek bekliyorlar.
Bu forumlarda çok okuduk böyle örnekleri.
Hastalıktır vs. durumlarında kesinlikle yardım elini uzatmalı her evlat zaten.
Ama bu para isteme işi rutine bağlanmış gibi sizde.
Hem eşinin ailesinin,hem de senin kendi ailenin bu isteklerini karşılarken
iyi düşünmeniz, tartmanız lazım.Aslında güzel bir karar vermişsiniz uygulamalısınız.
Ev alacakmışsınız ne güzel.Eşin madem ailesinin suistimallerinin farkında
hayır demeyi öğrenecek biraz.Başka türlü ne elinizde kalır ,ne avcunuzda.
Senin kayınvalidenle yüzgöz olman hoş olmaz.Eşin konuşsun annesiyle.
Anne ev alıcaz,bak fiyatlar çok yüksek.Çalıştığımız emeğimiz değerlensin
istiyoruz.Başımızı sokacak bi evimiz bile yok daha filan desin.
Yani biraz ağlanacak tabiri caizse.HAtta yeri gelecek arada para isteyecek annesinden.
Anne çok sıkıştım,nakit yok yanımda,acil şu kadar para lazım falan desin:))
Şaka bi tarafa ama içinde bulunduğunuz durumu ve sıkıntılarınızı açıklıkla ortaya koymazsanız-
anlatmazsanız kimse anlamaz sizi.
İşte bu sebeple bazen karşında ağlanan insanlara aynı taktikle cevap vereceksin...[/Q
Hastalık oldu biz bir aileyiz al dedigim için mi suc bende mi diye kendimi sorgulamaya basladım.Gecen gün elektrigi ödeyememiş 100 tl istiyor.Eşimde kızdı söylendi,vermedik.
Tesekkür ederim kızlar...Eşim dün aksam geldi gün içinde neler yaptık konuşuldu.Para konusunu sormadan kendi anlattı.Sesin ben sana sordugumda evde konuşuruz dedin.Rahatsızlık duydun bunu sana söylememden,bu yuzden x den aldım yatırdım hesaplarına 2 gün sonra verceklermiş dedi....Biz senle karar aldık,bizim hiç kimseye keyif için verecek paramız yok dedim.
KV;oglum parayı bulamadık sende varsa ver,biz sana verelim ya da bulabiliyorsan bul.
EŞİM;anne bende para yok nerden bulcam x sorayım varsa onda veririm.Alcagınızı alamıyorsun,ona buna acıyıp para veriyorsunuz sonra oglum koş.Benim nasıl gecindigimi siz biliyor musunuz?
ARALARINDAKİ KONUŞMA BU ŞEKİLDE
anlamıyorum hala hangi yüzle parayı istiyorlar????
canım Allah' tan eşin aklı başında davranmış çok şükür :)
gerçekten zor bir durum.. yukarı tükürsen sakal bıyık hesabı
tam eşin bu yola dönmüşken sakın yarın öbürgün bişey olduğunda eşine üzülülp verelim deme
boşver
ve biran önce ev alıp borca girmeye bak canım.. en garanti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?