Kv'nin bizi yoluncak kaz zannetmesi :(

guzelimm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2009
3.990
426
163
Kızlar nerden baslasam nasıl anlatsam bilmiyorum daha öncede konu actım kv ile görümce ve eşimin yaptıklarınla ilgili....Biz eşimle kendi dügünümüzü,eşyalarımızı herseyimizi kendimiz yaptık.Evlendim eşimin üstüne olan kv telefonundan dolayı evime evliligimin 3.günü icra tebligatı geldi.Ödedik sorun yapmadık.Eşyaları ödicez dediler onlarda ödenmedi onlarıda yıllar içerisinde ödedik.Kv dolap aldı siz ödiceksiniz hediye dedi eşim tamam anne dedi,ödemedi bilerek son 4 taksiti.Kv kalktı perdelere halılara,evin eşyalarına sayın ödeştik dedi.Bende kızdım dedim dolap taksiti 400 tutuyor,evin eşyaları milyarları buldu....
KP hasta oldu hastahaneden cıkarmak için bileziklerimi verdim.Kızı 1000 tl para verdi,verirken borc dedi öyle verdi....Bu böyle uzayıp gidiyor.Ben babam için kredi cekmiştim yarısını ödedi babam diger yarısınıda biz ödüyoruz şimdi.
EŞİME dedim her iki tarafada evlat olarak yapcagımızı yaptık,hastalık olmadıgı sürece her iki tarafada para vermek yok.Zaten vermem,biz zorda kalıyoruz dedi.
BUGUN kv aramış eşimi para istemiş,eşim telefonda kenarda biriktirdigimiz paradan verelim mi 3 gün sonra verceklermiş dedi....Eve gelince yüz yüze konuşuruz dedim.Eşime ne desemde kavga etmesek.Yüzüm asık,sinirim bozuldu.Kadın herseyi bizden istiyor.Ev almayı 1 sene daha ertelicez bu gidişle.....

Kenarda olan paradan sesimi cıkarmadan,eşimle tartısmadan vermeli miyim?İsteme nedenleri birine borcları varmış.Biz maas elimize gecince önce borcları,giderleri ayırıyoruz kalan para olursa gezip tozuyoruz.Ellerinde ki parayı savuruyorlar,alacaklarını almıyorlar...Sonra oglum yetiş şunu ödeyemedik,şu oldu şöyle böyle.Eşimde söylüyor ne ben sizden bişey istiyorum,nede siz benden bişey istemeyin artık diyor ama....Aglayınca kv,eşim üzülüp bana geliyor.Kadın aglamasıyla herseyi yaptırdı bu güne kadar.

Son düzenleme:
eşin aldığınız kararı çiğniyor sen halen onunla tartışmayayım derdlndesin çok yumuşak başlı olduğunu hepsi biliyor

Senin ailen isteseydi acaba yine verelim mi derdi
yoksa karar aldik olmaz mi derdi?

Bu sorunun cevabi onemli ...

Siz sadece esinizin ailesinin sizi yolunacak kaz gibi
gördüklerinden dem vurmussunuz,
fakat sizin aileniz de oyle...

eşin aldığınız kararı çiğniyor sen halen onunla tartışmayayım derdlndesin çok yumuşak başlı olduğunu hepsi biliyor

Eşim geldigi zaman ona kararımızı cignedigini söyliycem,ailesi yuzunden cok kavgalar ettik.Eşimle kv yüzünden tartısmak istemiyorum huzurum bozuluyor hep onların yaptıkları yuzunden.Akıllı davranmak istiyorum bu sefer.Sinirime içimdeki öfkeye direnerek konuşmam lazım ama nasıllll

Senin ailen isteseydi acaba yine verelim mi derdi
yoksa karar aldik olmaz mi derdi?

Bu sorunun cevabi onemli ...

Siz sadece esinizin ailesinin sizi yolunacak kaz gibi
gördüklerinden dem vurmussunuz,
fakat sizin aileniz de oyle...

Tespitin cok dogru her iki tarafta aynı.Şöyle bir gercek var benim ailem 5000 tl ise bana actıgı yara kv actıgı 40 bin tl...Kendi ailemi aldım karsıma konuştum.Konuştugum günden beri 1 tl bile istemediler.Eşimin ailesi her gördüklerinde ne koparırsam kar hesabındalar.Eşimde akıllandı vermiyor.Çünkü cok zorda kalıyoruz....Kv aglayınca hersey degişiyor.

çok ince bir konu ne yazsam bilemedim,sizde kiradaymışsınız aslında ev alırken büyükler yardımcı olmaya çalışmalı tabii imkan varsa..

çok ince bir konu ne yazsam bilemedim,sizde kiradaymışsınız aslında ev alırken büyükler yardımcı olmaya çalışmalı tabii imkan varsa..

Sözde herseyi yapıyorlar bize cok yardım ediyorlar.Yok böyle bişey kurus yardım etmediler.Cok şükür elim ayagım tutuyor calışıp,paramızı kazanıyoruz.Savurmuyoruz.Ama ben yemedim,fedakarlık gösterdik birikim yapmaya basladık.O da mı gitsin?Sinir oluyorum...Ev alcaz diyorlar herkesin yanında ev fiyatları 200-300 bin civarında 5000 tl para verceklermiş öyle dediler.Herkes gelip diyor ne kadar sanslı bir gelinsin kv 200-300 bin ev alıyor size.Bunları duyunca dahada sinir oluyorum.Vercekleri 5000 tl zaten verdigim bilezikler 2 sene oldu hala vermediler

Esine guzel bir dille tekrar soyle kararimzi cigniosun biz zor yetistiriyoruz vs diye.baktin ki olmaz verelim diyor sen de kesin ve net dille bunun mumkun olmayacagini yoksa ona tavir alcagini vs gibi soyle.yarinda kayinvalideni ara onunla konus durumunu.madem esin de kiyamiyor aglamasina.sonucta skntiyi oglu yalniz cekmiyor.kayinvalidenle konusmalisin durumu.

canım ev alacağınızı söylesin eşinde,hala kiradayız desin sıkıntınızı anlatın sizde..

Kv arayıp konustugum zaman eşimle tartışma sebebi.Kadın ekleyip ogluna öyle anlatıyor,aglıyor.

Kv arayıp konustugum zaman eşimle tartışma sebebi.Kadın ekleyip ogluna öyle anlatıyor,aglıyor.

canim belli ki kv kendini acindiriyor ogluna..gercekten cocugunu bole kullanan aileler var..ama cocuklarin da bir yerde ailelerine dur deme hakki vardir..tabiki yardim olur yeri geldiginde ama bunu kullanma boyutuna gelmeden dur demek lazim..bence sen esinle konus ben artik skldim bu durumdan de,sen nasil istiyorsan yap ama ben nasil aileme yardim etmiyorsam artik senin ailenede yardimda bulunmak istemiyorum de, bu durumda ne halde olacaginizi da soyle, yani ev de almak istiyorsunuz anladigim kadariyla sonucta sirf mal mulk icin degil bunun baska durumlari da olabilir hastalik vs bisi olabilir yani mutlaka kenarda biraz para olmali bence yani ben hep ole dusunmusumdur ..acil durumlar icin..bu yonden anlatabilirsin esine hani sadece ev uzerinden degil..

Tesekkür ederim kızlar...Eşim dün aksam geldi gün içinde neler yaptık konuşuldu.Para konusunu sormadan kendi anlattı.Sesin ben sana sordugumda evde konuşuruz dedin.Rahatsızlık duydun bunu sana söylememden,bu yuzden x den aldım yatırdım hesaplarına 2 gün sonra verceklermiş dedi....Biz senle karar aldık,bizim hiç kimseye keyif için verecek paramız yok dedim.
KV;oglum parayı bulamadık sende varsa ver,biz sana verelim ya da bulabiliyorsan bul.
EŞİM;anne bende para yok nerden bulcam x sorayım varsa onda veririm.Alcagınızı alamıyorsun,ona buna acıyıp para veriyorsunuz sonra oglum koş.Benim nasıl gecindigimi siz biliyor musunuz?
ARALARINDAKİ KONUŞMA BU ŞEKİLDE
anlamıyorum hala hangi yüzle parayı istiyorlar????

Ailelere yardım edilir tabi imkan ölçüsünde
Burada önemli olan istedikleri yardımın amacı.
Kimi aileler var ki evlatlarının geçimini düşünmeden sürekli maddi destek bekliyorlar.
Bu forumlarda çok okuduk böyle örnekleri.
Hastalıktır vs. durumlarında kesinlikle yardım elini uzatmalı her evlat zaten.
Ama bu para isteme işi rutine bağlanmış gibi sizde.
Hem eşinin ailesinin,hem de senin kendi ailenin bu isteklerini karşılarken
iyi düşünmeniz, tartmanız lazım.Aslında güzel bir karar vermişsiniz uygulamalısınız.
Ev alacakmışsınız ne güzel.Eşin madem ailesinin suistimallerinin farkında
hayır demeyi öğrenecek biraz.Başka türlü ne elinizde kalır ,ne avcunuzda.
Senin kayınvalidenle yüzgöz olman hoş olmaz.Eşin konuşsun annesiyle.
Anne ev alıcaz,bak fiyatlar çok yüksek.Çalıştığımız emeğimiz değerlensin
istiyoruz.Başımızı sokacak bi evimiz bile yok daha filan desin.
Yani biraz ağlanacak tabiri caizse.HAtta yeri gelecek arada para isteyecek annesinden.
Anne çok sıkıştım,nakit yok yanımda,acil şu kadar para lazım falan desin:))
Şaka bi tarafa ama içinde bulunduğunuz durumu ve sıkıntılarınızı açıklıkla ortaya koymazsanız-
anlatmazsanız kimse anlamaz sizi.
İşte bu sebeple bazen karşında ağlanan insanlara aynı taktikle cevap vereceksin...

Hasta oldugu zaman kp,kenarda olan 5000 tl bilezikleri kimse bana ver demeden,eşim sıkıntıdayken nasıl bulcaz diye düşünürken al askım biz bir aileyiz dedim.Hepsini verdim,hastahaneden cıktı ameliyatları yapıldı.....2 sene oldu O bilezikler hala verilmedi.Görümce 1000 tl para verdi,ellerine para gecti o para torunumun gelecegi dedi hemen ödedi..Biz o kadar para biriktirmeye calışıyoruz.

Son düzenleme:

canım Allah' tan eşin aklı başında davranmış çok şükür :)
gerçekten zor bir durum.. yukarı tükürsen sakal bıyık hesabı
tam eşin bu yola dönmüşken sakın yarın öbürgün bişey olduğunda eşine üzülülp verelim deme
boşver
ve biran önce ev alıp borca girmeye bak canım.. en garanti

kaynananın emeklisi geçimini neyedenn temin ediyor zaten 1 emeklisi olan ve istanbul gibi yerde yaşayanların çoğu çocuğuın parasımna muhtaç

Yok canım cok ciddi bir durum olmadıkca her iki tarafada para yok.Biz şimdiye kadar herkesin derdine derman olmaktan ev alamadık.Şimdiye kadar ev kredisi ceksek yarısı bitmişti....Ailesi yüzündende eşimle tartışmak istemiyorum,timsah gözyaşlarıyla kadın herseyi yaptırmaya calışıyor,yaptırmayıda basarıyor.

Kızından hiç istemez ama....

Böyle eldeki avuçtaki o, bu, şu diye habire istenirse nasıl mal mülk sahibi olunsun ki?
Hastalık, sıkışıklık ayrı tabii de alışkanlık haline getirilmesi apayrı bir durum..
Ne malum 3 gün sonra verecekleri? Ya vermezlerse?
İşiniz zor valla, Allah yardımcınız olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…