Kv'nin bizi yoluncak kaz zannetmesi :(

her istediklerinde evet dediğiniz için zaten istiyolar
allah korusun hastalı olur ölüm olur ona söz hiç denilmez düşünülmeden verilir.
ama sizinde bi hayatınız var siz böle her istediklerinde verirseniz bunun sonu hiç bitmez ve hiç bişe sahip olmazsınız

ve bu zamana kadar verdiniz 1 kere vermeyin kötü siz olursunuz ben çok yaşadığım için iyi biliyorum

bunu eşinle karşılıklı konuşarak net konuşman lazım ama veriyolar arkaında durup veriyolarsa borçlarının arkalarında duruyolarsa o ayrı

3 gün geçti mi? verdiler mi geriye..
Vermedilerse eşinize ve dolayısı ile giden yine sizin paranız olacak..
Ne değişti? Umarım ödemişlerdir.

cnm bir karar verdim dönemeyiz artık de. kestirip at. eğer böyle yapmazsan ardı arkası gelmez. verdikçe isterler. çünkü alışıyolar.
müsaade etme sakın eşin gizli verirmi ki . gizli verecek parası oluyomu. nedeen sordum bizimki gizliden veriyor. benim izin vermeyeceğimi biliyo. bütün maaşını alıyorum ama ekstra işlerden verdiğini düşünüyorum. maaşını az söyleyip yardım ediyor. bu benim düşüncem

bende dedim benim haberim olmadan 1 kuruş verirsen helal etmiyorum dedim. geçen 20 tl harcamılş söyledi helal et dedi. diyorum bende çalışıyorum . benim çocuklarımın rıkını onlara verme. çok acılar çektim . ailem dışında kimse yardım etmedi. kvalide kendi yağınızla kavrulun valla dedi. bizim yemek yandı bizde yandık

şüükr şimdi iyiyiz şimdide para istiyolar . eşim vermeyince üzülüyo

Eşinize de bize anlattığınız gibi anlatın .
Ve 1 kuruş bile vermeyin .
İki tarafta isteyebilir sonuçta aileleriniz lakin karşı taraf fazla abartmış 40 bin diyorsunuz .
Ciddi bir rakam .
Para vermeyin ve diğer paralarınızı da isteyin .

Kusura bakmayın da
Biraz da sizden kaynaklı
Kızına niye yapamıyo, annesi hastayken bile 100 lirayı borç borç diye diye vermiş
Siz çıkarıp bileziklerinizi vermişsiniz
Dolabı yine siz ödemişsiniz vs.

Tamam zor günde yardım etmek lazım da dolabına kadar niye siz alasınız ki
Siz daha yeni evlisiniz daha çok borçlusunuz, destek olmamışlar madem köstek olmasınlar

Eşin de kalkmış hala birikmiş paradan verelim mi diyosa pes
3 gün sonra vereceklerine çocuklar bile inanmaz bunca şeyden sonra

Bende dün aynı şeyi söyledim eşime;3 gün sonra ödemezlerse ne olcak x kişi önce sana gelcek param diye dolaylı yoldan yine biz vermiş oluyoruz dedim.Ödiceklermiş dedi eşim....Nasıl engelliycem bilmiyorum...Sürekli bir isteme ve aglayarak isteme taktigini uyguluyor.Eşim 3 kere yardım etmezse 4 bir şekilde yapıyor.Aglıyor cünkü.Birde görseniz sanki biri öldü iç ceke ceke içli aglıyor.....

3 gün geçti mi? verdiler mi geriye..
Vermedilerse eşinize ve dolayısı ile giden yine sizin paranız olacak..
Ne değişti? Umarım ödemişlerdir.
Yok canım bugun 1.gün daha.Bakalım bekliyorum...

Yok canım bizde gizliden para verme 1 kez oldu onuda ben ögrendim.Şimdi 10 tl bile istense haberim oluyor eşim anlatıyor hepsini.Ben kv yanındada söyledim eşim annesine para için söylendiginde benim evimin rızkını benim aileme yada size benden gizli 1 kurus verirse x haram olsun dedim.Bunu neden dedim kv eşimden bir gün para istemiş xx haberi olmasın ona söyleme demiş.Eşimde o benim karım bizde para konusunda gizli saklı yok anne demiş.Bana gelip anlattı eşim.Eşimin aldıgı maası,bordrosu herseyi ortada....
G

buyuk ıhtımal ödemıcekler para yıne sızden cıkıcak ve ozaman sende eşine rahat rahat dırdır edebılırsın bacım... yine giden bizden gittti odemedıler mahcup olmamak ıcın sen odedın... bunu bılıyorlar ve bılınclı yapıyorlar, bız sımdıye kadar yapıcagımızı yaptık, baban hastayken bıle kımse bısey demeden cıkarıp bılezıklerımı verdım, şuyuna buyuna yardım ettık ama artık yeter, bızım bı amacımız var, her ay kira ödüyoruz paramız sokaga gıdıypr onunla kredı odeseydık yarısı bıterdı falan de... annenın aglamasına dayanamıyorsun,evlatsın tabiki yapıcaz onlar için bırtakım seyler ama cok onemlı bısey olursa yapıcaz de.. bız yemıyoruz içmiyoruz arttırmaya bırıktırmeye calısıyoruz, onlarda bılıyor ıstıyor dıceksın. tamam eşin gerekenı soyluyor belli ölçude annesıne ama gıdip ablasından ıstemesını soyle..

Dogru söylüyorsun canım ilk para bulma para isteme bilezikten sonra başladı.Eşim bekarkende durum farklı degilmiş ama hep batmışlar eşim kaldırmış.Eşim evlenince ben evlendim herkes hesabını ona göre yapsın eşim var artık dedi.İlk aylar eve gelen tebligat dısında birşey olmadı.Kp hastahanede yatarken adam ölmesin diye vicdanen cıkardım verdim.Verdigim için gocunmadım,yine hastalık olsa veririm.Ama artık iş çıgrından cıktı elektrik faturasını,detarjanını bile istiyor.Dolabı bozulmuştu eşime sen bana hediye al al dedi.Tamam anne dedi.Taksitleri ödedik son 400 kaldı eşim bilerek ödemedi.Ondada kadın ödeştik dedi yaa.Ben bogazımdan kısıyorsam onlarda kıscak.2 paket sigara yerine 1 paket içsin parasını arttırsın.Eşimle konuşuyorum dogru haklısın diyor ama.....

Son düzenleme:

Kp aramış eşimi bugun ödicez oglum demiş...Kp umutluyum kv ile görümce hep adamı yalanlarla kandırıyorlar,hasta oldugundan adama işlerine ne geliyorsa öyle anlatıyorlar......Akşam senin söyledigini söyledim,neden ablandan almıyorlar kenarda güvencemiz olan 10000 tl paramız var diye herkese cümle aleme duyurdu dedim.1000 tl verememiş mi annene dedim.Niye sana bul oglum nerden bulursan bul diyor?Bizde cocuk yok,onlarda var diye mi?Bizim cocuk yapmamızın nedeni ne,cocuga gelecek saglamadan dünyaya getirmemek önce ev almak için degil mi?Bu gidişle hicbiri olmayacak dedim.Ben kimseye 1 tl vermiyorum dedim.

iyi demişsin.. daha da gerekenı soyler artık esın kararlı ve dik durarak insaAllah

bi kez verdinmi hep vermek zorundaymışsın gibi davranıyolar
kendi isteklerinize öncelik verin
hastalık gibi durumlarda tabiki borç verilir yada yardım edilir ama bu kadarda keyfi borç istenmesi birazda sizin tavrınızdan kaynaklı

Kendi öz babam böyle..

Borç diye alır ama ödemez :)

annem asla öyle bir kadın değil gururludur bana dediği ''Kızım cebinde sigara parası yok diye size yanaşıp durdukça bu adam velevki hasta olduk o zaman nasıl sana kızım bize bir el uzat deriz '' diye yakınıyor..

Bu seferde telefon açtıgında annene söyleme sakın haberi olmasın diyor :)) Biliyor ki annem canına okuyacak..

Neyse ki kayınvalidemler bu konuda insaflılar

Alışmış kudurmuştan beterdir. Bunu son olarak gösterip bundan sonra düşseler bile bakmayacaksınız tek çocukları eşiniz değil, ayrıca aç değiller açıkta değiller. Kimse ayağını yorganını uzatmadı diye yardıma muhtaç değildir.

Vericeniz para 3 gün degil 3 ay sonra hatta 3 yil sonra bile geri gelmez, üstüne artik soguk su icersiniz... Bence kavgada etseniz vermeyin, arkasi kesilmez... Bende yasadim arkasi hep geldi, hepte gecerli bi sebep buluyolar... Artik kesin sekilde dur deme zamani
Bence yoksa bu son diye diye sonu gelmez... Ben artik rahatim, nasil birc yapiyosalar ödesinler, sizemi soruyolar harcarken... Vallah
Kavga olcani bilsenizde verdirtmeyin deyim, yazik okadar calisip biriktiriyosunuz onlar sizi kullaniyor...

ay içim şişti
madem ogullarına bu kadar muhtaçtılar neden evlendirmişler bende onu anlamadım
kalsaydı anasının yanında parasını yiyip gül gibi geçinirlerdi
açık açık yüzlerine söyleyin ev alacaz kimseye kuruş veremeyiz diye
gerçi bunu söyleyince anlayacak adam lazım
aferdesiniz ama siz akşama kadar çalışın yemeyin içmeyin biriktin
onlarda hop çeksinler

Kurus yok artıkkk.Sizde cok cekmişsiniz yazdıgınızdan onu anladım.Nasıl bas ettiniz peki?Son nokta neydi sizde?(cok özel degilse)Eşimde temkinli artık eskiden olsa kv agladı diye veriyoruz deyip kestirip atardı ve ciddi anlamda kavga ederdik...Dün telefonda konustuk,evde konusuruz dedim sesimin tonundan herseyi anlamış ve aksam düzgünce konuştuk.Nazar degmesin :) Ne zaman bitcek???Kenardaki paradan vermedik arkadasından aldı yatırdı hesaplarına.Bana göre aynı sey,dertlerine yine biz koştukkkk.

valla sakince konuşmuşsunuz ama
eşin yapacagını gene yapmış
eşin tek oglan çocukmu

Eşim kac defa söyledi biz size ev alırken yardım etcez diyorlar.Vercekleri 5000 tl para,o da verdigim bilezikler.Hani bize yardım??? Benden aldıgını bana geri vercek zaten.Ne anladım ben bu işten.Ev aldık biz diyede herkese duyurcaklar.Kimse işin iç yuzunu bilmez....İçimden minareye cıkıp bagırmak geliyor,yalancııı diye.Sinir oluyorum artık.İnsan kendini bu kadar mı övmeyi sever,kadın kendini illa kaynanam yapcak,annemden ayırmıyordum ama farklı düşünüyorum artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…