Kvnin ortamlarda tuaf laflari

Sizin gibi bir gelin her eve lazim :KK70:
bana ne tavsiye edersin? Yapmayayimmi o zaman pes edermi dersin?

oturma sonrası hemen kendine bir iş bulacan tam o saatte evden çıkacan , yada wc ye girecen çıkmayacan ortalık toparlanacak ondan sonra çıkacan , baktın ortalık tooparlanmışsa hiç ses çıkarma oturmana devam et eğer yok toplanmamışsa bende gidim artık de ve çık evden , oylede konuşuyorlar arkamızdan böylede fark etmiyor yanii

Oyy..
Benim kv hakikaten kanatsız melekmiş..
Burda okuduğum kv dertlerine göre...
Ağzı var dili yok...
Kp yatalak hasta, ona bebek gibi bakıyor..
Biz de gittiğimizde kimseden iş beklemez..
Bir kere bile bana "kızım şunu da sen alıp yapıver" gibi cümle kurduğunu hatırlamam...
Evde bi görümcem de var.. O zaten dünyaya kendi için gelmiş..
Tek işi gücü süslenip gezmek işe gidip gelmek uyumak o kadar..
Kadın yemeği yapıyor safra kuruyor kaldırıyor bulaşık yıkıyor vs vs...
Ben de gittiğimde sağolsun sofra kurar kaldırırım yemeğini hangi arada yapar anlamam bile...
Ne kızına sitem eder ne başkasına...

Kv den bana kötü niyetli gelmedi...
Yani sen de diyorsun özünde iyi insan diye..
Bence karşılıklı konuşsan anlayacaktır..
Kırıldığının kızdığının farkında değildir belki...
Bi kendini ifade etsen bak bi düzeliyor mu..
ay maşallah kayınvalidenize imrendimm...
keşke benim ki de öyle olsa :21::21:

ay maşallah kayınvalidenize imrendimm...
keşke benim ki de öyle olsa :21::21:

Allah razı olsun sağol canım..
Çok okuyorum burda kv ile ilgili konuları hiç görmemişim ya bana hayret verici geliyor gerçekten...
Kv zaten yaşı baya var canım... En küçük oğlu benim eşim : )
Önceden beri öyleymiş hep eltim de öyle diyor..
16 senelik gelini eltim... Bir kere bana bugün de şu yemeği yap ya da şunu şöyle yap dememiştir diyor..
Hiçbir şeye karışmaz etmez..
Allah razı olsun ondan..

Allah razı olsun sağol canım..
Çok okuyorum burda kv ile ilgili konuları hiç görmemişim ya bana hayret verici geliyor gerçekten...
Kv zaten yaşı baya var canım... En küçük oğlu benim eşim : )
Önceden beri öyleymiş hep eltim de öyle diyor..
16 senelik gelini eltim... Bir kere bana bugün de şu yemeği yap ya da şunu şöyle yap dememiştir diyor..
Hiçbir şeye karışmaz etmez..
Allah razı olsun ondan..
O okuduklarından biri de benim kv olur :mad::mad:
öyle güzel kv leri okuyunca imreniyorum.

Slm hanimlar,

Kayinvalimden sikayet edemem özünde iyidir ama son zamanlarda birtakim laflari beni rahatsiz etmeye basladi. Misal sürekli onlara gidince is yapmami bekler mutfagi toplamami herseyde yardimci olmami vs. Zaten yapiyorumda kacmamda asla. Ama belirteyim benim 2 yasinda oglum var ve kendisi 45 yasinda 2 kizida var. Gecenlerde misafirler vardi,misafir derken komsulari caya geldiler. Kizlari önden kalkmak isteyince onlara, bari masayida size toplatayim dedi. Ay bi kötü hissettim kendimi sanki yapmiyormusum gibi yani ne alaka sonucta hala oturuluyor sohbet ediliyor. Neyse birsey demedim ama kizi kizdi ona anne ne alaka milletin icinde böyle birsey söylenmez diye. Sonra yine birgün milletin icinde kiz toplayin su masayi demeler neyse dedim birakir herhalde bunu söylemeyi. Dünde akrabalari ondaydi bende isten geldim. Kizi mutfakta ben diger görümcem ve kizlarla oturuyorum yine milletin icinde x'niye mutfakta yanliz?niye öyle birakiyorsunuz vs annemde orda. Ay bi sinir oldum anlatamam yani bu ilk degil sürekli milletin icinde misafirler daha kalkmadan bu israr ve zorlayici tavirda neyin nesi? Kendini ne saniyor? Gercekten cok sinir oldum. Lütfen bana fikir verin ne yapmam lazim birdaha böyle birseyi tekrarlamamasi icin? Gerek tavir gerekse sözlerle?
Canim senin kv boyleymis benim annem yillardir canimdan bezdirdi, yaslandikca daha da beter oldu. Misafir gelir, kim olursa olsun daha bardak bitmeden caylari koy der, x in cayi bitti bak der, bardak yariya kadar doludur, gidene kadar 40 kere cay koy der, en koyu muhabbette 'rosalone caylara bak' diye bagirir, karsimdaki insan kousurken bile surekli yapar bunu, kac defa tartissam da bitmedi bu huyu. Beni herkesin icinde rezil eder, misal misafir kalkip cay aliyorsa, kiz varken misafir kalkiyor, kiz ceneye daldi tabi napsin millet, kalk kiz, rosalone a kalirsak acligimizdan oluruz vs diye ileri geri konusur. Misafir gidiyordu bir keresinde oturmadi, camasirlar var onlari yikayacagim dedi, oteki de baska bir is soyledi, ben de oturun vs deyince millet is yapacak sen gibi bos mu otursun dedi bana ki kocaman genc kizim nasil utandim anlatamam. Bitmedi, gecmedi bu huyu, hala devam eder, simdi evliyim, yurtdisindayim, senede bir misafir gidiyorum, hala surekli susmadan konusuyor, sussun diye surekli is yapiyorum. Bebegim vardi, bebege bari bak ben is yaparken diyorum, ben mutfaktayim, o bebegin basinda saniyorum, yavrum ciglik cigliga agliyor, bakiyorum kendi de baska ise girismis. Duzelmez canim duzelmez. Oz annem hic duzelmedi. Vallahi yanina bile gidesim gelmiyor bu gibi huylarindan dolayi.

Slm hanimlar,

Kayinvalimden sikayet edemem özünde iyidir ama son zamanlarda birtakim laflari beni rahatsiz etmeye basladi. Misal sürekli onlara gidince is yapmami bekler mutfagi toplamami herseyde yardimci olmami vs. Zaten yapiyorumda kacmamda asla. Ama belirteyim benim 2 yasinda oglum var ve kendisi 45 yasinda 2 kizida var. Gecenlerde misafirler vardi,misafir derken komsulari caya geldiler. Kizlari önden kalkmak isteyince onlara, bari masayida size toplatayim dedi. Ay bi kötü hissettim kendimi sanki yapmiyormusum gibi yani ne alaka sonucta hala oturuluyor sohbet ediliyor. Neyse birsey demedim ama kizi kizdi ona anne ne alaka milletin icinde böyle birsey söylenmez diye. Sonra yine birgün milletin icinde kiz toplayin su masayi demeler neyse dedim birakir herhalde bunu söylemeyi. Dünde akrabalari ondaydi bende isten geldim. Kizi mutfakta ben diger görümcem ve kizlarla oturuyorum yine milletin icinde x'niye mutfakta yanliz?niye öyle birakiyorsunuz vs annemde orda. Ay bi sinir oldum anlatamam yani bu ilk degil sürekli milletin icinde misafirler daha kalkmadan bu israr ve zorlayici tavirda neyin nesi? Kendini ne saniyor? Gercekten cok sinir oldum. Lütfen bana fikir verin ne yapmam lazim birdaha böyle birseyi tekrarlamamasi icin? Gerek tavir gerekse sözlerle?
kardeş sen kaç yaşında evlendin, kv ka. yaşında evlenmiş ne ara senin cocugun olmuş..
ben 36 eşim 46 hala cocugumuz yok :D maşallah kadın 45 yaşında torunu da var..

Şimdi nedir necidir bilemeyeceğim...
Allah orta yolda buluşmayı nasip etsin gelin ve kv lere : )
bizim orta yolumuz olmaz canım :KK70:
uzun hikaye,
ama satır başları oğlunu kıskanır,torununu annesinden kıskanır, oğlundan çocuk doğurduğunu iddia eder,düğünden sonrasında sağolsun bezdirme politikası,ev aldık üzerine yaptırdı, oğlum hastayım evi benim üzerime yapın moral olsun. çocuk doğurdum oğlum bebeği benim nüfusuma geçirin hastayım bana moral olsun, oğlum siz bırakın gidin cumartesi günü sevip gidersiniz burda yatsın çocuk moral olur (yeni doğan prematüre ),emzirmeye kalkmışlığı falan vardır ...
ameliyat geçirdi hastalığını çok kullanır ,mesela doktor dedi ki oğlun senin adını koyarsa çocuğuna sende kanser kalmaz iyileşirsin, doktor dedi ki gelinin haftada 1 evini temizlerse sende kanser kalmaz iyileşirsin, doktor dedi ki gelinin haftada 2 defa senin yemeğini yaparsa sen iyileşirsin, hatta bir gün gelecek oğlum doktor dedi ki oğlun gelinini boşarsa sen kesin iyileşirsin :KK53::KK53: .....

bizim orta yolumuz olmaz canım :KK70:
uzun hikaye,
ama satır başları oğlunu kıskanır,torununu annesinden kıskanır, oğlundan çocuk doğurduğunu iddia eder,düğünden sonrasında sağolsun bezdirme politikası,ev aldık üzerine yaptırdı, oğlum hastayım evi benim üzerime yapın moral olsun. çocuk doğurdum oğlum bebeği benim nüfusuma geçirin hastayım bana moral olsun, oğlum siz bırakın gidin cumartesi günü sevip gidersiniz burda yatsın çocuk moral olur (yeni doğan prematüre ),emzirmeye kalkmışlığı falan vardır ...
ameliyat geçirdi hastalığını çok kullanır ,mesela doktor dedi ki oğlun senin adını koyarsa çocuğuna sende kanser kalmaz iyileşirsin, doktor dedi ki gelinin haftada 1 evini temizlerse sende kanser kalmaz iyileşirsin, doktor dedi ki gelinin haftada 2 defa senin yemeğini yaparsa sen iyileşirsin, hatta bir gün gelecek oğlum doktor dedi ki oğlun gelinini boşarsa sen kesin iyileşirsin :KK53::KK53: .....

:KK57:
Gerçekten böyle insanlar var mı ya...
Çok iyi bir kullanıcıymış kendileri...
Aldığım evi neden üstüne yapayım ya..
Bilmiyor mu sonradan olacakları?
Hele ki çocuğum.......
Ay neyse şimdi bi gireceğim konuya çıkamayacağım...
Demek ki sizde de iyi sabır ya da ne bileyim metanet varmış...
Allah yardım etsin...

:KK57:
Gerçekten böyle insanlar var mı ya...
Çok iyi bir kullanıcıymış kendileri...
Aldığım evi neden üstüne yapayım ya..
Bilmiyor mu sonradan olacakları?
Hele ki çocuğum.......
Ay neyse şimdi bi gireceğim konuya çıkamayacağım...
Demek ki sizde de iyi sabır ya da ne bileyim metanet varmış...
Allah yardım etsin...
malesef canım var ve benim başımda ,ama insan içine çıkınca kızım da kızım, eşim varken bulaşık bile yıkar:KK53:
gösterir diliyle de ben çok iyi bir kayınvalideyim der, öve öve bitiremez sağolsun kendini, pür pak melek sözde, ama icraatte hanibal mübarek :KK70:
amin sabır konusunda.
onun için sonrası önemli değildir biliyor musun o sadece kendini düşünür. evi kanser hastasıymış moral olsun diye onun üzerine yaptık borcu da bize kaldı,
çocuk doğdu e tamam çocuk ta tamam hadi boşanın ben kızımı vermeme o benim kanser ilacım doktor onunla iyileşirsin dedi diyordu.hastaneden eve geldiğimizde :mad:
lohusa depresyonuna sokmak için elinden geleni yaptı sağolsun. baktı boşatamadı durmadı da (hamd olsun YÜCE Mevlam bi uğraş verdi de bu ara bulaşamıyor yoksa kafasında kurduklarını yapmadan rahat etmez )

malesef canım var ve benim başımda ,ama insan içine çıkınca kızım da kızım, eşim varken bulaşık bile yıkar:KK53:
gösterir diliyle de ben çok iyi bir kayınvalideyim der, öve öve bitiremez sağolsun kendini, pür pak melek sözde, ama icraatte hanibal mübarek :KK70:
amin sabır konusunda.
onun için sonrası önemli değildir biliyor musun o sadece kendini düşünür. evi kanser hastasıymış moral olsun diye onun üzerine yaptık borcu da bize kaldı,
çocuk doğdu e tamam çocuk ta tamam hadi boşanın ben kızımı vermeme o benim kanser ilacım doktor onunla iyileşirsin dedi diyordu.hastaneden eve geldiğimizde :mad:
lohusa depresyonuna sokmak için elinden geleni yaptı sağolsun. baktı boşatamadı durmadı da (hamd olsun YÜCE Mevlam bi uğraş verdi de bu ara bulaşamıyor yoksa kafasında kurduklarını yapmadan rahat etmez )

Allah yardım etsin...
Anne olarak gerçekten oğlum mutlu olunca ben ne kadar yaram olursa olsun çok daha mutlu oluyorum...
Neden acaba kv ler öyle değil..
Ben de kv olacağım Allah izin verirse ama aklıma hiç böyle şeyler gelmiyor..
Acaba nasıl bir kv olacağım :KK45:

Allah yardım etsin...
Anne olarak gerçekten oğlum mutlu olunca ben ne kadar yaram olursa olsun çok daha mutlu oluyorum...
Neden acaba kv ler öyle değil..
Ben de kv olacağım Allah izin verirse ama aklıma hiç böyle şeyler gelmiyor..
Acaba nasıl bir kv olacağım :KK45:
bilmem sen nasıl olursun:KK52:
ama kvm ve çevredekileri gördükçe artık onları çözdüm.
geline karşı derin bir kıskançlık var,onun büyütüp o yaşa getirdiği oğlunu alıp götürüyor,onunla yatıyor bir de çocuk veriyor. kv ler herşeyi yapıyorlar çocuklarına ama gelinin yaptığı daha cazip haliyle burda bir dert, oğlum benim koynumda hiç yatmadı diye ağlıyordu kayınvalidem bana:KK70:
temeli kıskançlık kadın kadının düşmanı işte, birde kendileri eğitim olgunluk olarak tamamlanmadan evlendiği için kv leri yönetmiş ona söz hakkı düşmemiş a dan z ye her konuda ,kıyafet,eşya ,çeyiz,çocuk doğurma,adı vs....
onlarda gelini bulunca bu egosunu tatmin etmek için gelini yönetmeye çalışıyor 2 nesil geriden gelen geleneklere göre haliyle gelinler de o olgunluk ve iktidar var kv hükümdarlığına girmiyor ,uğraşıyor da uğraşıyor...
halinden anlayınca böyle oluyor işte,
mesela kayınpeder ben ev işi yapıp çamaşır yıkamak istemiyorum diye almış kv mi , kp asker kardeşler eğitim düzeyi yüksek belli kademelerde göre v yapıyor annem ilkokul , kayınpederim hep diyor iş yapsın diye aldım diye,
ömrü hizmet etmekle geçmiş fikrini tercihini soran olmamış, düşün ki gelin ayakkabısını bile görümcesi beğenip almış...
böyle böyle yılların birikimi şimdi o evcilik oynar gibi iktidarcılık oynamaya çalışıyor, eh biz de takmıyoruz oda hastalığını kullanarak yapmaya çalışıyor.
birde bizim içimizde de eziliyor, eşim orta kademe yönetici üniversite mezunu,ben 2. üniversiteyi okuyorum bir yandan da çalışıyorum,ailecek oturunca babam eşim ben muhabbeti bile açmıyor annemi,
bu sebepleri böyle alt alta topla sonuç kv nin huyu çıkıyor ortaya...
eh, huyunu suyunu çözünce de zarar görmeden geçinip gidiyorsun işte..
mesela yemek mi yaptı anne ellerine sağlık çok güzel olmuş diyorum suratı değişiyor. a bunu çok güzel yapmışsın diyorum o gün laf falan sokmuyor ya da daha ılımlı oluyor işte :KK66:

geline karşı derin bir kıskançlık var,onun büyütüp o yaşa getirdiği oğlunu alıp götürüyor,onunla yatıyor bir de çocuk veriyor. kv ler herşeyi yapıyorlar çocuklarına ama gelinin yaptığı daha cazip haliyle burda bir dert, oğlum benim koynumda hiç yatmadı diye ağlıyordu kayınvalidem bana:KK70:
temeli kıskançlık kadın kadının düşmanı işte, birde kendileri eğitim olgunluk olarak tamamlanmadan evlendiği için kv leri yönetmiş ona söz hakkı düşmemiş a dan z ye her konuda ,kıyafet,eşya ,çeyiz,çocuk doğurma,adı vs....
onlarda gelini bulunca bu egosunu tatmin etmek için gelini yönetmeye çalışıyor 2 nesil geriden gelen geleneklere göre haliyle gelinler de o olgunluk ve iktidar var kv hükümdarlığına girmiyor ,uğraşıyor da uğraşıyor...
mesela kayınpeder ben ev işi yapıp çamaşır yıkamak istemiyorum diye almış kv mi , kp asker kardeşler eğitim düzeyi yüksek belli kademelerde göre v yapıyor annem ilkokul , kayınpederim hep diyor iş yapsın diye aldım diye,
ömrü hizmet etmekle geçmiş fikrini tercihini soran olmamış, düşün ki gelin ayakkabısını bile görümcesi beğenip almış...
böyle böyle yılların birikimi şimdi o evcilik oynar gibi iktidarcılık oynamaya çalışıyor, eh biz de takmıyoruz oda hastalığını kullanarak yapmaya çalışıyor.
birde bizim içimizde de eziliyor, eşim orta kademe yönetici üniversite mezunu,ben 2. üniversiteyi okuyorum bir yandan da çalışıyorum,ailecek oturunca babam eşim ben muhabbeti bile açmıyor annemi,
mesela yemek mi yaptı anne ellerine sağlık çok güzel olmuş diyorum suratı değişiyor. a bunu çok güzel yapmışsın diyorum o gün laf falan sokmuyor ya da daha ılımlı oluyor işte :KK66:

Anladım canım...
En azından sebebini kendince bulmuşsun ve bence de haklısın ondandır...
En iyisini yapıyorsun...
Eninde sonunda gidiciyiz..
Kalp kırmak yerine yapıcı olup çabalamak çok daha güzel izler bırakıyor...
O da zamanla inşallah düzelir..

Anladım canım...
En azından sebebini kendince bulmuşsun ve bence de haklısın ondandır...
En iyisini yapıyorsun...
Eninde sonunda gidiciyiz..
Kalp kırmak yerine yapıcı olup çabalamak çok daha güzel izler bırakıyor...
O da zamanla inşallah düzelir..
yok canım ben bulmadım,kendisi söylüyor, ben bana böyle böyle yaparlardı ,bende bundan yapıyorum diye, tek seferde değilde bir durumu iki üçe bölüp anlatıyor. toplayınca anlıyoruz
mesela doğumumda ben menapoza girmedim üç dört çocuk daha yapardım dedi durdu hep, sonra da içimde kaldı çoçuk doğurmak ben doğurduğum çocuğa bakamadım derdi,eşim tek çocuk kardeşi vefat etmiş başka çocuk yok,her fırsatta bunu söyler, mesela bana tüplerini bağlattır bile dediği oldu,
mesela çocukla ilgili şeylerde fala benim oğluma ya anneannesi ya da dayım bakardı diyor,dayısı yemek pişirip yedirirmiş, e ben ben bakmazdım onlar doyurur gezdirir derdi..

Son düzenleme:
yok canım ben bulmadım,kendisi söylüyor, ben bana böyle böyle yaparlardı ,bende bundan yapıyorum diye, tek seferde değilde bir durumu iki üçe bölüp anlatıyor. toplayınca anlıyoruz
mesela doğumumda ben menapoza girmedim üç dört çocuk daha yapardım dedi durdu hep, sonra da içimde kaldı çoçuk doğurmak ben doğurduğum çocuğa bakamadım derdi,eşim tek çocuk kardeşi vefat etmiş başka çocuk yok,her fırsatta bunu söyler, mesela bana tüplerini bağlattır bile dediği oldu,
mesela çocukla ilgili şeylerde fala benim oğluma ya anneannesi ya da dayım bakardı diyor,dayısı yemek pişirip yedirirmiş, e ben ben bakmazdım onlar doyurur gezdirir derdi..

İçinde yaşayamamışlıkları çok çok fazla sanırım...
Bu da zor bir durum..
Hazmedememiş zamanında ama bişi de yapamamış..
Yeni yeni gün yüzüne çıkarıyor

Hanimlar dün sica sicagina birsey yasandi. Kvdeme gitttim misafiri gelcekmis herzamanki gibi birseyler yapip getirmemi rica etti. Bende gidip vereyim sonrada görümcemlerle beraber arkadasima gecerim diye düsünmüstüm cünkü ona önceden sözümüz vardi. Neyse gittim sonra görümcemlerle hazirlandik cikcaz aa nereye gidiyorsunuz diyor görümcemde x arkadasimiza dedikya sana cagirdi diye. Ee kizim insan önce sofrayi kurar yardim eder öyle gider diyor. Ay cildircam kadin 40 yaslar civarlarinda gayet dinc saglikli gelmis hala bizden bekliyor. Görümcemde anne gec oldu zaten bu saaten sonra sana yardim edersek ancak gece yarisi geceriz arkadasimiza dedi. Inanin varya misafir dedigide 4 kisi. Bende hiccccccccc cvp vermedim kale almadim giydm ceketimi hazirladim oglumu ciktim gittim. Bizede dogru dürüst bakip,yolcuda etmedi hanfendi. Aman etmese etmesin hizmetcisi yoktu yani. Yapip götürdüklerim icinde,tsk ederim bile demedi!!!

zeytinse zeytinse senin konunu okudugumda şok olmustum bu nasıl kv diye. Ama simdi bu durumu okuyunca
zeytinse zeytinse ben senin konunu ilk okuduğumda şok olmustum bu nasil kv diye? Simdi okuyunca durumu anladım. Cok kompleksli bir kadın kesinlikle. Bir tek çocuğundan değer gördü muhtemelen ve onun da artık baska bir ailesi var. Eşin annesini biliyor nasıl olsa. Onu akıl hastası kabul edeceksin ki öyle bence. Fazla da cevrene yaklastirma derim.

Back
X