• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kv'ye yardım etmek ya da etmemek

masoleil

Çalıkuşu
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
1.133
582
53
Pazar günü kv'min misafirleri gelicek. Nerdeyse bi ay öncesinden bana söylemişti. (Annem ve babam ayri olduğu için ben babamla büyüdüm. Annemle yillardir görüşmüyoruz. Yemek yapmayi biraz ablamdan ve yengemden öğrendim. Evlenmeden önce yemek deneyimim pek olmadi yani)

Kayinvalidem iyi bi insan çoğu seyi evlenince ondan öğrendim bana belki annesiz büyüdüğüm için daha yakin davrandi. Yemek yapmayi öğretti bana bi çok konuda yardimi oldu. Bana misafir gelse kendi evde biseyler yapıp gönderir hemen. Eltime de aynı şekilde yapar. Eltim ne isterse kalkip yapan bi kadin yani. Ama bi sorunumuz var. Birlikte yemek vs olduğu zaman eltim hiçbir işe elini sürmüyor. Hatta bi keresinde kahvaltıyı niye hazirlamadiniz demisti gulerek. Ki genelde biz kahvaltiyi hazirlarken salonda oturup hazir olmasini bekliyo. Bizi iftara davet ettigimde kv ve benden yemek isteyip onu servis etmeyi teklif etmişti. Tabiki kimse hiçbirsey yapmak zorunda degil. Ama eşim ve kaynim haftasonu ailece geçirmek istiyo ve toplaniyoruz. Bir araya gelince ben de otursam bütün iş kv'ye yıkılacak sonuçta yiyip içiyoruz evinde. Kv Kötü bi insan olsa umursamam ama eltimin bu rahat tavrı artik batiyor bana. Amacim onu kötülemek degil ama eşitiz neticede. Ablam da sürekli uyarıyor sen kv ye yardim ettikçe işler sana kalicak sen bişey yapma diye. Orta yolu bulamıyorum artik. Pazar günü de misafirleri gelicek ben güzel yapıyorum diye benden tatli bekliyor. Yaparim sorun değil o da bana cok yardim ediyor ama işin sonunda bazi şeylerin benim gorevim olmasini istemiyorum. Kv'nin misafiri gelince gelinden yardım istemesi normal midir? Ne nasil yapilir? Böyle şeyleri anneme danisamadigim ablamin kv'sinin de sorunlu olduğunu bildigim icin size danisiyorum. Siz kayinvalidenizle neyi ne kadar yapiyosunuz?

Kv iyi bir kadınsa neden olmasın. Sonuçta sana bir zararı yok. Eltinin tavrı hoş değil elbette ama herkes kendinden sorumludur. Yerinde olsam yardım ederdim.
Iyi bi kadin kv olduğunu hissettirmiyor. Ama ileride şimdi iyilik olsun diye yaptigim şeylerin bana görev olarak yapışmasindan korkuyorum. O arayi nasil yakalayacagimi bilmiyorum. Ablam da başta yardim ederdi herşeye. Şimdi herşey onun görevi gibi oldu. Bu duruma düşmek istemiyorum

Benim anlamadığım şey, siz eltinizin davranışından rahatsızsınız ki haklisinizda, fakat çözümü neden onun gibi davranmakta arıyorsunuz?
Ee görüyorsunuz işte nasıl bir çirkin davranış içinde olduğunu neden sizde ona dönüşmeye çalışıyorsunuzki?
Bırakın ne hali varsa görsün.
Ne güzel işte kadıncağız size annelik ediyor yapın elinizden geleni. Bırakın diğer hesapları falan.

Eltiniz elini bi işe surmuyorsa onun ayıbı. Siz kvnize yardımcı olun bence. Ne güzel size destek oluyor işte. Takildiginiz yerlerde siz sorarsınız. Pasta kek gibi aparatif şeyleri o size sorar. Ben çok severim kv ile böyle şeyler payplaşmayı.

kv kör degildir, birgün birsey olsa senden taraf olur. iyiliklerini unutmaz
Taraf olmasini istemiyorum ki. Sağolsun yemege cagirsam sen bi süru yemek yapmissin mutfagi da ben topliyim diyen bi insan. Ama iyilik olarak yaptigim şeyin ilerde nasilsa beyza yapiyo diye bana kalmasindan korkuyorum

Iyi bi kadin kv olduğunu hissettirmiyor. Ama ileride şimdi iyilik olsun diye yaptigim şeylerin bana görev olarak yapışmasindan korkuyorum. O arayi nasil yakalayacagimi bilmiyorum. Ablam da başta yardim ederdi herşeye. Şimdi herşey onun görevi gibi oldu. Bu duruma düşmek istemiyorum
Görev haline dönüp dönmeyeceği de senin elinde. Yani kadın bir şey rica ettiğinde eğer gerçekten müsait değilsen anne bu seferlik affet müsait değilim yardımcı olamayacağım diyebilirsin.
Bir başka zamanda kendiliğinden yardım etmek istediğini söylersin müsaitlik durumuna göre.
Bence gerekli samimiyeti hissettirirsen ne görevin haline gelir ne de kimse sana alınır gücenir.

Eltiniz elini bi işe surmuyorsa onun ayıbı. Siz kvnize yardımcı olun bence. Ne güzel size destek oluyor işte. Takildiginiz yerlerde siz sorarsınız. Pasta kek gibi aparatif şeyleri o size sorar. Ben çok severim kv ile böyle şeyler payplaşmayı.
Annemi en son ne zaman gördüm hatırlamıyorum bile. Çok küçüktüm. Ailevi yasantimi anlatinca çok üzülmüştü ve bana karşı tavirlarinda cok ince düşünür jestler yapar. Yillardir evli degilim belki ama sanki uzun zamandir evliyiz. Oyle adapte olduk birbirimize.

Ben ona bişey yapmam o da bana yapmaz ben kendim hallederim o da aşçı zaten kendi yapar kimse kimseye bulaşmaz rahatım ben yaparsam hayır demez tabi ama nasıl alıştırırsam öyle gider diye hiç yapmadım gidince hizmete yardım ederim sadece o kadar

Annemi en son ne zaman gördüm hatırlamıyorum bile. Çok küçüktüm. Ailevi yasantimi anlatinca çok üzülmüştü ve bana karşı tavirlarinda cok ince düşünür jestler yapar. Yillardir evli degilim belki ama sanki uzun zamandir evliyiz. Oyle adapte olduk birbirimize.
Ne güzel işte canım ya böyle kv duyunca benim bile opesim geliyor ton ton yanaklarından. Birbirinizin kıymetini bilin. Saygını kaybetme, ev işlerinde olsun mutfakta olsun gerekli yardımı yapın. Eşinizle de mutlu olmanıza fayda sağlar bu durum.

Taraf olmasini istemiyorum ki. Sağolsun yemege cagirsam sen bi süru yemek yapmissin mutfagi da ben topliyim diyen bi insan. Ama iyilik olarak yaptigim şeyin ilerde nasilsa beyza yapiyo diye bana kalmasindan korkuyorum

korkma eltin belki akil edemiyordur. gel yetisemiyorum de. diger arklarinda dedigi gibi. isi bastan bölüstür. yönetilmeye ihtiaci vardir belki

Back
X