kyk bursum krediye dönüştü

Allah herkese kolaylik versin o zaman. Dunden beri ariyorum acmiyorlar. Siraniz 35 deyip ilk siraya kadar bekliyorum tekrar basa sarip siraniz 27 demeye basliyor

Okul bittikten sonra hepsini nakit odersek mi ciddi bir indirim var yoksa yine takside boldurursek de indirimden faydalanabilir miyiz. Bir de bu indirimden yararlanan varmi minimum ne kadar indirim oluyor

Aynen katılıyorum. Kyk nin sitesinde ay ay hesabiniza ne kadar burs kredi vs yattigi ve ayni zamanda hangi ay ve yil itibariyle ne kadar taksitle odeme yapacaginiz yaziyor zaten. Ama bursun krediyle cevrilmesi ile ilgili şartları bilmiyorum. Ben 6 ay okulu uzattim,yine de cevrilmedi. 6 yil boyunca burs olarak yatti,yani normalde okulu ne zaman bitirmem gerekiyorsa o zamana kadar burs yatti,uzattigim son 6 ayda hicbir sey yatmadi.

Benim gerçekten ihtiyacım vardı yoksa ben de almazdım. Başka şehirde okuyorum, kyk yurdunda kalıyorum. İndirim mevzusunu bilmiyorum ama tek istediğim şey kredi borç yükünden kurtulmak. Gerekirse tüm maaşımı da veririm aylık yani yeter ki mümkün olduğunca kısa süreli bir ödeme planı olsun, iki sene falan gibi. Uzun vadeye yayıp azar azar ödemek değil de kısa vadede daha fazla pay miktarlarında ödemeye razıyım, borç bitsin önüme bakacağım çünkü. Yıllarca odemeyenler var sonra bi bakıyorlar maaşlarına el konulmuş ya da bankadan kredi almaya gidiyor ama banka kredi vermiyor falan borcundan dolayı.

Yanlış bilgi vermeyin arkadaşlar, ben 2016da mezun olacağım, ekim 2018de geri ödemeye başlama tarihim, kyknın sitesinde de yazıyor yani. Ha bir insan çalışmaya başlar ve iki yıl sonra ödemeye başlamayı tercih ederse o ayrı kuralı, okul bittikten iki yıl sonra geri ödeme tarihi başlar.

Ödemeyince faiZ falan koyuyolarmıki

Evliyken üniversite kazanana burs ya da kredi çıkar mı arkadaşlar? Ev araba yok üstümüze.

Emin misin. Benim zamanım da sözleşme gibi bir şey imzaliyorduk krediyi almadan önce. Orada yaziyordu borcun. Şimdi nasıl böyle bişey olmuş ki? Bir de sadece sana mi oldu. Başka senin gibi öğrenciler var mı okulda

Ay benim kızımada kredi çıktî. Almalımı? Yoksa almamalımı? Öderken zorluk çekilirmi birde 5 yıllık okulu ne yapmalı sizce tecrübeliler cevap verebilirmi?

İhtiyacınız varsa alırsınız. Ben almadan okudum kız kardeşim almıştı. Sonra onu borçlarını biz odedik. Üniversite bittikten sonra hemen öyle kolay iş bulunmuyor zaten. O yüzden yine aileler ödüyor. Faiz de biniyor üzerine. Ama oyle banka faizleri gibi degil. Sonra devlet yapilandirabiliyor borclari. Ama kredi almak öğrenciyi çok rahatlatır. Siz nasıl kızınıza destek olabilecek durumdaysabiz almayın ama destek olamayız derseniz almalisiniz.

Başka şehre gidecekse özellikle masrafı çok olur. Hatta buyuk sehire gidecekse daha da cok.

Benim ilk olarak burs aldigim icin oyle biseye imza atmamistim ama su an krediye dondu

hemde çook adaletsiz ya.okulda ne zenginlere çıktı anlatsam burdan köye yol olur. bizim ülkemizde maalesef garibansan bitmişsin..

Okul bittikten iki sene sonra degil calismaya basladiktan iki sene sonra odemeye basliyorsun. Ekimden araliga kadar 330 hesapla. Bu sene 400 liradan 12 ay hesapla.
Çalışmaya başlasan da başlamasan da mezun olduktan 2 yıl sonra başlıyor ödenmeye.. Kendimden, ablamdan ve çevremden çok net biliyorum.

Okul bittikten 2 yıl sonra calismaya başladıktan sonra değil.

Heralde degismiyomus cunku baslangicta sozlesme o sekilde imzalanmis yani belli bir meblaga anlasilmis sonra 400 olmasi seni baglamaz sanirim yine ayni 13 bin odersin bri oyle diyo biri boyle
Sen bursunu sorgulat bir krediye dönebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…