Hayir hanim efendi okul bittikten sonra 2 yil. Eminim su an ben dahil butun donem arkadaslarim oduyor. 7 8 ay once calismaya basladim sizin dediginiz gibi olsa odemezdik suanda. Bizde okul bittikten sonra staj yapilir 2 yilin 1 yili ucretsiz staj zaten, keske sizin dediginiz gibi olsa bizim daha calisma hayatimiz yeni basladi ne guzel onumuzde 2 yil olurdu. Ayrica dediginiz gibi olsa kimsenin geri odeme sikintisi olmaz calismaya basladiktam sonra 2 yil oh ne guzel birikim de yapar insan, bu devlet adama bu kadar kolaylik saglar mi?
Insanlari yanlis yonlendirmeyelim okul bittikten 2 yil sonra baslar arkadaslar. Eger o tarihte calismiyorsaniz gerekli evraklarla erteletme suresi icinde basvurur erteletirsiniz 1 yil daha.
Benim gerçekten ihtiyacım vardı yoksa ben de almazdım. Başka şehirde okuyorum, kyk yurdunda kalıyorum. İndirim mevzusunu bilmiyorum ama tek istediğim şey kredi borç yükünden kurtulmak. Gerekirse tüm maaşımı da veririm aylık yani yeter ki mümkün olduğunca kısa süreli bir ödeme planı olsun, iki sene falan gibi. Uzun vadeye yayıp azar azar ödemek değil de kısa vadede daha fazla pay miktarlarında ödemeye razıyım, borç bitsin önüme bakacağım çünkü. Yıllarca odemeyenler var sonra bi bakıyorlar maaşlarına el konulmuş ya da bankadan kredi almaya gidiyor ama banka kredi vermiyor falan borcundan dolayı.Okul bittiği gibi ödemeye başlarsan ciddi bir indirim var. En akıllıcası olur.
Şuan eşiminde benimde borcumuz var yaklaşık 25 bine yakın. Hadi benim ihtiyacım vardı aldım eşim ailesinin yaşadığı şehirde okuduğu halde almış ve durumları iyiydi.
Ödemeyince faiZ falan koyuyolarmıkiOkul bittikten sonra iki yil. Fakat erteletmek icin sansin oluyor, sigortasizsan erteleniyor 1 yil. Bunun da suresi var. Mesela ben dilekce suresinde calisiyordum veremedim, simdi isten ciktim gitsem ertelemiyorlarmis. Benim suan odemem gerek ama odemiyorum.
seninki krediye döncek diye söylüyorum ama hiç dinlemedinO degilde biz evlendik ogrenciyken benim bursum esimin kredisi var silinirmi okurken evlenenlerin kredisi siliniyomus diye bi haber vardi
Ödemeyince faiZ falan koyuyolarmıki
2. sınıf lisans öğrencisiyim devletten burs alıyordum fakat krediye çevrildiğini öğrendim . ekim ayında krediye dönüşmüş fakat ben daha yeni gördüm herhangi bir bilgilendirme yapmadan krediye çevirmişler. şimdi ne yapmam gerek 3 yıllık borcumu nasıl hesaplıcam bilen anlayan varsa yardımcı olabilir mi?
Hemde ne faiz. Görümcem unutmuş ödemeyi sırf 1000 tl ceza ödedi sonra asıl norcu ödedşÖdemeyince faiZ falan koyuyolarmıki
Ay benim kızımada kredi çıktî. Almalımı? Yoksa almamalımı? Öderken zorluk çekilirmi birde 5 yıllık okulu ne yapmalı sizce tecrübeliler cevap verebilirmi?
Benim ilk olarak burs aldigim icin oyle biseye imza atmamistim ama su an krediye donduEmin misin. Benim zamanım da sözleşme gibi bir şey imzaliyorduk krediyi almadan önce. Orada yaziyordu borcun. Şimdi nasıl böyle bişey olmuş ki? Bir de sadece sana mi oldu. Başka senin gibi öğrenciler var mı okulda
Evliyken üniversite kazanana burs ya da kredi çıkar mı arkadaşlar? Ev araba yok üstümüze.
hemde çook adaletsiz ya.okulda ne zenginlere çıktı anlatsam burdan köye yol olur. bizim ülkemizde maalesef garibansan bitmişsin..Aynı durum benim de basımda, çıkmadı bana burs falan, burslar çok adaletsiz dağıtılıyor, benim evi arabası olduğu halde burs çıkan tanıdıklarım var. Son sınıfım, okul biter bitmez sırf şu krediden bir an önce kurtulmak için bir an önce çalışıp onu halletmek istiyorum mesela, iki sene beklemem ben iş bulduktan sonra.
Çalışmaya başlasan da başlamasan da mezun olduktan 2 yıl sonra başlıyor ödenmeye.. Kendimden, ablamdan ve çevremden çok net biliyorum.Okul bittikten iki sene sonra degil calismaya basladiktan iki sene sonra odemeye basliyorsun. Ekimden araliga kadar 330 hesapla. Bu sene 400 liradan 12 ay hesapla.
Okul bittikten 2 yıl sonra calismaya başladıktan sonra değil.Evet eminim. Bene kyk kredisi aldim 2 yil. Ödüyorlar tabi ki, bizim bir akraba 10 sene önce lise zamanında mı ne almış. Bitince eve kağıt gelmiş ama babasına söylemekten çekinmiş. Evlendi 2 sene çalıştı ve 2 sene sonra kyk kredisini ödemediği için maaşına el konuldu. Er ya da geç ödeniyor yanii.
Çalışmaya başladıktan sonra 2 yıl. Okul bittikten ne kadar süre sonra çalışmaya başladınız?
Sen bursunu sorgulat bir krediye dönebilir.Heralde degismiyomus cunku baslangicta sozlesme o sekilde imzalanmis yani belli bir meblaga anlasilmis sonra 400 olmasi seni baglamaz sanirim yine ayni 13 bin odersin bri oyle diyo biri boyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?