Kyk da mobbing

Öncelikle herkese günaydın .
Sorun oda arkadaşlarım. Kaldığım kyk gayet güzel modern bir yurt ama oda arkadaşlarım çok kötü. Odada 3 kişi kalıyoruz dairede 6 odadakiler le sorunlarım var. Ben bu kadar ergen kaprisli, bir dediği diğerini tutmayan, karşısındakinin başarısını çekemeyen, küfür baz insanlar görmedim ikisi tam birbirine göre ama ben değilim. Senenin başından beri problemlerim var ama artık aşağı inip şikayet etmeye kadar ulaştı. Beni müdüre şikayet etmişler . Neyse ben müdürle konuştum kadın benim haklılığımı anladı beni yolladı. Ben de hani şikayet etmemişler gibi davranmaya çalıştım ama cidden çok dengesizler . Mesela beni şikayet eden kız şikayet ettiği günden bir gün önce çarşı da beni görüp koluma girdi sonra şikayet ediyor. Bu gece tekrar tartıştık ama daha çok diğeriyle. Benim maddi durumum yetersiz olduğu için ve burs almadığım için ( ailem kredi borcu ödüyor evin) hem çalışıyorum hem okuyorum. Genelde kendimden büyük insanlarla anlaştığım için de iş arkadaşlarımla geziyorum her gün dışarıdayım yurda pek uğraşmıyorum sadece yatmaya. Şimdi de bu sorun olmuş . Aşağıya beni horluyor diye şikayet etmişler. Ben odaya onlardan önce gittim ve gittiğim gibi uyardım böyle bir rahatsızlığım var ileride sorun olacaksa yolları şimdiden ayıralım. Yok biz duymayızlar. Sorun yoklar. Bu hastalıklar havada uçuşuyor. Kızlardan biri puko hastası ( Allah şifa versin) sürekli caö açıyor bende hasta oluyorum. Bu durumda horlama artıyor ve bunun için doktorda gittim. Neyse dün ben çarşıdayım diye şikayet etmeyen benden bir şeyler istedi aldım ama eksik aldım. eksik diye bağırdı gitti ve kız hep böyle insanlar bunu normalleştirmiş . Diğeri konuşmuyor bile neyse sanırım dün müdüre şikayet edeni yanına çağırmış benim dediklerimi anlatmış bu da onlara dokunmuş belli. Çünkü beni çamurlu ayakkabıyla tuvalete giriyor işte odada geziyor diye şikayet etmişlerdi. Bende müdüre ye algıda seçicilik sorun ayakkabı değil çamurlu ayakkabı yoksa onlarda giriyor demiştim. Gece 1de odaya girdim ( benim arkadaş grubum farklı olduğu için genelde başka odadayım.) İşte dedim ki gençler ben yatıyorum.
Şikayet etmeyenle tartıştık.

O: banane yat .

Ben: telefonunuza kulaklık takın

O: İşte ben istediğimi yaparım sanane benim uyumama karışamazsın.
Ben :Ben yatıncam dedim sen yat demedim.

O:banane dedim ki bu sefer saat 23.00 dan sonra zaten dikkat etmen gerek o zaman saat 11 de yatsaydım diyor.

Ben :yatacağım saate karışamazsın kendine gel .

O:Bu sefer cevap ben senin horlamanı çekiyorsam sen benim sesimi çekeceksin

Ben : odaya ilk geldiğinizde sizi uyardım siz kabul ettiniz beğenmiyorsan odanı değiştir . İkiye karşı tekmişim ben odamı değiştirecekmişim. Bu sefer öbürü dahil oldu lafa işte müdüre şikayet ettim seni sen kadına neden böyle böyle dedin. Onuda cevapladım Sonra yattım uyudum. Şimdi bunlara ne yapmalı Odasında kalınacak düzgün kız yok ciddiyim yok olsa değiştireceğim ki ailem değiştirme diyor ama seviyrsizlikleri ortada şuan şikayet dilekçesi versem ceza alırlar biliyorum ve dilekçe vermeyi düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım. Şikayet eden kız çok sinsi ama öbürü öyle değil öbürünün yatağa ayakkabıyla basarken filan fotoğrafı var elimde veya küfürlü konuştuğuna dair şahitler ne yapayım?
ya bunlar kim ki bu kadar alttan almışsın . şikayet et ne gerekiyorsa yap. ay okurken ben sinir oldum valla :)) bir de sen bunlarla aynı odadasın. iyi sabretmişsin. bence gerekeni yap ver dilekçeni çıksınlar başka odaya mı gidiyorlar nereye gidiyorlar. bunların daha saygıdan haberleri yok. aynı odada kalıyorsanız 3 kişi, herkes birbirine saygı duymayı bilecek. sevmek şart değil ama saygı duyulması şart. resmen kaprisli ve çocuk gibi davranıyorlar. arkadaşım bence hemen dilekçeni ver ve hiç de moralini bozma. çünkü böyle tipler senin moralinin bozulmasından bile acayip zevk alırlar.

kykda kalmis sorunlu insanlarla ugrasmis olarak biri olarak soyluyorum ...rahatsizsan degistir ve kimseyi alttan alma ilk sana saldirirlar...sen kibarligini korursun onlar kabadayi gibi ustune cokerler... ezik bir insanla kimse gorusmek istemez kullanirlar sadece ... bazi insanlar korkunctur sana haklisin derler ona da haklisin derler guclu kimse ona yapisirlar ...o yuzden hzuur buldugun yere kosarak git salla...

ya bunlar kim ki bu kadar alttan almışsın . şikayet et ne gerekiyorsa yap. ay okurken ben sinir oldum valla :)) bir de sen bunlarla aynı odadasın. iyi sabretmişsin. bence gerekeni yap ver dilekçeni çıksınlar başka odaya mı gidiyorlar nereye gidiyorlar. bunların daha saygıdan haberleri yok. aynı odada kalıyorsanız 3 kişi, herkes birbirine saygı duymayı bilecek. sevmek şart değil ama saygı duyulması şart. resmen kaprisli ve çocuk gibi davranıyorlar. arkadaşım bence hemen dilekçeni ver ve hiç de moralini bozma. çünkü böyle tipler senin moralinin bozulmasından bile acayip zevk alırlar.
Aynı odada yaşıyoruz diye sustum biraz. Hani hastalanan vs ilk onlar görecek ya o yüzden ama burada fark ettim ki kimileri insan dahi değil çıkar ilişkisi olunca nasıl cansın balsın ama şikayet etmekte kararlıyım . İş saatimi doldurayım yurt müdürüne uğrayacağım

Cam konusunda bende anlaşamazdım oda arkadaşlarımla. Odada 4 kişiydik özel yurtta,doğal olarak nefes kokuyordu oda 2 saat havalanmasa. Bir de nevresim değiştirme,çöp atma huyları yoktu.
Bir tanesi namaz kılıyor diye oda terliği ayrı kullanıyordum,onlar spor yapıp üstüne deodorant sıkıp yatıyorlardı.
Toplu yatılan yerlerde havasızlık çok önemli cam konusunda haksız gördüm sizi,üzerinize kalın bir şeyler giyersiniz olur biter.
Horlama sıkıntılı bir konu benim oda arkadaşımın burnunda et vardı horluyordu ama uykumdan uyanıyordum yani çok rahatsız edici bir durum.. Onlar da saygısızmış fakat memnun değilseniz odanızı değiştirebilirsiniz onlar memnun demek ki değiştirmiyorlar inada bindirmeye gerek yok

kykda kalmis sorunlu insanlarla ugrasmis olarak biri olarak soyluyorum ...rahatsizsan degistir ve kimseyi alttan alma ilk sana saldirirlar...sen kibarligini korursun onlar kabadayi gibi ustune cokerler... ezik bir insanla kimse gorusmek istemez kullanirlar sadece ... bazi insanlar korkunctur sana haklisin derler ona da haklisin derler guclu kimse ona yapisirlar ...o yuzden hzuur buldugun yere kosarak git salla...

Benim adaptasyon sürecm biraz uzun. Ama bu kadar kaba insanların olduğunu düşünmemiştim. Hani dili. Şivesi vs değil. Zihniyeti kaba. Mesela ona ait bir eşyayı kullanmak için izin istiyorsun sal*k mısın ne izni diyor . Teşekkür ediyorsun rica ederim vs yok ne teşekkürü. Özür diliyorsun ağa paşa havası. Ben doğma büyüme İstanbulluyum bu kadarını görmedim hiç

Cam konusunda bende anlaşamazdım oda arkadaşlarımla. Odada 4 kişiydik özel yurtta,doğal olarak nefes kokuyordu oda 2 saat havalanmasa. Bir de nevresim değiştirme,çöp atma huyları yoktu.
Bir tanesi namaz kılıyor diye oda terliği ayrı kullanıyordum,onlar spor yapıp üstüne deodorant sıkıp yatıyorlardı.
Toplu yatılan yerlerde havasızlık çok önemli cam konusunda haksız gördüm sizi,üzerinize kalın bir şeyler giyersiniz olur biter.
Horlama sıkıntılı bir konu benim oda arkadaşımın burnunda et vardı horluyordu ama uykumdan uyanıyordum yani çok rahatsız edici bir durum.. Onlar da saygısızmış fakat memnun değilseniz odanızı değiştirebilirsiniz onlar memnun demek ki değiştirmiyorlar inada bindirmeye gerek yok

İnada bindirme meselesi değil Burası çok soğuk - 8 derecede kaloriferi kapatıp cam açıyor bütün gece bu normal mi ? Bunlardan daha iyi insanlarla yaşayacağımı bilsem değiştiririm dediğim gibi çok zor adapte oluyorum.yek kişilik oda olursa ayrılacağım Ki ben onlarla ilk günden konuştum anlattım ilk bir kaç gün hiç horlamadın dediler.ki daha bir sürü kabahatler var.

Kendi adıma konuşayım asla ama asla horlayan biriyle aynı odada kalamam kalsam bile uyuyamam
Yaşınız genç olduğunu varsayıyorum tedavi olun bu konuyla ilgili
Yurtlar sıkıntılı
Onlar 2 kişiyse odayı siz terkedin

Kendi adıma konuşayım asla ama asla horlayan biriyle aynı odada kalamam kalsam bile uyuyamam
Yaşınız genç olduğunu varsayıyorum tedavi olun bu konuyla ilgili
Yurtlar sıkıntılı
Onlar 2 kişiyse odayı siz terkedin

Bunu ilk geldiklerinde söyledim dedim yol yakınken ayrılalım o zaman sorun yoktu şimdi sorun oldu. Neden yani? Ne değişti

yurtlarda sorunlu kız çok çok çok fazla
mutlaka problemliler ile karşılacaksın ama aman tadımız bozulmasın mantığı yaparsan hep daha fazla modda yükselişe geçerler
yani daha çok hormalamaya dışlamaya çalışırlar bu üniversitede ki çoğu kızda var geneli kesin problemli oluyorlar
çünkü aileleri tarafından çok kontrollu yaşayınca dışarı bırakıldıklarında kendilerini bulmaları 3-4 yıl oluyor ama bu süreçte aşırı dengesiz sahipsiz hasta ruhlu gibi oluyorlar ya çok deliriyorlar ya çok kalt.klaşıyorlar
siz de müdüre çıkın anlatın olan biteni

Bunu ilk geldiklerinde söyledim dedim yol yakınken ayrılalım o zaman sorun yoktu şimdi sorun oldu. Neden yani? Ne değişti
Onlar az bişey sanmıştı kimse yaşamadan bilemez şahsen ben dilsiz biriyle bile aynı odada kalamam ileri takıntılarım var bana çoğu şey batar kirli ayakkabıyla girmek odanın kokması horlamak...

Onlar az bişey sanmıştı kimse yaşamadan bilemez şahsen ben dilsiz biriyle bile aynı odada kalamam ileri takıntılarım var bana çoğu şey batar kirli ayakkabıyla girmek odanın kokması horlamak...
Odaya hepimiz ayakkabıyla giriyoruz onlarınki çamurlu çünkü yurdun önü toprak yani o konuda benden farkları yok . Horlamak konusunda ilaç kullandım geçmedi doktorda o sun bu sun demedi ilçedeyim doktorlar çok kötü açıkçası hiç bakmıyorlar. Bu bir hastalık ben nasıl onları hastalıkları için zorlamıyor hor görmüyorsa aynısını beklemek hakkım

İnada bindirme meselesi değil Burası çok soğuk - 8 derecede kaloriferi kapatıp cam açıyor bütün gece bu normal mi ? Bunlardan daha iyi insanlarla yaşayacağımı bilsem değiştiririm dediğim gibi çok zor adapte oluyorum.yek kişilik oda olursa ayrılacağım Ki ben onlarla ilk günden konuştum anlattım ilk bir kaç gün hiç horlamadın dediler.ki daha bir sürü kabahatler var.
Camı açalım ama kaloriferi kapatmayalım gibi teklifte bulundun mu? Benim rahatsızlığım yoK mesela çok şükür ama gece havasız yerde uyanıyorum dediğim gibi yani ortak yolu bulmadan toplu alanlarda maalesef yaşanmıyor. Ya odayı değiştireceksin artık yada bu duruma katlanacaksın çünkü bu insanlarla aranın düzeleceğini sanmıyorum hiç :/

Ben de üniversitede KYK da kaldım.Benim tavsiyem odasında boş yatak olan ve anlaşabildiginiz kişilerin odasına geçmeniz
.Yurt yönetimi bu tür taleplere olumsuz bakmiyor

Benim adaptasyon sürecm biraz uzun. Ama bu kadar kaba insanların olduğunu düşünmemiştim. Hani dili. Şivesi vs değil. Zihniyeti kaba. Mesela ona ait bir eşyayı kullanmak için izin istiyorsun sal*k mısın ne izni diyor . Teşekkür ediyorsun rica ederim vs yok ne teşekkürü. Özür diliyorsun ağa paşa havası. Ben doğma büyüme İstanbulluyum bu kadarını görmedim hiç

bende ilk başlarda şok geçirmiştim ...susup otururdum sonra baktımki iyi insan olmak iyi yurekli olmak eziklik olarak goruluyor...hakkıni araaycaksin ...seni sevdigini soyleyen insanlar ugruna susma hele...bir bakiyorsun cikari ugruna kotulediginin yanina yanaşiyor ...zamanla alisirsin:)

yaşadığın şeyin adı mobbing değil
o iş yerlerinde olur
seninki akran zorbalığı.

odanı değiştirmek gibi bir çözümle gitsen?
ne de olsa akşamdan akşama geliyormuşsun yurda

oldu gözelrim dolu tepene çıkarıp gezdrseydın canım.ayrılma istedıklerını verme onlara.sadece görme .elindekılerı goster mudure .şikeyete olur olmaza gelırlerse bılın dıye de ekle.sen odadan memnunsun.onlar senden memnun değil oda umurlarında değil.

Odaya hepimiz ayakkabıyla giriyoruz onlarınki çamurlu çünkü yurdun önü toprak yani o konuda benden farkları yok . Horlamak konusunda ilaç kullandım geçmedi doktorda o sun bu sun demedi ilçedeyim doktorlar çok kötü açıkçası hiç bakmıyorlar. Bu bir hastalık ben nasıl onları hastalıkları için zorlamıyor hor görmüyorsa aynısını beklemek hakkım
Onlarında sakin uyuması hak
Hastasın diye çekmek zorunda değiller onlar ailen değil

Toplu yerlerde yasamak zor ya. Ev arkadasiniz olsa da eve ciksaniz? Ayri odaniz olur en azindan.yada odanizi degistirin diyecegim ama yeni odanizda da bir sure sonra sklirsiniz.Cunku birlikte yasamak zor.hele ki kykda. O yuzden umursamayin.onemsemeyin. yurtta baska arkadaslariniz varsa onlarla yemek yiyin onlarla eglenin.Tek yatmaya gidin ,banyo yapacaginiz zaman gidin odaya.o da insani strese sokuyor .Alismaniz lazim.Bu zorluklar sizi guclendirecek .ilerde anlayacaksiniz bunu.samimi olarak soyluyorum.Oda arkadasi ne ki ilerde kuyunuzu kazan is arkadaslariniz olacak.Kyk insana cok sey ogretiyor.

Back
X