kyk geri ödemeli kredi almalı mıyım

Morpanjurluev

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2015
255
169
103
31
Hanımlar merhaba .. üniversite 1.sınıf öğrencisiyim . orta halli bir ailem var . ailemle beraber oturuyorum .
babam bana aylık 300 tl veriyor ama gözüm mü doymuyor bilemiyorum ...

biraz daha rahat yaşamak istiyorum bu yıllarım bir daha geri gelmez biliyorum . daha rahat alışveriş yapmak lazer yaptırmak kurslara gidebilmek rahatça kitap alabilmek gibi isteklerime para yetmiyor .

kredi alayım diyoru m . Ama bir yandan da diyorum ki şimdi orta hallisin idare ediyosun ya atanınca -ki atanabilir miyim onu da daha bilmiyorum- kendini borca koyma boş yere diyorum . atanınca farklı gereksinimlerim ortaya çıkar evliliktr arabadır falan diyorum ...

diyorum da diyorum ...

karar veremiyorum

sizce kredi çekmeli miyim

bi şekilde öderim mi dersinz

yoksa hiç bulaşma mı dersiniz ???

bu arada iki kardeş üniversite okuyoruz daha çok isteyemiyorum ailemden

Son düzenleme:
Çok çok sıkıntı çekmiyorsanız almayın derim. Hatta geri ödemesiz burslara başvurun çıkar belki. Alması güzel olur ama geri ödemesi zor olur. Ben olsam almazdım :)

O dediklerini (lazeri filan) işe başlayınca yaparsın.
Ama kyk ya başvurabilirsin,mezuniyetten 2 sene sonra az az ödeyeceksin zaten.

Çok çok sıkıntı çekmiyorsanız almayın derim. Hatta geri ödemesiz burslara başvurun çıkar belki. Alması güzel olur ama geri ödemesi zor olur. Ben olsam almazdım :)
çok çok sıkıntıda değilim ..
ama mesela tüm vücut lazer yaptıramıyorum şu an . çok istememe ragmeen .
geri ödemesizlerin hiçbiri çıkmıyor malsf

öğrencilikteki kredi miktarı çok değil gibi görünse de, onu toplamda 2 ya da 4 yılda ödüyorsun ve birden gelince, daha işe başladığın ilk yılda zorlayabiliyor.
çğrenciyken aileden para alabiliyorsun ama sonra öyle kolay olmuyor.
bu kyk ödemeleri yüzünden evlenme vs durumlarında aileler arası kavga bile çıkabiliyor, herkes bir çirkinleşiyor.
of para işi çok çirkin ya.
ne diyelim çok ihtiyacın yoksa hiç kendini zorlama.

iki kardeş üniversite okuyoruz onu da daha fazla zorlayamam ki
Ileride odeyebilir misin. Sonuçta okul bittikten sonra odeyeceksin okul bittikten sonra 2 yıl. Ise başladıktan sonra değil. Ya is bulamazsan ne olacak sonuçta kredi bu ve faiz binencek. Lazeri şimdi yaptırma calismaya başladıktan sonra yaptır.

haklısınız ödemesi zor ama herkes alıp çatır çatır yiyo ailesinin yanında oturmasına rağmenn . ben de özeniyorum işte

Bende ayni durumdayim ailemin yaninda okuyorum bana da kredi cikti almadim. Disarda okuyanlar mecbur aliyo masraflari bitmiyo cunku ama bizim icin sart degil biraz keyfi bence. En azindan bu sene bi bak durumuna gerekli gorursen seneye yine basvurursun hem belki burs cikar o zaman kredi zaten basvuran herkese cikiyo.

ben öğrenciyken aldım inanılmaz rahatlık oluyor öğrenci için
şu an kardeşim de alıyor
diğer kardeşim üniversite kazanırsa ona da aldıracağım
onlar ödeyemezse ben yardımcı olacağım söz verdim
ama tabi geri ödemede kendinize güveniyorsanız almalısınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…