kyk geri ödemeli kredi almalı mıyım

zamanında benim arkadaşlarımda rahar rahat harcarlardi. okul bitince birsürü krediyi gördüklerinde yüz ifadelerini gördüm. değmez...

bizim zamanimizda Bazı üniversiteler kendi bünyesinde parttime öğrenci çalıştıriyorlardi. üniversite de çalışmana ailen de birsey demez. hocaların gözüne girmek için girdim dersin.

sakın alma sakın aman diyeyim yemesi güzel ama ödemesi çok zor birde faiz koyuyorlar üstüne. Yetmiyorsa ek iş yapabilirsin yada geri ödemesiz burslara başvur bence bir öğrenci için 300 Tl çok iyi bir para

ihtiyaç varsa al ama yoksa bulaşma, ben aldığım için pişman değilim ama senin dusuncende olup alsaydım pişman olurdum :) sık dişini okul bitince yaparsın o dediklerini :)

benim durumum da senin gibiydi çok da ihtiyacım olmadığı halde lüzumsuz yere aldım
işe girdim ödüyorum 1 buçuk sene oldu ohoo bezdim valla daha 1 sene var bitmiyo her ay 250 250 çok geliyo

Benim de ailem orta halli, bana burs cıkmıstı
Zaten yetiyorsa paran krediye hic bulasma derim, alan arkadaslarım pisman
Para cok oldukca harcıyoruz elimize kalmıyor diyorlar
Simdi son sınıftayım burs paralarımı biriktirerek biraz da ailemin destegiyle araba aldım.
Doyumsuzluk insanlarda var olan bir sey, senin sucun degil, önemli olan bunu dizginleyebilmek.
Kredi alınca yapacakların su an icin hayatını idame ettirmeni saglayacak seyler degil
O yüzden bence alma.

Ben de ailemin yanında okuyorum yine istediğim gibi harcayabiliyorum çok şükür ama benim de gözüm doymuyor az daha alacaktım ama sonra dedim ki 3 çift yerine 4 çift bot giyicem diye borc girilir mi Vazgeçtim yani almıyorum

BEN ALDIM HİÇ ALMANI TAVSIYE ETMEM HAYATA BORÇLA BASLIYORSUN O ANDA GÜZEL GELİYOR AMA ŞİMDİDE HALA ÖDEYEMEDİM BİRAZ ZOR GEÇER AMA GEÇER BEN TAVSIYE ETMEM ÖDERKEN ÇOK ZOR GELİR

Türkiye şartlarında mezun olur olmaz işe girebileceğin veya atanacağın meçhulken bu işe hiç girişme derim. Hani şehir dışında okusan kira,fatura vs desen tamam al dicem. Ama lazer yaptırmak için kyk kredisi almak istemen biraz ilginç geldi. Ben şehirdışında okudum son senem. 4 senedir kira vs hariç kendime 300 tl ayırmamışımdır. Biraz idareli olmayı öğren öğrencilik böyle bişey. Al çatır çatır ye diyenler ödemeyecek sen ödeyeceksin o krediyi.

hangi bölümde okuyorsun atanma ihtimalin ne durumda? yada özelde iş imkanın?

Bu arada paranı nasıl yettirebilirsin ona da değineyim. Örneğin yol parasını ay basında bir kenara koy. Okula gittiğinde kahvaltı için dışardan bişey almak yerine evde sandviç hazırlayıp götürebilirsin. Onun dışında öğlen yemeğini okul yemekhanesinde ye kesinlikle kantinler pahalı olur. Arkadaşlarınla gezme demiyorum ama öyle tipler var ki her gün şu kafeye gidelim bu kahveyi de içelim derdindeler. Böyle insanlardan uzak dur. Beraber küçük şeylerle mutlu olabileceğin samimi insanlar olsun yanında. ( Sahile gidip gezmek gibi ) Kitap alıcaksın mesela netten sipariş edebilirsin kampanyalar oluyor ve daha uygun kesinlikle. Kıyafet alıcaksan pazara gidebilirsin marka takıntılı olma. Tabiki bunların dışında arada gezmek,alışveriş vs senin de hakkın. Ama ölçüsünü ayarla kesinlikle. Cebinde 20 tl kalmışken gidip de dışarda takılmaya kalkma. Bir de her zaman köşede bir 50 tl paran olsun mesela. Ne zaman ekstra masraf çıkacağı belli olmuyor.
Üniversitedeyim şimdi yaşamıcam gezmicem de ne zaman yapıcam deme. Üniversitede sosyal olmak illa para harcamayı gerektirmiyor. Kulüplere,derneklere üye ol aktif ol. Okulun düzenlediği gezilere katılabilirsin, şehir dışına mesela, Normal yapacağın masrafa göre çok uygun oluyor hem de arkadaşlarınla geziyorsun.

Kaşıkla gelip sapıyla çıkıyor alma bence ben yapılandırıp tek seferde faiz indirimli ödemiştim ama çok zoruma gitmişti yıllar önce 4000 tl yi çat diye vermek.

Ailenizle oturuyormuşsunuz .300 tl bile çok bence.Sonuçta kira +yemek vs. gideriniz yok ki.
Şuan bütçenize göre hareket edin.Parayı zorlamanın anlamı yok.
Onun ödemesi çok zor bence .Daha iş hayatına atılmadan 20 .000 tl borç ile başlıyorsunuz.
Bence durumunuz kötü değilse hiç almayın.
Bana burs çıktı seneye bir daha başvurun,belki çıkar.

Alıp harcaması tatlı, ödemesi işkence gibi bir şey bence hiç bulaşmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…