kyk geri ödemeli kredi almalı mıyım

aılenızle kalıyorsunuz kıra-fatura-yemek derdınız yok, tek masrafınız egıtım gıderlerı ve sosyal gıderler kı egıtımı de aılenız karsılıyor zaten bence 300 tl sıze yeterde artar bile, illa ek gelir isterseniz ailenizde onay verirse part time iş bulup çalışın ki çogu okulda part time çalışma imkanı var aylık 300-400 tl maasla ve ssk nızda yapılıyor , kredı alırsanız ılerde odemek konusunda cok zorlanırsınız faız bınecek mezun olduktan 2 yıl sonrasında odemeye baslamanız gerekecek, o ara ış bulabılır mısınız? buldunuz dıyelım, gelırınız bu borcu odemeye yeter mı, bence dertsız basınıza dert acmayın ama bursa basvurabılırsınız onun gerı odemesı yok...

yani güvenmek derken eğer kendim atanır da evlenirsem hiç sorun yaşamam .
sonuçta kendi maaşım isyedğim yere harcama hakkım varken ben borcumu öderim . bu kimseyi alakadar etmez .
ama işte atanabilr miyim ... orası muamma

haklısınız ya ... bi süre daha bekleyecem gibi görünüyor ......

Aynı evde yaşıyor mussun ailenle bence alma o zaman. Kira+yemek masrafın yok.300 lira yol .Kitap parasına yetiyor mu.

ben ödeyebilirim ya da babam destek olur öder diyorsanız alın
zaten 2 yıl sonra baslıyor ödeme ve çok faiz binmiyor bir de mesela 4 yıl aldınız 4 yıllık taksitlendirme yapıyorlar

Ailenizle aynı evde yasadığınızı yeni gördüm
o zaman 300 lira yetmesi lazım
mesela şimdi kredi alırsanız babanız zaten kredi alıyor diye 300 lira vermeyi kesebilir bu da demek oluyor ki 400 tl olacak bütceniz yani ha 300 ha 400 pek bişe farkettirmez

Ailenin yanındasın hiç gerek yok bence canım. Ben dışarıdayım alıyorum almak zorundayım ailem para da gönderiyor ama ucu ucuna yetiriyorum. Kitap alıp istifleyenlere uyuz oluyorum git kutuphaneden al. Lazer gibi ertelenilir bir şey yüzünden de 20-25 bin borç yapılmaz. Artık kimsenin mezun olunca işi garanti değil.

Ben burs aliyorum. 330tan 400e cikarttilar bu sene. Herkes cok sevindi ama ben Odeyecekler icin gercekten uzuldum. Su an 1. Sinifsin mezun olana kadar alacagin kredi 600tl olacak. Gelecegini düşün derim.

Geri ödemesiz burs var ancak onun sana cikmasi için gelir tespiti yaptırman lazım.
Ödemeli burs şuan 400 tl. ve her gecen yil artiyor. Tabii ödemesi buna göre olacak.
Beyaz esya endeksli bu ödemeler.
Ancak şöyle bir durum var, istemezseniz istedigin zaman iptal ettirirsin. Ona göre ödeme yaparsın.
Yani 1. yıl aldın diğer yıllar almak istemiyorsun. Iptal ettirir, 1 yılı mezun olunca ödersin ya da hemen.

haklısınız ödemesi zor ama herkes alıp çatır çatır yiyo ailesinin yanında oturmasına rağmenn . ben de özeniyorum işte
Evet ben de aldim çatır çatır yedim ama bir sene sonra odeyecegim 14 milyarcik, ben problem etmiyorum çalışırım öderim sonuçta harcayan benim yani. Cok ihtiyacın varsa al, yoksa alma derim. Biz 3 kız üniversite okuyorduk, ablam ve kardeşim ayrı ildeydi biri evde biri yurtta kalıyordu almasam çok sıkıntı çekerdim o yüzden aldım. Pişman değilim ama sırf daha çok harcayayim daha çok alışveriş yapayım niyetinde olsaydım almazdim..

kredi alacağına part time işe girsen daha iyi olur. benim kredi alan arkadaşlarım öderken pişman oldular. bedava para gibi geliyor ama mezun olduktan sonra yıllar çabuk geçiyor. atanamazsan daha büyük sorun.

Morpanjurluev

Ayrıca; Toplam borclar KYK nın sitesinden takip edilir.
Borclari 2 yıl sonra ödeyeceksin.
Eski sistem yok, okuyup araştırın.
Ödemesi zor tabii ancak yerken de güzel.
Bunun adı belli "geri ödemeli" kabul ediyorsun bastan ödemeyi zaten.

ben tam da bu niyetle alacağım :) ama ondan da vazgeçtm sanırım

kardeşim bu sene almaya basladı 4 yıllık bölümü ve 18 bin küsür toplam borç faizle falan 20 yi gecer düşünün artık ona göre hesabınızı yapın

of bee iyi para .
dişimi sıkıp böyle beklersem mezun olunca 20 bin devlete ödeme yapacağıma kendi arabamı alırım ...

kredi alacağına part time işe girsen daha iyi olur. benim kredi alan arkadaşlarım öderken pişman oldular. bedava para gibi geliyor ama mezun olduktan sonra yıllar çabuk geçiyor. atanamazsan daha büyük sorun.
aynen öyle haklısınız ...
şimdi zaten öyle bi yiyolar ki gözümün önünde sen de al diyolar hep :)
ondan bu kararsızlğm

ödemeyii erteleme durumları oluyor mu peki ..
mesela atanmamışsam ..

Ayyyy almayin benim ve esimin toplam on iki bin tl geri odedik valla cok koydu....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…