- 24 Nisan 2015
- 6.985
- 7.193
- 398
- Konu Sahibi Morpanjurluev
-
aılenızle kalıyorsunuz kıra-fatura-yemek derdınız yok, tek masrafınız egıtım gıderlerı ve sosyal gıderler kı egıtımı de aılenız karsılıyor zaten bence 300 tl sıze yeterde artar bile, illa ek gelir isterseniz ailenizde onay verirse part time iş bulup çalışın ki çogu okulda part time çalışma imkanı var aylık 300-400 tl maasla ve ssk nızda yapılıyor , kredı alırsanız ılerde odemek konusunda cok zorlanırsınız faız bınecek mezun olduktan 2 yıl sonrasında odemeye baslamanız gerekecek, o ara ış bulabılır mısınız? buldunuz dıyelım, gelırınız bu borcu odemeye yeter mı, bence dertsız basınıza dert acmayın ama bursa basvurabılırsınız onun gerı odemesı yok...Hanımlar merhaba .. üniversite 1.sınıf öğrencisiyim . orta halli bir ailem var . ailemle beraber oturuyorum .
babam bana aylık 300 tl veriyor ama gözüm mü doymuyor bilemiyorum ...
biraz daha rahat yaşamak istiyorum bu yıllarım bir daha geri gelmez biliyorum . daha rahat alışveriş yapmak lazer yaptırmak kurslara gidebilmek rahatça kitap alabilmek gibi isteklerime para yetmiyor .
kredi alayım diyoru m . Ama bir yandan da diyorum ki şimdi orta hallisin idare ediyosun ya atanınca -ki atanabilir miyim onu da daha bilmiyorum- kendini borca koyma boş yere diyorum . atanınca farklı gereksinimlerim ortaya çıkar evliliktr arabadır falan diyorum ...
diyorum da diyorum ...
karar veremiyorum
sizce kredi çekmeli miyim
bi şekilde öderim mi dersinz
yoksa hiç bulaşma mı dersiniz ???
bu arada iki kardeş üniversite okuyoruz daha çok isteyemiyorum ailemden
ben öğrenciyken aldım inanılmaz rahatlık oluyor öğrenci için
şu an kardeşim de alıyor
diğer kardeşim üniversite kazanırsa ona da aldıracağım
onlar ödeyemezse ben yardımcı olacağım söz verdim
ama tabi geri ödemede kendinize güveniyorsanız almalısınız
Harcamadigin parayi geri ödeyeceksin galiba.Yoo yokluk niye olsun benim ihtiyacım yok o yüzden almıyorum kartı annemden. Özel ders veriyorum beni idare ediyor.
haklısınız ya ... bi süre daha bekleyecem gibi görünüyor ......aılenızle kalıyorsunuz kıra-fatura-yemek derdınız yok, tek masrafınız egıtım gıderlerı ve sosyal gıderler kı egıtımı de aılenız karsılıyor zaten bence 300 tl sıze yeterde artar bile, illa ek gelir isterseniz ailenizde onay verirse part time iş bulup çalışın ki çogu okulda part time çalışma imkanı var aylık 300-400 tl maasla ve ssk nızda yapılıyor , kredı alırsanız ılerde odemek konusunda cok zorlanırsınız faız bınecek mezun olduktan 2 yıl sonrasında odemeye baslamanız gerekecek, o ara ış bulabılır mısınız? buldunuz dıyelım, gelırınız bu borcu odemeye yeter mı, bence dertsız basınıza dert acmayın ama bursa basvurabılırsınız onun gerı odemesı yok...
Aynı evde yaşıyor mussun ailenle bence alma o zaman. Kira+yemek masrafın yok.300 lira yol .Kitap parasına yetiyor mu.yani güvenmek derken eğer kendim atanır da evlenirsem hiç sorun yaşamam .
sonuçta kendi maaşım isyedğim yere harcama hakkım varken ben borcumu öderim . bu kimseyi alakadar etmez .
ama işte atanabilr miyim ... orası muamma
yani güvenmek derken eğer kendim atanır da evlenirsem hiç sorun yaşamam .
sonuçta kendi maaşım isyedğim yere harcama hakkım varken ben borcumu öderim . bu kimseyi alakadar etmez .
ama işte atanabilr miyim ... orası muamma
Hanımlar merhaba .. üniversite 1.sınıf öğrencisiyim . orta halli bir ailem var . ailemle beraber oturuyorum .
babam bana aylık 300 tl veriyor ama gözüm mü doymuyor bilemiyorum ...
biraz daha rahat yaşamak istiyorum bu yıllarım bir daha geri gelmez biliyorum . daha rahat alışveriş yapmak lazer yaptırmak kurslara gidebilmek rahatça kitap alabilmek gibi isteklerime para yetmiyor .
kredi alayım diyoru m . Ama bir yandan da diyorum ki şimdi orta hallisin idare ediyosun ya atanınca -ki atanabilir miyim onu da daha bilmiyorum- kendini borca koyma boş yere diyorum . atanınca farklı gereksinimlerim ortaya çıkar evliliktr arabadır falan diyorum ...
diyorum da diyorum ...
karar veremiyorum
sizce kredi çekmeli miyim
bi şekilde öderim mi dersinz
yoksa hiç bulaşma mı dersiniz ???
bu arada iki kardeş üniversite okuyoruz daha çok isteyemiyorum ailemden
Evet ben de aldim çatır çatır yedim ama bir sene sonra odeyecegim 14 milyarcik, ben problem etmiyorum çalışırım öderim sonuçta harcayan benim yani. Cok ihtiyacın varsa al, yoksa alma derim. Biz 3 kız üniversite okuyorduk, ablam ve kardeşim ayrı ildeydi biri evde biri yurtta kalıyordu almasam çok sıkıntı çekerdim o yüzden aldım. Pişman değilim ama sırf daha çok harcayayim daha çok alışveriş yapayım niyetinde olsaydım almazdim..haklısınız ödemesi zor ama herkes alıp çatır çatır yiyo ailesinin yanında oturmasına rağmenn . ben de özeniyorum işte
Aynen öyle olacak. Ama çalışırken onun iki katını kazanıyorum zatenHarcamadigin parayi geri ödeyeceksin galiba.
Evet ben de aldim çatır çatır yedim ama bir sene sonra odeyecegim 14 milyarcik, ben problem etmiyorum çalışırım öderim sonuçta harcayan benim yani. Cok ihtiyacın varsa al, yoksa alma derim. Biz 3 kız üniversite okuyorduk, ablam ve kardeşim ayrı ildeydi biri evde biri yurtta kalıyordu almasam çok sıkıntı çekerdim o yüzden aldım. Pişman değilim ama sırf daha çok harcayayim daha çok alışveriş yapayım niyetinde olsaydım almazdim..
kardeşim bu sene almaya basladı 4 yıllık bölümü ve 18 bin küsür toplam borç faizle falan 20 yi gecer düşünün artık ona göre hesabınızı yapın
aynen öyle haklısınız ...kredi alacağına part time işe girsen daha iyi olur. benim kredi alan arkadaşlarım öderken pişman oldular. bedava para gibi geliyor ama mezun olduktan sonra yıllar çabuk geçiyor. atanamazsan daha büyük sorun.
ödemeyii erteleme durumları oluyor mu peki ..Morpanjurluev
Ayrıca; Toplam borclar KYK nın sitesinden takip edilir.
Borclari 2 yıl sonra ödeyeceksin.
Eski sistem yok, okuyup araştırın.
Ödemesi zor tabii ancak yerken de güzel.
Bunun adı belli "geri ödemeli" kabul ediyorsun bastan ödemeyi zaten.
Yok olmuyor atanmaya bakmiyorlar pasa pasa oduyorsunMorpanjurluevbakmıyor44907454 .!.:ödemeyii erteleme durumları oluyor mu peki ..
mesela atanmamışsam ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?