Kyk kredisi odeme emri geldii!

Konu sahibi 2016 da mezun olmuşsunuz ve kyk bursalarının geri ödemeli olduğunu biliyorsunuz en azından mezun olur olmaz bir işe girip ödeseydiniz şimdi böyle kara kara düşünmezdiniz. Ben 1 sene aldım mezun olur olmaz ailem ödedi sağolsunlar. Kyk bursunu alırken geri ödeyeceğiniz gerçeğini unutmamak gerekiyor devlet parasını bırakmaz. Kpss ye çalışıyorum demişsiniz de kazanacağınızın garantisi var mı? Faizde işliyor bir taraftan en kısa sürede çözmeye bakın yoksa borç katlandıkça katlanacak.

Uzerinizde mal yoksa bankada paraniz yoksa korkmayin odeyemezseniz faiz islemeye devam edecek belli donemlerde yapilandirma oluyor. Odeyeceginiz donemde yapilandirmadan faydalanip odersiniz.

İmkanınız olmus ödemişsiniz ne güzel. Şimdi af bekliyoruz elbette. 2 bin TL lik borca 9 bin istiyorlar şimdide yapılandırma dedikleri sey bu. Cokta kıskanmaya gerek yok bence. Ödemişsiniz kurtulmuşsunuz başkalarınki affa ugrasa ne güzel

Ben şu ben ödedim diğerleri de ödesin af çıkmasın kafasında olanları anlamıyorum cidden . Benim borcum 14 bin falandı .. cidden uykularım kaçıyordu en sonunda hepsini ödedim kurtuldum .ama ödeyemeyenler için de asla , ben ödedim onlar da ödesin demem .
Ve devlet öyle ya da böyle o parayı alacak arkadaşlar .çıkar yol yok maalesef .

Devlet bugün kaç tl kredi veriyorsa o kadar istiyor. Ben 600 aldım 660 ödedim. Paranın değeri aynı kalmıyor ki.
Ben 400-500 aldım aylık ödemelerim 750 lira. Total aldığım miktar 24 bin lira olmasına rağmen ödemem 34 bin lira. Neredeyse %50 daha fazlası yani. Tabi paranın değeri aynı kalmıyor ama enflasyonu %10 gösterip bu ülkenin gençlerinden %50 zamla geri ödeme almak da hiç hoş değil...

Kaç yıllık borçtu. Benim 7bin borcum var o zaman 20 25bin falan gelir herhalde.

E devlette vergi borcunuz görünüyordur gecikme zammiyla beraber , son kredinizi aldıktan sonra 6 ay süreniz var geri ödemek için eğer ödemezseniz 6 ay içinde ödemezseniz küçük küçük faiz bindiriyorlar siz mezun olalı hiç ödeme yapmamışsınız, ama mezun olduktan sonra sigortanızı da başlatmışsınız çalışıyordum demissiniz su an issizim deyince boyle anladim bu kısmını yanlışım varsa duzeltin.
Sigortanızdan bu para kesilmediyse şimdi de kesilmez , haciz de gelmez , banka borcu mu bu niye haciz gelsin , ödemeyin faiz binsin eliniz rahatlayınca ödersiniz.
E devlette takipli mi borcunuz bi bakın bakalim?

Merhaba kredinizi ödemeyeli kaç yıl oldu da ödeme emri geldi çünkü benimde kyk borcum var ve ödeyebileceğimi sanmıyorum

Ben 2013 de mezun olmustum. Krediyi 2020 aralikta olan yapilandirma ile odedim. Odemezsen gunluk faiz uyguluyorlar. Ama haciz falan gelmiyor eger uzerine birsey yoksa. Sadece cok yuksek faiz uyguluyorlar. 2 3 senede bir vergi yapilandirmasi cikiyor. Yapilandirip o sekilde odeme plani yaptirip ode. Benim borcum yapilandirma ile 11 bin dustu. Ana parayi odedim.

Arkadaslar uzerinize mal varligi yoksa haciz falan gelmiyor. Hapis cezasida yok. 2013 de mezun olup calismaya basladim 2019 da maasima blokaj olucagi mesaji geldi. 1000 tl odeyip tekrar 1 sene odemedim blokaj kalkti. Devlet bu parayi aliyor evet bir sekilde odenicek ama vergi aflarini denk getirip odemeye calisin. Faizin bir kismini siliyorlar. Eger toptan oderseniz vergi affi zamaninda nerdeyse ana parayi odeyip borcu kapatabiliyorsunuz. Odeyebileceginiz zaman odemeye baslayin. Daha hala odemeyen tanidiklarimda var. Tabiki devletimiz burs olarak her ogrenciye bu parayi verse fakat malesef bu kredi bir sekilde odenicek sikinti yapmaniza gerek yok. Ayrica ne sirketlerin trilyonlarca vergi borcu bir gecede siliniyor. 2 kurusluk kyk borcunu gec odediler diye devlete zeval gelmez merak etmeyin ne zaman rahatlarsaniz o zaman odeyebilirsiniz vergi affi zamanlarini takip edin zaten yuzde 80 bu borcu odemiyor devlet bari ana parayi kurtarayim diye ciddi indirim yapiyor af zamanlari.

Bir şekilde ertelenirse de çok faiz gelir. Ödemek için ufak tefek iş baksanız daha iyi olur gibi geldi. Şu an borcunuz sadece aldığınız para + enflasyon farkıdır. Bir de üstüne faiz ödemeyin. Yapılandırmayı da deneyebilirsiniz.

Benim ödemem 2020 temmuzda başladı ve 6 ay sonra tebligat geldi şuan çalışmıyorum evdeyim mal bildiriminde bulunun yazıyor ama neyin malını bildireyim, yani tebligat geldikten sonra bir şey yapmamıza gerek var mı ödeyemiyorsak

Bana tebligat geldi Haciz hapis felan yazıyor çalışmıyorum da ödeme yapamam bir şey olur mu acaba

Mal bildirmi yapın,çalışmıyorum malım da yok ödeme gücüm de yok diye.ama çalışmaya başladığınzda mutlaka tekrar vergi dairesine gidip tekrar bi bildirim yapın,yoksa hapis cezası var 10 gün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…