Hala daha bir şey gelmedi miBende mezun olali 7 sene oldu bana da bisey geldigi yok e devlette yazio ama oyle duruo
İmkanınız olmus ödemişsiniz ne güzel. Şimdi af bekliyoruz elbette. 2 bin TL lik borca 9 bin istiyorlar şimdide yapılandırma dedikleri sey bu. Cokta kıskanmaya gerek yok bence. Ödemişsiniz kurtulmuşsunuz başkalarınki affa ugrasa ne güzelben ucretli ogretmen maasiyla ödemiştim. ustelik 3 ayda bir odeniyordu o zaman. baya yuklu oluyordu. 2009 senesinde 3 ayda bir 900 tl olarak oduyordum. ucretli ogretmenlikten aldigim 600 falan ancaydi. 1 yil nerdeyse sadece krediye calistim. cok korkarım borctan. kadrolu olup odemeyen arkadaslarim vardi. her zaman oldugu gibi odeyen cezali oluyor bizde. sonradan yapilandirma falan cikti. ben odemeye basladigim icin yapilandirma yapılmadı bana. odemeyenlere yapildi. kimseye de haciz falan gelmedi. millet hala af bekliyor.
Ben 400-500 aldım aylık ödemelerim 750 lira. Total aldığım miktar 24 bin lira olmasına rağmen ödemem 34 bin lira. Neredeyse %50 daha fazlası yani. Tabi paranın değeri aynı kalmıyor ama enflasyonu %10 gösterip bu ülkenin gençlerinden %50 zamla geri ödeme almak da hiç hoş değil...Devlet bugün kaç tl kredi veriyorsa o kadar istiyor. Ben 600 aldım 660 ödedim. Paranın değeri aynı kalmıyor ki.
Yapilandirmadan faydalanip ana parayi odedm kapattimHala daha bir şey gelmedi mi
Verg dairesine aktarıyorlar borcu. Onlar da icraya veririz diye kağıt gönderiyolarAynen ertelenmiyormus ama işsizim sonuçta neyimi alacaklar. Kpss çalışıyorum giremem de bir işe ne yapicam bilemedim.
Kaç yıllık borçtu. Benim 7bin borcum var o zaman 20 25bin falan gelir herhalde.İmkanınız olmus ödemişsiniz ne güzel. Şimdi af bekliyoruz elbette. 2 bin TL lik borca 9 bin istiyorlar şimdide yapılandırma dedikleri sey bu. Cokta kıskanmaya gerek yok bence. Ödemişsiniz kurtulmuşsunuz başkalarınki affa ugrasa ne güzel
2008 mezunuyum ben. Bende de o civarda borc ama yapılandırmada 8 bin nakit yaparız diyorlar oda bana imkansız ve sürekli faiz işliyor faizleri silmiyorlarKaç yıllık borçtu. Benim 7bin borcum var o zaman 20 25bin falan gelir herhalde.
İcra yada hapis oluyor mu bana tebligat geldi ödemem geçeli 6 ay olduVerg dairesine aktarıyorlar borcu. Onlar da icraya veririz diye kağıt gönderiyolar
Ben 2013 de mezun olmustum. Krediyi 2020 aralikta olan yapilandirma ile odedim. Odemezsen gunluk faiz uyguluyorlar. Ama haciz falan gelmiyor eger uzerine birsey yoksa. Sadece cok yuksek faiz uyguluyorlar. 2 3 senede bir vergi yapilandirmasi cikiyor. Yapilandirip o sekilde odeme plani yaptirip ode. Benim borcum yapilandirma ile 11 bin dustu. Ana parayi odedim.Arkadaşlar bugün üniversite zamanında aldığım kredi için ödeme emri geldi. Fakat ben işsizim ve üzerimde herhangi bir malvarlığı yok. Mal beyanında bulunmam gerektiği yazıyor. Ben bunu nasıl erteleyebilirim.
Hayır ama banka hesaplarınızı bloke ediyolarİcra yada hapis oluyor mu bana tebligat geldi ödemem geçeli 6 ay oldu
Benim ödemem 2020 temmuzda başladı ve 6 ay sonra tebligat geldi şuan çalışmıyorum evdeyim mal bildiriminde bulunun yazıyor ama neyin malını bildireyim, yani tebligat geldikten sonra bir şey yapmamıza gerek var mı ödeyemiyorsakArkadaslar uzerinize mal varligi yoksa haciz falan gelmiyor. Hapis cezasida yok. 2013 de mezun olup calismaya basladim 2019 da maasima blokaj olucagi mesaji geldi. 1000 tl odeyip tekrar 1 sene odemedim blokaj kalkti. Devlet bu parayi aliyor evet bir sekilde odenicek ama vergi aflarini denk getirip odemeye calisin. Faizin bir kismini siliyorlar. Eger toptan oderseniz vergi affi zamaninda nerdeyse ana parayi odeyip borcu kapatabiliyorsunuz. Odeyebileceginiz zaman odemeye baslayin. Daha hala odemeyen tanidiklarimda var. Tabiki devletimiz burs olarak her ogrenciye bu parayi verse fakat malesef bu kredi bir sekilde odenicek sikinti yapmaniza gerek yok. Ayrica ne sirketlerin trilyonlarca vergi borcu bir gecede siliniyor. 2 kurusluk kyk borcunu gec odediler diye devlete zeval gelmez merak etmeyinne zaman rahatlarsaniz o zaman odeyebilirsiniz vergi affi zamanlarini takip edin zaten yuzde 80 bu borcu odemiyor devlet bari ana parayi kurtarayim diye ciddi indirim yapiyor af zamanlari.
Bana tebligat geldi Haciz hapis felan yazıyor çalışmıyorum da ödeme yapamam bir şey olur mu acabaE devlette vergi borcunuz görünüyordur gecikme zammiyla beraber , son kredinizi aldıktan sonra 6 ay süreniz var geri ödemek için eğer ödemezseniz 6 ay içinde ödemezseniz küçük küçük faiz bindiriyorlar siz mezun olalı hiç ödeme yapmamışsınız, ama mezun olduktan sonra sigortanızı da başlatmışsınız çalışıyordum demissiniz su an issizim deyince boyle anladim bu kısmını yanlışım varsa duzeltin.
Sigortanızdan bu para kesilmediyse şimdi de kesilmez , haciz de gelmez , banka borcu mu bu niye haciz gelsin , ödemeyin faiz binsin eliniz rahatlayınca ödersiniz.
E devlette takipli mi borcunuz bi bakın bakalim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?