Kesinlikle ertelemiyorlar. Paranızın olup olmaması onların sorunu değil :)Sırf bu konu bile neden kimseye borç para vermemeliyizi açıklıyor. İlla ki alacaklı gırtlağa basıp alacak. Konu sahibi işsizseniz yapacak bir şey yok, kyk ile konuşup ertelenmesini talep edin.
Bence beğenmeyen bankadan kredi çeksin ya da daha yüksek puanlar alıp derece alıp burs kazansın. Devlet de kimseye yaranamıyor. Hiç öyle abartılı faizi yokAllah yardım etsin devlet 3 kuruş verdiğini 10 kuruş alıyor. Benim annem ödemişti tefeciden alsam o krediyi ancak o kadar faiz islerdi
Aynen öyle hiçbir şey olmuyor faiz işliyor biraz. Sonra bir ara af filan da geliyor faizlere. Sigortalı işe girince maaştan kesmeye başlarlarÖdemem gerek fakat şuan kpss ve kurum sınavlarına hazırlanıyorum çalışamam ertelenebilirse iyi olur. Aradım vergi dairesini issizseniz birşey olmaz sadece faiz işler dedi.
Ben de ortalama bir hesap yaptım. Anaparaya göre faiz uygun.Bence beğenmeyen bankadan kredi çeksin ya da daha yüksek puanlar alıp derece alıp burs kazansın. Devlet de kimseye yaranamıyor. Hiç öyle abartılı faizi yok
Size soracak halim yok. Devlet kimsenin tekeli değil bedava suriyelilere burs verilirken bize faizle para verilmesini tabii ki eleştireceğim. Ayrıca issizdim o kadar fazla faiz ödedik ki aylık ödeme taksiti 200 lira iken 400 lira aylık faizi tutuyordu bilmeden konuşmayınBence beğenmeyen bankadan kredi çeksin ya da daha yüksek puanlar alıp derece alıp burs kazansın. Devlet de kimseye yaranamıyor. Hiç öyle abartılı faizi yok
Ee canını mı alacaklar? Faiz biner sadece. Ben de ödedim kyk borcu. Burada yazdıkları gibi abartılı bir faiz değil. Enflasyon karşısında aynı paraya geliyor. Kyk’nın faizini beğenmeyen de bankadan çeksin o krediyi de görsün faiz neymiş :)Kesinlikle ertelemiyorlar. Paranızın olup olmaması onların sorunu değil :)
İşte ertelemiyorlar faiz işliyor valla bende yapılandırmayı bekliyorum inşallah olursa hemen oduycem :))Ee canını mı alacaklar? Faiz biner sadece. Ben de ödedim kyk borcu. Burada yazdıkları gibi abartılı bir faiz değil. Enflasyon karşısında aynı paraya geliyor. Kyk’nın faizini beğenmeyen de bankadan çeksin o krediyi de görsün faiz neymiş :)
Ee faiz de işlesin zaten. 10 sene önce 100 liraysa kredi, şimdi borcunu 100 lira olarak ödemenin mantığı var mı? Siz birine şimdi 500 lira verseniz çok değil 2 sene sonra 500 lira almayı kabul eder misiniz?İşte ertelemiyorlar faiz işliyor valla bende yapılandırmayı bekliyorum inşallah olursa hemen oduycem :))
Bakış açınız tamamen yanlış sosyal devlet anlayışını benimsemiş bir devletle kişiler kıyaslanamaz. Ki imkanı olan herkes iyi kötü oduyordur muhakkak. Keske iş imkanları olsa her üni bitiren genç iş bulsa da devlete seve seve borcunu odeseEe faiz de işlesin zaten. 10 sene önce 100 liraysa kredi, şimdi borcunu 100 lira olarak ödemenin mantığı var mı? Siz birine şimdi 500 lira verseniz çok değil 2 sene sonra 500 lira almayı kabul eder misiniz?
Bazen haber vermiyorlar icraya düşmüş bile olabilirsin kendin takip etmelisin .Yok zaten var e devlette ama ama bana ödeme emri falan gelmiyor. Ben sizden 1 yıl önce mezun olmuşum ve çalışıyorum ona rağmen size ödeme emri gelip bana gelmemesi entresan
Yoo. Bak bu konuda bile çalışıyorum yazı gelmeden ödemiyorum diyen var. Ayrıca devlet bize bunu bize borç olarak vermiş burs olarak değil. Biz de ödeyeceğimize söz vermişiz, iş bulursak öderiz dememişiz. İş bulana kadar da izin veriyor zaten, böbrekleri istemiyor. Sadece paranın değerini koruyor. Bu sistem böyle işliyor. Biz aldığımız borcu bugünün parasından ödemezsek şimdi okuyan gençlere para verilemez.Bakış açınız tamamen yanlış sosyal devlet anlayışını benimsemiş bir devletle kişiler kıyaslanamaz. Ki imkanı olan herkes iyi kötü oduyordur muhakkak. Keske iş imkanları olsa her üni bitiren genç iş bulsa da devlete seve seve borcunu odese
Yani bence de. Ben bursla okudum iki kardeşim krediyle okudu. Birisi ödedi diğeri de iş bakıyor ödeyecek. Bankaya göre daha hesaplı faizler. Ha tabi ki kredi alıp 10 sene ödemezse bir insan, o zaman illa ki daha da fazla katlayacakBen de ortalama bir hesap yaptım. Anaparaya göre faiz uygun.
e devletten bakın, mezuniyetten 2 yıl sonra ödemeye başlıyorsanız. İşe başlamadınız ya da paranız yoksa vergi dairesinden erteletiyorsunuz. Konu sahibi ikisinide yapmamış sanırım bu yüzden malvarlığını sormuşlar.Ben de okuldan mezun olalı 3 yıl oldu. 3 yıldır da kadrolu öğretmen olarak çalışıyorum. Ama benim geri ödemeli kredimden hiç ses yok. Ne ödeme emri neeve bir kağıt hiç bir şey. Bilgisi olan paylaşabilir mi. Normalde işe başlar başlamaz ödemen gerekiyor diye biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?