- 28 Mart 2025
- 398
- 218
- 18
- Konu Sahibi kivircik2005
-
Offf sjskksje herkes donumun rengine kadar biliyor artık. Eminim gerçek hayatta karşılaşsak bakışıp anlaşabilirizBu arada aşçılığa gidiyosun yani. Hadi hayırlısı olsun
Of çok zor vallahi. Yarin hastaneye gideceğim kbb ye şu an bile kafamda senaryo yazdım. Doktora şunu diyeceğim şunu soracağım şunu yapacagim diye kafamda dönüyor sürekli. Teşekkür ederim Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsınKıvırcık herşeyi bu kadar detaylı düşünme böyle yaşanmaz biraz akışına bırak farzet ki öyle oldu olunca bakarsın çaresine, düşünce gücüyle tüm olumsuzlukları kendine çekersin. Allah seni iyi insanlarla karşılaştırsın
Evet haklısınız ama bu zamanda insanlar kötü. O yüzden endişelendim birazBen de işitme cihazıyla duyuyorum ve çıkartmam gerektiğinde cevremdekilere açıkça söylüyorum.Oncelikle kendin kabullen ve utanıp sıkılma bu durumdan.Duşa girerken oda arkadaşlarına söyle cihazı çıkarttığını duymayacagini. Önceden yani 20 li yaşlarda bende cekinirdim ama sonra neden cekiniyorumki bu benim elimde olan bir durum değil benim bı eksikliğim yok diyerek daha özgüvenli hala geldim. Şimdi yeni tanışmış bile olsam söylemem gerekiyorsa hemen söylüyorum çocuklarım bile cihazımı cikarttigim zamn anlıyor ve ona göre yardımcı oluyorlar duymam gereken birşey olduğunu. Lütfen sende kendine güven. Çalınma durumuna gelince dolabın kilitli olur sanırım duşa girerken dolabına koyarsin
İlk gün herkesle konuşur durumunu açıklarsın. Alarm gibi konularda hoşgörülü olurlar. Odaya zaten herkes elini kolunu sallayarak girmiyor, kimse de oda arkadaşının işitme cihazını çalmaz, hemen anlaşılır kimin aldığı ama sen yine de dolabına koyar kilitlersin çıkardığın zamanlar.Merhaba . Benim isitme engelim var ve cihaz kullaniyorum . Bu benim en zayıf noktam. Kyk da İşitme cihazlarımi gece biri çalar diye çok korkuyorum . Veya da duşta olduğum zaman sesleri duymazsam, alrm duymazsam insanlara zorluk cikartirsam diye çok korkuyorum. Bana dua eder misiniz umarım karşıma iyi insanlar çıkar.
Hayaller paris gercekler overthinkstanAntidepresan kullanmıyor muydun canım? Bu ne overthinktir, nevrim döndü...
Bu düşüncen overhink'e giriyor çünkü konuda ki tüm sıfat ve yüklemler "Genel" değil "Özel" kategorisinde bulunuyor resmi olarak.
Şunu desen anlarım;
"Kişisel eşyalarımın çalınmasından korkuyorum." desen ama bu yazdığınsa tamamen detay oluyor.
Bizde kilitli şahsi gardrobun olacağını ve koyacağını söyleriz biter gider.
Kulak için özel durumun, mazeret kapsamındadır hiçbir koşulda ciddiye vardıramazlar konuyu
Overthink yapma kuzum lütfen tansiyon ve strese bağlı hastalık sahibi olursun
merhaba ben de işitme engelliyim ve koklear implant takıyorum çok şükür ki konuşabiliyorum ama bazen bozukluğu var sen konuşuyor musun? benim de bir zorluk var en zayıf olan sınav ve ders anlama zorluk çekiyorum inşaAllah hayırlı iyi insanlar karşılaşmayı nasip etsin. sen hangi bölüm okuyorsunMerhaba . Benim isitme engelim var ve cihaz kullaniyorum . Bu benim en zayıf noktam. Kyk da İşitme cihazlarımi gece biri çalar diye çok korkuyorum . Veya da duşta olduğum zaman sesleri duymazsam, alrm duymazsam insanlara zorluk cikartirsam diye çok korkuyorum. Bana dua eder misiniz umarım karşıma iyi insanlar çıkar.
Ben isitme cihazi takıyorum 2 tane . Ama normal konuşabiliyorum sadece r harfini yuvarlak çıkartıyorum v gibi çıkıyor hafif... Ben öyle aman aman bi isitme zorluğu çekmedim. İlkokulda tek kulak cihaz kullandığım için çok zorlanmistim. Duyuyorum ama algilayamıyordum nedense . Onun dışında çift kulağa geçince bi sıkıntı yaşamadım . Sadece biri kulağıma fısıldadığı zaman anlamıyorum. Ses hiç gelmiyor. Kulak içi cihaza geçmek istiyorum ama çok pahalı. Neredeyse 10 senedir aynı cihazi kullanıyorum. Siemens maşallah hiç bozulmadı. Su dolu bardağa düşürdüm ama hala sapasaglam. Ascilik okuyacagimmerhaba ben de işitme engelliyim ve koklear implant takıyorum çok şükür ki konuşabiliyorum ama bazen bozukluğu var sen konuşuyor musun? benim de bir zorluk var en zayıf olan sınav ve ders anlama zorluk çekiyorum inşaAllah hayırlı iyi insanlar karşılaşmayı nasip etsin. sen hangi bölüm okuyorsun
maşaallah aşçılık bölüm çok güzel ben de lisedesen aşçılık okuyordum çok şükür mezun oldum şimdi ki inşaallah 2026 EKPSS girmeyi düşünüyoruz. sen de işitme cihazı sadece kilitli dolabı varsa kilitleyebilirsiniz. bir de kilitlediğinde sonra anahtarları saklayabilirsin. hangi üniversite okuyorsun? istersen koklear implant takmak istiyorsan ince odyoloji hastanesine başvurabilirsin.Ben isitme cihazi takıyorum 2 tane . Ama normal konuşabiliyorum sadece r harfini yuvarlak çıkartıyorum v gibi çıkıyor hafif... Ben öyle aman aman bi isitme zorluğu çekmedim. İlkokulda tek kulak cihaz kullandığım için çok zorlanmistim. Duyuyorum ama algilayamıyordum nedense . Onun dışında çift kulağa geçince bi sıkıntı yaşamadım . Sadece biri kulağıma fısıldadığı zaman anlamıyorum. Ses hiç gelmiyor. Kulak içi cihaza geçmek istiyorum ama çok pahalı. Neredeyse 10 senedir aynı cihazi kullanıyorum. Siemens maşallah hiç bozulmadı. Su dolu bardağa düşürdüm ama hala sapasaglam. Ascilik okuyacagim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?