Kzlar dnde taklan altnlar ne yaptnz?

küçük altınları kocam bozdurdu senet falan ödedi düğünde 2 bilezik annesiyle ananesi taktı 2tanede halası geri kalan 6tane kelepçeyi ailem taktı isterse kendi taktıklarını bozdurur ama benimkilere dokunmasını istemiyorum açıkçası sebebide benimkilerin taktıklarından 2 tanesi anneden kıza geçen şeyler yani 50 yıllık falan bende kızım olursa ona takmak istiyorum.hem bide takmaya bayılıyorum.

Bildiniz doğru cevap:roflol:

Bari anneciğimin,babacığımın taktıkları kalsaydı ama ...:çok üzgünüm:

Zor arkadaslar,ne diyelim :sm_confused:

Allah başka yerden versina.s

bizde bozdurmadık çok şükür ev alabilirsek eğer onun için saklıyoruz ama kayınvalidemler saklıyor bizim yerimize ora daha güvenli ama sayısını filan herşeyini biliyoruz

biz hepsini bozdurduk ev almak için ama tabi ev almaya altınlarım yetmedi :roflol:
eşten dostan da borç alarak evimizi alabildik daha sonra nema paralarıyla kendime bilezik almıştım ancak hırsızlıktan korktuğum için bozdurup bankaya koymuştuk onunla da arabanın peşinatını vermiştik şu an ise hiç altınım yok olmasını da istemiyorum rahat edemem evde en iyisi bankaya para koymak

Canım 100-120 ytl gibi sanıyorum.Tabii bir defaya mahsus yıllık kira bedeli kadar depozito da alınır:kahve:

kızlar bankada kasa kiralamak ne kadara mal oluyor?

canımcım bankaya ve kasanın boyutuna göre değişiyor.bizimki garanti bankası boyutu ya büyük ya da orta tam hatırlamıyorum. maliyeti yıllık 230 YTL verdik geçen yaz.yani bence çok uygun yerimseniben ziraat bankasında falan daha uygunmuş

takılanların hepsinin gidecegini anladıgımda ıs ısten gecmeden bır kısmını annemlerde bırakmstm cok akıllıca bır ıs yapmısım daha sonradan hedye gelenler de olmus dugne gelemeynlerden zaten esımn aılesının bızm evllgmzde hıcbır katkısı olmamstı yıgınla borc dısında guya onlar yaptı ya dugunu altınları da borca verdk daha dogrusu ben vermedm verdırıldı dıyeyım yasasdgm cok buyuk bı hakaret olarak ıcımı sızlatır hala kımse de bılmez aılemden bılmesnler de zaten..yanı herseyımızı esımle brlkte yaptgmzdan elmzde kalanlr da borca harca gttı sadce dugunden sonra ıstda braktklarm gelenlerden babamlar bılezk yaptrmıs sonradan aldm onları Allhtan yarısnı kurtardm yanı bırılernden kı dıpnot olaraktan eklemeyı borc bılırm esımın tarafndan gelen tek bır altını dahı almadm almam da hatta görmedm desem yalan da olmaz hanıKötü Kazen
ısın maddıyatında degılm elbet gıdenn yerne konur ama yasattkları durumda oha falan olmstm yanı Çok üzgünüm çoookıcımde kanayan bır yaradır hala...:çok üzgünüm:

kelimesi kelimesine aynıdır yaşadıklarım..oha falanı fazlasıyla yaşadım bu konuda,
bu altın muhabbeti hep canımı sıkmıştır altın kelimesinden bile tiksiniyorum

henuz dugun olmadi sadece nisani yaptik. daha dogrusu babam herseyi usteledi. kiz evi yapar diye. altinlarin hepsini bankaya yatirdim. kuçuk altin, bilezikler. paralari da bankaya yatirdim. ailem o sizin paraniz dediler sagolsunlar.
dugune bakicaz artik onlari da yatiririz herhalde parayla ise balayi yapariz. oyle hayal ediyoruz bakalim. kismet...

benimdedüğünde takılan bilezik set hepsi duruyo takılan çeyreklerie bilezik yapmıştım onlarda duruyo ama takılan dparamı eşimin abisinin borcu vardı ona verdik ama yani hiç umudum yok veremiycek onu biliyorum onu saymıyorum

Biz düğünümüzün ertesi sabahı soluğu kuyumcuda alıp alyanslarımız hariç ne varsa bozdurmuştuk.
Zaten setim falan olmadığı için çeyrek altınlarla bilezikleri bozdurduk yani.
O parayla da müteaahhide kalan ev borcumuzu kapatmıştık. kafamçokkarıştı

takılanların hepsinin gidecegini anladıgımda ıs ısten gecmeden bır kısmını annemlerde bırakmstm cok akıllıca bır ıs yapmısım daha sonradan hedye gelenler de olmus dugne gelemeynlerden zaten esımn aılesının bızm evllgmzde hıcbır katkısı olmamstı yıgınla borc dısında guya onlar yaptı ya dugunu altınları da borca verdk daha dogrusu ben vermedm verdırıldı dıyeyım yasasdgm cok buyuk bı hakaret olarak ıcımı sızlatır hala kımse de bılmez aılemden bılmesnler de zaten..yanı herseyımızı esımle brlkte yaptgmzdan elmzde kalanlr da borca harca gttı sadce dugunden sonra ıstda braktklarm gelenlerden babamlar bılezk yaptrmıs sonradan aldm onları Allhtan yarısnı kurtardm yanı bırılernden kı dıpnot olaraktan eklemeyı borc bılırm esımın tarafndan gelen tek bır altını dahı almadm almam da hatta görmedm desem yalan da olmaz hanıKötü Kazen
ısın maddıyatında degılm elbet gıdenn yerne konur ama yasattkları durumda oha falan olmstm yanı Çok üzgünüm çoookıcımde kanayan bır yaradır hala...:çok üzgünüm:

Canım benim bu konuya hiç girmeyelim.
Zira benim de bu hususta söyleyecek çok şeyim var ama akşam akşam gene onları düşünüp güzel beynimi yormak ve sinirlenmek istemiyorum.
Susucam.... :1ninca:

Evlenir evlenmez banka kasasına koydum, orada daha güvenli olduğunu düşünüyorum.Ne zaman bozduracağıma gelince, eğer ev alırsak bozdururum eklerim.Ya da allah korusun sağlık problemi falan olursa tabi...

Bu arada arkadaşlara duyurulur yapı kredi yeni bir kampanya yapmış 30 milyon gibi bir paraya kasa kiralatıyorlar..Hemde senelik...

Benimki başka banka ben 150 veriyorum....

benim de canavar eşim bilezikleri ve liraları alıp bozdurdu.
para olarak diğer birikiminin üzerine koydu bankada şu anda.
üzerine de yatırımımızı yapıyoruz.
ama setlerim bilekliklerim küpelerim ve alyanslarım duruyor.
birde kayınvalidemin nişanda taktığı sırataş ve tektaşım duruyor.
bendekilerde gözü şimdide ama vermem,avucunu yalar..
onlar benim..
:icecream:

Bende pek bi şey yok olanlarıda saklıyoruz biraz başka borçlarım var onlar bitince bozdurup araba alıcam tabi eşim izin verirse fisfisfis (kötü günler için saklayalım diyor e bende sankiş arabayı çöpe atıcaz Allah korusun öyle bi durum olursa satar o parayı kullanırız)

Benim oldugu gibi bankada kasada duruyor. 1 bilezigimi kuzenime taktim o kadar. Esim bazen istedi, bende geline takilan altinlar gelinde kalir diye tepki gösterdim :dilcikar: Onlar zor günler için, yok arabaymis yok evmis asla bozdurmam. Saglik kadar hiç birseyin önemi yok kanimca

evde altın bırakmayın hırsızlar öyle eskısı gıbı aramıyolarmış.altın bulan bı alet varya hanı dedektörmü ne tam ismınıde bılmıyorm işte o aletı kullanıp elıyle koymus gıbı aramadan buluyolarmışş.amaan kızlar sonra vahlanmaktansaaa.

lilacım canım yazını okurken çok üzüldüm:1no2: ve kendime de kızdım bu başlığı açmakla hata mı ettim dedimsenağlama
canım seni çok iyi anlıyorum sen altınların gittiği için değil seni o kadar kırdıkları için üzülmüşsün.bence bunları bu kadar içinde tutup kendini yıpratma.ortada sana yapılan bir haksızlık var ve sen bunu içine atarak sana kendinin de zarar vermesine sebep oluyorsun.bırak herkes gerçeği bilsin:dilcikar:.kimseden saklama.eşinin ailesi seni bu kadar üzerken düşünselerdi:kızgın:
bak görümcen evlenecekmiş, emin ol ki sana yapılanlara sesini çıkarmayıp onay veren görümcen senden daha çok üzülecek aynı şekilde kayınvaliden de:1closedeyes:çünkü Allah o kadar büyük ki, ilahi adalet o kadar güçlü ki, çoğu meselede haksızlık yapan suçlu olan ahirete kalmadan bu dünyada cezasını fazlasıyla çekiyora.s
sen içini ferah tut canım.eşine ailene sıkı sıkı sarıl.sabır acı ama meyvesi tatlıdır canımcım:teselli:sakın o kendini bilmez insanların yaptıkları için kendini yıpratma, sağlığının bozulmasına izin verme.ben eminim ki kaybettiklerin sana fazlasıyla döneceka.s
hayatta hiçbir şey sağlıktan daha önemli değil.sağlığımız en büyük zenginliğimiz arkadaşım:1hug:a.s.

Back
X