Kzlar fikir verir misiniz?

ececikkk35

ATANDIMMMMMMMMMMM:))
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
5.653
11
156
İzmir
mrb arkadaşlar konuyu doğru yeremi açtım bilmiyorum,kayınvalidemler 14 kasımda hacca gidicek Allah'ın izniyle.biz balıkesirdeyiz onlar başka şehirde.gitmelerine yakın gidicez onlara ama ne götürmem gerek acaba,para koyulur diyolar ama ne kadar koyucam yada hediyemi alıcam bilemedim,bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmisiniz şimdiden teşekkür ederimfisfisfis

Hacca giden kişilere bişey vermenize gerek yoktur..
Haa belki güzel oyalı bir halu götürebilirsiniz Hac sırasında abdest alırken kllanır falan...
Ama bunun dışında bişey almana gerek yok...
Para niye veresin ki..
Hac zaten gelir seviyesi yüksek olan kişilere farzdır.. eee bu ibadeti yerine getireceklerse maddi durumları iyi demektir.. Para vermek ne demek, çok saçma bence.. Hacca gidecek arası olan insana niye para verilsin ki....
Gelirken onlar sana hediye etirmeliler.. Seccade inci falan olabilir...

Bende bişey verildiğini hiç duymadım
Hele para mantıksız geldi parası olmayan zaten hacca gidemez
Hacdan gelen hediye getirir
Ama elim boş gitmiiim diyorsan dantel işlemeli bi havlu
Güzel oyalı Beyaz bi namaz örtüsü götürebilirsin

canım sizin adetler nasılsa ona göre hareket et bence bizim buralardada herşey götürülür haca gidene parada götürülür neden götürülmesinki para hacca gidenin ihtiyacı olduğu için değilde adet olmuş işte

genelde hacca gidenlere iç çamaşırı havlu tülbent erkek için hac gömlegi tarzı şeyler götürülür hafta sonu benim ailemde gitti gelen tüm paketler öyleydi..
para olarak ta bencwe ihtiyacınız varmı diye sorabilirsiniz..yada gönlünüzden geçiyorsa dolar olarak verin yada riyal alın..

benim annemler giderkende konu komşu uğurlamaya gelirken eşarp havlu çamaşır tarzı seyler koymuşlardı ama kayınvalide olunca durum değişirmi bilemiycemfisfisfis

kızlar teşekkür ederim zaman ayırdığınız için adet olmuş evet halamlar giderken getirmişlerdi 10 lira 20 lira gibide,şimdi kayınvalide olunca bilmiyorum durumları tabiki iyi ama adet işte verenlerin parası oraya nasip olsun diye falanmış galiba,en iyisi namaz örtüsü gibi bişey alayım ikisinede eşim annesine bende babasına biraz para vereyim bari,yada tam tersi hani bizimde paramız oraya nasip olsun diye 100 er lira versek yetermiki offff görümcemede soramıyorumki ayıp olur gibi geliyor:sinifsinif:

İç çamaşırı olabilir arkadaşların dediği gibi weya kıyafet alabilirsin hac'dan gelince giyer

birşeyler götürmek adettendir arkadaşlarında dediği gibi iççamaşırı havlu, birde anne baba sonuçta oğullarındanda beklerler harçlık koymak çok mantıklı hacca gidiyorlar diyede dolup taştıklarını ihtiyaçları olmadığını söyleyemeyiz birde döndüklerine onlarında hediye masrafı olacak hayır dualarını almaya bakın ki onun için çabalıyorsunuz kolay gelsin selamlar.

Tabiki verilir arkadaşlar.ama biz dönünce hediye alıyoruz . yakın ailem gitti.benim annemler para olarak dolar verdik.almadılar ama ben gizlice koydum.evlatlık görevimiz.ablamlarda dönüşte büyük bir ev eşyası aldılar.içimizden geldi.ama eşinizin onayıyla olması gerekiyor.gönül hoşluğuyla alın

namaz başörtüsü ve rahat ve güzel bir namaz elbisesi çorabı çamaşırıyla güzel bir paket yaptır canım.ve eğer maddi durumun iyiyse zarfa para koyup onuda pakete koy.çok makbule geçecektir.emin ol böyle bir durumda onlara böyle ince düşünceli davranman onların gözünde daha değerli olmana vesile olacaktır ve dua alırsın.yaşlıların gönlünü yapmak gerek

gecelik pijama iç çamaşırı türü şeyler veriliyo.. arkadaşlar anlatmış :)
aslında bunu da herkes yapmaz sadece yakınlar yapıyo.
anacıma kazak hırka getirenler olmuştu. medine bilhassa soğuk oluyomuş..

orda tl geçer mi acaba, change office var mı? bunları önceden öğrenin de paramız oraya nasip olsun diyorsanız ona göre bi para birimi verin bence.

bizimkiler oraya nakit para götürmedi, gittiler bankadan dinar olarak aldılar die biliyorum. sanırım bizim bankaların orada şubeleri var.. arkadaşlar orada en rahat eden ülke biziz inanın. satıcılara varıncaya kadar herkes Türkçe biliyor. imkanlar da öle, Türklerin hiçbişeyi eksik değil. change office gibi bi yer var mı bilmiyorum da, bu banka işi daha mantıklı, çünkü orda bile hırsızlıklar olabiliyomuş...

siz de para cok galiba yüzer lira:))

birşey verildiğini bende duymadım

bence sen iç çamaşırı koy,pijama takımı,terli,tülbent,havlu koy ..bunları bir bohça ibi hazırla kayınpeder de gidiyorsa ona da aynılarından çorap,mendil de koy.

bizim oralarda böyle koyulur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…