Labne yerine ne kullanlabilir

evet sevdim bu soruyu.
süt kesiği... hmmm...
peki sütü isteyerek nasıl kestireceğiz? :)

Süt kesiği değil de yoğurt kesiği güzel oluyor cheesecake için...
Yoğurdu ılıtıp kesilmesini sağlıyoruz...
Sonra ince bir bezin içine koyup süzüyoruz...
O bahsettiğim quark gibi oluyor. Cheesecake için tavsiye ederim. En azından labne gibi tuzlu iğrenç olmuyor yerimseniben

Merhaba Labne yerine biraz pudra şekeri ile buluşturduğunuz süzme yoğurt da kullanabilirsiniz.

Arkadaşlar Labne yerine asıl kullanılması gereken Cream Cheese ama malesef Türkiye'de göremiyorum.. Marketlerde gözüm hep onun yerini alacak Labne dışında bişeyler ararken Tahsildaroğlu'nun "Pastorize Lor Peynir"ini gördüm ve hemen aldım! hanüz sadece tadına baktım ve tatlılar için çok uygun olacağını düşünüyorum. Migros'larda var bulabilrisiniz.

ben tiramisu felan yaparken labne bulamıyınca tatlı yoğurt koyuyorum aynısı oluyor nerdeyse..
bildiğimiz marketden aldığımız yoğurt..

ben de süzme yoğurt kullanılabilir diye düşünüyorum...

Bim in labne peyniri ne kadara satılıyor acaba,bir onu bir de süzme yoğurt fiyatını karşılaştırıp sonuca göre bim labnesi ya da süzme yoğurt tercih edeceğim :)))

Bende bazen labne olmadığı zamanlarda süzme yoğurt kullanıyorum tadında çok farkedilir bir değişiklik olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…