Laf eden damat adayı

simeyra

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2020
3.280
5.572
158
Kızlar konuyu kardeşim için açıyorum. Nasıl bir tepki vermeliyim kardeşim nasıl tepki vermeli fikrinizi merak ediyorum. O da bana soruyor sağlıklı bir cevap vermek istiyorum.

Kardeşim bir çocukla beraber yaklaşık üç dört aydır çocukla evlilik niyeti ile birbirlerini tanıyorlar. Bizden şahsen kimse tanısmadi ama haberimiz var ailecek onun bizden, bizim ondan. Bayram için ben ailemin yanına geldim. Kuzenim de geldi yanımıza. Bugün temizlik yapılacaktı biz tatlıları yaptık yemekleri hazırladık, kardeşim de karınca gibi sever temizliği, koca evi kendi temizledi. Yardim teklif ettik ayak altında istemedi bizi kendi başına daha hızlı oluyormuş. Akşam da erkek arkadaşı aramış. Kız da yoruldum ettim falan nazlaniyordu çocuğa birden suratı düştü kızın.

Dediğine göre çocuk dört beş kere onlar niye yardım etmedi sen neden yoruluyorsun çok yoruldun evde annem olsa bile kalk yardım et derim ben falan söylenmiş. Kız da çocuk teli açtığında beri söylendiği için ben kendim yapmak istedim onlar da şunları yaptı falan açıklama yapıyor. Çocuk sinirlenmiş iyice. En son da kardeşim sakin bir şekilde kapatalım sen sinirlendin sakinleş öyle konuşalım dedi. Çocuk da ben sakinim ama kizdim sen yoruluyorsun falan söylenmeye devam etmiş.kardesim de zaten yoruldum tel açtığından beri bağırıp duruyorsun başım ağrıdı demiş. Çocuk da kizdim napayim demis. Kardeşim de bir kere söyledin tamam üç dört seferdir soyleniyorsun aradığından beri demis. Cocuk da tamam kapatalım sonra konuşalım deyip çat diye kapamış. Kız yanımıza geldi surat bembeyaz. Temizlik dediği de evi süpürüpsildi biz yemekleri yapıp toz alıp balkon yikadik. Hani iş yıkma durumu yok olsa bile ona ne? Onun dışında kardeşime olan durumu da garip Kız böyle dedikten sonra kusura bakma dememiş. Şimdi kardeşim nasıl davranmalı? Ben nasıl tepki vermeliyim? Aramızda iş güç lafı olmaz zaten biz de tüm gün mutfakta sarma baklava falan yaptık. Yaklaşık bir saat önce oldu olay bize soruyor yazınca arayınca napayim diye?

Son düzenleme:
Kızlar konuyu kardeşim için açıyorum. Nasıl bir tepki vermeliyim kardeşim nasıl tepki vermeli fikrinizi merak ediyorum. O da bana soruyor sağlıklı bir cevap vermek istiyorum.

Kardeşim bir çocukla beraber yaklaşık üç dört aydır çocukla evlilik niyeti ile birbirlerini tanıyorlar. Bizden şahsen kimse tanısmadi ama haberimiz var ailecek onun bizden, bizim ondan. Bayram için ben ailemin yanına geldim. Kuzenim de geldi yanımıza. Bugün temizlik yapılacaktı biz tatlıları yaptık yemekleri hazırladık, kardeşim de karınca gibi sever temizliği, koca evi kendi temizledi. Yardim teklif ettik ayak altında istemedi bizi kendi başına daha hızlı oluyormuş. Akşam da erkek arkadaşı aramış. Kız da yoruldum ettim falan nazlaniyordu çocuğa birden suratı düştü kızın.

Dediğine göre çocuk dört beş kere onlar niye yardım etmedi sen neden yoruluyorsun çok yoruldun evde annem olsa bile kalk yardım et derim ben falan söylenmiş. Kız da çocuk teli açtığında beri söylendiği için ben kendim yapmak istedim onlar da şunları yaptı falan açıklama yapıyor. Çocuk sinirlenmiş iyice. En son da kardeşim sakin bir şekilde kapatalım sen sinirlendin sakinleş öyle konuşalım dedi. Çocuk da ben sakinim ama kizdim sen yoruluyorsun falan söylenmeye devam etmiş.kardesim de zaten yoruldum tel açtığından beri bağırıp duruyorsun başım ağrıdı demiş. Çocuk da kizdim napayim demis. Kardeşim de bir kere söyledin tamam üç dört seferdir soyleniyorsun aradığından beri demis. Cocuk da tamam kapatalım sonra konuşalım deyip çat diye kapamış. Kız yanımıza geldi surat bembeyaz. Temizlik dediği de evi süpürüpsildi biz yemekleri yapıp toz alıp balkon yikadik. Hani iş yıkma durumu yok olsa bile ona ne? Onun dışında kardeşime olan durumu da garip Kız böyle dedikten sonra kusura bakma dememiş. Şimdi kardeşim nasıl davranmalı? Ben nasıl tepki vermeliyim? Aramızda iş güç lafı olmaz zaten biz de tüm gün mutfakta sarma baklava falan yaptık. Yaklaşık bir saat önce oldu olay bize soruyor yazınca arayınca napayim diye? Çocuk buyuk ihtimal ben seni düşündüğüm için böyle davrandım diyecek ama saygısızlık yaptiginin farkında değil ya da umurunda değil.
Siz ne yapacaksınız ki? Sizlik bir durum yok. İlişkilerine karışmayın.

Siz ne yapacaksınız ki? Sizlik bir durum yok. İlişkilerine karışmayın.
Kardeşim geldi bize söyledi. Seni kullaniyorlar falan demiş ben ve kuzenim için. Daha bu sabah geldik şu saate kadar da oturmadık. Kızın da canı sıkıldı. Bizim de canımız sıkıldı. Konuyu anlatıp fikir istedi bizden. Üstünü kapatayım mi uyarayım mi diye

Kardeşim geldi bize söyledi. Seni kullaniyorlar falan demiş ben ve kuzenim için. Daha bu sabah geldik şu saate kadar da oturmadık. Kızın da canı sıkıldı. Bizim de canımız sıkıldı. Konuyu anlatıp fikir istedi bizden. Üstünü kapatayım mi uyarayım mi diye
Yok bence o kapatmasın. Biraz hadsiz birisi belli ki adam. Ama siz karışmayın birşey demeyin adama. Tavırda yapmayın gerekeni kardeşiniz yapsın. Hiçbirşey olmamış gibi davranırsa adam bunu yapmaya devam eder.

Kardeşiniz bence ilişkisini size taşımamalı. Madem evlilik üzerine konuşuyorlar, evlilik kafasında olan biri sorunları da kendi çözmeli. Ha size anlatır ama ne yapayım ne diyeyim diye sorması bana çok çocukça geldi.

Biz bu şekilde iş bölümü yaptık deyip kapatmalıydı konuyu, kimseye bir şey açıklamak zorunda değil. Eş adayı kişi de ben seni düşünüyorum tavırlarında söylemiştir ama karıştırmamayı kardeşiniz yapacak

Yok bence o kapatmasın. Biraz hadsiz birisi belli ki adam. Ama siz karışmayın birşey demeyin adama. Tavırda yapmayın gerekeni kardeşiniz yapsın. Hiçbirşey olmamış gibi davranırsa adam bunu yapmaya devam eder.
Biz zaten adamı tanımıyoruz adama tavır yapmam sohbetim falan da yok. Kardeşim tavir yapmalı mi yoksa hoşgörü ile yaklasmali mi onu soruyor bana. Ben de gıcık oldum ya adama objektif bir fikir vermek için kardeşime buraya yazdım. İlişkisi zarar görmesin tarafsız bir fikir vereyim diye.

Kardeşiniz bence ilişkisini size taşımamalı. Madem evlilik üzerine konuşuyorlar, evlilik kafasında olan biri sorunları da kendi çözmeli. Ha size anlatır ama ne yapayım ne diyeyim diye sorması bana çok çocukça geldi.

Biz bu şekilde iş bölümü yaptık deyip kapatmalıydı konuyu, kimseye bir şey açıklamak zorunda değil. Eş adayı kişi de ben seni düşünüyorum tavırlarında söylemiştir ama karıştırmamayı kardeşiniz yapacak
Ay seni kullanıyorlar falan deyip kıza yükselmiş kızın canı sıkıldı durduk yere. Akşam mısır patlatıp film izleyecektik hepimizin modu kaçtı

Biz zaten adamı tanımıyoruz adama tavır yapmam sohbetim falan da yok. Kardeşim tavir yapmalı mi yoksa hoşgörü ile yaklasmali mi onu soruyor bana. Ben de gıcık oldum ya adama objektif bir fikir vermek için kardeşime buraya yazdım. İlişkisi zarar görmesin tarafsız bir fikir vereyim diye.
Tavır yapmaya gerek yok direkt üstüne vazife olmayan şeylere karışma diye sınırını çizmeli. Bunu hoşgörürse adam yapmaya devam eder.

Tavir yapmakda sacma bise olur
Kardesiniz kendi dilince onun anladigi dilden anlatsin karismamasi gerektigini
Koskoca kiz kendisi bilebilir
Canim istedi yaptim bidahakinede canim istemezse yapmam bu konu kimseyi ilgilendirmez gibi biseler desin konuyu kapatsin

Dediğine göre çocuk dört beş kere onlar niye yardım etmedi sen neden yoruluyorsun çok yoruldun evde annem olsa bile kalk yardım et derim ben falan söylenmiş. Kız da çocuk teli açtığında beri söylendiği için ben kendim yapmak istedim onlar da şunları yaptı falan açıklama yapıyor. Çocuk sinirlenmiş iyice. En son da kardeşim sakin bir şekilde kapatalım sen sinirlendin sakinleş öyle konuşalım dedi. Çocuk da ben sakinim ama kizdim sen yoruluyorsun falan söylenmeye devam etmiş.kardesim de zaten yoruldum tel açtığından beri bağırıp duruyorsun başım ağrıdı demiş. Çocuk da kizdim napayim demis. Kardeşim de bir kere söyledin tamam üç dört seferdir soyleniyorsun aradığından beri demis. Cocuk da tamam kapatalım sonra konuşalım deyip çat diye kapamış. Kız yanımıza geldi surat bembeyaz. Temizlik dediği de evi süpürüpsildi biz yemekleri yapıp toz alıp balkon yikadik. Hani iş yıkma durumu yok olsa bile ona ne? Onun dışında kardeşime olan durumu da garip Kız böyle dedikten sonra kusura bakma dememiş. Şimdi kardeşim nasıl davranmalı? Ben nasıl tepki vermeliyim? Aramızda iş güç lafı olmaz zaten biz de tüm gün mutfakta sarma baklava falan yaptık. Yaklaşık bir saat önce oldu olay bize soruyor yazınca arayınca napayim diye?

Yaşları çok küçük herhalde. Canları sıkılmış bi' kavga edelim demişler..

Tavir yapmakda sacma bise olur
Kardesiniz kendi dilince onun anladigi dilden anlatsin karismamasi gerektigini
Koskoca kiz kendisi bilebilir
Canim istedi yaptim bidahakinede canim istemezse yapmam bu konu kimseyi ilgilendirmez gibi biseler desin konuyu kapatsin
Heh bunu söyle dedim o da diyor ki çocuk ben seni düşünüyorum dediğin lafabak falan deyip iyice sinirlenmiş. Manipulatif bir tip belli

Kızın canı sıkıldı baya ya biz de üzüldük. Beş altı defa ben sustukça devam edip sinirlendi on dakika dinledim abla dedi.
Afedersinizde ona noluyo ben anlamis degilim
Empati yapmaya calisiyorum; Hani evli olur evini mahrum birakir esine zaman ayirmamis olur belki tartisilir ama adam evli degil nisanli degil(ki olsada karismaya hakki yok) sadece bir x kisisi
Neden karisiyo onu algilayamadim ben

Afedersinizde ona noluyo ben anlamis degilim
Empati yapmaya calisiyorum; Hani evli olur evini mahrum birakir esine zaman ayirmamis olur belki tartisilir ama adam evli degil nisanli degil(ki olsada karismaya hakki yok) sadece bir x kisisi
Neden karisiyo onu algilayamadim ben
Ben de ona sinirlendim biraz kullanıyorlar seni falan. Sabahın köründe geldik biz de oturmadık kaldı ki ona ne. Hani hepimiz arası aşırı iyi olan kisileriz. Tüm gün yatsa ben yapsam gocunmam kalk kız ben iş yaptım sen de akşam çay koy derim güler geçeriz. Sanki eziyet ettik anlamadım

Yani tartışmadan trip atmadan bu konuyu uzatma demesi yeterli
Ben olsam yüzyüze buluştuğumuzda konuyu açarım ve böyle şeylerden hoşlanmadığımı söylerim. Buna dikkat etmesinin benim için önemli olduğunu söylerim. Bunu beni korumak gibi algılamadığımı zaten bunun bir korumak olmadığını söylerim. Ama trip, tavır vs gibi işlere girmem.

Umarım damat bey kardeşinizle evlendiğinde ev işlerinde kardeşinize yardım eder de şimdiki gibi ahkam kesmez sadece.
Gereksiz bir tartışma olmuş, bence kafası başka bir şeye bozuktu ama saçma sapan bir konu ile kardeşinize patladı. Bence telefonu açsın açık açık kırıldığını ve üzüldüğünü, bu tarz konularda ileride bu şekilde sert tepkiyle karşılaşmamak istediğini, sadece biraz şımartılmak istediği için yorgunluğunu dile getirdiğini söylesin. Açık sözlülük güzeldir.

Back
X