laf sokmak.. hazır cevaplılık..

S I L A

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
329
9
98
46
size laf sokulduğunda nasıl davranırsınız.. kendımı ele verıırm ve sınırlendıgım bellı olur. enerjım duser. ve karsımdaki ıste zafer der gıbı mutlu olur. hazır cevap değilim bazen aksam yatarken aklıma gelıyor keske soyleseydım dıye.. hazır cevap olanınız varmı nedır bu nun püf noktası? kitap okumakmıdır acaba?

kitap okursan yada bir şekilde genel kültürünü geliştirirsen her lafa verecek cevabın olur tabiki ama bunun kesin çözümü karşındakine cevap vermektense görmezden duymazdan gelmek takmamak en güzel ve karşındakinin sinirlerini bozan en güzel cevap olacaktır.ilgilenmeyin takmayın ne olacak ki?

Aslında ben kendimden örnek vereyim .. Normalde hazır cevap bir insanımdır genel de lafı gediğine güzel oturturum .
Ama bana laf sokulduğunda bazen bi afallayıp aptallaşıyorum susup kalıyorum .. Kulaklarıma ateşler iniyor ...
Sonra kendimi yiyorum neden böyle demedim diye .
Bazen ortam vs çok etkiliyor .

Laf sokanı takmassan yuzune bakmassan duymazdan gelirsen o çatlar kahrından bosver takılma böyle şeylere

Eğer cidden hak etmişse veririm cevabını, karşımdakinin seviyesi önemli burada. Genelde öyle laf sokanlar filan belli seviyenin altındaki insanlar oluyor, hiç ağzını yormaya değmez. Ben neden ineyim onun seviyesine, muhatap bile almam. Sen de takma, emin ol cevap vermemek daha çok koyar o tarz insanlara.

laf sokulduğunda tabiki cevabını veririm baktım seviye düşüyor muhattap olmam ve o kişi ile aynı ortamda bulunmamaya çalışırım

Laf sokanı o anda takmam veya cevabını onun kelime haznesinin alamayacağı şekilde veririm ki biraz düşünsün.

Genellikle cevap vermem. Çünkü benim için uygun zaman gelecektir.
Aynı muhabbet tekrar konu olduğunda o kişiyi muhattap almadan ortamda ki başka bir kişiye gülerek o konuda söylenen şeyin cevabını veririm.

Ama karakter olarak laf sokmak benim yapıma ters. Sorunum varsa açık açık sorarım.

laf sokanlar laf soktun diye iftira ediyormuşsun gibi davrananlara en büyük cevap söylediklerini bir süre kayda almak.tabi diğerleri de laf sokucunun yanındaysa çok ta işe yaramaz.onun dışında sana laf sokan birebir sokuyorsa,sabah ise sabah sabah yüzünü yıkamamışsın heralde pislik akıyor yada içinde ne varsa onu gösteriyorsun de anlar.
bunun dışında lütfen karşı tarafa hemen cevap veremiyorsan kendini çok suçlama kendini üzmekten tekrar verecek cevap bulamazsın.ayrıca bu laf sokucu hazır cevaplılık kimisinde doğuştan olsa da kimi insanda sonrada zamanla yetenek gibi gelişebilir.fakat cevap veremiyorum demek biri yine laf soktuğunda geçmişte sokulan lafın üzüntüsünü yaşayıp cevap veremezsin.

EVET aynen bendede öyle oluyor. ve ortamdakı kısılerde laf sokanın yanında olunca ıs dahada zor oluyor. boyle oluncada kendımı kötu ( zavallı) hıssedıyorum.

eger olursa sımdıden kıtap okumaya başlıyım( bebekten dolayı pek vaktım olmuyor ama ) acaba ne tarz kıtapları tercıh etmem gerek sızce ? roman, arastırma ?

bu ogrenilebilecek bsy degil bence, fitratla alakali..

Haklıysam o anda tepkimi gösteririm ama ne kadar laf desem de sizin gibi akşam yatmayan yine de keşke şunu da deseydim derim

bende asla laf sokamam hatta kursu olsa gitcem o derecedeyim :)) Takma demekle olmuyor cevap verme demekle de. Bazen değiştiremeyeceğiniz ortamlarda sürekli böyle şeylere maruz kalıyoruz ve o zaman cevap vermeyince o insanlar sürekli iğneliyorlar. Yani bir kısır döngü ve siz bir cevap vermedikçe bunun ardı arkası kesilmiyor. Bende genelde bozulup kalıyorum :))
Laf sokamayacağımı biliyorum o yüzden bir iki susup üçüncüde açık açık senin derdin ne gülüm demeye başladım. Böyle yapınca da uzaklaşıyorlar. O sinsi sinsi laf soksun ben açık açık üstüne gidiyorum. O zamanda en azından deli bu diyip bulaşmıyorlar. Bu da bir çözüm. Ve bencede kesinlikle fıtrat. Okumayla filan olucak şeyler değil.

Laf sokmayı değil de karşıdaki insana yeri geldiğinde kırmadan lafımı söylemek çok isterdim.Laf sokmak bana biraz basit bir tavır gibi geliyor. Ama öteki türlü içimde kendimi yemektense karşı tarafa kendimi ifade etmek isterdim.
Bu konuyu takip edeyim bende:)

Önceden çok takardım da şimdi duymuyorum bile. Eğer anlaşamadığım, sevmediğim ama mecburen görüşmem gereken biriyse, onunla birlikteyken kulağımın birini kapatıyorum.

Canim kitap okumakla genel kulturle filan olmuyor bu isler ya . Ben fitrat meselesi oldugunu dusunuyorum ya da kavgaya tartisma ortamina aliskin olup olmamak gibi geliyor. Ben de ozellikle kavga vs. Durumlarinda ya da beklemedigim insanlardaan bisey duydugumda kaliyorum oyle aklim almiyor. Ben hic kavga ederek buyumedim dusun cocuklugumda da arkadaslarimla bile kavga etmezdim. Sonra annem de ailede elti olaylari filan cok cekti ama o da susardi hep sabir gosterirdi uymazdi kimseye nasil laf sokulur soylenir bilmem o yuzden

Söz gümüşse sukut altındır....
Böle kısleri mutlu etmenin yolu cvp vermktir..
Ama hiç takmayıp susarsan çnmsenmedigini anlar ve cıldırır...
Boswer.. Kendini ezdirme ama onlar gibide cat cat cat cvp verme.. Bu bır kadını basit yapar... Bnm süşüncem yani..

Reactions: gve
eger olursa sımdıden kıtap okumaya başlıyım( bebekten dolayı pek vaktım olmuyor ama ) acaba ne tarz kıtapları tercıh etmem gerek sızce ? roman, arastırma ?
sabah kalktığın gibi bütün gazeteleri oku ki farklı görüşlere sahip olabilelim sonra genel kültür kitapları dünya klasikleri oku ve kitap okumak çok zamanımı alır dersen internette çok farklı siteler var tıbbi teknolojik gelişmeler etnik değişimler bu tarz öğretici sitelere bakmanı tavsiye ederim canım en önemlisi de kişisel gelişim kitapları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…