laf sokmak.. hazır cevaplılık..

evet görüşünden dolayı çok haklı buldum seni ama şöyle şimdiden sonra okumanın çok aman aman faydası olmaz da bu yaşa kadar türlü çeşit kitap okumuş kendini geliştimiş insan karşısındaki kişinin her lafına mantıklı bir cevabı sakince verebilir ve bunu yaptığı zaman karşı taraf ezildiğini ve asla başedemeyeceğini hissedip uğraşmayı bırakacaktır diye düşünüyorum

Canim yazmayi unuttum ben cocuklugumda nhatta ilk okumayi ogrendigimden beri ne bulursam okurum. Cevremdekiler beni bilir gel cuzdanimdan para gotur gardrobumdan kiyafetlerimi gotur sesim cikmaz ama kitapligima dokunma kiyameti koparirim oyle bir insanim ama yapamiyorum. O an o fesatliga verecek cevap bulamiyorum aklim almiyor nasil yani diyip kaliyorum. Sonra dedigin gibi neler neler geliyor insanin aklina da is isten gecmis oluyor iste belki de ben beceremoyorum

anladım canım haklısın bazen konu çok saçma yerlerden geliyor insan öylece kalıyor tabiki

Bence cesaretli ol .Biri sana laf soktugunu hissettin cvp veremediysen dahi ne demek istiyorsun de sert bir tavırla .Bu ona yeter geri vitese alır :)

bence şunu bir ayıralım ,
hazır cevapta neye göre kime göre
tamam laf sokulana ver cevabınıda
bazen ben öyle kişiler tanıyorumki hazır cevapmı terbiyesizmi anlamıyorum.
zira laf sokmuyorum gayet normal hatta muhtemelen onu bildiğim için orta yollu konuşurken bunu kendine eleştri olarak düşünüp gardın alıyor

Aslında herşeye verecek cevabım var da anında değil gece yatarken aklıma geliyor

şaka bir yana yapı meselesi bence sonradan öğrenilecek bir şey değil gibi

Kişisine göre değişir bu. Gerçekten seviyesiz bir insansa yada cahilliğine vereceğim biriyse umrumda olmaz. Ama beni gerçekten zor durumda bırakmaya çalışıyorsa cevabını alır oturur. Birde beni, birşeyden anlamaz saf yerine koyarlarsa kibarca cevabını alır. Mesela yeni evliyken bir akrabam 3 lü kase getirmiş. Hediyenin büyüğü küçüğü olmaz ayrım yapmam teşekkür ederim. Açtım paketi, kaseler tozlu tozlu ve bir tanesinin kenarı kırık çıktı. Akrabam "ayy kırıkmıymış tüh" falan dedi, ben "değiştiririm" demesini bekledim. Sonuçta paketli satılan birşey değil hediye paketinin içinede baktım kırık parça yoktu. Baktım yapmacıktan ahlanıp vahlanıyor. "üzülme boşver alt tarafı bir kase çokta önemli değil, teşekkür ederim" dedim. Eşim, senden korkulur keşke söylemeseydin diyor. Ama kadın beni resmen birşeyden anlamayan biri yerine koydu, birde diyorki, sivri kısmını törpüle eline falan takılmasın. Töbestağfurullahh....

Canım susunca zayıf goruyorlar malesef.. hep sustum kaybettım ezık gıbı duruyosun susunca karsıdakı lafını cakıyor ohh rahatladım der gıbı arkasına yaslanıyor. sense yedıgın lafla kalıyosun.. halbukı onlardan kat kaatt ustunum kultur vs yonunden.

Aslında herşeye verecek cevabım var da anında değil gece yatarken aklıma geliyor

şaka bir yana yapı meselesi bence sonradan öğrenilecek bir şey değil gibi
ya sorma bendede gece yatarken aklıma gelıyor hatta esıme bak sımdı arasam rahatlasammı dedıgım oldu :))))

orneklerr ; Mehmet Akif Ersoyu Bilmiyenimiz Yok. Birisi Onu Aşağılamak için, Soruyor Baytarmısınız? Oda Evet Bir şeyinizmi var? Diye cevab verir...Yani hazır cevablıkda amaç, dogru ama iğneli ve hakedene hakettitiği cevab vermek olmalı.sokrates ve eşi bir türlü iyi geçinemezlermiş. bir gün eşi sokrates'e verip veriştirmiş, agzina geleni söylemiş. bakmiş kocasi hiç bir tepki göstermiyor; bir kova suyu alip başindan aşagi boşaltmiş. sokrates, gayet sakin: - "bu kadar gök gürültüsünden sonra bir saganak zaten bekliyordumAlper Alp, Cem Yılmaz'a "Senin tahtına oturacağım" diyor.Cem Yılmaz da: "Dikkat et ben oradayken oturma" diyor.Hülya Avşar: "Hiç aynaya baktın mı? Sende popstar hali var mı?"Ajdar: "Aynaya değil ama size bakınca kendimi bayağı star gibi hissediyorum."**kulaklarinin büyüklügü ile ünlü galile' ye hasimlarindan biri: - "efendim" demiş, "kulaklariniz, bir insan için biraz büyük degil mi?" galile: - "dogru" demiş, "benim kulaklarim bir insan için biraz büyük ama, seninkiler bir eşek için fazla küçük sayilmaz mi?"yavuz sultan selim, birçok osmanli padişahi gibi sefere çikacagi yerleri gizli tutarmiş. bir sefer hazirliginda, vezirlerinden biri israrla seferin yapilacagi ülkeyi sorunca, yavuz ona: - "sen sir saklamayi bilir misin?" diye sormuş. vezir: - "evet hünkarim, bilirim" dediginde, yavuz cevabi yapi$tirmi$: - "iyi, ben de bilirim.İsmail Dümbüllü sahnedeyken bir seyirci protesto etmek için sahneye "hıyar" fırlatıyor. Dümbüllü yere düşen hıyarı alıp kalabalığa dönüyor ve şöyle diyor: "Beyefendi kartvizitini yollamış

laf sokmak benim işim
altta kalmayı hiç sevmem arkadaş
iyi yada kötü biri bişey dedigi zaman otomatikmen cevap veriyorum
sonra karşıdaki bidaha agzını açamıyor
en kv X kulagı delinecek daha dedi(kızımdan için daha önce ben defalarca küçükken deldirmeyecegimi büyüyünce deldircegimi küpesini kendi seçecek vs diye konuşmuştum) cevap vermedim kimsede ses yok
tekrar etti gene
şimdide tek derdin kızımın kulagımı onun derdinemi düştün dedim sustu
hak edene verecen cevabı arkadaş
burayı okumayacak biliyorum ama belki okur imkansız ama burdan sana sesleniyorum kv
rahat bırak beni ve kızımı kızımın hiçbişeyine karışmana izin vermeyecemm

benım kv de esı ben hamıle kalmadan once vefat etmıstı ben hamıle oluncada tutturdu esımın adı olacak dıye sustum saygımdan. sonrada patladım cok ıstıyosanız dıger oglunuzu evlendırım ona takın ben ıstemıyorum dedım nedır bızım kv cektıgımız. he bu lafıda haddını asmasın orada dursun dıye soyledım sussam dahada ılerıye gıdecek . ıste bu yuzden laf sokmak lazım laf edenlere yoksa hadlerını asıyolar sustukca...

laf sokanı iyi tanırsan önceden hazırlıklı olman gerekir..seninde laf verecek birşeyleri zulanda bulundurman gerek..

Boyle durumlarda ne hissettigimi soylerim. Ornegin " bu lafindan hoslanmadim, üslubun cok yanlis, kirici oluyosun" gibi.. Kibarligimi bozmam. Karsimdaki utanir ve aciklama yapmak zorunda kalir. Ne hissediyosaniz onu soyleyin. Ama hemen tabi. Laf sokmak bence hos degil..

Kk de cok görüyorum bu "laf sokma" olayini. Yani benim etrafimda oyle surekli laf sokan birileri yok? Sasiriyorum yani?

Yada millet lafini sokuyo da ben mi üstüme alınmıyom acaba ?nedir
Bana ornek verirmisniz ne olunca laf sokma oluyo

Yüzünden her şey belli oluyorsa bu senin yapın onu değiştiremezsin.
Bende öyleyim, mutluysam, kızgınsam, üzgünsem şıp diye anlarlar.
Bu değişmez, laf sokma meselesi için de fazla kasma kendini o da pek değişmez.
Yapıyla çok alakalı.

Seni sallayan kim izlenimi verebilirsin en azından. Ben öyle yapıyorum verecek cevabım yoksa o an, hemen başka biriyle falan konuşup bir kahkaha patlattım mı tamam.

Duymamazliga geliyorum cogunlukla,
Cok sinir olmussam da aciyarak suratina bakip icten bir uff cekiyorum.

Laf sokmaktan nefret ediyorum, direkt söylenme taraftarıyım dolandırmadan, hazırcevaplılıgı severım, ıstedıgını söyleyen ıstemedıgını duyar benden.
örneklersem vermek gerekirse,biri yüzüme karsı aynen sunu soyledı.
''modyad 2 ye ayrılıyor, evlenmeden once evlendikten sonra....'' diye.
ben : ''evet 2 ye ayrılıyor, sizi tanımadan once, sizi tanıdıktan sonra....''

aynı taktiği uygularım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…