- 20 Ocak 2014
- 14.815
- 13.543
- 298
evet görüşünden dolayı çok haklı buldum seni ama şöyle şimdiden sonra okumanın çok aman aman faydası olmaz da bu yaşa kadar türlü çeşit kitap okumuş kendini geliştimiş insan karşısındaki kişinin her lafına mantıklı bir cevabı sakince verebilir ve bunu yaptığı zaman karşı taraf ezildiğini ve asla başedemeyeceğini hissedip uğraşmayı bırakacaktır diye düşünüyorumCanim kitap okumakla genel kulturle filan olmuyor bu isler ya . Ben fitrat meselesi oldugunu dusunuyorum ya da kavgaya tartisma ortamina aliskin olup olmamak gibi geliyor. Ben de ozellikle kavga vs. Durumlarinda ya da beklemedigim insanlardaan bisey duydugumda kaliyorum oyle aklim almiyor. Ben hic kavga ederek buyumedim dusun cocuklugumda da arkadaslarimla bile kavga etmezdim. Sonra annem de ailede elti olaylari filan cok cekti ama o da susardi hep sabir gosterirdi uymazdi kimseye nasil laf sokulur soylenir bilmem o yuzden
anladım canım haklısın bazen konu çok saçma yerlerden geliyor insan öylece kalıyor tabikiCanim yazmayi unuttum ben cocuklugumda nhatta ilk okumayi ogrendigimden beri ne bulursam okurum. Cevremdekiler beni bilir gel cuzdanimdan para gotur gardrobumdan kiyafetlerimi gotur sesim cikmaz ama kitapligima dokunma kiyameti koparirim oyle bir insanim ama yapamiyorum. O an o fesatliga verecek cevap bulamiyorum aklim almiyor nasil yani diyip kaliyorum. Sonra dedigin gibi neler neler geliyor insanin aklina da is isten gecmis oluyor iste belki de ben beceremoyorum
Canım susunca zayıf goruyorlar malesef.. hep sustum kaybettım ezık gıbı duruyosun susunca karsıdakı lafını cakıyor ohh rahatladım der gıbı arkasına yaslanıyor. sense yedıgın lafla kalıyosun.. halbukı onlardan kat kaatt ustunum kultur vs yonunden.Canim kitap okumakla genel kulturle filan olmuyor bu isler ya . Ben fitrat meselesi oldugunu dusunuyorum ya da kavgaya tartisma ortamina aliskin olup olmamak gibi geliyor. Ben de ozellikle kavga vs. Durumlarinda ya da beklemedigim insanlardaan bisey duydugumda kaliyorum oyle aklim almiyor. Ben hic kavga ederek buyumedim dusun cocuklugumda da arkadaslarimla bile kavga etmezdim. Sonra annem de ailede elti olaylari filan cok cekti ama o da susardi hep sabir gosterirdi uymazdi kimseye nasil laf sokulur soylenir bilmem o yuzden
ya sorma bendede gece yatarken aklıma gelıyor hatta esıme bak sımdı arasam rahatlasammı dedıgım oldu :))))Aslında herşeye verecek cevabım var da anında değil gece yatarken aklıma geliyor
şaka bir yana yapı meselesi bence sonradan öğrenilecek bir şey değil gibi
ya sorma bendede gece yatarken aklıma gelıyor hatta esıme bak sımdı arasam rahatlasammı dedıgım oldu :))))
benım kv de esı ben hamıle kalmadan once vefat etmıstı ben hamıle oluncada tutturdu esımın adı olacak dıye sustum saygımdan. sonrada patladım cok ıstıyosanız dıger oglunuzu evlendırım ona takın ben ıstemıyorum dedım nedır bızım kv cektıgımız. he bu lafıda haddını asmasın orada dursun dıye soyledım sussam dahada ılerıye gıdecek . ıste bu yuzden laf sokmak lazım laf edenlere yoksa hadlerını asıyolar sustukca...laf sokmak benim işim
altta kalmayı hiç sevmem arkadaş
iyi yada kötü biri bişey dedigi zaman otomatikmen cevap veriyorum
sonra karşıdaki bidaha agzını açamıyor
en kv X kulagı delinecek daha dedi(kızımdan için daha önce ben defalarca küçükken deldirmeyecegimi büyüyünce deldircegimi küpesini kendi seçecek vs diye konuşmuştum) cevap vermedim kimsede ses yok
tekrar etti gene
şimdide tek derdin kızımın kulagımı onun derdinemi düştün dedim sustu
hak edene verecen cevabı arkadaş
burayı okumayacak biliyorum ama belki okur imkansız ama burdan sana sesleniyorum kv
rahat bırak beni ve kızımı kızımın hiçbişeyine karışmana izin vermeyecemm
laf sokanı iyi tanırsan önceden hazırlıklı olman gerekir..seninde laf verecek birşeyleri zulanda bulundurman gerek..size laf sokulduğunda nasıl davranırsınız.. kendımı ele verıırm ve sınırlendıgım bellı olur. enerjım duser. ve karsımdaki ıste zafer der gıbı mutlu olur. hazır cevap değilim bazen aksam yatarken aklıma gelıyor keske soyleseydım dıye.. hazır cevap olanınız varmı nedır bu nun püf noktası? kitap okumakmıdır acaba?
Laf sokanı o anda takmam veya cevabını onun kelime haznesinin alamayacağı şekilde veririm ki biraz düşünsün.
Genellikle cevap vermem. Çünkü benim için uygun zaman gelecektir.
Aynı muhabbet tekrar konu olduğunda o kişiyi muhattap almadan ortamda ki başka bir kişiye gülerek o konuda söylenen şeyin cevabını veririm.
Ama karakter olarak laf sokmak benim yapıma ters. Sorunum varsa açık açık sorarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?