Ayy neyseki eşimin kalabalık ailesi yok.Merhaba kızlar,direk konuya gireceğim. Bizim samimi olduğumuz bir arkadaş grubumuzdan 7-8 senelik evli bir çift boşanıyor, üzerimize düşen görevi yaptığımızı düşünüyorum,ne kadar barıştırmaya çalışsak da durum çok ciddi. Hepimiz çok üzülüyoruz ama yapacak bir şey yok. Eşimle bununla alakalı dün ufak bir tartışmamız oldu.
Bu çiftten boşanmak isteyen taraf kadın. Benim okul arkadaşım; boşanmak istemeyen,barışmaya uğraşan ama sonunda kabullenen eşi de eşimin akrabası. Ve bu sülalenin ne kadar kalabalık olduğunu,içli dışlı olduklarını,çok zorlandığımı filan konularımda belki 100 kere yazmışımdır. Dün eşimle baya dertleşmişler, karısının yüzünden akrabalardan koptuğunu,kapısına gelen gidenin giderek azaldığını,görüştüğü kişilerin kısıtlandığını filan söylemiş.
Eşim bana bunları anlattı ve biz tartıştık. Çünkü bizim durum da aynen böyleymiş! İçimden "Sana ne kadar aşık olsam da ailenle ilgili kavga ettiğimizde ben de boşanmayı istiyorum. Kadın haklı"demek geldi ama demedim. Benim ne suçum var acaba diye konunun üzerine gittim,çalışıyorum ona rağmen ara sıra da olsa gelen akrabalar oluyor biz gidiyoruz.Arkadaşlarımızla görüşüyoruz,biz ailece çıkıyoruz vb. Bayramda ev anababa günüydü,özel durumlar olunca mevlüte kaç tane akrabası geliyor,yani nedir bu akrabadan koparmak?Ben mi bize gelmeyin diyorum? Bunun daha fazlası nasıl olabilir ki,köyde yaşamıyoruz oradaki gibi samimiyet olsun,herkes haftada bir kaç kez birbirinin evine girip çıksın arasın sorsun.Siz böyle misiniz mesela kızlar? Eşimi ilk evlendiğimiz zamanlar hergün ama hergün arayıp çağırıyorlardı, bana göre gereğinden fazla sosyal. Bir arkadaşı arar,bir yere çağırır; bir abisi annesi çağırır. Bir kuzeni çağırır. Yemin ederim telefonu 900lü hatlar gibiydi,gene öyle ama eskisi kadar değil. Yani bu iyi bir şey mi de çevresinde bu kadar akraba istiyor? Sizce ben bundan sonra ne yapmalıyım, ne istiyorsan onu yap dedim ama...
Ona göre çok normal hatta olması gereken. Bana göre değil ve eşim de sülalesi de saçmalıyor gibi geliyor banaAgir sacmalamis esiniz
Nerde cokluk orda .okluk benim icinOna göre çok normal hatta olması gereken. Bana göre değil ve eşim de sülalesi de saçmalıyor gibi geliyor bana
Yanlış anlaşılmasın,eşim çok iyi bir eş,sevgili hemde çok iyi bir babadır çevresinde de çok sevilir.Kendi sosyal hayatına beni de çekmeye çalışıyor ben senelerdir böyle hissediyorum. Kendi yalnız gitse neyse,ben gitmediğim zamanlar tartışıyoruz. Zıt olmak çok kötü bir şey,ben kalabalık olmayan bir ailede büyüdüm,ayak uyduramıyorumEğer akrabalarından kopmak istemiyorsa, sürekli onlarla takılmak istiyorsa neden evlenmiş bu adam?
Bence geri adım atmayın sakın. Evli olduğunu, artık hayatında eşinden, ailesinden daha önemli kimse olmadığını anlamalı.
Çok çok çok doğru düşünüyorsun arkadaşım...Öncelikle size tamamen katılıyorum...
Bence bu konuşmayı hiç yapmamış-onun bu serzenişt ve benzetmelerini hiç duymamış- gibi davranın... taviz vermeye başlarsanız ipin ucu kaçar gibi... çünkü önceki deneyimlerinizi de az çok hatırlıyorum...
Ben olsam üstü kapalı bir tehdit gibi algılardım bu konuşmayı ve düzenimizi daha sıkı tutmaya çalışırdım, çünkü konuşmanızın seyrinden eşinizin sizi anlamadığını/hak vermediğini ama ilişkinizin hatırına kendini tutmaya çalıştığını düşündüm.
İşte buna saygı duyarım ama mesela eşin de senin tam tersin olsaydı sana uysun diye zorlar mıydın? Eşim gibi mi yapardın ya da eşinden ne beklerdin?Ben akrabaları ve kalabalığı çok severim. Hepimiz bir arada olalım diye çırpınırım ve ne misafirden ne de akrabadan sıkılmam.
Akraba bağlarının korunması ve iyi tutulması taraftarıyım.
maalesef erkekler aile kurduğunun farkında olmuyor bende olsam bu kadar işli dışlı olmak istemem . bu yüzden de zaten ilişkimi bitirdim ailesine akrabalarına vs çok düşkün ileride sorun yaşarım diyeMerhaba kızlar,direk konuya gireceğim. Bizim samimi olduğumuz bir arkadaş grubumuzdan 7-8 senelik evli bir çift boşanıyor, üzerimize düşen görevi yaptığımızı düşünüyorum,ne kadar barıştırmaya çalışsak da durum çok ciddi. Hepimiz çok üzülüyoruz ama yapacak bir şey yok. Eşimle bununla alakalı dün ufak bir tartışmamız oldu.
Bu çiftten boşanmak isteyen taraf kadın. Benim okul arkadaşım; boşanmak istemeyen,barışmaya uğraşan ama sonunda kabullenen eşi de eşimin akrabası. Ve bu sülalenin ne kadar kalabalık olduğunu,içli dışlı olduklarını,çok zorlandığımı filan konularımda belki 100 kere yazmışımdır. Dün eşimle baya dertleşmişler, karısının yüzünden akrabalardan koptuğunu,kapısına gelen gidenin giderek azaldığını,görüştüğü kişilerin kısıtlandığını filan söylemiş.
Eşim bana bunları anlattı ve biz tartıştık. Çünkü bizim durum da aynen böyleymiş! İçimden "Sana ne kadar aşık olsam da ailenle ilgili kavga ettiğimizde ben de boşanmayı istiyorum. Kadın haklı"demek geldi ama demedim. Benim ne suçum var acaba diye konunun üzerine gittim,çalışıyorum ona rağmen ara sıra da olsa gelen akrabalar oluyor biz gidiyoruz.Arkadaşlarımızla görüşüyoruz,biz ailece çıkıyoruz vb. Bayramda ev anababa günüydü,özel durumlar olunca mevlüte kaç tane akrabası geliyor,yani nedir bu akrabadan koparmak?Ben mi bize gelmeyin diyorum? Bunun daha fazlası nasıl olabilir ki,köyde yaşamıyoruz oradaki gibi samimiyet olsun,herkes haftada bir kaç kez birbirinin evine girip çıksın arasın sorsun.Siz böyle misiniz mesela kızlar? Eşimi ilk evlendiğimiz zamanlar hergün ama hergün arayıp çağırıyorlardı, bana göre gereğinden fazla sosyal. Bir arkadaşı arar,bir yere çağırır; bir abisi annesi çağırır. Bir kuzeni çağırır. Yemin ederim telefonu 900lü hatlar gibiydi,gene öyle ama eskisi kadar değil. Yani bu iyi bir şey mi de çevresinde bu kadar akraba istiyor? Sizce ben bundan sonra ne yapmalıyım, ne istiyorsan onu yap dedim ama...
Eşim zaten benim tam tersim. Ben ve eltim sayesinde artık cümle alemi bir araya topluyoruz. Biz hem eşlerimizin hemde kendi akrabalarımızı topluyoruz. Yani herkes artık hısım oldu. Eltimin akrabaları, benim akrabalarım eşimin/kayınbiraderimin akrabaları yani 3 akraba taraflar birbirlerini tanır görüşür. Ben mutluyum. Eşimde artık tamam dedi.İşte buna saygı duyarım ama mesela eşin de senin tam tersin olsaydı sana uysun diye zorlar mıydın? Eşim gibi mi yapardın ya da eşinden ne beklerdin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?