lamictal ve gebelik (epilepsi) lütfen biri baksın

gulsumhoca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2010
81
9
86
Şanlıurfa
merhaba arkadaşlar ben epilepsi hastasıyım şu kadir gecesinde dua ediyorum inş atlatacağım. neyse konuma geleyim, hamile kalmak istiyorum ve daha önce de bebeğim karnımda öldü2 aylıkken. şimdi hap ile hamile kalmaya çok korkuyorum. lamictal kullanıp hamile kaldıktan sonra bebeğini sağlıklı bir şekilde dünyaya getiren var mı?

merhabalar öncelikle geçmiş olsun epilepsi konusu olunca dikkatimi çekti benimde kardeşim epilepsi hastası tedavi gördünüz mü,?

yok sonradan oldu ve doktorlar değişik değişik şey söyledi en sonunda epilepsi dediler. benim çok ağır olmuor genelde dalma oluyor. Allah kardeşine de şifa verir inşallah

yok sonradan oldu ve doktorlar değişik değişik şey söyledi en sonunda epilepsi dediler. benim çok ağır olmuor genelde dalma oluyor. Allah kardeşine de şifa verir inşallah

teşekkürler..benim kardeşim bebekken havale geçirdi ve büyümeye başladığında farkedildi ve gizli nöbet geçirmeye başladı ama allaha çok şükür o da tedavi görüyor ve büyük gelişme var inşl. allah sizede acil şifalar verir..

merhaba
bende epilepsi hastasıyım 1 sene olacak lamictali bırakalı.Ben şunda 2. kez hamileyim
ilk hamileliğimde bende lamictal kullandım.Bir sorun yaşamadım ilaca bağlı olarak.
Nöroloji dr u ve doğum dr u bir arada hareket ederse bi sorun olmaz diye düşünüyorum.
Benim sezeryan oldu sonda takılırken çok cnm yandı bide ayağa kaldırdılar.Bu yüzden bayıldım.Sanırım o an bebekte kordon dolanması olmuş 1 hafta küvez de kaldı.32. haftadan sonra erken doğum riskim oldu.Ama bunları ilaca bağlamıyorum Erken doğum riskim büyük ihtimalle devamlı ayakta çalıştığım için oldu diğeri ise hemşire hatası sondayı taktıktan sonra yürütmemesi sedyeyle götürmesi gerekiyordu.İşte benim doğum hikayem bu...Yani lamictal ve hamilelik olabiliyor.Şuanda nazar değmesin çokta sağlıklı bi oğlum var.Allah isteyen herkese nasip etsin

:18:evet bu konuda bilgisi olanlar paylaşabilirmi hamileyim ve bende lamictal kullanıyorum inanın o kadar stresli bir durum ki başkalarından iyi şeyler duyup motive olmaya o kadar ihtiyacım var ki yardımcı olursanız çok sevinirim.. lütfen dualarınızı esirgemeyin.rabbim hepimize hayırlısıyla sağ salim bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inş...

kaç mg kullandığınız hap öğrenebilir miyim

merhabalar bende lamictal kullanmaya yeni başladım ama biraz kaşıntılarım oluyor özellikle kollarımda.lamictali araştırdım bazı kişilerde döküntülere neden olabiliyormuş belkide psikolojik bilmiyorum (çok araştırdığm için etkilendim galiba )sadece kaşıntıdan dolayı kızalıklık oluyor sonra geçiyor sizdede öyle oldumu.nörologum lamictalin daha iyi olacağını söyledi bebek düşündüğümüz için hemde önceki ilacıma göre daha masum bir ilaç dedi.inşallah psikolojiktir.iyi akşamlar.

yok canım benim kaşıntım olmuyor unutkanlık yapıyo biraz ama çok şükür iyiyim. hamile kalmak istiyorum sadece ve korkuyorum

Tam benim aradığım konu, başlığı görünce heyecanlandım. Bende lamictal kullanıyorum. Bu ilaçla 1 kez hamile kaldım 2 yaşında bir kızım var. şu anda 2. ye hamileyim. İlk hamileliğm çok güzel geçti kızımda çok sağlıklı mutlu bir bebek. Şu an 6 haftalık hamileyim ama okadar tedirginim ki anlatamam. Nedense çok korkuyorum bebeğe birşey olur diye. Lamictale hamilelik dolayısıyla geçmiştik.

1. hamileliğimde çok rahattım bir kaç ay önce SERAP SAYGI ya gittim. onun bir hastası bu ilaçla hamile kalmış, bebegin kafası gelişmediği için kürtaj olmuş. Bu olaydan çok etkilendim. Bu arada 1. hamileliğimde gittiğim BARIŞ BAKLAN hamilelikteki en uygun ilaçlardan biri oldugunu söylemişti.

Bebegin Lamictal nedeniylemi öldü.

Ben de yeni evliyim ve önümüzdeki zamanlarda hamile kalırsam ilaç nasıl etki eder diye çok merak ediyorum..Doğum kontrol hapı kullanmayı istedim ama doktorum önermedi lamictalin etkisini azaltıyormuş.. ilacı da bırakamıyorum..ama okuduğum kadarıyla bu şekilde gebe kalan ve doğum yapanlarda şikayet yok..içim biraz rahatladı..

yok canım. kistik higroma diye bir hastalık yani lenf bezleri tıkalı diye sonlandırıldı. ikinci bebeğim aşağıya tutunmuş diye öldü. bu yüzden korkuyorum yoksa hap sorun değil.

Cevap yazdığın için teşekkür ederim. İnşallah sende sağlıklı bir şekilde bebeğini kucagına alırsın. Güzel haberler alırsan bizide bilgilendir lütfen.

Son düzenleme:
arkadaşlar şimdilik herşey yolunda inş. kalp atışlarını duydum bebişin. doktor normal herşey dedi. inşallah böyle devam eder sağlıkla dünyaya gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…