lamictal ve gebelik (epilepsi) lütfen biri baksın

cnm bende seninle aynı durumdayım lamictal sabah 100mg akşam 100 mg hamile kalamıyorum. ne kadar zamanda hamile kaldın . hamile kalman zor oldumu

bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah

cnm korkutmak istemem ama depakin hamilelikte %10 riskli. lamictal %2-3 . ilaç değiştirme durumu mümkün olmadımı. gebe kalmadan önce nöroloji uzmanına ilaç değişimi konusunda danıştınmı. neyse hayırlısı cnm

Allahın izniyle inşallah bebeğin sağlıklı olur

cnm sen hamile kaldınmı. bende hamile kalmak istiyorum olmuyorrrr

Doktorun verdiği lac bana iyi gelmediği için farklı bir ilaca geçtim onunla hamile kalmamak gerekiyor. O yüzden koruyoruz. Ama ben epilepsinin hamilelige engel olmadığını biliyorum. Hasta olup sağlıklı evladı olan arkadaşım var.uzulmeyin.

evet... ne yazık ki ilacın ve ilaç düzeyinin bebekte ne gibi zararlara neden olabileceğini biliyorum.
bu ikinci bebeğim. kızım 6 yaşında ve Allah a şükür sağlıklı.
sorun şu ki, korunurken hamile kaldım. yani bebek düşünmüyordum, zamanı vardı kendimce.
gebelik esnasında doktorum hiç bir şekilde ilaç değişimi yapamayacağımızı, böyle bir riskin her ikimiz içinde tehlike arzettiğini anlattı.
bu yüzden bu şekilde devam edecek gebeliğim.
ama yine de insan yapılabilcekler konusunda sürekli olarak yeni bir şeyler öğrenme çabasında oluyor.
belki tecrübe eden vardır.

cnm ilk bebeğindede ilaç kullanmışmıydın.
Ne güzel kızın gibi bu bebeğini sağlıkla kucağına alırsın Allahın izniyle

cnm ilk bebeğindede ilaç kullanmışmıydın.
Ne güzel kızın gibi bu bebeğini sağlıkla kucağına alırsın Allahın izniyle

evet aynen onda da bu şekilde ilaç kullanıyodum.
hatta rahatsızlığım daha iyiye bile gitmişti.
ama her bebekte aynı olmayabilirmiş.
kızımın sağlıklı olması bunun da öyle olacağı anlamına gelmezmiş.
bilmiyorum.......
dua ediyorum. umarım bunu da sağlıkla kucağıma alabilirim.

Umarim ikimizde sağlıklı olursunuz canım. Sıkma canını

cnm bende seninle aynı durumdayım lamictal sabah 100mg akşam 100 mg hamile kalamıyorum. ne kadar zamanda hamile kaldın . hamile kalman zor oldumu

bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah

canım 4ay sonra hamile kaldım,ama bizim ilacın bi etkisi yokmuş bu konuda cok şükür,doktorlada konuştm hala aynı miktarda kullanmaya devam ediyorum ilacımı,ama aklından hastalgnı ve kullandgn ilacı çıkar çünkü hiç bi etkisi yok bnde öle düşünüodum ama öle deil.sen ellerni ac dua et aklına kötü şeler getrme inş.sanada hayırlısyla nasip edr rabbim,sen nekadr zamndır çocuk düşüğnüosun?

cnm ben bir yıldır düşünüyorum ama 3 aydır korunmuyorum. depakin 500mg dan günde 2 tane alıyordum . ilaç değişikliği fln baya zaman aldı. lamictal pek yaramadı nöbetler arttı fln. şimdi neyse idare eder. 8 saatten az uyursam nöbet oluyor. doğumdan sonra hemen depakine geçicem

bu arada ben saçkıran oldum . saçımda bozuk para şeklinde açılma var kortizon başlandı. korunsammı tedavi bitene kadar. birde kortizon çocuğa zarar verir diye korkuyorum.,

yıllardır çocuk istiyorum. şu başıma gelenlere bak.

Arkadaşlar merhaba,,
Ben yaklaşık 20 yıldır epilepsi hastasıyım convulex kullanıyordum 3 sene önce nöbetlerim kesildi diye doktorum ilacı kesti fakat 5 ay önce büyük nöbetimi geçirdim yeni doktorum çocuk düşündüğümüzü öğrenince lamictale başlattı sabah 75 akşam 50 mg alıyorum. Şimdi evliyim ve eşimle çocuk istiyoruz, yorumları okudum içim biraz ferahladı yanlız yinede içimde bir korku var bu akşam lamictalın kaçdaki düzeyi için verdiğim testi alıcam umarım kötü çıkmaz dua edin ne olur (

canım benim ya kıyamam sana depakin baya agır bi ilaç uzun zaman önce bende kullanmıştım,lamictale alıştrman vücudunu çok iyi olmuş o açıdan,ama aynı zamanda kortizonda cok agır bence doktorlalrla görüş ondan sonra bırak derim korunmayı,ben seni çok iyi anlıyorum herkez bana neden bukadar acele ediyosun hamile kalmak için yaşın var olur elbet diodu,ama benim acelel etmemin sebebi içimdeki kuruntuydu sanki hastalıgım ve ilacım yüzünden hamile kalamıyacakmışım gibi geliyodu,sende suaan sırf oyüzden bian önce olsun istiyosun,ama ellerini aç allahtan benim için nezamn hayırlıysa ozamn olsun de bne öle yaptım,ve kortizon konusunu iyice araştır derim ben çünkü alah korusun bişi olur aldırmak zorunda kalırsın eger gerekiosa tedavin bitsin öle baslayın.saçkıran için ayrıca bitkisel kürleri falanda arastır,biliosun bizim ilaçlarımız zaten agır bide kortizon agır gelebilir,hakkıınzda en hayırlı nezamnsa ozamn allahın izniyle saglıkla alırsın inş.yavrunu kucagına...

amin cnm . ben 10 yıldır korunuyorum biraz daha beklerim napalımmm

inş.bu bekleyişine degcek nur topu gibi saglıklı hayırlı bi evladın olur canım inşalah

Allah razı olsun cnm sende sağlıkla yavrunu kucağına alırsın inşallah. Allah aile huzurunu ağzının tadını bozmasın

Lakin bu saçkıran yüzünden korunmam lazım yeniden. eşimde bende çoook üzgünüz

Dostarrrrr ilaç bahaneymis veren Rabbim verirmiş dilediği zaman. Bu aklinizin bir yerinde kalsin ne nöbetler geçirdim bir suru ambulansta gozumu actim ve hep dua ettim dokuz aylik hamile iken bile namaz kildim. Çok şükür sizde yapin emin olun dualariniz kabul olacaktır. Bu arada oğlum emekliyo ve çok yatamaz galiba ilaçlar yatamazlik yapti. Hala kullanıyorum ve nöbetler çok şükür bitti demek zamanki varmis

selamun aleykum az once basligi ile birlikte bu yazimi okudum ve yorumlari gözlerim doldu ne gunler di diye. cok şükür halimize simdi oglum iki yasinda konusuyo Rabbim bize bagislasin herkesin evladini kendine bagislasin. simdi ikinciyi dusunmeye basladim ve hala lamictale devam tabi sabah 50 aksam 25. Hayirlisi olsun diyorum kim bilir belkide bu yazimi ikinci cocugum olunca okurum dimi:) bide bazi arkadaslar yazilanlari okuyo yorun yapmiyo lutfen konuyu kapatmayalim yorum yapalim dertlerimi paylasalim bebegi olan varmi acaba

Bende epilepsi hastasıyım 7gun arayla iki nöbet geçirdim Tanı konuldu kepraa alıyorum günde iki tane ve hamile kalmak istiyorum bundan önce çatlatma iğnesi oldum maalesef olmadı bu ayda olacaktım epilepsi hastası olduğumu öğrendim Doktoruma gebelik dÜşündüğümü söylücem aşılama istiyorum inş bebeğim olur

güzel haberler veren herkese çok teşekkürler, moral oldu, maşallah hepinize, allah mutluluğunuzu daim etsin, sağlık sıhhatle güzel bir ömür nasip etsin ailecek :)
bende de epilepsi var 15 yıl depakin chrono 500 kullandım yine de bir çok kereler nöbet geçirdim.
evlendikten sonra doktora gittim ve hamilelik olursa diye önceden şu ilacı değiştirin en az riski olan ne varsa ona geçelim dedim, depakinin prospektüsünü okuyup korkuyordum...
doktor hak verdi ve lamictale başlattı, yaklaşık 2 senedir kullanıyorum, 50+50 günde 1oo mg. yeterli geldi. ayrıca doktor folbiol tablet de verdi, hamile kalmadan folik asite başlamak gerekirmiş, yan etkisi olmaz dedi, ben 1 senedir kullanıyorum folbiolü veeeee geçenlerde
hamile olduğumu öğrendim. çok mutlu oldum kızlar dua edin inşallah her şey yolunda gitsin..buradan haberdar edeceğim sizi de. nöroloğum riskli gebelik yani perinatoloji bölümünden bir kadın doğumcu ile görüşmemin uygun olduğunu söyledi. randevu alıp gideceğim... sevgiler herkese

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…