- 26 Kasım 2012
- 6.157
- 2.858
- 198
- Konu Sahibi gulsumhoca
-
slm kızlar bende epilepsi hastasıyım 6.haftama yeni girdim lamictal 100mg.sbh aksam toplam 200mg.kullanıorum.tabi aklıma korkular düşüyo,ama bu sayfayı okumak gercekten cok ii geldi açandan allah razı olsun.insan gerçekten rahatlıyo,allahın izniyle herkeze evladını saglıkla kucagına alıp büyütmeyi nasip eder inş.benim sorum doktorunuz epilepsi hastalıgı sebebyle gebelikte ayrıca özel testler istedimi,ayrıntılı ultrason vs.gibi?
merhabalar....
ben de epilepsi hastasıyım ve hamileyim.
15 yıldır depakin kullanıyorum.
bebeğimin gelişimiyle ilgili ne gibi testler yaptırmalıyım. ya da bişeyinin olmadığına doktorlar ne zaman kanaat getirebilirler.
size doğuma kadar bebekle ilgili kesin bişi söylemişler miydi.
evet ben de hamilelik istiyorum. canınızı sıkmayın. inşallah hepimiz sağlıklı evlatlar dünyaya getireceğiz öpüyorum...
cnm sen hamile kaldınmı. bende hamile kalmak istiyorum olmuyorrrr
cnm korkutmak istemem ama depakin hamilelikte %10 riskli. lamictal %2-3 . ilaç değiştirme durumu mümkün olmadımı. gebe kalmadan önce nöroloji uzmanına ilaç değişimi konusunda danıştınmı. neyse hayırlısı cnm
Allahın izniyle inşallah bebeğin sağlıklı olur
evet... ne yazık ki ilacın ve ilaç düzeyinin bebekte ne gibi zararlara neden olabileceğini biliyorum.
bu ikinci bebeğim. kızım 6 yaşında ve Allah a şükür sağlıklı.
sorun şu ki, korunurken hamile kaldım. yani bebek düşünmüyordum, zamanı vardı kendimce.
gebelik esnasında doktorum hiç bir şekilde ilaç değişimi yapamayacağımızı, böyle bir riskin her ikimiz içinde tehlike arzettiğini anlattı.
bu yüzden bu şekilde devam edecek gebeliğim.
ama yine de insan yapılabilcekler konusunda sürekli olarak yeni bir şeyler öğrenme çabasında oluyor.
belki tecrübe eden vardır.
cnm ilk bebeğindede ilaç kullanmışmıydın.
Ne güzel kızın gibi bu bebeğini sağlıkla kucağına alırsın Allahın izniyle
evet aynen onda da bu şekilde ilaç kullanıyodum.
hatta rahatsızlığım daha iyiye bile gitmişti.
ama her bebekte aynı olmayabilirmiş.
kızımın sağlıklı olması bunun da öyle olacağı anlamına gelmezmiş.
bilmiyorum.......
dua ediyorum. umarım bunu da sağlıkla kucağıma alabilirim.
cnm bende seninle aynı durumdayım lamictal sabah 100mg akşam 100 mg hamile kalamıyorum. ne kadar zamanda hamile kaldın . hamile kalman zor oldumu
bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah
canım 4ay sonra hamile kaldım,ama bizim ilacın bi etkisi yokmuş bu konuda cok şükür,doktorlada konuştm hala aynı miktarda kullanmaya devam ediyorum ilacımı,ama aklından hastalgnı ve kullandgn ilacı çıkar çünkü hiç bi etkisi yok bnde öle düşünüodum ama öle deil.sen ellerni ac dua et aklına kötü şeler getrme inş.sanada hayırlısyla nasip edr rabbim,sen nekadr zamndır çocuk düşüğnüosun?
cnm ben bir yıldır düşünüyorum ama 3 aydır korunmuyorum. depakin 500mg dan günde 2 tane alıyordum . ilaç değişikliği fln baya zaman aldı. lamictal pek yaramadı nöbetler arttı fln. şimdi neyse idare eder. 8 saatten az uyursam nöbet oluyor. doğumdan sonra hemen depakine geçicem
bu arada ben saçkıran oldum . saçımda bozuk para şeklinde açılma var kortizon başlandı. korunsammı tedavi bitene kadar. birde kortizon çocuğa zarar verir diye korkuyorum.,
yıllardır çocuk istiyorum. şu başıma gelenlere bak.
canım benim ya kıyamam sana depakin baya agır bi ilaç uzun zaman önce bende kullanmıştım,lamictale alıştrman vücudunu çok iyi olmuş o açıdan,ama aynı zamanda kortizonda cok agır bence doktorlalrla görüş ondan sonra bırak derim korunmayı,ben seni çok iyi anlıyorum herkez bana neden bukadar acele ediyosun hamile kalmak için yaşın var olur elbet diodu,ama benim acelel etmemin sebebi içimdeki kuruntuydu sanki hastalıgım ve ilacım yüzünden hamile kalamıyacakmışım gibi geliyodu,sende suaan sırf oyüzden bian önce olsun istiyosun,ama ellerini aç allahtan benim için nezamn hayırlıysa ozamn olsun de bne öle yaptım,ve kortizon konusunu iyice araştır derim ben çünkü alah korusun bişi olur aldırmak zorunda kalırsın eger gerekiosa tedavin bitsin öle baslayın.saçkıran için ayrıca bitkisel kürleri falanda arastır,biliosun bizim ilaçlarımız zaten agır bide kortizon agır gelebilir,hakkıınzda en hayırlı nezamnsa ozamn allahın izniyle saglıkla alırsın inş.yavrunu kucagına...
amin cnm . ben 10 yıldır korunuyorum biraz daha beklerim napalımmm
inş.bu bekleyişine degcek nur topu gibi saglıklı hayırlı bi evladın olur canım inşalah
Allah razı olsun cnm sende sağlıkla yavrunu kucağına alırsın inşallah. Allah aile huzurunu ağzının tadını bozmasın
Lakin bu saçkıran yüzünden korunmam lazım yeniden. eşimde bende çoook üzgünüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?