Lanet olası bağımlılık!...

Girl from Nowhere

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2019
57
25
3
Sigarayı bırakalı 2. Günümdeyim. Yok böyle bir rezil duygu durumu . Eskiden yaşadığım bütün kötü olaylar yukarı çıkıyor sanki teker teker . Hedefim eşim ve bütün yaptığı hatta yapmadıkları bile batıyor . Kin kusuyorum adama resmen içimden . Böyle hayat mı geçer ya !

Ya sabredeceğim bir şekilde içmeyeceğim sigara, son 6 aydır güvenimi, hislerimi kaybettiğim eşimi de beraberinde kaybedeceğim , ya da yakıcam bir dal ve problemlerin üstünü kapamaya devam ..

Geçecek mi bu yaaaa ?!

Akıl vereyim diyeceğim ama bıraktım iki yıl sonra elektroniğine başladım

İyi bir örnek olamayacağım

Boğazımın yanmasını ve içime bir şey çekme hissini özlüyorum ya ondan

Şu anda bu yazıyı okurken bile seninle aynı duyguları hissedebiliyorum ben denedim ama bırakamadım inşallah sen bırakırsın

Bir kaç başarısız denemem oldu tabi ki ama ... Çok yakın bir arkadaşımızın ciğerlerinin büyük bir kısmını aldılar ameliyatla , bu durum travma etkisi yaratmıştı bende . O olaydan sonra kesin karar aldım .

Eşimle son 6 aydır ciddi problemlerim var . Daha doğrusu bastırıyor muşum onu farkettim . İyi de doğru zaman hiç gelmiyor ki bırakmak için . Hep bir sorun hep bir olay ...En güzeli otu çöpü bahane etmemek değil mi ?!

Saçma sapan bir maddenin insanın psikolojisini ne hale getirdiği inanılmaz, gölgemi döveceğim nerdeyse

Kafamda bittiğini düşünüyorum biyolojik olarak o kadar çabuk olmuyor be yazıkki ..
O zaman başarman daha kolay..ben mesela kafamda hiç bitiremedim hiçbir zaman..o yüzden hiç bırakayım demedim..zararlı olduğunu bilsemde içiyorum..çünkü hazır degilim kafa olarak..

Haklısın yanlış yazmışım . Nikotin değil ki olay zaten . Psikolojik bağımlılık beter ....

Denesene mesela elektroniği
Kokmuyor da hem nikotini azaltabiliyorsun içindeki
0 nikotin bile alabilirsin
Sigaradaki o kimyasallar yok
Yanlış anlaşılmasın güzellemiyorum, sigara içmeyen birinin elektroniğe başlaması ağır saçmalık ama sigara içen biri içen bırakma yolunda iyi bir geçiş olabilir.
Ağzıma bu kadar uzun süre sigara sürmediğim olmamıştı hiç, bıraktığımda bile aralarda buldu mu çömüyordum.

Geçen hafta bir arkadaşta bahsetti bu elektronik sigaradan. Eşiyle beraber geçiş yapmışlar elektroniğe ve o zamandan beri ikimizinde kronik öksürüğü kalmadı dedi . Eğer başaramazsam bu şekilde , öyle deneyeceğim artık.

Ay başlamak istemiyorum ya . İnsan her seferinde kendine olan güvenini de kaybediyor tekrar başlayınca , bir beceremedim diye

Ne kadar zamandır içiyorsunuz ? Hiç düşünmediniz mi bırakmayı ?
10senedir içiyorum..gercekten hiç düşünmedim bırakmayı..sigara ve kahve en büyük keyfim çünkü..düşük nikotinli içiyorum ..ne kadar dogru bilemem ama başkalarının içtiği 1sigara benim içtiğim sigaranın 10tanesi kadar..

Aynen yumuşak içimlileri var boğazı rahatsız etmiyor zaten içinde o moktan kimyasallar olmadığı için de sigara gibi etkilemiyor ama en güzeli içerde içebilmek oldu benim için bir de kokmamak ve dişlerin sararmaması, yurt dışında baya yaygın bu, ben 0 nikotin denedim maksat çünkü dediğiniz gibi nikotinsizlik dokunmuyor ama o eli boşluk hissi, bir şey çekme hissi çok kıstırıyordu beni rahatladım

Sigara ve kahve ikilisi benim içinde çok değerli idi .Hatta bu sabah 2 kahve içtim ve içerken zor oldu epey sigarasız...
Sorun şu ki sigaraları kıyaslarken sadece nikotin oranına bakmak pek doğru değil . Nikotin tabiki zararlı ama onun dışında Katran, fare Zehiri vb bir ton absürt madde var içinde .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…