lanet olsun bu bakış açısına

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
nazar diye bir gerçek var. cahillik nazarın olması değil, bunun arkasına saklanarak kendi ihmalini örtmesi. eşinin bu saçma suçlama yüzünden kadından boşanması.

Kesinlikle bütün bu dediklerinize katılıyorum👏 nazar elbette var ama burdaki mesele başka

Eşeğini sağlam kazığa bağlamak diye bir deyim var. Oh sen çocuğuna göz kulak olma sonra nazardı de. Hani önlem ? O bebek arabalarında boşuna mı kemer var. Satarken de bi sürü anlatıyorlar 5 noktalı vs diye. Keşke anlasalar cahiller

Konudaki cahil insanlara diyilecek birşey yok elbette ama 9 yıl önceki olayı buraya yazıp nazar inancını kötülemek mi amacınız, nedir anlayamadım.

Nazara inanmak başka birşey, kendi ihmalinin acısını başkasından çıkarmak bambaşka. Nazara inanıp bu saçma sapan hareketi yapmayacak tonlarca insan da var.

Nazar veya adina her ne denirse hepimizin olusturdugu enerjiler var, kimi insanin enerjisi gercekten kotudur ve kotu etkileyebilir ama kalkip basimiza gelen her olayda bu enerjileri suclayamayiz önce önlem, ha diyelim ki önlemlerini de sıkı sıkı almistin ama oldu, yine de "şu kişi" diye hedef gosterilemez, iftira olur. Kimden oldugu bilinmez bunun.
Bazen de olacagi varmiş demek kaliyor sadece(tüm önlemlerin alindigi durumlarda)

Bu konuda gordugum şeyse anne ihmali ve boşyere iftira atilmiş bir kadin.

iki elti gezmeye gidiyor
eltilerden birinin bebeği var bebek bebekarabasında
bebek daha 9 aylık
diğer elitininse 6 yıldır bebeği olmuyor
avm de kadınlar bakınırken bebek arabadan düşüyor
beyin kanaması geçiriyor
çocuk şimdi engelli

şimdi

arabanın emniyet kemeri bağlı değilmiş

ama nazar dendi

zaten çocuğu olmuyor diye eşinin ailesi tarafından sevilmiyor istenmiyor
suçlamak hiçte zor olmadı
eşi sen kötü birisin nazarın var diye boşandı kadından
aptal bir kadının suçunu iki masum ödedi
cehaletten çok çektin artık yeter
her nazar dendiğinde sinirleniyorum
Maalesef insanlar öyle düşünüyor canım. Ben de 5 yıllık evliyim ve çocuğum olmuyor. Korkuyorum birinin çocuğunu seveyim. Evet herkes öyle değil ama çoğunluk öyle düşünüyor maalesef:-(

Aynen öyle çocuk sahibi olmak bir başarı bir güç vs değil Allah ol dediği için oluyor bizimle hiç alakası yok bu işin . Ben korunmayı bıraktığım ay hamile kaldım hatta dedim ki ya zaten olmaz Ramazan’ı atlatmış olurum hormonlarım toparlanır derken birde kendimi hamile buldum ama bu benimle alakalı değildi tamamen kader Allah istesin yeterki
Size o kadar cok katiliyorum ki. Insanlar cocugu kendileri yapti zannediyor, hadi cocuk yap diyorlar. Tovbe yarabbim ben nasil yapayim Allah ol dedigi icin oluyor. Cocuk sahibi olmak bir basari degil, olmamak basarisizlik degil. Allah kimini vererek siniyor, kimini vermeyerek.

9 yıl önce olduysa bu olay hikayenin devamını da biliyorsunuzdur herhalde S su-doku ? Açıkçası devamında kadının yeniden evlenip mutlu çocuklu, ama adamın evlendiği kadından da çocuğunun olmamasını isterdim. Bi aydınlanma yaşarlardı?

Size o kadar cok katiliyorum ki. Insanlar cocugu kendileri yapti zannediyor, hadi cocuk yap diyorlar. Tovbe yarabbim ben nasil yapayim Allah ol dedigi icin oluyor. Cocuk sahibi olmak bir basari degil, olmamak basarisizlik degil. Allah kimini vererek siniyor, kimini vermeyerek.
Cahillik diz boyunu da aştı boğazımıza ulaştı işte tövbe tövbe ya

evet 9 yıl önce yaşanmıış bir gerçek

Kadının hayatı şimdi nasıl?

Şahsen nazara inanırım. Kötü enerji ile oluşan mental olaylar gerçekten var. Ama tedbirsizliğin adı nazar olamaz. O çok başka bir şey.

Nazara inanıyorum diye tetikte de durmuyorum, çocuğumu peçeyle de dolaştırmıyorum. Duaya ve Allah'a sığınıyorum..

Nazara inanmak cahillik değildir. Siz inanmıyorsunuz diye inananlar daha az bilgili olmuyor. O ailenin yaptığı şey vicdansızlık oluyor. Suç bastırmak oluyor.

Sapla samanı birbirine karıştırmayın. Ayetlerde bile geçen bir şey bu.
O aileyi yermek için bilginiz olmayan konuda birbirinizin gazına gelip fikri sizden farklı olanlara hakaret etmeyin..

Bizim coğrafyamız dini almış eline, nerde sorumluluk alması gereken bir olay yaşıyor şak diye yapıştırıyor oraya Allah geldiler kısmetler nasipler havada uçuşuyor. Tembel, cahil fakat güya çok dindar ahmak insanlar. Devlet bir politika geliştirip bu kişilerin üremesini engellemeli. Çok öfkelendim.

böyle bir adam ve ailesinden boşanmış olması daha güzel
ama bir kadının hatasını çocuk ölene kadar çekecek :KK43:

Bir elbise giymiş hanımefendi. Arkadaşı güzel demiş, üstüne birşey dökülmüş. Neymiş nazarı değiyormuş kızın. Bu elbiseyi bir o mu gördü, bir tek o mu beğendi? Size söylemeyen bir sürü beğenen vardır. Nasıl bir tespittir ve nasıl bir cahilliktir. Nazar yok demiyorum ama şunun nazarı değdi diye net konuşmak, işte bu çook saçma.

Ben nazara gerçekten inanırım.
Benim başıma da gelir böyle kazalar
Nazardan mı, benden mi bilinmez ama gerçekten kötü enerjinin bir yansıması illa ki oluyor. Kimseden de şüphelenip dillendirmedim..

Ama burada anlatılan olay çok başka. Sırf o aile bununla suçladı diye nazara inananlar kalkıp da etrafındaki herkesi yaftalamıyor..

Zaten nazarı toplumca yanlış biliyoruz. Peygamber efendimizin bu konuda okuyun diye tavsiye ettiği dualar varken "nazar diye bir şey yok, var diyen cahildir" demek?? :olamaz:

Çocuk sahibi olamamak yetmezmiş gibi bir de böyle insanlarla uğraş. Veren de Allah alan da. Kimse başına ne geleceğini bilemez. Millet çok kolay bir şekilde hamile kalıp doğururken benim de bu sorunlarla uğraşacağım aklıma gelmezdi. Allahtan çocuklularla çok bir araya gelmiyorum. Adam eşinin mevcut durumu için bu olayı bahane etmiş bence. Ayrılmayı düşünüyormuş ama bahane arıyormuş gibi duruyor. Belki sonraki evliliğinde onda da bir takım sorunlar olduğu anlaşılacak ve hiç çocuğu olmayacak. Allah eşin de hayırlısını versin.

Aynen öyle vallahi öyle saçma iğrenç bir bakış açısı daha yok nefret ediyorum bu durumdan . 6 aylık evliydim ve korunuyorduk eşimle sadece 3 ay düzgün aynı evde kaldık sonra görevler başladı adam 20 gün evde yok mesela korunmasak ta çok istesek yine denk gelmez bebeğimiz olmazdı belki . Temmuzda evlendik ocakta eşim zeytindalı harekatına gitti bende annemin evine birkaç ay görüşemedik . Ardından otellerde 1 gece görüşmeye başladık zaten çocuk filan da istemiyorduk . 5 ay sonra kv evine kalmaya gittim eşim izne gelmişti geri döndü bende ağlıyorum öyle camın kenarında kv oradan buradan konuşuyor dedi ki çocuğun olmuyorsa seni doktora götüreyim oğlumun olmasına gerek yok aynen bu cümleyi kurdu hala aklımda yazılıdır
Ahahahhah oglumun olmasina gerek yok nedir yaa. Kadinlarin kendi kendine bölünerek üredigini mi saniyomus😂😂

iki elti gezmeye gidiyor
eltilerden birinin bebeği var bebek bebekarabasında
bebek daha 9 aylık
diğer elitininse 6 yıldır bebeği olmuyor
avm de kadınlar bakınırken bebek arabadan düşüyor
beyin kanaması geçiriyor
çocuk şimdi engelli

şimdi

arabanın emniyet kemeri bağlı değilmiş

ama nazar dendi

zaten çocuğu olmuyor diye eşinin ailesi tarafından sevilmiyor istenmiyor
suçlamak hiçte zor olmadı
eşi sen kötü birisin nazarın var diye boşandı kadından
aptal bir kadının suçunu iki masum ödedi
cehaletten çok çektin artık yeter
her nazar dendiğinde sinirleniyorum
Çocuğu olmayan kadın o tuhaf aileden kurtulmuş özellikle eş denecek şahıstan.

Bir insan cocugu olmuyor diye esinden ayrilmak isteyebilir. Bunu anlarim. Onceligi evlat sahibi olmaktir. Yargilayamazsin. Ama bunu insan gibi yap ya hu. Karsidakini bu kadar perisan edecek sekilde igrenc bir tarzda yaparsan elbet hayat bunu sana ödetir.

Ahahahhah oglumun olmasina gerek yok nedir yaa. Kadinlarin kendi kendine bölünerek üredigini mi saniyomus😂😂
Yok yavrum onun derdi bizim çocuğumuz olmuyor 🤣 ama sorun oğlunda değil bende o yüzden oğlunun doktora gitmesine gerek yok olmasına gerek yok sorun bende benim doktora gitmem lazım🤣

S su-doku hikayenin devamini bekliyoruz. Icimize su serpmelisin. Kadin mutlu adam mutsuz oldu di mi. Olsun çünkü lütfen:dua:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X