tabi şirket kültürü bunu gerektirir. pozisyonlar allanır pullanır sanki şirkete peygamber alınıyormuş gibi yapılır ki siz yalvarasınız nolur beni alın vallahi evlenmem de izin de almam yeter ki beni alın ben sizin için yeterliyim demeniz lazım. sistem bunu arzuluyor.sizi en verimli bir biçimde köle olarak kullanmamız için gerekli şartlara sahip misiniz?
kendileri şey demişti bizimle çalışamayan insanda sorun var biz gayet makuluz .. gözümü korkutuyorsunuz
yook, şunda eminim ki ben biraz olumsuz konuştum, onlar birdaha ki görüşme için sözleşeme teklif ettiler. ben acele etmek istemiyorum hele dünki durumdn dolayı.tabi şirket kültürü bunu gerektirir. pozisyonlar allanır pullanır sanki şirkete peygamber alınıyormuş gibi yapılır ki siz yalvarasınız nolur beni alın vallahi evlenmem de izin de almam yeter ki beni alın ben sizin için yeterliyim demeniz lazım. sistem bunu arzuluyor.
Gülerek kısmını bilemem onu zaten belirttim ama kadın için evlilik ve cocuk iş hayatını sekteye ugrattıgından devam gerektiren işlerde bu sorgulanır hayret ettim size nasıl denk gelmedi.
Bizim hoca (doktora) asistanlık süresinde doğum istemiyor bunu acık net söylüyordu doğum yapan olursa da bölümde huzursuzluk çıkıyordu. Çünkü dogum süreci olan 4 ayda o kişinin hastaları ortada kalıyordu ve 4 ayda bekleyecek bir iş değil bizimki. Diğer hekimler arkasını topluyordu doğum yapanın hastaların işi uzuyordu.
Kısaca doktora bitmeden bilerek gebelik düşünmüyordu kimse.
Bu tıpta da cogunluk böyle.
Yine Baska bölümlerde hocalar tez ve yeterlik baskısı cok yapar cok duydum yani.
Ücretsiz icin kullanabilen de hiç duymadım.
çünkü biri olmasa başka birini alırlar, işsizlikten dolayı, bununla korkutup insanların ellerini kollarını bağlıyorlar ..bunun olması ve yaşanması normalleştirilmesi gerektiği anlamına gelmez ki
bu yanlış ve kanunsuz.
şu an yanlış olan bir şeyi neden savunduğunuzu merak ettim.
Aynen öyle.bunun olması ve yaşanması normalleştirilmesi gerektiği anlamına gelmez ki
bu yanlış ve kanunsuz.
şu an yanlış olan bir şeyi neden savunduğunuzu merak ettim.
alnınızdan öpesim geldi covid olmasaydı...ben iş görüşmelerinde hiç yaşamadım bu sorunu
evlilik düşünüyor musunuz diye bile kimse sormadı ama soruluyor duyuyoruz.
ama balayı falan hehehöhö diye sormak kesinlikle laubalilik.
evlilik ve çocuk yakında planlıyor musunuz diye sorulabilir.
ben olsam bende sorarım, hatta çalışmaya başlarsak sizle ilgili bir çok şeyi biliyor olurum. şuan öğrencilerimle de aynıyım sohbet etmeyi sevdiğim için laf lafı açıyor aileleriyle ilgili bir çok şeyi istemesem de öğreniyorum.
bana bir işveren burcunuz ne diye sormuştu sonra benim burcum sizinkiyle anlaşamıyor demişti. üstelik soran da erkekti :)ben iş görüşmelerinde hiç yaşamadım bu sorunu
evlilik düşünüyor musunuz diye bile kimse sormadı ama soruluyor duyuyoruz.
ama balayı falan hehehöhö diye sormak kesinlikle laubalilik.
evlilik ve çocuk yakında planlıyor musunuz diye sorulabilir.
ne?bana bir işveren burcunuz ne diye sormuştu sonra benim burcum sizinkiyle anlaşamıyor demişti. üstelik soran da erkekti :)
bana bir işveren burcunuz ne diye sormuştu sonra benim burcum sizinkiyle anlaşamıyor demişti. üstelik soran da erkekti :)
Tam tersi akademik hayatta da iş hayatında, da evlilik ve cocuk sorgula nır Sşze denk gelmemiş.
Evliyseniz, su kadar süre çocuk yasak diyen bile var.
Katılıyorum. Ünvaninizi alana kadar akademide özel hayata müdahale ediliyor. Özellikle bekarlar tercih edilir. İşe daha iyi odaklanabilecegi düşüncesiyle. Bu nedenle evlendikten sonra da çocuk yapma diye baskıya devam ederler.Bende akademisyenim ve benim gördügüm: Yalinda nisanlandiginizi veya evleneceginizi bilseler ya ise almaslar veya cok düsük bir sözlesme teklif ederler. Kendim yasadim. Onun icin o sorular.
alnınızdan öpesim geldi covid olmasaydı...
hadi evlilik anlarım ama balayı, biri var mı? bunlar bir erkeğe soruluyor mu ki bana saoruluyor?
30 yasından daha gencim, doktora sürecine gireceğim pandemi kadr vs çok etkiledi durumumu.katıldım
X yere sekreter olacağım deseydiniz ne yapacaklar ananızı babanızı derdim de akademik hayatta maalesef bu etikete halen takılıyorlar, acı ama maalesef gerçek
yani A ve B var iki aday birisinin ailesi ilgili alanda tanınmış bir kişi ya da işte akademisyen başka alanda da olsa veya böyle doktor vs geçerli meslek diğeri de diyelim ki özel sektörde çalışan olağan bir kişi , o tanınanın çocuğunu tercih ederler
aile ile mi yaşıyorsunuz sorusunun altında hem ücret beklentinizi ölçer, hem bağımsız yaşam isteğinizi
yaşımı vurguladı diyorsanız, diğer adaylara göre farklı mı yaşınız
yani aşamanızı bilmiyorum ama ben yüksek lisans yaparken doktora yapan akademisyen arkadaşlarım 25 idi siz 30 yahut üstü iseniz bu nedenle yaşı vurgulayıp aile ile yaşayıp yaşamadığınızı sormuş olabilir
evlilik, çocuk vs de ülkemizin kanayan yarası, akademide daha da fazladır
hiç unutmam bir arkadaş evine kedi almıştı yıllar yıllar önce, kürsüdeki prof da şaka yollu kediyle uğraşacağına bebek yap demiş de havalara uçmuştu, demek ki çocuk yapmaya karar verirsem çok karşı çıkmayacak diye
tabii doktorası bitip o zaman yardımcı doçentlik vardı o aşamaya geçince :)))
bu arada sektörüm tamamen farklı ama çocuğum olduğunu öğrendiklerinde "kim bakıyor" sorusu ile karşılaştım, hatta "kv neden bakmıyor" a kadar gelecekti izin verseydim (görüştüğüm kişiler erkekti)
bebekken bakıcının baktığını, halihazırda da kreşe devam ettiğini söyledim, doğum iznim bittiği anda da önceki işime geri döndüğümü, evde kalayım çocuk bakayım gibi bir ortamımım olmadığını da belirttim
bir kaç gün sonra telefonum çaldı beni çok beğendiklerini ama çocuğum olduğu için yerime erkek adayı aldıklarını söylediler
buraya yazarken dahi hala gözüm doluyor, iş vs değil kadının iş hayatındaki konumu bu canımı yakan
alnınızdan öpesim geldi covid olmasaydı...
hadi evlilik anlarım ama balayı, biri var mı? bunlar bir erkeğe soruluyor mu ki bana saoruluyor?
Benim danışmanım evlilik düşünüyorsan kendine başka danisman bul diye tehdit ederdi. Bunu bölümdeki diğer hocalar da sık sık dile getirirdi. Doktoranı bitirmeden evlilik ve çocuk düşünme diye defalarca söylediler. İlişkisi olanlar gizlerdiTam tersi akademik hayatta da iş hayatında, da evlilik ve cocuk sorgula nır Sşze denk gelmemiş.
Evliyseniz, su kadar süre çocuk yasak diyen bile var.
30 yasından daha gencim, doktora sürecine gireceğim pandemi kadr vs çok etkiledi durumumu.
25 yas doktora için erken değil mi? malum bu devirde değil kadro özel sektörde bile iş bulmak zor..
diğer çalışnların yaşları benden daha büyükmüş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?