peki sözleşme için çağırdıklarında hemen imzalamamak için süreyi uzatmak için ne yapmalıyım? yani açıkcası opsiyonlarım var ama onlardan daha bir dönüş alamadım. buraya da direk atlamak istemiyorum. belki iyi niyetlidrler bilemem ama daha iyisi olabilir diye direk işi bağlamak isemiyorum.orası zaten falso
yani ciddi ciddi sorulacak soruları dahi endazesi kaymış gibi
ama bu kişi filmlerdeki şirketin ikinci kuşağı genç çapkın rolüne mi soyunuyor acaba
biri var mı sorusunu erkeklere de soruyorlar, hem de paraya ihtiyacı var, çok çalıştırırız gık diyemez, maaşına az zam yapsak da bırakıp gidemez diye
çocuk vs konusu erkeklerde çok sorulmuyor galiba ama onda bile eğer varsa çocuk eşi çalışıyor mu vs soruyorlar
çocuğa "şu oldu, bu oldu" diye izin ister mi şeklinde
onu ben de yapıyordum.. çalıştığımı bile diyememiştim.Benim danışmanım evlilik düşünüyorsan kendine başka danisman bul diye tehdit ederdi. Bunu bölümdeki diğer hocalar da sık sık dile getirirdi. Doktoranı bitirmeden evlilik ve çocuk düşünme diye defalarca söylediler. İlişkisi olanlar gizlerdi
Erken değil. Ideal30 yasından daha gencim, doktora sürecine gireceğim pandemi kadr vs çok etkiledi durumumu.
25 yas doktora için erken değil mi? malum bu devirde değil kadro özel sektörde bile iş bulmak zor..
diğer çalışnların yaşları benden daha büyükmüş..
Bu sorular artık normal oldu, geçtiğimiz Ekim ayında işe girerken bana da çocuk yapmayı düşünüyor musunuz diye sordular. İşverenler evlilik, doğum izni, çocuk sorumluluklarının getireceği izinleri istemiyorlar maalesef, çirkin bir uygulamaKızlar ben normalde akademik olarak çalışıyorum ve de çalışmak istiyorum geleckte de . daha önce online çalışıyordum gayette koşullarım iyiydi. ama bir yerden teklif geldi değerlendirmek istedim. gittiğim kurumun sektörünü tanınmamak için yazmak istemiyorum siz herhangi bir sektör gibi düşünün.
Önce İK SONRA DA Yönetim Kurulu Üyesiyle görüştürdüler. ilk başta sorular normaldi daha önceki tecrübeler eğitim hayatı vs tipindeydi sorular. Her şey iyi güzel lakin sona doğru bana sorulan sorular çok laubali geldi. sorular söyleydi..
1. aileniz ne iş yapıyor?
2.ailenizle mi yaşıyorsunuz?
3.yakın zamanda evlilik, balayı falan biri var mı? (gülerek)
bastıra bastıra sürekli yaşımı tekrarlamak faalan..
ilk soruya neden diyebildim .. biz sorarız böyle seyler gibi tavır takındılar.
daha sonrada ben sey dedim.. genelde çalıştığım kurumlardaki insanlar benden yaşça büyük ve yaşına hürmet ettiğim insanlardır dedim, ne desebeğenirsiniz ben sizden çokta büyük değilim. Hayır ne demek bu?
sizce ne yapmalıyım?
peki sözleşme için çağırdıklarında hemen imzalamamak için süreyi uzatmak için ne yapmalıyım? yani açıkcası opsiyonlarım var ama onlardan daha bir dönüş alamadım. buraya da direk atlamak istemiyorum. belki iyi niyetlidrler bilemem ama daha iyisi olabilir diye direk işi bağlamak isemiyorum.
Katılıyorum. Ünvaninizi alana kadar akademide özel hayata müdahale ediliyor. Özellikle bekarlar tercih edilir. İşe daha iyi odaklanabilecegi düşüncesiyle. Bu nedenle evlendikten sonra da çocuk yapma diye baskıya devam ederler.
Aslinda aile vurgusu bakmakla yukumlu oldugunuz kisi sayisini ogrenmek icin.Calisip calismadiklarini ogrenmek istemelerinin nedeni de bu.Maddi bag,size baglilar mi,onlara kefil oldugunuz bir odeme taahhutu var mi.Bunlari ogrenmek istemisler.Ayrica uzerinizde icra olup olmadigi da ayrica sorulur bu gibi durumlarda.Kızlar ben normalde akademik olarak çalışıyorum ve de çalışmak istiyorum geleckte de . daha önce online çalışıyordum gayette koşullarım iyiydi. ama bir yerden teklif geldi değerlendirmek istedim. gittiğim kurumun sektörünü tanınmamak için yazmak istemiyorum siz herhangi bir sektör gibi düşünün.
Önce İK SONRA DA Yönetim Kurulu Üyesiyle görüştürdüler. ilk başta sorular normaldi daha önceki tecrübeler eğitim hayatı vs tipindeydi sorular. Her şey iyi güzel lakin sona doğru bana sorulan sorular çok laubali geldi. sorular söyleydi..
daha sonrada ben sey dedim.. genelde çalıştığım kurumlardaki insanlar benden yaşça büyük ve yaşına hürmet ettiğim insanlardır dedim, ne desebeğenirsiniz ben sizden çokta büyük değilim. Hayır ne demek bu?
sizce ne yapmalıyım?
Türkiye de adam kayırmanın,haksız yere insan seçmenin, adamın tipine göre doktorada adam eleyen hocaların olduğu bir eğitim sisteminde bu yaşlarda doktora yapmak sans işi. kimse kusura bakmasın. o kadar mülakattan elendim ki.. bana senin puanın düşük boşuna başvurma dediler.. kendileri Ales i zar zor geçmiş 58 puanlık öğrenciyi doktoraya kabul ettiler.Erken değil. Ideal
Nikahina mi alacakmis?bazi sirketlerde evliklik askerlik hamilelik vs sorulari soruluyor size sorulanlar bir tık ötesinde iyi niyetli gelmedi bana onun icin boyle bir iliskiye hazir degilim diyerek aralarindan ayrilirdimKızlar ben normalde akademik olarak çalışıyorum ve de çalışmak istiyorum geleckte de . daha önce online çalışıyordum gayette koşullarım iyiydi. ama bir yerden teklif geldi değerlendirmek istedim. gittiğim kurumun sektörünü tanınmamak için yazmak istemiyorum siz herhangi bir sektör gibi düşünün.
sizce ne yapmalıyım?
Türkiye de adam kayırmanın,haksız yere insan sçmenin, adamın tipine göre doktorada adam eleyen hocaların olduğu bir eğitim sisteminde bu yaşlarda doktora yapmak sans işi. kimse kusura bakmasın. o kadar mülakattan elendim ki.. bana senin puanın düşük boşuna başvurma dediler.. kendileri Alesi zarzor geçmiş 58 puanlık öğrenciyi doktoraya kabul ettiler.
herkesin zamanlaması farklı.
25 yaş doktoraya başlamak için erken değil mi dediniz ben de ideal oldugunu söyledim. 25 yaşından önce başlayan da var sonra başlayan da. Ne kadar erken başlarsanız o kadar iyidir. Yaş ilerledikçe sorumluluklar artar ve akademiyle birlikte yürütmeniz gereken bir sürü işiniz olur. Erken yaşlarda daha rahat tezinizi yazarsınız, daha kolay odaklanırsınız. Lisans ogrencisiyken paragrafı bir kere okumam yetiyordu. Simdi üç kere falan okuduğum oluyor. Yoksa doktora yapmanın veya o kadar insanın arasından kabul edilmenin kolay olduğunu iddia etmiyorumTürkiye de adam kayırmanın,haksız yere insan sçmenin, adamın tipine göre doktorada adam eleyen hocaların olduğu bir eğitim sisteminde bu yaşlarda doktora yapmak sans işi. kimse kusura bakmasın. o kadar mülakattan elendim ki.. bana senin puanın düşük boşuna başvurma dediler.. kendileri Alesi zarzor geçmiş 58 puanlık öğrenciyi doktoraya kabul ettiler.
herkesin zamanlaması farklı.
Savunduğunu nereden cıkardınızbunun olması ve yaşanması normalleştirilmesi gerektiği anlamına gelmez ki
bu yanlış ve kanunsuz.
şu an yanlış olan bir şeyi neden savunduğunuzu merak ettim.
tekliflerini daha kabul etmedim.. daha iyi bir yer gelirse diye bekliyorum ama sözleşmeye çağırdıklarında ne diyecğimi netleştiremedim dahaKurumsal şirketlerin iş görüşmelerinde böyle sorular sormak yasaktır. Hatta bir sürü şirket, İK politikasında "eşit koşullarda işe alım" mottosu altında insanları cinsiyet, cinsel yönelim, yaş vb gibi özelliklerine göre ayırmadığını, herkese eşit hak tanıdığını belirtir. Tabii burası Türkiye. Buradaki kadınlar bile normal karşılıyor bu soruları. Medeni ülkelerde şikayet bile edebilirdiniz.
Kurumsal bir firma ile görüşmemişsiniz :)
ailemin firmasını tanıdığını da ekledi..Valla bu ulkede en gereksiz özel sorular bile soruluyor ne diyeyim
Aile sorulari sacma geldi ama evlilik soruluyor kadinlar icin evli mi cocuk planlıyor mu ona göre is veririz ya da vermeyiz diyorlar maalesef
Ben de son soruya senin verdiğin cevabı anlamadım. Yakın zamanda evlilik düşünüyor musun sorusunu, çalıştığın yerde flört eder misin diye sorulmuş gibi cevaplamışsın.aynen öyle demek istdiğimi çok net ifade etmişssiniz biz akademik camiada bilen bilir böyle sorular sormayız. iş görüşmesinde böyle bir şeyler beklemiyordum daha öncekilerde hiç böyle seyler srmadılar çünkü. hadi diğerleri neyse diyelim ama son yazdığım ;
daha sonrada ben sey dedim.. genelde çalıştığım kurumlardaki insanlar benden yaşça büyük ve yaşına hürmet ettiğim insanlardır dedim, ne desebeğenirsiniz ben sizden çokta büyük değilim.
bunu hala anlamdırmadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?