laubalilik midir?

peki sözleşme için çağırdıklarında hemen imzalamamak için süreyi uzatmak için ne yapmalıyım? yani açıkcası opsiyonlarım var ama onlardan daha bir dönüş alamadım. buraya da direk atlamak istemiyorum. belki iyi niyetlidrler bilemem ama daha iyisi olabilir diye direk işi bağlamak isemiyorum.

onu ben de yapıyordum.. çalıştığımı bile diyememiştim.

Erken değil. Ideal

Bu sorular artık normal oldu, geçtiğimiz Ekim ayında işe girerken bana da çocuk yapmayı düşünüyor musunuz diye sordular. İşverenler evlilik, doğum izni, çocuk sorumluluklarının getireceği izinleri istemiyorlar maalesef, çirkin bir uygulama

şu an çalışıyorsanız şu tarihten önce gelemem diyebilirsiniz belki ama kabul ederler mi bilinmez

yani işe başlatma tarihleri vardır aslında planlanan, onun dışına çıkmazlar gibi

bir süreçte evlenip taşınacak bir kişiyi işe kabul etmişti patron

6 saat uzaklıktaki ek ofis için

o 1,5 ay, 6 saat uzaklıktaki büroya merkezden destek olduk, ha geldi ha gelecek diye

geldi, işe başladı, bizde bayram havası

iki gün sonra istifa edip gitti, 1,5 ay beklediğimizle kaldık ortada

tekrar arama süreçleri vs olan bize oldu, patrona bir şey olmadı tabii :)))

bu nedenle ben haftaya ya da en geç bir dahaki ay başı başlamayan kişileri işe almak istemem (tamamen kişisel görüşüm)

doktora vs başlama şartı vara o zamana kadar erteleyelim sözleşmeyi imzalamayı, prensipte anlaşalım vs diyebilirsiniz ama daha iyi birisi gelip yerinize alırlarsa da siz açıkta kalabilirsiniz

hayırlısı olsun

Benim patronum kendisi evliydi ve 3 cocugu vardi. Ama is bana gelince nisanlandigimi bile bana karsi kullandi. Hamile kaldiktan sonra da baski yapti "dogumdan 8 hafta sonra gelirsin geri degil mi?" Diye. Veya "sen sadece ev hanimi olmayacaksin heralde?" Gibi. Yani kadinlar bile kadinlara böyle taş koyuyorsa erkeklere cok daha kolay.
Ek not: Saf ben patronumu dügünüme de davet etmistim birde

Aslinda aile vurgusu bakmakla yukumlu oldugunuz kisi sayisini ogrenmek icin.Calisip calismadiklarini ogrenmek istemelerinin nedeni de bu.Maddi bag,size baglilar mi,onlara kefil oldugunuz bir odeme taahhutu var mi.Bunlari ogrenmek istemisler.Ayrica uzerinizde icra olup olmadigi da ayrica sorulur bu gibi durumlarda.
is bireysel bir yeterlilik,ozel bir basarim gerektirmiyorsa,bir isci cikar diger isci girer.
Uzmanlik,isin tanimina dahil olursa her zaman kalifiye ve donanimli eleman bulunamaz.Gereksinim de genellikle acildir.
Evlilik sorgusu ise bundan.Evliler(hepsi degil) icin zaman mefhumu zaman zaman problem teskil edebiliyor.Yani onlar sizin icin bir calisma takvimi hazirlamak istemisler.Bunu hazirlarken de yapilan planlarin ortasinda izin isteyip istemeyeceginizi ogrenmek istemisler.Ayrica hafifce gerildiginizi fark etmislerse soru bazinza degil ama tavir bazinda biraz daha zorlayici olabilirler.
Kontrollu oldugunuzu gormek adina.

Son düzenleme:
Erken değil. Ideal
Türkiye de adam kayırmanın,haksız yere insan seçmenin, adamın tipine göre doktorada adam eleyen hocaların olduğu bir eğitim sisteminde bu yaşlarda doktora yapmak sans işi. kimse kusura bakmasın. o kadar mülakattan elendim ki.. bana senin puanın düşük boşuna başvurma dediler.. kendileri Ales i zar zor geçmiş 58 puanlık öğrenciyi doktoraya kabul ettiler.
herkesin zamanlaması farklı.

Son düzenleme:
Nikahina mi alacakmis?bazi sirketlerde evliklik askerlik hamilelik vs sorulari soruluyor size sorulanlar bir tık ötesinde iyi niyetli gelmedi bana onun icin boyle bir iliskiye hazir degilim diyerek aralarindan ayrilirdim

bunlarda haklısınız

ama benim yazdığım çevremden gördüğümdü

yani çevremdekiler başka meslek yapmadan, direkt akademisyen olan insanlar

örneğin ben 30 yaşında mesleğimde 6-7 yılımı geçirmiştim, maalesef o aşamada bırakıp akademiye gitmeyi düşünemedim bile

akademi zor bir alan, küçükken girip ona göre düzen kurmayı istemiştim ama belirli bir aşamadan sonra beni aştı

hatta o zaman MEB bursu vardı, yurt dışı yüksek lisans

ben yüksek lisans yaparken kazanmıştım ama döndüğünde 26-27 olacaksın diye beğenmemişti hocalarım

tabii ki yıllar geçti, devran değişti,

artık doktora vs talepleri de arttı, zira eskiden doktora yapan akademisyen olmak isterdi ama şimdi şirketler çalışanlarına doktora satın alıyor, hocalar da projelere danışman oluyor vs

siz yolunuzda ilerlemeye devam edin, kolay gelsin

25 yaş doktoraya başlamak için erken değil mi dediniz ben de ideal oldugunu söyledim. 25 yaşından önce başlayan da var sonra başlayan da. Ne kadar erken başlarsanız o kadar iyidir. Yaş ilerledikçe sorumluluklar artar ve akademiyle birlikte yürütmeniz gereken bir sürü işiniz olur. Erken yaşlarda daha rahat tezinizi yazarsınız, daha kolay odaklanırsınız. Lisans ogrencisiyken paragrafı bir kere okumam yetiyordu. Simdi üç kere falan okuduğum oluyor. Yoksa doktora yapmanın veya o kadar insanın arasından kabul edilmenin kolay olduğunu iddia etmiyorum

bunun olması ve yaşanması normalleştirilmesi gerektiği anlamına gelmez ki
bu yanlış ve kanunsuz.
şu an yanlış olan bir şeyi neden savunduğunuzu merak ettim.
Savunduğunu nereden cıkardınız
Cok haklı yapılır yapılmalı yazmış mıyım

hiç profesyonel sorular değil ancak ben şaşırmadım. o kadar çok duydum ki bu tarz soruların geldiğini. sizi ne kadar iş yüküne boğabiliriz , kaldırabilir misiniz ve vereceğimiz minimum maaşa razı mısınızın bir diğer versiyonu bu sorular.

Evlenip, çoluk çocuğa karışıp izne çıkmak isteyecek misiniz ondan soruyorlar

Bazı yerlerde bu yüzden ayrımcılık yaşanmasını önleyen kurallar var ancak maalesef kadınlara halen böyle ayrımcılıklar yapılabiliyor...

Kurumsal şirketlerin iş görüşmelerinde böyle sorular sormak yasaktır. Hatta bir sürü şirket, İK politikasında "eşit koşullarda işe alım" mottosu altında insanları cinsiyet, cinsel yönelim, yaş vb gibi özelliklerine göre ayırmadığını, herkese eşit hak tanıdığını belirtir. Tabii burası Türkiye. Buradaki kadınlar bile normal karşılıyor bu soruları. Medeni ülkelerde şikayet bile edebilirdiniz.
Kurumsal bir firma ile görüşmemişsiniz :)

tekliflerini daha kabul etmedim.. daha iyi bir yer gelirse diye bekliyorum ama sözleşmeye çağırdıklarında ne diyecğimi netleştiremedim daha bir elin atın kızlar..

Valla bu ulkede en gereksiz özel sorular bile soruluyor ne diyeyim
Aile sorulari sacma geldi ama evlilik soruluyor kadinlar icin evli mi cocuk planlıyor mu ona göre is veririz ya da vermeyiz diyorlar maalesef

Valla bu ulkede en gereksiz özel sorular bile soruluyor ne diyeyim
Aile sorulari sacma geldi ama evlilik soruluyor kadinlar icin evli mi cocuk planlıyor mu ona göre is veririz ya da vermeyiz diyorlar maalesef
ailemin firmasını tanıdığını da ekledi..
sanane adam diyesim gelmedi değil şöyle yüzüne yüzüne.

Ben de son soruya senin verdiğin cevabı anlamadım. Yakın zamanda evlilik düşünüyor musun sorusunu, çalıştığın yerde flört eder misin diye sorulmuş gibi cevaplamışsın.
Üstelik yaşı yaşıma boyu boyuma uygun biri olmadığı için düşünemedim der gibi olmuşsun. O yüzden biraz geyik yapmışlar, yanlış anlama ama taşı gediğine koymuş adam.
Soruna gelince evet haklısın profesyonelce olmamış.
Evlenmeyi düşünüyorsan tercih etmeyeceklerdi belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…