siz benim dediğimi yanlış anlamıssınız. o sorunun cevabı o değil ki nasıl okuyorsunuz?Ben de son soruya senin verdiğin cevabı anlamadım. Yakın zamanda evlilik düşünüyor musun sorusunu, çalıştığın yerde flört eder misin diye sorulmuş gibi cevaplamışsın.
Üstelik yaşı yaşıma boyu boyuma uygun biri olmadığı için düşünemedim der gibi olmuşsun. O yüzden biraz geyik yapmışlar, yanlış anlama ama taşı gediğine koymuş adam.
Soruna gelince evet haklısın profesyonelce olmamış.
Evlenmeyi düşünüyorsan tercih etmeyeceklerdi belki.
Dimyat’a pirince gideyim derken evdeki bulgurdan olma ihtimalini hatırlatırım.peki sözleşme için çağırdıklarında hemen imzalamamak için süreyi uzatmak için ne yapmalıyım? yani açıkcası opsiyonlarım var ama onlardan daha bir dönüş alamadım. buraya da direk atlamak istemiyorum. belki iyi niyetlidrler bilemem ama daha iyisi olabilir diye direk işi bağlamak isemiyorum.
‘ilk soruya neden diyebildim .. biz sorarız böyle seyler gibi tavır takındılar.siz benim dediğimi yanlış anlamıssınız. o sorunun cevabı o değil ki nasıl okuyorsunuz?
konu genelde yaşça büyük insanlarla çalışmaktan açıldı.
yani benim hocalarım 60 yasıındaki profesörlerdi yani mesai arkadaşlarım böyleydi demek istedim. zoom toplantılarını ben organize ederdim,teknlojik olarak vs ben yardım ederim. konu burdan açıldı saçma sapan bir yere geldi.
"Üstelik yaşı yaşıma boyu boyuma uygun biri olmadığı için düşünemedim der gibi olmuşsun. " bu yazdığınız ne alaka?
Bunu ayrımcılık veya haddi aşmak olarak değil daha çok sektörün ve şartların getirdiği zorunlu sorular olarak görüyorum.
Velinin güvenini ve çocuğun bağlılığını/konforunu sağlamak/sürdürmek için öğretmen istikrarı çok önemli bizim işimizde.
İşe ihtiyacınız varsa kabul edeceksiniz tabii :) köprüden geçene kadar ayıya dayı diyeceksiniz. Sizin özel hayatınız kimseyi ilgilendirmez, onlara yuvarlak cevaplar vereceksiniz. Mülakat yapa yapa tecrübeniz de artacak zaten.tekliflerini daha kabul etmedim.. daha iyi bir yer gelirse diye bekliyorum ama sözleşmeye çağırdıklarında ne diyecğimi netleştiremedim dahabir elin atın kızlar..
Ben hemcinslerimle çalışıyorum kuzum.Ben hiç katılmıyorum bu sefer canım ablam, bu sorular erkeklere de soruluyor mu? Basbayağı kadınlara yönelik ayrımcılık bu.
Türkiyedeki uygulama baştan aşağı yanlış, daha kötüsü insanlar bunu normal sanıyor. Onlarca ABD ve Avrupa şirketiyle mülakat yaptım, toplamda 5 tanesinde çalıştım bir kez özel hayatımı soran olmadı. Mülakatım nasıl buna baktılar sadece. zaten kadınlara ayrımcılık yasadışı.
ABD CVlerinde yaş, etnik köken, foto kaldırılalı çok oldu ben de koymam mesela tipimle, geldiğim ülkeyle değil sadece yapıldığım işle yargılanmak istiyorum. Benim gibi profesyonelce çalışan tonla başarılı kadın var, hepsi de gayet mutlu. Özel hayatımla ilgili soru soran şirkete zaten haddini ve yerini bildiririm, böyle soruları erkek adaylara soruyor musunuz derim oracıkta kalırlar. Ayrıca Linkedinde ifşalarım ve gerekli emrcilere şikayet ederim.
Türkiye'de cinsiyetle ayrımcılık var, tiple ayrımcılık var, etnik kökenle ayrımcılık var, en garibi ailen nasıl insanlar şeklinde bir kafayla ayrımcılık var. Geldim 30 yaşına, annem doktor olsa ne hizmetçi olsa ne başka bir şey olsa ne bunun benim yaptığım işle ne alakası var Allah aşkına?? Bu kafa ancak kabile kafası yapar, şefin oğlu musun, şefin oğluysan yönetici yapalım savaşçının kızıysan sana saygı duyalım ama ailen fakirse biz de seni ezelim şeklinde feodal bir kafa yani. Türkiyede insanlar profesyonel yetenekleri dışında herrrrrrr şeyle değerlendiriliyor.
Geçende bir kadına denk geldim, Linkedin'de uğradığı ayrımcılığı ifşalamış. Cevap yazan erkeklerin cevapları cidden içimi açtı, saçma bçyle sorular artık kadınlara özel hayat sormayın yazmışlar. İşin mide bulandırıcı kısmı ise bu ayrımcılığı uygulayan İK çalışanının kadın olması. Şirket sahibi para babasını zengin etmek için başka bir kadının istihdamını engelliyorlar. Yazıklar olsun yazdım ben de.
Allahtan Türkiyede çalışmıyorum. Bu tip sorulara vereceğim cevap sana ne özel hayatımdan, sana ne genitalimden olur bu kadar yani. Herhalde işsiz kalırdım.
olumlu olan birkaç yer daha var. lakin onlar pandemi gereği ilerleyen aylarda randevu verebileceklerini ilettiler. bu bahsettiğim kurum ise hemen sözleşme istiyor. zaman kazanmak istiyorum.İşe ihtiyacınız varsa kabul edeceksiniz tabii :) köprüden geçene kadar ayıya dayı diyeceksiniz. Sizin özel hayatınız kimseyi ilgilendirmez, onlara yuvarlak cevaplar vereceksiniz. Mülakat yapa yapa tecrübeniz de artacak zaten.
İşe girdikten sonra deneme süresi içerisinde (genellikle 2 ay oluyor) mazeretsiz ve önceden bildirmeksizin sözleşmenizi feshetme hakkınız var. 2 ay içinde başka iş bulursanız "kusura bakmayın, bu fırsatı çok uzun zamandır bekliyordum, sizinle aynı zamanda olumlu sonuçlanması talihsizlik oldu" deyip kibarca baybay diyeceksiniz :) Eğer iki aydan daha uzun sürede iş değiştiremezseniz, ihbar süreniz 15 güne çıkar. Onda da gerekirse o ayki 2 haftalık maaşınızdan taviz verir gene kurtarırsınız kısa sürede.
Yok eğer işe acil ihtiyacınız yoksa, bu da size tecrübe olmuş olur. Bir daha böyle soru geldiğinde şaşırmazsınız artık :) Sorun yapacak bir şey yok.
soruyorlar özelde böyle soruları maalesefKızlar ben normalde akademik olarak çalışıyorum ve de çalışmak istiyorum geleckte de . daha önce online çalışıyordum gayette koşullarım iyiydi. ama bir yerden teklif geldi değerlendirmek istedim. gittiğim kurumun sektörünü tanınmamak için yazmak istemiyorum siz herhangi bir sektör gibi düşünün.
Önce İK SONRA DA Yönetim Kurulu Üyesiyle görüştürdüler. ilk başta sorular normaldi daha önceki tecrübeler eğitim hayatı vs tipindeydi sorular. Her şey iyi güzel lakin sona doğru bana sorulan sorular çok laubali geldi. sorular söyleydi..
1. aileniz ne iş yapıyor?
2.ailenizle mi yaşıyorsunuz?
3.yakın zamanda evlilik, balayı falan biri var mı? (gülerek)
bastıra bastıra sürekli yaşımı tekrarlamak faalan..
ilk soruya neden diyebildim .. biz sorarız böyle seyler gibi tavır takındılar.
daha sonrada ben sey dedim.. genelde çalıştığım kurumlardaki insanlar benden yaşça büyük ve yaşına hürmet ettiğim insanlardır dedim, ne desebeğenirsiniz ben sizden çokta büyük değilim. Hayır ne demek bu?
sizce ne yapmalıyım?
Değerlendirme yaparken ülke şartlarına bakıp yorum yapmak gerekiyor bu konuda. Erkeklere verilen babalık izni ve kadınlara verilen izin bir değil. İzinler eşit değil diye değil genel olarak Türk aile yapısında erkekler çocuk, ev bakımında fazla rol oynamıyor. Bu yüzden kadınlara soruluyor bu sorular, evlenip işi bırakan genelde kadın oluyor. Sorulan sorular, özelde istenen şartlar ağır olabilir ama işveren de kendini düşünüyor çünkü çalışanı onu mağdur ediyor. Çalışan/iş arayan mağdur çünkü işveren ağır şartlar sunuyor. Bu böyle bir çember bir yerden bir türlü kırılamıyor.Ben hiç katılmıyorum bu sefer canım ablam, bu sorular erkeklere de soruluyor mu? Basbayağı kadınlara yönelik ayrımcılık bu.
Türkiyedeki uygulama baştan aşağı yanlış, daha kötüsü insanlar bunu normal sanıyor. Onlarca ABD ve Avrupa şirketiyle mülakat yaptım, toplamda 5 tanesinde çalıştım bir kez özel hayatımı soran olmadı. Mülakatım nasıl buna baktılar sadece. zaten kadınlara ayrımcılık yasadışı.
ABD CVlerinde yaş, etnik köken, foto kaldırılalı çok oldu ben de koymam mesela tipimle, geldiğim ülkeyle değil sadece yapıldığım işle yargılanmak istiyorum. Benim gibi profesyonelce çalışan tonla başarılı kadın var, hepsi de gayet mutlu. Özel hayatımla ilgili soru soran şirkete zaten haddini ve yerini bildiririm, böyle soruları erkek adaylara soruyor musunuz derim oracıkta kalırlar. Ayrıca Linkedinde ifşalarım ve gerekli emrcilere şikayet ederim.
Türkiye'de cinsiyetle ayrımcılık var, tiple ayrımcılık var, etnik kökenle ayrımcılık var, en garibi ailen nasıl insanlar şeklinde bir kafayla ayrımcılık var. Geldim 30 yaşına, annem doktor olsa ne hizmetçi olsa ne başka bir şey olsa ne bunun benim yaptığım işle ne alakası var Allah aşkına?? Bu kafa ancak kabile kafası yapar, şefin oğlu musun, şefin oğluysan yönetici yapalım savaşçının kızıysan sana saygı duyalım ama ailen fakirse biz de seni ezelim şeklinde feodal bir kafa yani. Türkiyede insanlar profesyonel yetenekleri dışında herrrrrrr şeyle değerlendiriliyor.
Geçende bir kadına denk geldim, Linkedin'de uğradığı ayrımcılığı ifşalamış. Cevap yazan erkeklerin cevapları cidden içimi açtı, saçma bçyle sorular artık kadınlara özel hayat sormayın yazmışlar. İşin mide bulandırıcı kısmı ise bu ayrımcılığı uygulayan İK çalışanının kadın olması. Şirket sahibi para babasını zengin etmek için başka bir kadının istihdamını engelliyorlar. Yazıklar olsun yazdım ben de.
Allahtan Türkiyede çalışmıyorum. Bu tip sorulara vereceğim cevap sana ne özel hayatımdan, sana ne genitalimden olur bu kadar yani. Herhalde işsiz kalırdım.
ülke şartına bakalım bakmasına ama Türkiye de yasıyoruz diye bu tarz ayrımcılıklara hala müsammaha gösteremeyiz.Değerlendirme yaparken ülke şartlarına bakıp yorum yapmak gerekiyor bu konuda. Erkeklere verilen babalık izni ve kadınlara verilen izin bir değil. İzinler eşit değil diye değil genel olarak Türk aile yapısında erkekler çocuk, ev bakımında fazla rol oynamıyor. Bu yüzden kadınlara soruluyor bu sorular, evlenip işi bırakan genelde kadın oluyor. Sorulan sorular, özelde istenen şartlar ağır olabilir ama işveren de kendini düşünüyor çünkü çalışanı onu mağdur ediyor. Çalışan/iş arayan mağdur çünkü işveren ağır şartlar sunuyor. Bu böyle bir çember bir yerden bir türlü kırılamıyor.
Siz neden boyle bisey dediniz ki adam da yas olarak cv niz elinde ya ben sizden cok da buyuk degilim demis. Asilma ya abuse etme gormedim, bu konuya giren sizsiniz. Ayrica 3 soru ile de karsilastim meslegimin ilk yillarinda. Utansa da sikilsa da ikcilar sormak zorunda birakiliyor. Evlilik cocuk balayi izin izin gercekten calismaya focuslanamiyorsunuz. Bakin bende evlendim, ev alma tasinma izni, simdi hamileyim en basta riskli gebelik raporu hamilelik izni yaklasti. Yarin sut izni olmadi ucretsiz izin resmen calisamiyorum. Bebek yapmadan kendi kendime kariyerini baltalicaksin ama deger demistim. Malesef ozel sektor bunlari sormak zorundadaha sonrada ben sey dedim.. genelde çalıştığım kurumlardaki insanlar benden yaşça büyük ve yaşına hürmet ettiğim insanlardır dedim, ne desebeğenirsiniz ben sizden çokta büyük değilim.
yukarı da bu lafı nedne dedğimi yazmıstım cevaplarda okuyabilirisiniz.Siz neden boyle bisey dediniz ki adam da yas olarak cv niz elinde ya ben sizden cok da buyuk degilim demis. Asilma ya abuse etme gormedim, bu konuya giren sizsiniz. Ayrica 3 soru ile de karsilastim meslegimin ilk yillarinda. Utansa da sikilsa da ikcilar sormak zorunda birakiliyor. Evlilik cocuk balayi izin izin gercekten calismaya focuslanamiyorsunuz. Bakin bende evlendim, ev alma tasinma izni, simdi hamileyim en basta riskli gebelik raporu hamilelik izni yaklasti. Yarin sut izni olmadi ucretsiz izin resmen calisamiyorum. Bebek yapmadan kendi kendime kariyerini baltalicaksin ama deger demistim. Malesef ozel sektor bunlari sormak zorunda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?