(Lazer Yuvalama) Tüp Bebekte Yeni Bir Yöntem Yaptıran Var MI?

stdt

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2010
194
3
116
İzmir
arkadaşlar merkezim bana istyerseniz tüp bebekte yeni bir yöntem olan lazer yuvalama yapabiliriz dedi tabi bu işlem 1250 tl ekstra ne yapacağıma karar veremedim ... bu yeni yöntemi araştırdım transferden sonra yumurtanın daha rahat catlaması ve embriyonun rahime tutunmasını sağlıyormuş .... herkeze yapılması gerekmiyormuş ...ancak 1. 37 bazı yerlerde 35 ( yazıyor)yaşın üstünde olan bayanlara 2. tüp bebek denemesinde başarısız olanlara 3. embriyo kalitesi düşük olan kişilerde uygulanıyormuş gebelik şansını artırıyormuş ...ama ben yinede kararsız kaldımmm..yaptıran duyan varsa bilgi ve akıl verin lütfennn:34:

arkadasım nerde yaptırıyorsun tedavını.maddı durumun el verıyorsa yaptr derım .ben yaptırırdım heralde.bende duydum o yontemı.inşallah emeklerın bosa cıkmaz canım

arkadasım nerde yaptırıyorsun tedavını.maddı durumun el verıyorsa yaptr derım .ben yaptırırdım heralde.bende duydum o yontemı.inşallah emeklerın bosa cıkmaz canım

ben izmirde özel ege tüp bebekte yaptırıyorum ...yaptır diyorsun yani ... bende kararsız kaldım ya maddi tabikide başka bir sorun yok biz bir daha gözden gecireceğiz demek cebleri
amin allah hiç birimizin emeklerini boşa cıkarmasın sağol cevabın için ...misafir gelince gec yazdım ...:49:

ben ilk kez duyuyorum bu yontemi..ama tabiki basariyi ciddi oranda artiriyosa yaptir derim..cunku negatif sonuc alipta yine o kadar parayi odemektense hadi parayi gec manevi yikim gormektense; elinden geliyosa simdi herseyi yap derim...insallah tedavin hayirli olsun ve bebislerin bir an once geliversin sana...

umudumsun cok sağol fikrin için ...vallahi bende yaptırmaya karar verdim ama yinede yaptıranlara bir danışayım başarı yüzdesi hakkında bilgi alayım demiştim ...duyan bilene sorayım istemiştim tekrar sağol....:49:

umudumsun cok sağol fikrin için ...vallahi bende yaptırmaya karar verdim ama yinede yaptıranlara bir danışayım başarı yüzdesi hakkında bilgi alayım demiştim ...duyan bilene sorayım istemiştim tekrar sağol....:49:

insallah canim hamis haberlerinide aliriz burada..

Eğer bu işlem embriyonun zarını çizmekse bana uygulandı hatta doktorum zar sert değil gene de tedbir olarak çizdim demişti kısmet değilmiş o ayrı. Ancak ne benim bir talebim oldu, ne doktor bana sordu, direk öyle uygun gördü ve yaptı ekstrada birşey ödemedik.

Son düzenleme:
Embriyonun rahim içine yerleştirilmesinin ardından değişik olaylar meydana gelir. İlk olarak embriyo bölünmeye ve büyümeye devam eder. Belli bir boya ulaştığında kendisini çevreleyen zarı (zona pellusida) yırtıp endometrium olarak adlandırılan rahim içindeki dokunun derinliklerine yerleşir. Burada büyümesine devam eder.

Uzmanların görüşüne göre, gebeliğin oluşmamasının en önemli nedenini , embriyonun bu zarı yırtarak dışarıya çıkamaması. Dolayısıyla rahim duvarına yerleşememesi.

Bu problemi çözmek için embriyoyu, çevreleyen bu zarda transfer işlemi öncesi kimyasal veya mekanik yöntemlerle küçük bir delik açılmalı. Böylece embriyonun bu zarı yırtıp rahim duvarına yerleşmesi sağlanmalı. Yapılan bilimsel çalışmalar, bu yöntemle gebelik oranlarında belli bazı hasta gruplarında (35 yaş üstü kadınlarda, daha önce başarısız tüp bebek denemelerinin varlığı veya bu zarın kalın olduğu tespit edildiği durumlarda) hissedilir bir yükselme olduğunu gösterir.

İstanbul V.K.V. Amerikan Hastanesi Tüp Bebek Merkezinde bu teknik uygulanarak %50 civarında gebelik oranlarına ulaşılır. Merkezde bu teknik kısaca şu şekilde uygulanır: İlk olarak embriyo mikroskobik bir tüp yardımıyla duvarından emilerek sabitleştirilir. Lazer yardımıyla embriyo duvarının bir kısmı açılır. Embriyo rahim içinde büyümesine devam ederken zayıf olan bu noktalarda zarını deler.

Böyle bir yazı buldum umarım işine yarar.

lazer yuvalamayı hiç duymadım ama dediğin yöntem assisted hatching (zar inceltme) ise bana taze embriyomda da dondurulmuş embriyomda da bu yöntem uygulanmış. uygulanmış diyorum çünkü evraklarımızın üzerinden AHA yapıldı yazıyordu bunun anlamını sorduğumda da embriyoloğumuz açıklamıştı. ayrıca bir ücret de ödemedik bunun için bildiğim kadarıyla. bize sormadan yaptıkları birşeydi. embriyolar bazen zarlarını yırtıp dışına çıkamaz ve rahme bu yüzden tutunamazlarmış. bu işlem bunun için yapılıyormuş. özellikle dondurulmuş embriyoların zarı kalınlaşırmış ve onlara bu işlem yapılmalıymış. işe yaradı mı dersen, dondurulmuş embriyom bana transfer edileceği gün çözüldüğünde zarından çıkmaya başlamıştı ve bu da bizi çok umutlandırmıştı.. maalesef boş gebelik oldu, yarın kürtaj olacağım..

lazer yuvalamayı hiç duymadım ama dediğin yöntem assisted hatching (zar inceltme) ise bana taze embriyomda da dondurulmuş embriyomda da bu yöntem uygulanmış. uygulanmış diyorum çünkü evraklarımızın üzerinden AHA yapıldı yazıyordu bunun anlamını sorduğumda da embriyoloğumuz açıklamıştı. ayrıca bir ücret de ödemedik bunun için bildiğim kadarıyla. bize sormadan yaptıkları birşeydi. embriyolar bazen zarlarını yırtıp dışına çıkamaz ve rahme bu yüzden tutunamazlarmış. bu işlem bunun için yapılıyormuş. özellikle dondurulmuş embriyoların zarı kalınlaşırmış ve onlara bu işlem yapılmalıymış. işe yaradı mı dersen, dondurulmuş embriyom bana transfer edileceği gün çözüldüğünde zarından çıkmaya başlamıştı ve bu da bizi çok umutlandırmıştı.. maalesef boş gebelik oldu, yarın kürtaj olacağım..

:50: cok üzüldüm böyle durumlarda kelimeler yetersiz kalıyor ....o umutlar yok olup bitince söylenecek hiç bir şey kalmıyor ...inşallah bir dahaki sefere diyorum inşallah inan başka bir şey diyemiyorumm

Back
X