Lazerle göz ameliyatı olmaktan korkuyorum :(

Tşk ederim her sabah uyandığımda daha net görüyorum

İnanılmaz korktum keşke internettedeki videoları izlemeseydim dedim doktor da ne kadar korktuğumu anladı sakinleştirici hap verdi ( her hastaya vermiyorlar çok korktuğunuzu,stres yaptığınızı söyleyin verirler çünkü hap ameliyattan sonra uyku yaptı tüm gece uyudum dolayısıyla ilk gün çok fazla yanma batma oluyormuş bunu yaşamadım).Ameliyat sırasında rahatsızlık duydum hemde başlar başlamaz gözün kapanmasını engellemek için bir şey takıyorlar ( ne olduğunu bilmiyorum ) ağrı yapıyor göze sonra onun üstüne göz bebeğini sabitlemek için yuvarlak bir cisim yerleştiriliyor sonra sizden turuncu ışığa bakmanız isteniyor göz bebeği sabitlemiş oluyorlar bu şekilde sonra sanırım adı flep olan aletle gözünüzün üst tabakasını A4 kağıdı inceliğinde kesiyorlar bu çok acı veriyor ellerimi o kdar sıkmışım ki tırnaklarım avcuma batmış benim.Bu sırada geçici körlük oluyor ama işlem biter bitmez görebiliyosunuz.Sonra iki gözüde bantlıyorlar rahatlatmak için kolaymış dimi,korkmana gerek yokmuş dimi gibi şeyler soruyorlar.Ve 2. aşamaya geçiliyor yani lazer burda tek yapmanız gereken yeşil ışığa gözünüzü kıpırdatmadan bakma ne ağrı, ne batma hiçbir şey hissetmiyorsunuz sadece yanık et kokusu duyuyorsunuz en sonunda gözünüz temizleniyor ve göz bantlanmadan çıkıyorsunuz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir gözünüzde büyütmeyin ,ben ameliyattan önce aklımdan neler geçirmiştim,netteki yazılanları okuyup ama mutlaka korneanızın inceliğine baktırın

Nee!:18: Bu operasyonun aci verdigini ilk defa senden duydum, herkes birsey hissetmedigini yaziyor da.
Off, ben en iyisi en yakin arkadas ya da akrabalarimdan birini alayim yanima, elimi filan tutsunlar ameliyat sirasinda. Baska turlu olmayacak. :18:

birazda benim canım tatlıdır o yüzden öyle oldu ama hiç bir şey hisstemeyeceksiniz dersem yalan söylemiş olurum sizi korkutmak için yazmıyorum ama canınızı acıtmasa bile basınç,baskı gibi değişik hisler veriyor ,, ben de yanıma babamı alacaktım ama ameliyata sokmadılar :26:

Canım hiç korkma bence benim 6 ay oldu yaptıralı cok memnunum bende videoları izledim girdim sana bişe diyimmi hiçbişey hissetmiyosun tatlım emin ol damlayla uyuşturuluyo ve sennle konuşuyolar sürekli ameliyat gibi değil ufak bi operasyon en fazla odada 30 dk kalıyosun işlem 10 dk bitti aslında ama sonrasında bi 6 saat zor yanma çok ağrısı da var söylimmve ayrıca artık kesme işleminide laze yapıo ilasik son teknoloji hata payı yok denecek kadar az..yalnız şöyle bi durum var yaşın operasyon için erken bence ben 26 yasında yaptrdm derecelerin durması gerekiyo yoksa tekrar ilerler ve kornean 2. ameliyata müsade etmeyebilir..Sormak istediklerin olursa cevaplarım canım..

Bu arada arkadaşlar öyle kendini sıkcak kadar acı fln yok yaa hatta hiç yok korkutmayın birbirinzi:) herkesin bünyesi farklı yani hem ben yanık et kokusu fln da duymadım ayrıca yapmayın böyle gidin yaptırın abi lensle gözlükle uğraşmaktansa çizdir gitsin:)

ayy bende istiyorum ama ben 1 derece miyopum gözlügü sadece okulda kullaniyorum uzagi görebilmek için, birde bende tuhaf bir$ey var, yazin idare ediyorum gözlüksüz ama ki$in araba kullanirken tabelalari bile düzgün göremiyorum

lazerdende korkuyorum gözlerim çok hassas, damla bile damlatamiyorum iki ki$i bir olup damlatiyorlar gerekince, lensede cesaret edemiyorum, birde ilerde kötü bir$ey olur diye korkuyorum renkli gözler çok hassas olurmu$ ya

Ameliyatımı yaptırdım şimdi iyiyim çok şükür Ama o kesilme işleminde benim canım çok acıdı bunu korkutmak için yazmıyorum sadece bilinmesi gereken şeyler hiç acı hisstemiyorsunuz,canınız hiç acımıyor desem yalan söylemiş olurum
Ama abartılacak bir ağrı da değil hatta ağrıdan çok gözde basınç hissediliyor.
Siz nasıl yanık et kokusu duymadınız şaşırdım:26::26: Lazer yaptıkları anda ufak da olsa hissediliyor internetteki bir çok sitede de bu yazıyor zaten .Benim amacım kimseyi korkutmak değildi ben sadece kendi gözümden ameliyat anında yaşadıklarımı yazdım .Ha bana lazer öneriyor musun deseler hiç bir şey diyemem çünkü bir çok zararı olabileceği söyleniyor çoğuda söylentiden ibaret ama ben kimseye tavsiye edip de bu vebalin altına girmem .Hatam varsa affola

Bende doktora gittim göz doktoruna derecem çok hafif artmış ameliyat için derecenin sabitlenmesini bekle dedi bana ayrıca 1 derece miyop düşük ameliyat için, düzenli takmanı öneririm benim sag 2.75 olmuş sol 2.50 biraz daha bekliyeyim bakayım ameliyat için

Günaydın arkadaşım ameliyat olduktan sonra kontrollerine düzenli git seni ameliyat eden doktora şunu sordun mu acaba ileride Allah korusun tekrar derecem artar ise tekrar lazerle ameliyat şansım varmı diye ben biyerde okumuştum yok diyorlardı ben kendi doktoruma sormayı unutmuşumbenim tanıdıgım 6,5 derece ile ameliyat olmuştu şimdi tekrardan gözü 1.75 olmuş oda doktora gidecek bakalım onun sonucu ne olacak

Geçmiş olsun arkadaşım lazerle ameliyat olduktan sonra 2. şansın varmı ben doktoruma unutmuşum sormayı ben 25 yaşını yeni bitirdim 26 ya girdim henüz derecem sabitlenmedi yine birazcık arttı doktorumda derecenin sabitlenmesini bekle demişti.

Canım kornea kalınlığına bağlı bu ama benim kalın olmasına rağmen 2. ameliyat şansım cok düşük ancak prk yöntemi olur onu da ben göze alamıyorum hata payı oluyo onda ağısı sızısı cok..inşallh ilerlemez durdu diye gttim yaptrdım bakalım..bence sende biraz daha bekle ama sunu da es geçme diyabete ve göz tansiyonuna genetik yatkınlığın varsa yada evli misin bilmiyorum ama gebelik düşünüosan yaptr benm 3üde olduğu için yaptrdım yoksa biraz daha bekler oyle yaptrrdım bir de 10 yıl lens kullandm uzun süreli lens kullanımı göz damarlarını kuruttuğu gibi korneayı da inceltiyo dip not olsun bu da:)

Göz kuruluğu var muhtemelen damla kullanman gerekeblr hem alışırsın bence insan nelere alışmıyo damla kullanma da ne var korkma hiç ama 1 derecye doktorlar yanaşmıo pek onun için o masaya yatma ilerlesin biraz daha öyle yaptr bak ben 5.00 ile girdim yola 0.75 ile başladım 10 yıl önce düşün sonnda durdu ve yaptrdım sağ göz sıfırlandı sol 0.50 0.75 kaldı yaa ben dr a solu 6 ay dolmadan kesmeden yapabliolar onu söyledim ona bile yanasmadı ne gerek var dedi ok ikisi dengeliyo zaten hem buna da şükür,bende senn gibi sadece okulda takıodm 0.75ten birden 3.00e cıktı 1-2 yılda dikkat et derim ama 8 yılda 3.75 ten 4.75 5.00e cıktı lensle aradaki farka bak lens kullan derim sürekli benden tavsiye..

Evli degilim canım annem ve anne tarafımda diyabet rahatsızlıgı var bende şimdilik böyle bir durum yok annem sayesinde tahlillerimizi düzenli yaptırıyoruz bir ara lens kullanacaktım doktorum pek tavsiye etmedi aslında bende gözlük kullanıyorum demişti

Öyleymiş canım sonradan gördüm:)kurtuldun bak geçmiş olsun canım dediğim gibi acı illaki oluo birazcık ben solda hissetmedim ama sağ gözümde biraz hissettm ama o heralde dayanıklılıkla alakalı birazda bak ben sana bişe diyim ağda acısı bunun 10 katı bence ki biz bunu her ay cekiyoruz dimi ee ozaman yani biraz acısada burda en azından biribirnizi destekleyn vazgecenler olablr sırf bu yüzden yaptrması gerekirken her operasynn bi riski var illaki tatlım hiçbişeyde garantmz yok ama ben gibiler ben 5.00 ti lenssiz bir hiç kocaman bi hiç hayat cok fena duşa bile lensli girerdm cok zor gözlük desen kase dibi gibi evde bile takmazdım lens benm parçam olmuştu resmn e o da zaralı ama belli süre sonra!geriye lazer kalıo gözünü karartp yaptrıosn içini rahat tut negatiflikleri çağırma 10-15 yıldır kimse kör olmamış bundan sonra da olmaz inş. ok tekrar geçmiş olsun canım damlalarını ihmal etme cok önemli iyileşmen için görüntüde 2-3 ayda oturur ancak..

Dikkat et tatlım benimde normal cıkıo ama bi şeker yüklemesi yapıldı insilün direnci başlangıcı cıktı yani suan adaym ilaç kullncam diyet yapıyrm iyiki yaptrmışım diyorum beki de yaptrrkend vardı bilmedik..Kan şekerin dengeli olmalı ameliyata alındığında bu önemli dikkat et..Saçmalık lensi neden tavsiye etmiyomş bana cok iyi bi dr lensi tavsiye etmişti özellikle her kafadan bi ses bence takılma o dr a hı su da var belki gözün müsade etmiyodur lense ondan tavsiye etmemiştir hassas flnsa vs.. ama bunu sana acıklamalıydı ne sebeple tavsiye etmediğini..

Canım bizim göz yapımız çok hassas annem de gözlük kullanıyor 3 kere ameliyat oldu gözünden eskiden lazerde yoktu et vardı annemin gözünde geçen gün doktora gittigimizde 2 nizin gözüde çok hassas yapısı var demişti dikkat edin gözlügünüzü düzenli kullanın demişti gözleriniz çok hassas çabuk mikrop kapabiliyor diye söyledi.

Son düzenleme:

Dediğim gibi eğer hassassa evet kullanma doğru demiş dr baya kaptırdım kendisine ama haklı kardeşimn yeni mikrop kaptı gözü ve tamamen kızardı kolay değil lens kullanmak..

Canım ben de 2005 yılında 20 yaşımdayken Dünya göz hastanesinde oldum ameliyatımı.

Göz numaram 3 tü ama gözlüksüz hiçbir şey göremiyordum, sürekli gözlük, lens kullanmaktan bıkmıştım en sonunda artık ameliyat olucam dedim.

Bir sürü muayeneden geçtim, ne muayene sırasında ne de ameliyat sırasında asla ve asla acı duymadım.

Gözüne ilaç damlatıp uyuşturuyorlar zaten, sonra gözünü kapatmaman ve hareket ettirmemen için bi aletle sabitliyolar ki onu da hiç duymuyosun zaten. Kapatma ihtiyaı falan da hissetmiyosun arada gözüne bişeyler sıkıyolar, sulandırıyolar. Retinayı kestiklerini falan hiç duymuyosun, hiç korkma. Sonra lazerle atış yaparken kararma oluyo gözünde ama işlem bitince o da geçiyo tabii.

Velhasıl hiçbir işlem sırasında acı duymuyosun. Ameliyattan sonra 5-6 saat gözlerinde batma ve yanma oluyor sadece,gözlerini açamıyorsun :) o kadarcık da olsun artık.Ama asıl sorun şu ki, benim gözlerim tekrardan bozuldu maalesef

Artık eskisi kadar net göremiyorum.Geçen sene iş yerinde göz muayenesi yapmışlardı 1 numaraya yükselmiş tekrar
Gözlük alıp gözümü tembelleştirmek istemiyorum ama bakalım nereye kadar gidecek.

Bana kalırsa yaşın daha çok erken, bence şimdi hiç yaptırma hatta mümkünse hiç yaptırma.

Canim gecmis olsun, umarim cesartini toplar yaptirirsin…ben yaptirmadim ama tanidiklar var…tedavisi biraz sanciliymis ama yaptiranlar keske daha once yaptirsaydik diyorlar…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…