Tşk ederim her sabah uyandığımda daha net görüyorumHadi GÖZÜNAYDIN :))
Gayet normal isiga duyarli olmasi canim. Daha 4 gun olmus. Benim bir ayi biraz gecti daha yeni yeni gunes gozlugunu cikarmaya basladim. Netlik konusuna gelince her gecen gun daha net gordugunu fark edeceksin merak etme. Görüntünün tadini cikar :)
İnanılmaz korktum keşke internettedeki videoları izlemeseydim dedim doktor da ne kadar korktuğumu anladı sakinleştirici hap verdi ( her hastaya vermiyorlar çok korktuğunuzu,stres yaptığınızı söyleyin verirler çünkü hap ameliyattan sonra uyku yaptı tüm gece uyudum dolayısıyla ilk gün çok fazla yanma batma oluyormuş bunu yaşamadım).Ameliyat sırasında rahatsızlık duydum hemde başlar başlamaz gözün kapanmasını engellemek için bir şey takıyorlar ( ne olduğunu bilmiyorumSenin adina cok sevindim, hadi gozun aydin, atlattin gitti.
Peki nasil cesaretini topladin, ameliyat aninda korkunu nasil bastirdin, doktorun nasil yardimci oldu? Anlatsana biraz? Bir de, ameliyat sirasinda herhangi bir aci ya da cok fazla rahatsizlik duymuyorsun degil mi? Sen yaz da bana da cesaret olsun, ben de korkuyorum, ama mutlaka yaptirmak istiyorum. :18:
tşk ederim cnm.adana dünyagöz'de oldum çok şükür şimdilik iyi geçti gibi doktorun dediğine göre ilerde sorun çıkarmaz umarımhadi gözün aydınn :) nerde oldun canım nasıl geçti lazerin
Hadi geçmiş olsun canım benim
Tşk ederim her sabah uyandığımda daha net görüyorum
İnanılmaz korktum keşke internettedeki videoları izlemeseydim dedim doktor da ne kadar korktuğumu anladı sakinleştirici hap verdi ( her hastaya vermiyorlar çok korktuğunuzu,stres yaptığınızı söyleyin verirler çünkü hap ameliyattan sonra uyku yaptı tüm gece uyudum dolayısıyla ilk gün çok fazla yanma batma oluyormuş bunu yaşamadım).Ameliyat sırasında rahatsızlık duydum hemde başlar başlamaz gözün kapanmasını engellemek için bir şey takıyorlar ( ne olduğunu bilmiyorum) ağrı yapıyor göze sonra onun üstüne göz bebeğini sabitlemek için yuvarlak bir cisim yerleştiriliyor sonra sizden turuncu ışığa bakmanız isteniyor göz bebeği sabitlemiş oluyorlar bu şekilde sonra sanırım adı flep olan aletle gözünüzün üst tabakasını A4 kağıdı inceliğinde kesiyorlar bu çok acı veriyor ellerimi o kdar sıkmışım ki tırnaklarım avcuma batmış benim.Bu sırada geçici körlük oluyor ama işlem biter bitmez görebiliyosunuz.Sonra iki gözüde bantlıyorlar rahatlatmak için kolaymış dimi,korkmana gerek yokmuş dimi gibi şeyler soruyorlar.Ve 2. aşamaya geçiliyor yani lazer burda tek yapmanız gereken yeşil ışığa gözünüzü kıpırdatmadan bakma ne ağrı, ne batma hiçbir şey hissetmiyorsunuz sadece yanık et kokusu duyuyorsunuz en sonunda gözünüz temizleniyor ve göz bantlanmadan çıkıyorsunuz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir gözünüzde büyütmeyin ,ben ameliyattan önce aklımdan neler geçirmiştim,netteki yazılanları okuyup ama mutlaka korneanızın inceliğine baktırın
Kızlar 18 yaşındayım iki gözümde de 3 derece miyop var ve 15 yaşımdan beri gözlük numaram artmadı.Üniversiteye başlamadan ameliyat olmak istedim birkaç yer araştırdım ama netten izlediğim videolar gözümü acayip korkuttu.Göz tabakasını ince bir şerit halinde çıkarıp takıyorlar( yanlışşsa düzeltin lütfen izlediğim kadarını yazıyorum) ve bunu bayıltmadan yapıyorlarmış.Benim canım inanılmaz tatlıdır :2: Kızlar aranızda lazerle gözünü çizdiren varsa lütfen bana yardımcı olsun ameliyat aşamaları nedir ,sonrasında ağrı acı oluyor mu, riskleri nelerdir?
Şimdidenn çok tşkler
Bu arada arkadaşlar öyle kendini sıkcak kadar acı fln yok yaa hatta hiç yok korkutmayın birbirinzi:) herkesin bünyesi farklı yani hem ben yanık et kokusu fln da duymadım ayrıca yapmayın böyle gidin yaptırın abi lensle gözlükle uğraşmaktansa çizdir gitsin:)
ayy bende istiyorum ama ben 1 derece miyopum gözlügü sadece okulda kullaniyorum uzagi görebilmek için, birde bende tuhaf bir$ey var, yazin idare ediyorum gözlüksüz ama ki$in araba kullanirken tabelalari bile düzgün göremiyorum
lazerdende korkuyorum gözlerim çok hassas, damla bile damlatamiyorum iki ki$i bir olup damlatiyorlar gerekince, lensede cesaret edemiyorum, birde ilerde kötü bir$ey olur diye korkuyorum renkli gözler çok hassas olurmu$ ya
Ameliyatımı yaptırdım şimdi iyiyim çok şükürAma o kesilme işleminde benim canım çok acıdı bunu korkutmak için yazmıyorum sadece bilinmesi gereken şeyler hiç acı hisstemiyorsunuz,canınız hiç acımıyor desem yalan söylemiş olurum
Ama abartılacak bir ağrı da değil hatta ağrıdan çok gözde basınç hissediliyor.
Siz nasıl yanık et kokusu duymadınız şaşırdım:26::26: Lazer yaptıkları anda ufak da olsa hissediliyor internetteki bir çok sitede de bu yazıyor zaten .Benim amacım kimseyi korkutmak değildi ben sadece kendi gözümden ameliyat anında yaşadıklarımı yazdım .Ha bana lazer öneriyor musun deseler hiç bir şey diyemem çünkü bir çok zararı olabileceği söyleniyor çoğuda söylentiden ibaret ama ben kimseye tavsiye edip de bu vebalin altına girmem .Hatam varsa affola
Canım hiç korkma bence benim 6 ay oldu yaptıralı cok memnunum bende videoları izledim girdim sana bişe diyimmi hiçbişey hissetmiyosun tatlım emin ol damlayla uyuşturuluyo ve sennle konuşuyolar sürekli ameliyat gibi değil ufak bi operasyon en fazla odada 30 dk kalıyosun işlem 10 dk bitti aslında ama sonrasında bi 6 saat zor yanma çok ağrısı da var söylimmve ayrıca artık kesme işleminide laze yapıo ilasik son teknoloji hata payı yok denecek kadar az..yalnız şöyle bi durum var yaşın operasyon için erken bence ben 26 yasında yaptrdm derecelerin durması gerekiyo yoksa tekrar ilerler ve kornean 2. ameliyata müsade etmeyebilir..Sormak istediklerin olursa cevaplarım canım..
Geçmiş olsun arkadaşım lazerle ameliyat olduktan sonra 2. şansın varmı ben doktoruma unutmuşum sormayı ben 25 yaşını yeni bitirdim 26 ya girdim henüz derecem sabitlenmedi yine birazcık arttı doktorumda derecenin sabitlenmesini bekle demişti.
ayy bende istiyorum ama ben 1 derece miyopum gözlügü sadece okulda kullaniyorum uzagi görebilmek için, birde bende tuhaf bir$ey var, yazin idare ediyorum gözlüksüz ama ki$in araba kullanirken tabelalari bile düzgün göremiyorum
lazerdende korkuyorum gözlerim çok hassas, damla bile damlatamiyorum iki ki$i bir olup damlatiyorlar gerekince, lensede cesaret edemiyorum, birde ilerde kötü bir$ey olur diye korkuyorum renkli gözler çok hassas olurmu$ ya
Canım kornea kalınlığına bağlı bu ama benim kalın olmasına rağmen 2. ameliyat şansım cok düşük ancak prk yöntemi olur onu da ben göze alamıyorum hata payı oluyo onda ağısı sızısı cok..inşallh ilerlemez durdu diye gttim yaptrdım bakalım..bence sende biraz daha bekle ama sunu da es geçme diyabete ve göz tansiyonuna genetik yatkınlığın varsa yada evli misin bilmiyorum ama gebelik düşünüosan yaptr benm 3üde olduğu için yaptrdım yoksa biraz daha bekler oyle yaptrrdım bir de 10 yıl lens kullandm uzun süreli lens kullanımı göz damarlarını kuruttuğu gibi korneayı da inceltiyo dip not olsun bu da:)
Ameliyatımı yaptırdım şimdi iyiyim çok şükürAma o kesilme işleminde benim canım çok acıdı bunu korkutmak için yazmıyorum sadece bilinmesi gereken şeyler hiç acı hisstemiyorsunuz,canınız hiç acımıyor desem yalan söylemiş olurum
Ama abartılacak bir ağrı da değil hatta ağrıdan çok gözde basınç hissediliyor.
Siz nasıl yanık et kokusu duymadınız şaşırdım:26::26: Lazer yaptıkları anda ufak da olsa hissediliyor internetteki bir çok sitede de bu yazıyor zaten .Benim amacım kimseyi korkutmak değildi ben sadece kendi gözümden ameliyat anında yaşadıklarımı yazdım .Ha bana lazer öneriyor musun deseler hiç bir şey diyemem çünkü bir çok zararı olabileceği söyleniyor çoğuda söylentiden ibaret ama ben kimseye tavsiye edip de bu vebalin altına girmem .Hatam varsa affola
Evli degilim canım annem ve anne tarafımda diyabet rahatsızlıgı var bende şimdilik böyle bir durum yok annem sayesinde tahlillerimizi düzenli yaptırıyoruz bir ara lens kullanacaktım doktorum pek tavsiye etmedi aslında bende gözlük kullanıyorum demişti
Dikkat et tatlım benimde normal cıkıo ama bi şeker yüklemesi yapıldı insilün direnci başlangıcı cıktı yani suan adaym ilaç kullncam diyet yapıyrm iyiki yaptrmışım diyorum beki de yaptrrkend vardı bilmedik..Kan şekerin dengeli olmalı ameliyata alındığında bu önemli dikkat et..Saçmalık lensi neden tavsiye etmiyomş bana cok iyi bi dr lensi tavsiye etmişti özellikle her kafadan bi ses bence takılma o dr a hı su da var belki gözün müsade etmiyodur lense ondan tavsiye etmemiştir hassas flnsa vs.. ama bunu sana acıklamalıydı ne sebeple tavsiye etmediğini..
Canım bizim göz yapımız çok hassas annem de gözlük kullanıyor 3 kere ameliyat oldu gözünden eskiden lazerde yoktu et vardı annemin gözünde geçen gün doktora gittigimizde 2 nizin gözüde çok hassas yapısı var demişti dikkat edin gözlügünüzü düzenli kullanın demişti gözleriniz çok hassas çabuk mikrop kapabiliyor diye söyledi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?