- 8 Ekim 2014
- 461
- 887
- 208
- Konu Sahibi hesapkitap
-
4 gün önce, bacaklar, simit, göbek ve sırttan lazer lipoliz oldum. Yaptırmayı düşünen arkadaşlara fikir olur diye kendi yaşadıklarımı paylaşmak istedim çünkü ben de burdan çok faydalandım. Ameliyattan önceki geceyarısından itibaren, su dahil, hiçbir şey yiyip içmedim. Sabah hastaneye yattım. Genel anestezi ile yapıldı. Açıkçası doktorum başka bir alternatif de sunmadı. Ben de zaten başka türlüsünü yaptıramazdım. Anestezi doktoru geldi odama. Sorular sordu. Bu arada damar yolum açıldı. 9:30da sakinleştirici bir şurup içirdiler. 9:45te de ameliyathaneye indirdiler. 13:30 da odamdaydım. Sonda vardı ama drenim yoktu. Diz altımdan göğüs altına kadar uzanan bir korse giydirmişlerdi. Bu korsenin üzerinde de belimi saran ayrıbir korse vardı. Kendimi oldukça halsiz hissettim. Kıpırdadıkça da özellikle bacaklarımda bir acı oldu ama inletecek kadar değildi. Zaten ağrı kesiciler veriliyor. Akşama doğru kalkıp, hemşire yardımıyla birkaç adım attım ama tansiyonum düştü, yatağa döndüm. O yüzden sondanın çıkmasını istemedim. Geceyi rahat geçirdim. Uyudum. Sabah sondamı çıkarttılar. Öğlen de evime geldim. O gün biraz daha kötüydüm doğrusu. Acıyan yerlerimi daha çok hissettim. Yatakta dönerken, kalkarken, dayanılmayacak kadar olmasa da canım yandı. Yalnız kalkabiliyordum ama zorlandığım için yardım aldım. 3. gün sabahı düzelmeye başladığımı hissettim. Bugün 4. günüm. Hareketlerim çok rahat. İzinli olduğum için evdeyim ama işe bile gidebilirmişim. Bol su içiyorum. Bir de ödem çözücü bitki çayı. Su tutmasın diye ekmeği kestim. Herkes süreci farklı yaşayabilir. Benden 1 ay önce, aynı doktora, aynı işlemi bir arkadaşım yaptırdı. Onun çok kanaması olmuştu mesela, benim hiç olmadı. O, aynı akşam rahatlıkla koridorları dolaşıyordu, bense kalkamadım. Bünyeye göre süreç farklı olabiliyor. Bu arada, 82,5kg ile ameliyata girdim. 5litre yağ alındı. Eve geldiğimde 86 kg tartıldım. Böyle olacağını bildiğim için moralim hiç bozulmadı. 2 aydan önce bir değişiklik görmeyi beklemiyorum. Ağrı, sancı açısından korkulacak bir durum yok yani. Hastaneye giderken yanımda önden komple düğmeli, kısa kollu bir gecelik, ameliyattan gelir gelmez giydirsinler diye kalın bir çorap, su içebilmek için pipet bir de terlik götürdüm. Giderken de rahat giyip çıkartabileceğiniz, esnek bir eşofman giymenizi tavsiye ederim. İmkanı olan arkadaşlar yanlarında bir refakatçiyle giderlerse daha rahat ederler. Aklıma gelenler bunlar. Ben de sizlere borcumu ödemiş olayım çünkü bana çoook yardım eden arkadaşlar oldu burada. Umarım hepinizin sorunsuz süreçleri ve gönlünüzce sonuçları olur.
hahhahhah vallla tam zamanlama yaptın be kuzum unutmuşum seni yazıları okudum hatırladım :))))) aynı dr aynı ameliyatlar da buluşmuşuz yine:)))Hoşbuldum. Haberleri özelden verdim zaten. Tekrar yazmıyorum. Kürkçü dükkanına döndük
Istedigimiz kadar cek diyelim ama bu kilomuza gore ayarlaniyormusBenden de ceker umarım o yağı :))))) bana gelince biraz cimrilik yapıyor yağ işinde
valla para veriyoruz elini korkak alıştırmasınlar 10 litre çeksinler ne var:))))) ya emboliden risk almıyorlar aynen biliyorum kitle oranıIstedigimiz kadar cek diyelim ama bu kilomuza gore ayarlaniyormuskeske cekseler istedigimiz kadar
Gecmis olsunhesapkitap tekrar hosgeldin foruma baya guzel aciklamissin surecini cok yararli olacak olmak isteyenlere
Baya yag cekmis doktorun masallah su an kilonin daha fazla olmasi cok normal tabiki bol bol ananas maydonoz tuket
valla para veriyoruz elini korkak alıştırmasınlar 10 litre çeksinler ne var:))))) ya emboliden risk almıyorlar aynen biliyorum kitle oranı
Olmazmı kuzu ya tele sarıldım haberim yoktu senle iletişimide kesmiştik uzun zaman oldu ay bana çok iyi geldi sağol bu bilgiler
Ben de aynen öyle dedim! Elini korkak alıştırma doktorcum dedim. O da sağolsun esirgememiş
Fayda olmaz olurmu tam anlamiyla herseyi guzelce anlatmisin her detay var
Hahha 10 litre cektireni gormedim daha 4/5 iyidirvalla para veriyoruz elini korkak alıştırmasınlar 10 litre çeksinler ne var:))))) ya emboliden risk almıyorlar aynen biliyorum kitle oranı
bende dedimde senden kilom az kuzu oda zorlayamam dedi ama alınan fark edecek yemeyi keser dikkat edersen dedi adamına dedi yani yemek içmek hiç yok bendede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?