Leman dergisinden iğrenç kapak

Bakın hem login oluyorum hem logout oluyorum Leman ile ilgili görsellerde bu karikatürün vurgulandığı bir şey göremiyorum . Ama olabilir seo algoritmaları var, sizde çıkmıştır, tamam.

Peki bunu yazma amacınız "Bu dergi zaten daha önce de böyle bir rezillik yapmış" demek değil mi? Ben diğer konulardan bakış açınızı az çok biliyorum böyle düşündüğünüzü tahmin ediyorum. Siz diyorsunuz ki hayır. Madem hayır neden gündeme getirdiniz diyorum görsellerde bunu görmüş olmanız bir cevap değil ki? Görsellerde gördünüz ama gelip buraya neden yazdınız benim tahmin ettiğim şey yanlışsa?

sizinde niyetiniz "yapmış iyiki " demek mi? ön yargı gani insanların fikirleri ile hala propogandayı karıştırıyorsunuz.

sizinde niyetiniz "yapmış iyiki " demek mi? ön yargı gani insanların fikirleri ile hala propogandayı karıştırıyorsunuz.

Ön yargılıysam buyrun söyleyin neydi niyetiniz diyorum, fikrinizi öğrenmek istiyorum ama konuyu değiştiriyorsunuz. İlk defa yapmıyorsunuz bunu gerçi niye şaşırıyorsam.

Bana gelirsek de ben iyi ki yapmış da demiyorum, vay rezil nasıl yapar da demiyorum. Bu adam bu karikatür yüzünden ölüm tehditleri bile aldığını söyledi resmen lince maruz kaldı. Ben özgürlük ve saygı neden sadece dinlere ve inananlara ait oluyor inanmayanlara neden saygı gösterilmiyor diyorum.

yok konuyu değiştirmiyorum.kimin kime ne özgürlüğü tanıdığını da görüyorum.siz aynısının hristiyan ülkelerinin yüzde yüzünde çok hoş karşılaşacağına inanın anlattıklarına göre onların içinden de böyle yapan çıkmaz.iyki yapmış demiyorsanız benim üstüme niye oynuyorsunuz bilmem
örnek istiyorsanız:"İlk defa yapmıyorsunuz bunu gerçi niye şaşırıyorsam."
ısrarla söyleyip söyleyip kendinizce anlem çıkarıp tatmin etmek mi niyetiniz. kötüyse kötüdür iyise iyidir. ben fikrimi söyledim sadece.fikirlere siz mi yasak koyuyorsunuz bu forumda.

İyi de fikrinizi söylemediniz ki bir saattir onu soruyorum zaten? Açık açık daha nasıl yazayım size ön yargılı davrandığımı iddia ediyorsanız bu karikatür hakkında ne düşünüyorsunuz, neden bu başlık altında paylaştınız söyleyin madem ben de bileyim diyorum. Fikrinize yasak koymuyorum, öğrenmek istiyorum.

sevmiyorum yaptıklarını tasvip etmiyorum.türk halkının milli manevi değerlerine alenen saldıran bir dergi insanlar arasında kaos ve karmaşa yapan yollardan görsel destek veriyor. fikrim bu kimseyle de aynı fikirde olmak zorunda değilim.kimsenin kategorisinde de değilim.öyle bir kaygım yok.

Suraya yazmadan once bi arastirin sonra yazin.Karikaturde ne yazdigina bakarsaniz iyi olur.Teslanin dedigi gibi karikaturde Allah yok din yalan yaziyor.Siz niye bu topiclerde arastirmadan yaziyorsunuz bu kadar kendinizden emin valla iyi cesaret.Sonra ık mık kivirmaca.Yok oyle demek istemedimler falan filan..

Baruter bu benim sahsi fikrimdir.Ama hassasiyet gosterenlerden ozur dilerim diyerek digerlerinin gostermedigi,herkeste olmayan ERDEM'i gosterdigi icin tesekkur ederiz.

Bu da aciklamasi:

http://www.bianet.org/bianet/din/127898-penguen-den-allah-yok-karikaturuyle-ilgili-aciklama

Eklentiler

• 2im9jmf.webp
    88,7 KB · Görüntüleme: 86

Tamam demek ki size bir ön yargı göstermemişim değil mi? Böyle düşündüğünüzü tahmin ettiğimi söylemiştim zaten?

Chelzycim bence bu adamın özür dilemesi bile çok saçma. Adam ateist ona göre tabii ki Allah yok din yalan. Zaten bunların gerçek olduğuna inansa Ateist olmaz ki? Hiçbir hakaret yok şu karikatürde ama o kadar üstüne gittiler ki özür dilemek zorunda kaldı. Niye hep saygı gösterilmesi gereken dindarlar ya da inananlar oluyor niye hep özgürlük ucu onlara dokununca akıllarına geliyor? Çok ayar oluyorum.

Aslında olaya farklı yerden bakıyorsun Tesla.. Bütün insanlara hitap eden bir derginin "bence" si olmaz, olmamalı.. Mesela ben bir dergi çıkartıp "bütün renkli gözlüler sinsidir, zaten ben renkli gözlüleri de sevmem" desem insanlar tazminat manyağı yaparlar beni, neden? saygısızlıktan.. o inanmayabilir ama saygı duymak zorunda.. Ha zaten 3 gündür yazıyorum herkes birbirine duymak zorunda ama insanlar için kutsal yerlere "ben öyle düşünüyorum" diye istediğini yazmamalı bir yazar/ çizer.. Sonuçta günlük tutmuyor, halka açık bir dergi çıkarıyor..

Office dediğine katılırdım ancak adam "bütün inananlar sinsidir zaten ben inananları da hiç sevmem" demiş olsaydı. Bu evet hakaret kabul edilebilir, sinsi demeye hakkı yok. Ama adam hakaret etmemiş ki ateist zaten Allah'a inanmıyor? Aslında Allah ve din var ama ben inanmıyorum mu diyecek? Ya da Allah'a ya da dinlere inanmadığını söylemek hakaret mi ki?

Hayır önemli olan ne yazdığından ziyade nereye yazdığı.. İnsanların Allahı kabul edip ona ibadet etmeye gittiği bir yere kendi düşüncesini kazıyamaz.. adam resmen "siz ibadet ediyorsunuz ama durum bu" demiş.. çok çok çirkin, insanlar yeteneklerini fikirlerini empoze etmek için kullanmamalılar, çünkü diğer türlü sonu gelmez bunun.. Benim verdiğim sadece farazi bir örnek, hakaretin türünü göstermek için..

Tesla.
Bu konuda office le ayni dusuncedeyim.Hatirliyorum cok tepki almisti ve belli bir kesime mal olmis birisi Baruter.Inancli seveni de cok.Ozur dilemesi yerindeydi ama bunu kalkip diger topicteki gibi farkliklara nasil tepki gosterdigini gordugumuz birinin dile getirmesi komik oldu.Cidden komik.Celiskiler dunyasi bir de.

türk halkının milli manevi değerleri diye, herkesçe açık seçik bilinen bir şey var demek sizce, nedir onlar ben de bilebilir miyim?

Hele bir de bak ben sana neler ediyorum

Chelzy office hanımlar sizinle herkesin birbirine saygı göstermesi gerektiği konusunda kesinlikle hemfikiriz.

Ayrıldığımız nokta şu ki bu karikatürde bir saygısızlık yok. Cami bir ateist için kutsal bir alan değil kaldı ki adam oraya küfür yazmamış, argo bir cümle kullanmamış, aşağılamamış. Diyeceksiniz ki cami inananlar için kutsal ama din dahilinde ne kutsal değil ki? Örneğin ateist biri için kuran insan ürünüdür ve Hz Muhammed dürüst biri değildir. Bunu ifade etse yine kutsal değerlere laf etmiş olarak değerlendirilecek ama o kişinin düşüncesi bu. Peki bu kadar hassasiyet gösterirsek bu insanlar düşüncelerini nasıl ve nerede ifade edecek? Sadece içlerinde mi yaşayacaklar, günlüklere mi yazacaklar? Hakaret, küfür, aşağılama içermediği sürece bir tarafın kutsal gördüğünü diğer tarafın görmemesinde ve eleştirmesinde bir yanlış yok bence bu ifade özgürlüğüdür.

işte ben de diyorum ki bunu benim kutsalımın üzerinden yapamaz.. Oraya yazmaması = içinde tutması anlamını taşımıyor ki.. Versin gazeteye röportaj anlatsın içinde kalanı..

Sana şöyle bir örnek vereyim; bir şirkette çalışıyorum ve müşteriler bizden fiyat istiyor.. Ben fiyat verirken mailin altına "valla aslında bu paraya değmez ya sen bilirsin, ben olsam bu kargoya bu fiyatı vermem" desem beni o şirkette 5 dakika tutmazlar :) mantığa bakarsan düşüncemi söyledim, hakaret yok, küfür yok, markayı rencide etmek yok.. Ama üzerime vazife mi? hayır!
Olay şu aslında her aklımıza gelen şeyi söylemek düşünce özgürlüğü müdür? mesela birisi sana gelip "güzel kızsın ama burnun çok kötü ya" dese bu hakaret mi? düşünce özgürlüğü mü? Ne demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir.

İnsanların kutsalları, değerleri üzerinden eleştiri yapamayız.. mesela "Hristiyanlaştırmak" kelimesi de hakarettir, ben bunu gidip Hristiyan olan arkadaşıma söylesem alınır.. Ama ortada ne hakaret ne de küfür var.. Din, aile hassas konular, bu konuları karikatürize etmek bile yanlış geliyor bana aslında..

İnançlar eleştirilirken dozu kaçmamalı. Her ne kadar inanmasan da belli seviyenin altına inilmez çünkü o zaman işler zıvanadan çıkar. Herkes birbirinin inancına agzına geleni söylerse ortada düzen kalmaz, huzur kalmaz.

Ama 'Allah yok, din yalan'' gibi bir cümle agır bir cümle degil. Bir de işin kötü tarafı neden sadece müslümanların hassasiyeti önemli? Mesela onlar yahudilerin dini bozuldu, hrıstiyanların kitabı degişti, ''İsa peygamberdi'' gibi hakaret cümlelerini söyleyebiliyorlar gayet de... Ya da evrim teorisiyle dalga geçiyorlar falan (geçsinler benim umrumda degil de...). E bir şey beklerken karşılıgını da vermeleri gerekmez mi?

Batıda hrıstiyanlık kıyasıya eleştirilir hatta dalga geçilir, ama kimse de bir şey demez. Dalga geçenleri görmezden gelirler genelde ve efendi gibi tartışabilenlerle tartışırlar ve olması gereken de budur zaten. Olur olmadık her olayda ''dinime hakaret etti'' demek fanatikliktir. Hayır bir de Kuran'da da ''eger dalga geçiyorlar görmezden gelin ve ortamı terk edin... ta ki dalga geçmeyi bıraktıkları zaman dek'' diye yazar. En azından kitaplarındaki bu gibi mantıklı şeylere uysalar bari.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…