- 18 Kasım 2014
- 2.238
- 5.903
- 168
camili bir karükatür var orda camide duvarda yazıyor.Duka Tesla nın memleketinde çıkmıyormuş. bin tane açıklama yapsam da pek tatmin etçek insanoğlunun dünyaya geldiğini zannetmiyorum.birinin papağan gibi tekrar etmesi lazım
sizinde niyetiniz "yapmış iyiki " demek mi? ön yargı gani insanların fikirleri ile hala propogandayı karıştırıyorsunuz.Bakın hem login oluyorum hem logout oluyorum Leman ile ilgili görsellerde bu karikatürün vurgulandığı bir şey göremiyorum . Ama olabilir seo algoritmaları var, sizde çıkmıştır, tamam.
Peki bunu yazma amacınız "Bu dergi zaten daha önce de böyle bir rezillik yapmış" demek değil mi? Ben diğer konulardan bakış açınızı az çok biliyorum böyle düşündüğünüzü tahmin ediyorum. Siz diyorsunuz ki hayır. Madem hayır neden gündeme getirdiniz diyorum görsellerde bunu görmüş olmanız bir cevap değil ki? Görsellerde gördünüz ama gelip buraya neden yazdınız benim tahmin ettiğim şey yanlışsa?
sizinde niyetiniz "yapmış iyiki " demek mi? ön yargı gani insanların fikirleri ile hala propogandayı karıştırıyorsunuz.
yok konuyu değiştirmiyorum.kimin kime ne özgürlüğü tanıdığını da görüyorum.siz aynısının hristiyan ülkelerinin yüzde yüzünde çok hoş karşılaşacağına inanın anlattıklarına göre onların içinden de böyle yapan çıkmaz.iyki yapmış demiyorsanız benim üstüme niye oynuyorsunuz bilmem
örnek istiyorsanız:"İlk defa yapmıyorsunuz bunu gerçi niye şaşırıyorsam."
ısrarla söyleyip söyleyip kendinizce anlem çıkarıp tatmin etmek mi niyetiniz. kötüyse kötüdür iyise iyidir. ben fikrimi söyledim sadece.fikirlere siz mi yasak koyuyorsunuz bu forumda.
sevmiyorum yaptıklarını tasvip etmiyorum.türk halkının milli manevi değerlerine alenen saldıran bir dergi insanlar arasında kaos ve karmaşa yapan yollardan görsel destek veriyor. fikrim bu kimseyle de aynı fikirde olmak zorunda değilim.kimsenin kategorisinde de değilim.öyle bir kaygım yok.İyi de fikrinizi söylemediniz ki bir saattir onu soruyorum zaten? Açık açık daha nasıl yazayım size ön yargılı davrandığımı iddia ediyorsanız bu karikatür hakkında ne düşünüyorsunuz, neden bu başlık altında paylaştınız söyleyin madem ben de bileyim diyorum. Fikrinize yasak koymuyorum, öğrenmek istiyorum.
sevmiyorum yaptıklarını tasvip etmiyorum.türk halkının milli manevi değerlerine alenen saldıran bir dergi insanlar arasında kaos ve karmaşa yapan yollardan görsel destek veriyor. fikrim bu kimseyle de aynı fikirde olmak zorunda değilim.kimsenin kategorisinde de değilim.öyle bir kaygım yok.
Suraya yazmadan once bi arastirin sonra yazin.Karikaturde ne yazdigina bakarsaniz iyi olur.Teslanin dedigi gibi karikaturde Allah yok din yalan yaziyor.Siz niye bu topiclerde arastirmadan yaziyorsunuz bu kadar kendinizden emin valla iyi cesaret.Sonra ık mık kivirmaca.Yok oyle demek istemedimler falan filan..
Baruter bu benim sahsi fikrimdir.Ama hassasiyet gosterenlerden ozur dilerim diyerek digerlerinin gostermedigi,herkeste olmayan ERDEM'i gosterdigi icin tesekkur ederiz.
Bu da aciklamasi:
http://www.bianet.org/bianet/din/127898-penguen-den-allah-yok-karikaturuyle-ilgili-aciklama
tahminden çok partizanmişım gibi anlattınız son mesajınızı başta yazsaydınız bu kadar uzamazdı.Tamam demek ki size bir ön yargı göstermemişim değil mi? Böyle düşündüğünüzü tahmin ettiğimi söylemiştim zaten?.
Chelzycim bence bu adamın özür dilemesi bile çok saçma. Adam ateist ona göre tabii ki Allah yok din yalan. Zaten bunların gerçek olduğuna inansa Ateist olmaz ki? Hiçbir hakaret yok şu karikatürde ama o kadar üstüne gittiler ki özür dilemek zorunda kaldı. Niye hep saygı gösterilmesi gereken dindarlar ya da inananlar oluyor niye hep özgürlük ucu onlara dokununca akıllarına geliyor? Çok ayar oluyorum.
Aslında olaya farklı yerden bakıyorsun Tesla.. Bütün insanlara hitap eden bir derginin "bence" si olmaz, olmamalı.. Mesela ben bir dergi çıkartıp "bütün renkli gözlüler sinsidir, zaten ben renkli gözlüleri de sevmem" desem insanlar tazminat manyağı yaparlar beni, neden? saygısızlıktan.. o inanmayabilir ama saygı duymak zorunda.. Ha zaten 3 gündür yazıyorum herkes birbirine duymak zorunda ama insanlar için kutsal yerlere "ben öyle düşünüyorum" diye istediğini yazmamalı bir yazar/ çizer.. Sonuçta günlük tutmuyor, halka açık bir dergi çıkarıyor..
Office dediğine katılırdım ancak adam "bütün inananlar sinsidir zaten ben inananları da hiç sevmem" demiş olsaydı. Bu evet hakaret kabul edilebilir, sinsi demeye hakkı yok. Ama adam hakaret etmemiş ki ateist zaten Allah'a inanmıyor? Aslında Allah ve din var ama ben inanmıyorum mu diyecek? Ya da Allah'a ya da dinlere inanmadığını söylemek hakaret mi ki?
türk halkının milli manevi değerlerine alenen saldıran bir dergi insanlar arasında kaos ve karmaşa yapan yollardan görsel destek veriyor. fikrim bu kimseyle de aynı fikirde olmak zorunda değilim.kimsenin kategorisinde de değilim.öyle bir kaygım yok.
Aslında olaya farklı yerden bakıyorsun Tesla.. Bütün insanlara hitap eden bir derginin "bence" si olmaz, olmamalı.. Mesela ben bir dergi çıkartıp "bütün renkli gözlüler sinsidir, zaten ben renkli gözlüleri de sevmem" desem insanlar tazminat manyağı yaparlar beni, neden? saygısızlıktan.. o inanmayabilir ama saygı duymak zorunda.. Ha zaten 3 gündür yazıyorum herkes birbirine duymak zorunda ama insanlar için kutsal yerlere "ben öyle düşünüyorum" diye istediğini yazmamalı bir yazar/ çizer.. Sonuçta günlük tutmuyor, halka açık bir dergi çıkarıyor..
Hele bir de bak ben sana neler ediyorum
puhaha:)Hele bir de bak ben sana neler ediyorum
Chelzy office hanımlar sizinle herkesin birbirine saygı göstermesi gerektiği konusunda kesinlikle hemfikiriz.
Ayrıldığımız nokta şu ki bu karikatürde bir saygısızlık yok. Cami bir ateist için kutsal bir alan değil kaldı ki adam oraya küfür yazmamış, argo bir cümle kullanmamış, aşağılamamış. Diyeceksiniz ki cami inananlar için kutsal ama din dahilinde ne kutsal değil ki? Örneğin ateist biri için kuran insan ürünüdür ve Hz Muhammed dürüst biri değildir. Bunu ifade etse yine kutsal değerlere laf etmiş olarak değerlendirilecek ama o kişinin düşüncesi bu. Peki bu kadar hassasiyet gösterirsek bu insanlar düşüncelerini nasıl ve nerede ifade edecek? Sadece içlerinde mi yaşayacaklar, günlüklere mi yazacaklar? Hakaret, küfür, aşağılama içermediği sürece bir tarafın kutsal gördüğünü diğer tarafın görmemesinde ve eleştirmesinde bir yanlış yok bence bu ifade özgürlüğüdür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?