- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
Mmmm yani kanaatiniz haberin dogru oldugu yonunde. Aksi bir kanit olmadigi surece m.e.b den yapilan aciklamanin dogruluguna inanmamak icin sahsen bir sebebim yok. Tabi herkesin kendi yargisina kalmistir ..meb'ten nasıl bir açıklama bekliyordunuz, haber doğrudur, başbakanımızın kızının ke yfine göre davranılmadığı için öğretmeninin sınıfı değiştirilmiştir mi diyeceklerdi?
Mmmm yani kanaatiniz haberin dogru oldugu yonunde. Aksi bir kanit olmadigi surece m.e.b den yapilan aciklamanin dogruluguna inanmamak icin sahsen bir sebebim yok. Tabi herkesin kendi yargisina kalmistir ..
Bir kız çocuğu babasının günahını çekmek zorunda değil. Kızcağız matematik dersinden zayıf not almış olabilir. Evde zayıf aldığı için üzülmüş ağlamış olabilir. Hatta daha ileri gidip öğretmeni suçlamış da olabilir. Bu durumda başbakan olan sevgili babacık kızının derdine öğretmeni değiştirerek çözüm üretmiş olabilir.
Eğer böyle bir şey varsa tamamen BABANIN AYIBIDIR.
KIZ ÇOCUĞU BU ŞEKİLDE KARİKATÜRİZE EDİLEREK AŞAĞILANAMAZ.
Bir kız çocuğu babasının günahını çekmek zorunda değil. Kızcağız matematik dersinden zayıf not almış olabilir. Evde zayıf aldığı için üzülmüş ağlamış olabilir. Hatta daha ileri gidip öğretmeni suçlamış da olabilir. Bu durumda başbakan olan sevgili babacık kızının derdine öğretmeni değiştirerek çözüm üretmiş olabilir.
Eğer böyle bir şey varsa tamamen BABANIN AYIBIDIR.
KIZ ÇOCUĞU BU ŞEKİLDE KARİKATÜRİZE EDİLEREK AŞAĞILANAMAZ.
bende abartıldığını düşünüyorum..devlet erkanından birinin çocuğu olmanın tüm avantajları kullanılıyor..şu karikatürde bir şey yok..kazanıma göreçocuk babasının makamını kullanırken sıkıntı yok kapak olunca sorun oldu. bi gececeksiniz onları.
kpssde ne atamalar yapılıyo davutoğlu'nun kızına mı kıyak gecilmeyecek buna inanan varsa aklını bi sorgulasın
Babalarının iktidarı sayesinde ayrıcalık elde eden herkes, dünyanın her yerinde karikatürize edilir. Bu, üzücü bir durumsa bunu düşünecek olan karikatirüst değil BABADIR.
Ayrıca bu karikatürde çocuğun aşağılandığı kısmı bana lütfen neresiyse gösterir misiniz?
Kizi basortulu cizmisler ya ondan sanirim.
Neden bu kadar gocunulduysa basortusu.
Anasinifina giden cocuga takiyolar ya 16 yasinda kiz takinca mi zora gitti anlamadim bende nesi asagilanmis?
işte ben de diyorum ki bunu benim kutsalımın üzerinden yapamaz.. Oraya yazmaması = içinde tutması anlamını taşımıyor ki.. Versin gazeteye röportaj anlatsın içinde kalanı..
Sana şöyle bir örnek vereyim; bir şirkette çalışıyorum ve müşteriler bizden fiyat istiyor.. Ben fiyat verirken mailin altına "valla aslında bu paraya değmez ya sen bilirsin, ben olsam bu kargoya bu fiyatı vermem" desem beni o şirkette 5 dakika tutmazlar :) mantığa bakarsan düşüncemi söyledim, hakaret yok, küfür yok, markayı rencide etmek yok.. Ama üzerime vazife mi? hayır!
Olay şu aslında her aklımıza gelen şeyi söylemek düşünce özgürlüğü müdür? mesela birisi sana gelip "güzel kızsın ama burnun çok kötü ya" dese bu hakaret mi? düşünce özgürlüğü mü? Ne demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir.
İnsanların kutsalları, değerleri üzerinden eleştiri yapamayız.. mesela "Hristiyanlaştırmak" kelimesi de hakarettir, ben bunu gidip Hristiyan olan arkadaşıma söylesem alınır.. Ama ortada ne hakaret ne de küfür var.. Din, aile hassas konular, bu konuları karikatürize etmek bile yanlış geliyor bana aslında..
Aslında son mesajınız olmasını istediğinizi yazmışsınız ama ben yine de bir şeyler yazmak istiyorum.
İnanan, dindar insanlara ifade özgürlüğü konusunda inanılmaz bir pozitif ayrımcılık yapıldığını düşünüyorum.
İnanmayan bir insanın inanmadığını ifade etmesi bile hakaret kabul ediliyor. Evet ''Allah yok, din yalan.'' bence mesela. Ben kime hakaret ediyorum şimdi? Evet, Müslümanlığın Hz.Muhammedin icadı olduğunu düşünüyorum. İnsanlar alınmasın diye ''Yok ya, o icat etmedi.'' mi diyeceğim? Bunun bilgi eksikliğiyle ne alakası var? Alphan inanmıyor işte, bu kadar basit.
Ya da Allah yok din yalan diye düşünüyor adam. Siz de Allah var din de gerçek diye düşünüyorsunuz. Sizin inancınız bana hakaret olmuyor da neden bu adamınki size hakaret oluyor?
İfade özgürlüğü tanımınız özgür değil bir kere. Karikatür protest bir amaç taşır. Yani yazdığınızın tam aksine her şeyi üstüne amaç edinir. Nerede ne söylesem diye düşünmek zorunda değildir. Kaldı ki ortada bir hakaret yok.
İnsanlar artık inanmayan insanların beyanlarına alışmalı. Ben çıkıp ''Nasıl pamuk şeker tanrısına inanmazsınız, bana hakaret ediyorsunuz.'' diyemiyor isem, siz de diyemezsiniz.
Mesela Hıristiyan herkes otomatik olarak Müslümanlığa inanmıyor. Zaten son din olduğuna inansalar Müslüman olurlardı. Bu topluluğun inancı resmen Müslümanlığa inanmamayı şart koşuyor zaten. Şimdi hepsi hakaret ediyor İslam'a mı demeliyiz?
Bana göre de okullar kutsaldır. Okulda Kuran görürsem hakaret mi kabul etmeliyim?
İnanan, dindar insanlara ifade özgürlüğü konusunda inanılmaz bir pozitif ayrımcılık yapıldığını düşünüyorum.
Çok yumuşak bir bakış açınız var. Bu karikatür üzerine tartışıyor olmak bile, dindar insanların dini kabul etmeyen insanlar üzerine kurduğu baskıyla yaşadığımızı gösterir.
Pozitif ayrımcılık falan değil bana göre bildiğiniz inanmayan insanlara gayet otoriter bir yaklaşım sergilenmektedir.
Bütün siyasiler ağzını açtığında ülkenin yüzde 99un müslüman olduğundan bahseder. Oysa ki ben bunun koca bir yalan olduğuna eminim.
Bunun yüzde 60 olduğunu bile sanmam fakat işte bu baskıdan etiketlemeden, dikta yaklaşımdan kimse gerçek düşüncesini açıklayamaz bile.
Sonra da kutsal hassasiyeti adı altında, bu baskı her yerde sürer çünkü din her zaman her yerde büyük çıkarların sağlandığı bir kavramdır.
Bana çok haksız gelen ise sadece şu kutsalına saygı isteyenlerin neye dayanarak örneğin beş vakit ezan dinleme hakkını nerden aldıklarını adalet normlarlarında açıklayamamaları fakat yine de her zaman her yerde onların kutsalını kutsal kabul etmeyenlerin suçlu olması.
Allah yok din yalan diye düşünebilir insan.office de dusunemez ifade edemez de demiyor zaten. Müslümanların ibadet ettiği camiinin duvarına yazilarak alay edilmesine lafı. Ben oyle anladım en azından.
Ayrica sadece o yazinin bulunmasi değil karikatürün bütünü dalga geçiyor zaten. Inanma ama dalga da geçme.
Allah yok din yalan diye düşünebilir insan.office de dusunemez ifade edemez de demiyor zaten. Müslümanların ibadet ettiği camiinin duvarına yazilarak alay edilmesine lafı. Ben oyle anladım en azından.
Ayrica sadece o yazinin bulunmasi değil karikatürün bütünü dalga geçiyor zaten. Inanma ama dalga da geçme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?