ben kimsenin hocası değilim siz bilmiyorsanız demiyim her yerde bilgi kitap vb öğrenmemişseniz bu zaman kadar buraya ne yazsam size boş gelir.türk halkının milli manevi değerleri diye, herkesçe açık seçik bilinen bir şey var demek sizce, nedir onlar ben de bilebilir miyim?
office canım verdiğin örnekle tam bağdaştıramadım konuyu. Sen o fiyata o kargonun değmediğini düşünüyorsan gerçekten ama bunu işten çıkarılma korkun nedeniyle söyleyemiyorsan bu bir baskıdır. Gerçek fikirlerini ifade edebildiğin bir ortam olsa daha iyi olmaz mı?
Sen karikatürize edilmesine hassassın bir başkası yazıya dökülmesine hassas olur. Misal Melis Alphan geçen sene Muhammed müslümanların şu halini görse böyle bir din icat ettiğine pişman olurdu dedi ve kıyamet koptu. Anlatabiliyor muyum inanmayanların kendini ifade etmesine hep sıfır tolerans var. Bu yanlış bence kimseyi inanmaya ya da dini değerleri kutsal bulmaya zorlayamayız, onların aslında kutsal olmadığını söylemelerine/göstermelerine bu kadar tepki de vermemeliyiz. Biri en ufak bir şey söylese hoop linç başlıyor edilmedik hakaret kalmıyor.
Senin söylediğini de anlıyorum din hassas bir konu ama eleştirilmesine karşı gösterilen hassasiyetin ölçeğini biraz genişleterek özgür ifade ortamı sağlayabiliriz bence.
office canım verdiğin örnekle tam bağdaştıramadım konuyu. Sen o fiyata o kargonun değmediğini düşünüyorsan gerçekten ama bunu işten çıkarılma korkun nedeniyle söyleyemiyorsan bu bir baskıdır. Gerçek fikirlerini ifade edebildiğin bir ortam olsa daha iyi olmaz mı?
Sen karikatürize edilmesine hassassın bir başkası yazıya dökülmesine hassas olur. Misal Melis Alphan geçen sene Muhammed müslümanların şu halini görse böyle bir din icat ettiğine pişman olurdu dedi ve kıyamet koptu. Anlatabiliyor muyum inanmayanların kendini ifade etmesine hep sıfır tolerans var. Bu yanlış bence kimseyi inanmaya ya da dini değerleri kutsal bulmaya zorlayamayız, onların aslında kutsal olmadığını söylemelerine/göstermelerine bu kadar tepki de vermemeliyiz. Biri en ufak bir şey söylese hoop linç başlıyor edilmedik hakaret kalmıyor.
Senin söylediğini de anlıyorum din hassas bir konu ama eleştirilmesine karşı gösterilen hassasiyetin ölçeğini biraz genişleterek özgür ifade ortamı sağlayabiliriz bence.
ben abartıldığını düşünüyorum..zengin için onur önemlidir..Suriyelilerin çocukları çöp konteynırlarının içinde birazda onlarla ilgili haber yapılsa..bu insanlar körmü oldu yoksaArkadaslar bu habere karsi milli egitim bakanligindan ve basbakanliktan aciklama yapilmis ve haberin yalan oldugu ifade edilmis. Buna sevindim cunku bir ogretmene boyle bir haksizlik nasil yapilabilir akil almaz gercekten. Leman dergisi ise bu habere binaen basbakani degilde kizini karikaturize ettigi icin adaletsiz bir yaklasim sergilemis cunku onceki bazi yorumlarda da kaydedildigi gibi kizcagiz bundan etkilenecektir elbette. Cocuklarin bu sekilde kucuk dusurulmesi ve uzulmesi cok yanlis.
Ifade ozgurlugu meselesinde ise elbette herkes fikrini hakaret ve tahkire varmadan beyan edebilir.Farkli dusunceler bizleri zenginlestirir, ufkumuzu acar, gelistirir, sorgulmayi ogretir. Bunu saygi cercevesinde yapmakdir asil mesele bence.
Yani ortada bir yalan varsa gercegin ortaya cikmasi yalanin magdurlarinin hakkidir ancak bunlar bir yana dediklerine katilmamak mumkun degil. Acliktan ve soguktan olen cocuklarin- bir lokma ekmek icin gundogumundan gece yarilarina kadar copleri karistiran insanlarin uzerine egilsek fazla kavga etmeye vakit kalmaz zaten..ben abartıldığını düşünüyorum..zengin için onur önemlidir..Suriyelilerin çocukları çöp konteynırlarının içinde birazda onlarla ilgiki yapılsa..bu insanlar körmü oldu yoksa
devlet okullarına giden, fakir halkın çocuklarının onurları da çoğu zaman, müdür ve öğretmenler tarafından zedelenir,hiçç bunlara değinilmez..onların suçu, zengin varlıklı asil bir ailenin çocuğu olarak doğmamış olmak..biz sıradayaklarıyla büyüdük..zayıf aldığımızda öğretmen hakaret ederdi.. sizin yüzünüze bakınca ailelerinizi görüyorum,derdi..kötü bir şey dediğini anlardıkta aklımızda pek ermezdi..müdür eşşe.....ler diye bağırınca herkez sınıflara kaçışırdı..Yani ortada bir yalan varsa gercegin ortaya cikmasi yalanin magdurlarinin hakkidir ancak bunlar bir yana dediklerine katilmamak mumkun degil. Acliktan ve soguktan olen cocuklarin- bir lokma ekmek icin gundogumundan gece yarilarina kadar copleri karistiran insanlarin uzerine egilsek fazla kavga etmeye vakit kalmaz zaten..
Arkadaslar bu habere karsi milli egitim bakanligindan ve basbakanliktan aciklama yapilmis ve haberin yalan oldugu ifade edilmis.
aynen nasıl açıklayabilirler ki,cumhurbaşkanı ve akepe hükümeti insanlarda zerre güven bırakmadılar.nasıl güvenilir kimeb'ten nasıl bir açıklama bekliyordunuz, haber doğrudur, başbakanımızın kızının ke yfine göre davranılmadığı için öğretmeninin sınıfı değiştirilmiştir mi diyeceklerdi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?