• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lenfoma

Söyle soylıyım ultrasonda şekline reaktıf olup olmadıgına bakılıyor normalde sizin ilk raporunuzda kac cm di.Benım raporuma doktor reaktıf şekli dedi.Normalde ultrasonda bezenın durumu şeklı kotu olursa ona gore biyopsı yada ileri tetkık istenmıyo mu acaba.Ben mı yanlış biliyorum.Şimdi biraz endışelendım acıkcası
Biz iki gun arayla 2 ultrason cekildik 2. De sayı 2 ye çıkmış dedi.ama şekliyle ilgili bisey demediler. Hematoloji dr u 2. Hafta da bile ultrason çekilmeden once enfeksiyon bölümüne yönlendiririm dedi. Ultrason çekildikten sonra bile patoloji de 100 kişiden 1 i pozitif çıkar dedi. Ama ultrason drbu şüpheli davranıp biyopsi önerdiği icin erken tanı aldık. Yoksa enfeksiyon falan dolaşıp dururduk sanırım. Kalbinizi ferah tutun. Iyi düşünün inşallah bisey çıkmaz. Kaç yaşında oğlunuz

Söyle soylıyım ultrasonda şekline reaktıf olup olmadıgına bakılıyor normalde sizin ilk raporunuzda kac cm di.Benım raporuma doktor reaktıf şekli dedi.Normalde ultrasonda bezenın durumu şeklı kotu olursa ona gore biyopsı yada ileri tetkık istenmıyo mu acaba.Ben mı yanlış biliyorum.Şimdi

Biz iki gun arayla 2 ultrason cekildik 2. De sayı 2 ye çıkmış dedi.ama şekliyle ilgili bisey demediler. Hematoloji dr u 2. Hafta da bile ultrason çekilmeden once enfeksiyon bölümüne yönlendiririm dedi. Ultrason çekildikten sonra bile patoloji de 100 kişiden 1 i pozitif çıkar dedi. Ama ultrason drbu şüpheli davranıp biyopsi önerdiği icin erken tanı aldık. Yoksa enfeksiyon falan dolaşıp dururduk sanırım. Kalbinizi ferah tutun. Iyi düşünün inşallah bisey çıkmaz. Kaç yaşında oğlunuz
Demek istediğim şey bu işte onemlı olan ultrasonn doktorunun en gordugu ve nasıl yorumladıgı.Eğer o kotu bişi gorurse şüphelenirse direk gonderiyo diye bılıyorum.Demekkı ultrasonu ceken doktor bezelerde bir sıkıntı gormüş ki istemiş.Çok şükür erken tanı almışsınız.Eger elinizde mevcutsa ilk cekilen raporunuzu atma şansınız var mı.Ultrason ceken için rahat olsun dedı 2 cm uzeri ama enfeksiyona balı görünüyor yapı olarak dedı ama anne yureği işte içim hiç rahat değil.Sanırım lenfomada şekli falan daha degısık oluyomuş.Rabbim şifa versin tez zamanda saglığınıza kavustursun.Yarın raporu almaya gidince bende tekrar detaylı olarak soracağım.Rabbim yavrularımızı korusunn inşallah. 9 yasında suan oglum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Demek istediğim şey bu işte onemlı olan ultrasonn doktorunun en gordugu ve nasıl yorumladıgı.Eğer o kotu bişi gorurse şüphelenirse direk gonderiyo diye bılıyorum.Demekkı ultrasonu ceken doktor bezelerde bir sıkıntı gormüş ki istemiş.Çok şükür erken tanı almışsınız.Eger elinizde mevcutsa ilk cekilen raporunuzu atma şansınız var mı.Ultrason ceken için rahat olsun dedı 2 cm uzeri ama enfeksiyona balı görünüyor yapı olarak dedı ama anne yüreği işte.Zaten panık bir anneyim.Sanırım lenfomada şekli falan daha degısık oluyomuş.Rabbim şifa versin tez zamanda saglığınıza kavustursun.Yarın raporu almaya gidince bende tekrar detaylı olarak soracağım.Rabbim yavrularımızı korusunn.9 yaşında oglum.

Demek istediğim şey bu işte onemlı olan ultrasonn doktorunun en gordugu ve nasıl yorumladıgı.Eğer o kotu bişi gorurse şüphelenirse direk gonderiyo diye bılıyorum.Demekkı ultrasonu ceken doktor bezelerde bir sıkıntı gormüş ki istemiş.Çok şükür erken tanı almışsınız.Eger elinizde mevcutsa ilk cekilen raporunuzu atma şansınız var mı.Ultrason ceken için rahat olsun dedı 2 cm uzeri ama enfeksiyona balı görünüyor yapı olarak dedı ama anne yureği işte içim hiç rahat değil.Sanırım lenfomada şekli falan daha degısık oluyomuş.Rabbim şifa versin tez zamanda saglığınıza kavustursun.Yarın raporu almaya gidince bende tekrar detaylı olarak soracağım.Rabbim yavrularımızı korusunn inşallah. 9 yasında suan oglum.
Ben şeklinden kanamali olup olmadığından anlıyorlar diye biliyorum.Benim kızımın 4 yaşındayken grip sonucu çıktı ve büyük bayada çok götürdüm doktor korkacak bişey yok enfeksiyon kaynaklı olmuş dedi şuan 9 yaşında o şişlikler gitmedi hastalinca kızarıyor ağrıyor.Her lenf şişliği şüpheli değildir.Supheliler rapordada yazıyor zaten huluslari secilmeyen falan denir ,veya kanlanmis vs denir

Allah bağışlasın. Bu ilk ultrason

Eklentiler

• 1000221234.webp
    1000221234.webp
    25,5 KB · Görüntüleme: 148
  • 1000221236.webp
    1000221236.webp
    37,7 KB · Görüntüleme: 142
Çok geçmiş olsun Rabbim tez zamanda şifa versin inşallah

Şu ikinci resimde hilusları seçilemeyen yazıyor ya normalde lenf nodlarının içinde enfeksiyondan dolayı olmuşsa hilus görünürmüş ve iyi huylu olduğu öyle anlaşılıyormuş ve yoksa eğer biyopsi isteniyor

Ben şeklinden kanamali olup olmadığından anlıyorlar diye biliyorum.Benim kızımın 4 yaşındayken grip sonucu çıktı ve büyük bayada çok götürdüm doktor korkacak bişey yok enfeksiyon kaynaklı olmuş dedi şuan 9 yaşında o şişlikler gitmedi hastalinca kızarıyor ağrıyor.Her lenf şişliği şüpheli değildir.Supheliler rapordada yazıyor zaten huluslari secilmeyen falan denir ,veya kanlanmis vs denir
Sizin şişlikler dışarıdan bakınca bellı oluyo muydu acaba kaç cm di buyuklugu hatırlıyo musunuz

Sizin şişlikler dışarıdan bakınca bellı oluyo muydu acaba kaç cm di buyuklugu hatırlıyo musunuz
Tabi canim olmaz olurmu bariz belli rapor yok kuzum o yüzden ölçüsünü bilmiyorum inan

Tabi canim olmaz olurmu bariz belli rapor yok kuzum o yüzden ölçüsünü bilmiyorum inan
Twşekkür ederim bizimde cenesinin altında başını o tarafa yatırınca yada boynunu kaldırınca farkediyorum gözüme takılıyo sürekli

Twşekkür ederim bizimde cenesinin altında başını o tarafa yatırınca yada boynunu kaldırınca farkediyorum gözüme takılıyo sürekli
Bende bı ara çok takmıştım çocuğu habire hastaneye goturuyordum.Biraktm artik

Merhaba hematoloji ultrason cektıgındede bezeler kotu huylu muydu yoksa sonradan mı değişti.Antibiyotık neden basladı.Bugun bende oglumu goturdum dısarda ne gorunuyo 22 mm civarı desi diş apsesı nedenıyle olanılır dedı ama endışeliyim.Reaktif dedi antibiyotik verdi kuculmezse gel dedı.Birde hamileyim cok gerildim korkuyorum acıkcası.İlk muayene yanı ultrasan ıyı reaktıf olup buyuuuncemı kotuye cevırdı acaba antibiyotıge yanıt vermedı.Cvp atabılırsenız cok sevınırım cok geçmiş olsun
Merhaba sonucunuz çıktı mı merak ettim

Merhaba hematoloji ultrason cektıgındede bezeler kotu huylu muydu yoksa sonradan mı değişti.Antibiyotık neden basladı.Bugun bende oglumu goturdum dısarda ne gorunuyo 22 mm civarı desi diş apsesı nedenıyle olanılır dedı ama endışeliyim.Reaktif dedi antibiyotik verdi kuculmezse gel dedı.Birde hamileyim cok gerildim korkuyorum acıkcası.İlk muayene yanı ultrasan ıyı reaktıf olup buyuuuncemı kotuye cevırdı acaba antibiyotıge yanıt vermedı.Cvp atabılırsenız cok sevınırım cok geçmiş olsun
Merhaba çok geçmiş olsun ne zaman gideceksiniz hastaneye ? Bizimde 28mm bende çok korkuyorum

Merhaba oğlumda 30x20mm di. Lenfoma tanisyla 2. Kür icinbhastanedeyiz
Çok geçmiş olsun rabbim şifa versin inşallah büyümüş hali mi 30*20 ydi acaba yorumda büyümüştü yazmistiniz en büyük 30*20 mi oldu bizimkisi 28*12 ama 3 ay sonra gelin dediler bende tedirginim açıkçası periferik yaymaniz temiz mi çıkmıştı

Çok geçmiş olsun rabbim şifa versin inşallah büyümüş hali mi 30*20 ydi acaba yorumda büyümüştü yazmistiniz en büyük 30*20 mi oldu bizimkisi 28*12 ama 3 ay sonra gelin dediler bende tedirginim açıkçası periferik yaymaniz temiz mi çık

Teşekkür ederim. Buyumusbhali o boyuttaydi. Yayma temizdi kan tahlilleri temizdi. Ağrılı,oynar şekilli bisey çıkmaz patolojiden dediler ama maalesef lenfoma. İnşallah sizde oyle bisey çıkmaz. 3 ay niye bekletiyorlar

Back
X