lEYLA

Cahile cahil demeyeceğim artık.
Naylet gitsin, hepsi aşırı kültürlü, üst düzey eğitim alan, alanında saygın iş insanları
Bu ne be.
Bezdim yeninle
Dilin tahrik edici güney. Şu konuyu ben açsam diye düşündüm.
Şuna şunu yazdım buna bunu yazdım, hadi güzel Kadınlar birlik olup yüklenelim!! Derdim galiba.

Ama sen düşünüp açtın evet. Ama şu LEYLA isminin altında bu saldırgan cümleler bile yakışmıyor sana bana bize.
Biz hayata döndüğümüzde anne-baba yollar sonra arattığında burayı görecek be büyük bir teessürle okuyup “yazıklar olsun size, kızımın adından bile tartışıp neler yazmışsınız” diyecek hepimize.

Şu an vekillere yapmamız gerekenleri yapalım evet.
Ama ondan önce daha ulaşılabilir olan moderatörlere konuyu kapattıralım.
Olur mu?

Ben mi polemik yaratıyorum
El insaf yahu.
Konu taşınmış nerde diye siteye sordum,
Yorum yazanlara sitem ettim.
Besmelesiz gelmeyin üstüme.

Sayın kadınlar, yapmayın , konu sahibinin tarzı,uslubu,daha önceki yorumları üzerinden tartışmayı bırakın allah aşkına.Bu forumun çoğu anne,çoğu anne olmaya çalışıyor,diğerleride anne adayı.Ortak paydamız hepimizin KADIN olması.şimdi zaman birbirimize sataşma günü değil.Ne yapabiliriz bunu tartışalım.Neden arttı kadına şiddet,çocuk tecavüz ve ölümleri,hayvanlara yapılan tecavüz ve öldürmeler.Herkes şapkayı önüne koysun ve tarafsız olarak düşünsün.Çözüm kendimizi ve çocuğumuzu eve kapatıp korunmak değil.Belkide asıl istenen budur.Kadın dışarı çıkmasın evinde otursun.Niye hakkımızı aramıyoruz,niye haklarımızı savunmak için sesimizi duyurmuyoruz.Hep birlikte ne yapabiliriz onu konuşmak daha mantıklı değil mi şuan?

Ben de istedim etiket yapamadım, da
Niye kapatılsın?
Bana hakaret var, bana sataşma var
Nerden nereye geldi mevzu

Açtığım konuyla benim üyeliğimin ne ilgisi var?
Tut ki sosyal medyada yazılan postu ss yapıp buraya attım.

Niye konu dışında şahsım, hesabım üzerinden tahrik ediliyorum?

"Ee iyi birleşdiniz aranızda, analar olarak bu yası temsili hale getirseydiniz “çocuklara şiddet, istismar” adı altında, bu bölümde bizim konu top kalacak diye, millet kv koca konusunu açmayı erteleseydi “dert mi bu benimki” diye utancından.

Geçen sokakta oynasın, rahatsız olanın ne haddine diyen, bugün çocuğu salmayın, göz önünden ayırmayın diye ayar veriyor.

Bu kadar iki yüzlü olunur mu ey müstakbel merhumeler?"

Bu mu saldırgan değil mesela?
Siz süper insan mısınız? Hatasız ve hep doğru.

Şahsına söylenenleri gözardı edeceksin, çünkü bu konu ve içeriği sen açtın.

Dedin ki,” takip ettim buraya yazan analar sonra hangi konuya ne yazmışlar”

Bak sende olaydan koptun şahsına döndün.

Eğer diğerlerini uyarıyorsan bırakın şu saçma şeyleri bunlar için savaşmaya bari bir gün için utanın diyorsan, sende şu an şahsın için savaşmaktan utanıp konuyu kapattırmalısın.

Ne saldırganlığı yahu
Ne var bunda?
Öfkemi yazıya dökmüşüm, o konudaki mesajları omu yeniden.
Kin nefret kusmadım, tahrik etmedim, bunun adı kamu vicdanıdır.
Canımlı balımlı tatlımlı yazışmam olmadı burda, samimiyet çarpmış seni

Tohumuna para mı verdim
Bana neeeeee be
Diye sıyrılsam yine aynı olacak.
En azından ne yaptığımı anlattım, yönlendirdim.
Çok güzel cümlelerim var da.
Konuyu rezil edenler utansın.
Ağlamaklı emoji ve başımız sağ olsun.
Bir utandaman bana soruyorlar sen ne yaptın?

Belki bana da kızıyorsun şu an ama, konuyu açan kişinin bu postu yazması olmuyor.

Sizi tanımam hatırladığım kadarıyla da bir tartışma yaşamadık. Dolayısıyla yazacaklarım, sadece bu konu ve içeriğiyle alakalı. Üslubunuz da hakaret içermediği sürece beni ilgilendirmez. Okumaktan hoşnut değilsem bakar giderim.

Lakin insanları duyarsız olmakla suçlayıp, bu doğrultuda eleştiriler sunduğunuz bir içerikle böylesine hassas bir konuda konuya odaklanmalarını beklemeniz yanlış olur. Zira siz konuyu kişiselleştirmiş oluyorsunuz bu şekilde. Hedef gösterdiğiniz için, üzerine alınanlar bu noktaya takılıp konudan uzaklaşacaklardır. Öyle de olmuş zaten.

Ben böylesine hassas konularda paylaşım yapmam, konuşmam. Bu benim üzüntü hissettiğimde verdiğim genel tepkidir. Yapacak bir şeyim varsa, üstüme düşeni sessizce yaparım. Kimseye de duyurmam. Dolayısıyla burada bu konuda içerik nasıl olursa olsun yorum yapmayacağım. Sadece konu ile ilgili fikrimi söylemek istedim. Selametle efem.

Yani yazdım
Yazan yazmayan
Darmağın etti
Konu tutanın elinde kaldı.
Ben de yazmam artık burada, sözlüklerde yazdıklarımla kalırım.
Ben kim buraya konu açmak kim

Konu sahibini de fazla üzmeyelim.Birseylerin degismesini istedi, aslinda iyi niyetliydi sanirim öfkesine yenildi.Belki kendini tam ifade edemedi.
Bu forumda bazen en sinir oldugum şey, bir tek konu ve yorum üzerinden kişilerin insanliklariyla ilgili çıkarım yapmak.
Önyargı, sorgu,etiket...
Neyse uzar gider.
Belki bir yerde yüz yüze tanissak ne hoş sohbeti var diyebilecek olduğunuz kisileri etiketletip yerden yere vuramayiz.Bu platformda beklenen bu hassasiyet ve saygidir.
Bu konu kapanmali bence.
Konu basligina yakismayacak bicimde herkes birbirine satasmaya basladi.

Bırakın burdan cemkirmeyi de sokaga cıkıp protesto edin devlete seslenin bir an önce ne gelecekse gelsin herkez üzgün yeteri kadar zaten kelimelri bile telafuz edemiyorz beynimiz durmuş durumda burdan cemkirmekle birsey olmaz cnku herkz normal yasantsına donmek zornda ates en cok dustugu yeri yakar bzlere dua ve o serefzlerede beddua etmek kalir cezayi verecek olanda devlettir herkz üzgün zatn boyle konu gereksz olmus uzgunum birseyler yapalm deseydnz bu kadar tartsma olmaz dayansma olurdu..

Ee ben ne yazdım?

Bu konuyu guneykarimkure talep ettiği için kapadım ama zaten Eylül ve Leyla hakkında açılan konuları kapatıp tek bir konuya yönlendiriyorum hem yorumlar dağılmasın hem takibimiz kolay olsun diye.

Ama iki çift laf edeyim, toplumda infial yaratan olaylara herkes üzülür tepki gösterir, insanların sadece burada iki ah vah yazıp başka hiçbirşey yapmadığını düşünmek için kişileri birebir tanıyıp ne yaptıklarını veya yapmadıklarını bilmek gerekir, yaptıkları veya yapmadıkları hakkında bilgi sahibi olmadan fikir yürütülüp kimse suçlanamaz.

Anne olsun ya da olmasın herkesin üzüntüsü samimidir, bu yaşanan olaylara kadın erkek birçok insan üzüldü, çocuk istismarları, pedofili içinde defalarca imza kampanyası yapıldı, buradaki üyelerde o kampanyalara sorgusuz sualsiz katıldı.

Elbette insanlar bu vahşetleri konuşurken başka konulara da odaklanabiliyor, odaklanabilir çünkü herkes ne kadar üzülürse üzülsün, ne kadar ağlarsa ağlasın, bu çocukların anne babası kadar üzülemez, kimsenin ciğeri bu anne babalar kadar yanamaz, ailesinden birini kaybeden herkes bilir ki ateş düştüğü yeri yakar, bu ülkedeki hiç kimse Özgecan'ın anne babası kadar yas tutamaz, hiç kimse Eylül'ün anne babası kadar yas tutamaz, kimse Sezgi Kırıt'ın ailesi kadar yas tutamaz, hatırladık mı bu çocuğumuzu?

Hatırlatayım mı? 2009'da birçok erkeğin tecavüzüne uğramış, işkence edilmiş, öldürülmüş 15 yaşında bir çocuk, kan donduran olayın gerisini araştırıp bakarsınız, peki ne oldu? Onu da araştırıp okursunuz.

Leyla en son ki yürek yangınımız, anne babası kadar acı duyabilir yas tutabilir miyiz? O da yüzlerce evlat gibi istatistiklere geçmiş bir vaka olacak
Sonra biz başka bir gün başka bir yerde başka bir çocuk için yine yeniden acı çekeceğiz ama ateş düştüğü yeri yakacak.

O yüzden lütfen rica ediyorum birbirinizin ne kadar üzüldüğünü sınamak yerine herkesi içindeki üzüntüyle baş başa bırakın, kavga etmek yerine çözüm önerisi getirin, imza kampanyaları, aile ve sosyal politikalar bakanlığına mail hepsi denendi, STK'lar ilgililere zaten sürekli yazı yolluyor, raporlar sunuyor, yıllardır yüzlerce çocuk cinsel istismara uğradı uğruyor, ölüyorlar, bunu durdurmanın denenmemiş bir başka yolu varsa onu deyin, kavga etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…