Libya Paylasim Alani(Tanisma)

o senin güzelliğin incim.annelik doyumsuz bir istek.bebek kokusu dünyanın en huzur verici kokusu...rabbim hayırlısını nasip etsin.dün çok yorulmuşsun cnm kıyamam.bugünde hava çok güzel burada ama ne yazıkki kızım evde ben işteyim ne yapalım bunada şükür.:1hug:

bi de kuzucuk babasının yokluğunu iyiden iyiye hissetmeye başladı hastanenin kreşi için konuştum bugün olursa bakalım getırecegım ınsallah.belkı kafası dagılır cocugumun bıraz...bu konuda fikirlerinizi bekliyorum sizce doğrusu kreşe gelmesi mi evde annemle kalması mı?CADIARZU

Çok şükür ki, eve gidince sana kucaklarını açan 'anne ' diyen bir yavrun var hihoyyyt
Aslında evde bişey yaptığım yok, sabah eşimi işe gönderdikten sonra uyumayacağım bugün dedim, spor yaptım kendi çapımda hopladım zıpladım:roflol: Ee dedim öğle yemeğinden sonra biraz uyurum,ama saat geçmek bilmiyor,birde baktım ki tam 8 saat ayaktayım.. İyi oldu ama sonra iyice bir uyudum. Ne yapayım be Pınarım, çok fazla tv izlemiyorum (burada vakit bol olunca bağımlı kalmaktan korkuyorum,çünkü ardı ardına sürükleyecek bir sürü program var gereksiz), gelen giden olmayınca temizlikte çok sık yapmıyorum, bu nedenle aklımda hep 'bebek isteği' var. Aslında senin işin daha zor çalışan bir bayan olarak, hakkını yiyemem, kendimce şikayet ederek. Benim yerimde olmak isteyenlerde vardır sanırım arada bir de olsa sırnaşık şey. Kolay gelsin canımcım.

tv konusunda haklısın bende pek takılmıyorum yoksa bagımlılık yaratıyor dedıgın gıbı.ben ıoraktayken de bol bol ınternette takılırdım.yemek,hamurişi falan yapardım.sonra cevreyı tanıdıkca bıraz acıldım ama tabı kısıtlı oluyor.sonrada mavişim doğdu dünyam bambaşka oldu zaten allaha çok şükür.incim senin bebiş yokmuydu?

Canım Pınarım, benim bebişim henüz yok,bekliyoruz bakalım inşallh hayırlısıyla sağlıklı olur.

Buarada Pınarım, kuzucuğunun kreşe gidip gitmemesi hakkında bir fikir istemişsin.. Müsadenle, bende şunları yazmak istedim. Öncelikle çocuğunun psikolojisiyle ilgili bir anne olman çok güzel (onlar Gelecek)alkisalkisalkis. Kızışının yaşı artık yaşıtlarıyla ve yetişkinlerle sosyalleşme devresinde, evde annenle nasıl vakit geçiriyor,annen kızınla oyun oynama vakti bulabiliyor mu, yada kızının oyun oynayabileceği yaşıt arkadaşları var mı?
Kreşe mutlaka gitmesi gerekir diyemem ama haftada birkaç yarım gün gitmesi faydalı olur mutlaka. Bence denememde fayda var, mümkünse kreşe başlarken kısa sürelerle başlayıp,daha sonra tam gün kreşe gönderebilirsin.

Kızışının kreşe başladığı dönemi, onun sosyalleşmeyi öğrenmesinde yeni bir adım olduğunu düşün;kısa sürede kreş ortamına ve kurallarına alışıp, uyum sağlayacaktır inşallah. Ama eğer en başta uyum sağlayamazsa kötü düşünme bu çok normaldir, ee bizim bile yeni ortama alışmada kaygılarımız ve küçük korkularımız olmuyor musırnaşık şey. Eğer doğru zamanda, doğru yerde değilse bu mesajı sana mutlaka bir şekilde verecektir zaten. Aynı yerde olmanız avantaj, gidip onu görebilirsin arada ve öğretmeninden öğrenebilirsin kızının durumunu.

incim güzel fikirlerin için çok teşekkür ederim.bunları düşüneceğim.ama kızım bana resmen yalvarıyor lütfen beni kreşe götür diye.bakalım allah hakkımızda hayırlısını yazsın.bebiş içinde rabbim ne zaman hayırlıysa o zaman nasıp etsın cnm.opuyorum allaha emanet ol.

Aaa negüzel işte, dediğin gibi arkadaşlarıyla yeni ortamında oyunlar oynarken aklıda çok fazla babacığına takılmaz gamyoncuiremsu . Hadi hayırısı olsun , bende çok merak ettim canım, Bakalım neler anlatacak sana mavişin:1rolleyes:
Ayy Aminnn, bende neredeyse 4 aydır istiyorum bebek, dediğin gibi hayırlı zamanı ne zamansa o zaman olsuna.s. Sende Allah'a emanet ol kardeş.

benim de kuzenim babası yokken kreşe gönderildi ve sonuç çocuk okuldan nefret ediyor şimdi.bence annenle evde kalması daha iyi yaşı gelince zaten okula gidecek ve yeterince bıkıcak.ve eminim babasının yokluğunu kreşe gittinden sanıcaktır ve herkesi suçlayacaktır.daha çok küçük bizim gibi düşünmesi imkansız.ve lütfen bazı şeyleri bastırmak için çocuğa yüklenmeyin ve istemedi şeyleri yapması için zorlamayın.sözlerimde kusur ettiysem kusura bakmayım benim görüşüm bu.tabii annesi olarak siz en iyi kararı vereceksiniz.iyi günler dilerim...

Merhabalar..
Pınarım,kreş hususunda hassas davranman çok yerinde,öncelikle bunun için bir demet gül sunuyorum bıyırrr:)
Gelelim naçizane fikir ve önerilerime..
Anneliğin kutsiyetini destanlarca yazsam,hece hece dokusam,nefes nefes işlesem yüreklere yine de az gelir..Onun pamuk teninde uyumak,minik elleriyle uyanmak,öpücükleri ile süslemek yaşamının her anını..
Sarılmak o cennet kokusunu içine çekmek...Anlatılabilir mi bu duygular?Kainattaki canlılar adedenice hamdu senalar olsun,anne olmak bambaşka,aile olmanın hazzı çok derin..
Ki bu güzellik insana müthiş bir içgüdü armağan ediyor,yavrunun neye ihtiyacı olduğunu neyden mutlu nasıl mutsuz olduğunu kolaylıkla anlayabiliyorsun..Değil mi?
Dilde değil gönüldedir bu sevda..
Kreşe göndermek güzel lakiin çok ince eleyip sık dokumalı..0-6 yaş eğitimi inanılmaz mühim..Zaten 2 yaş civarlarında sendromlar başlıyor,bunu en iyi şekilde atlatmak gerek..
Sabrı herşeyin meyvesi..Ben şuna inanıyorum Anne herşeyin ilacı,çocuk annede rahatlar annede kendine gelir..Taa rahimde başlayan bir eğitimdir bu..Babanın önemi ve aşkı da tartışılmaz tabi..
GÜL YETıŞTıRMEK ıÇıN TOPRAK OLMAK LAZIM..
Kolay değil hayırlı ve her açıdan sağlıklı evlatlar yetiştirebilmek,Allah bu bilinci hepimize nasip etsin..
Uzun yazdım biliyorum umarım faydalı olabilmişimdir,uzun zamandır inanılazm yoğunum bu kısıtlı vaktimde buraya uğramadan çıkmak istemedim..
Senin kreş düşünce babişinin yokluğunu hissetmesin diye mi?
Eğer ortamına alışırsa herşey süper gider ama baştan kopukluk yaşarsa kreş korkuları kabusa dönüşür..
Herşey sizin elinizde..
Çalışmak üretmek harkulade biz kadınlar için hele ki Annelik..Bir insan yetiştirmek..
Ben bu nedenlerden ötürü,meslek hayatımı şimdilik rafa kaldırdım çünkü hiçkimse anne gibi olamaz,onu saramaz..
Sidre tabi biraz daha aklı başında,daha büyük..Bazı şeyleri artık daha iyi anlayacak durumda..
Miya henüz 18 aylık:) onunla büyüyoruz onunla doyuyoruz..
Neyse ben kaçım gelirim yine..
tarif eklicem de

Bu arada Glazem,o daleal com a hiç bakmayın..Aylar önce birkaç arkadaşı oraya yönlendirdim,lakin fiyatlar güncellenmemiş site yenilenmiyor ve çoğu ev yok..
Önceki gün arkadaşlar bizdeydi,bayağı kalabalıktık,bu ev meselelerinden konuştuk yine..
15 senedir burada olan bir abla var buraya gelmeden önce ona tel açıp ev soruyorlar ama diyor ki çoğu geldiğinde beğenmiyor,hayal kırıklığı oluyor..neden ?
Çünkü Türkiyedeki evler gibi sanıyorlar...
Onlarca ev gezip yine baştakini tutuyorlar,eee yani aza tamah etmeyen çoğu buulamıyor..
Yardımcı olabileceğimiz birşey varsa ,ne ala..
buraya yazmışsınız,yeni gördüm uğrayamadığım için..
Öyle durumlarda arkadaşlar profile yahut özele yazarsanız siz de,en kısa zamanda döneriz inşallah..
Bu arada Miraclem gel artık sen de yoksun yaaff...

Libyanacığımmm çoookkk şükür kavuşturana yyyaaawwwf, nerelerdeydin sen,iyice meraklandırdın bizi. Ama çok şükür iyi hissettim seni. Gelir gelmez tariflere başlamışsın, hamarat kadın:dance: Özlemişim seni:1hug: Hoşgeldin tekrar.

galazemim benim kızım bana resmen yalvarıyor bu yenı degıl babası gıtmeden oncede bunu ıstıyordu.oynamak ıstıyor arkadas ıstıyor.ondan yapabılecegınden fazlasını da hıcbır zaman bekelemıyorum zaten.yanı zorla bırsey degıl bunu o ıstıyor.bızım ıcın de ıyı olur babasının yoklugunu daha az hısseder dıye dusundum bunu sorguladım yanı.yorumun ıcın tesekkur ederım.a.s.

libyanam oya gibi işlemişsin sözleri sen hakikaten cümle mühendisisin:))canım benım cok tesekkur edıyorum guzel yorumların ıcın bır de su yogunlugu atlat artık daa ozledık.ben şuna inanıyorum allah izin verirse olur iş eğer hayırlı değilse rabbim nasip etmez zaten bu yüzden yine sırtımı rabbime dayıyorum..çok öpüyorum can..Şeniz

mrb incim nasılsın??.seninle ben bu forumun muhtarı olduk diğerleri hep kaçıyor değilmi??

ınci Mercan çok teşekkür ederim balım,sürekli meşgalem var,artık önceki kadar açamıyorum kk..
hele bir de yaz geldi,dışarlarda doğayı keşiflerde gezilerdeyiz..
Türkiyeden gelen gazeteci arkadaşlarımız,misafirlerimiz,turistlerimiz oluyor,davet ediyor naçizane yardımcı olmaya çalışıyoruz..
Libya maceramız 1 seneyi doldurdu,su gibi geçiyor ömür..Rabbim cümlemizin yar ve yardımcısı olsun..
Bir yandan minik aşkımızı yetiştirmek,öte yandan yoğun sosyal yaşam,misafirler,okumalar yazmalar çizmeler derken hayatımız tatlı telaşeler ile geçiyor..

Pınar ıpekçi,sağol arkadaşım,hayattan lezzet almak için güzel düşünmeli daima değil mi..
Tamam senin yaptığın da en güzeli tevekkül bizim taktir Rabbimizin..Herşey Onun emrinde,Onun himayesinde..
Allah verdiğimiz hiçbir kararda bizleri utandırmasın..

Eee muhtar siz olun bakalım,benimgözüm üzerinizde:*
Kuruculardasn demirbaşlardan sayılırız :b lakin bu ara çok takılamadık işte ayrıyeten takip ettiğim ve ilgilenmem gereken en az 20 topik daha var..
Sadece buraya yazmıyorum ki kuşlar..
Şimdi rusça topiğime koşuyorum
rusçaya ilginiz varsa bekleriz efem

Evet Pınarcığım öyle oldu bu sıralar sırnaşık şey, Buarada karar verebildiniz mi kreş konusuna.. İnşallah canım hayırlısı olsun, her çocuğun yapısı aynı olmuyor,ama kızın tam oyun çağında...Evde onunla eğitici oyunlar oynayacak kişi yoksa kreşi sevebilir gibi. İnnşalllaahhh en hayırlı karara yönlendirir Rabbim.

Libyanacığım maşallah ne yoğunsun, hep hayalimdir senin şuanda yaptıklarını yapabilmek, ama ortamım gereği şimdilik uzağım bu koşuşturmacalara. Kısmet belki bakarsın bizde Tripoli'ye geliriz ve sadece yazışma arkadaşı olarak kalmayızyerimseniben
Ve şu anda kalemimi defterimi aldım senin tariflerini yazıyorummm, maşallah maşallah. Ellerine sağlık canım, bende denenmiş tariflerinizi arşivliyorum ki, tekrar misafirli zamanlarıma dönünce bunları şöööyyyle bir bir sergileyeyim delikafadulden. Eşim pek fazla yiyemiyor, eee bende kendim için yapmak istemiyorum çağu zaman.

incim kreş konusunda ben başvurumu yaptım hastanede yoğunluk var öyle her isteyene nasip olmuyor.rabbim hayırlıysa nasip etsin inşallah dedim bakalım ne olacak sizinle de paylaşırım gelişmeleri canım.allaha emanet ol opuyorumŞeniz

Pasta börek bahane Muhabbet Dostluk şahane kuşumdelikafadulden
Yeter ki gönüllerimiz sağlam olsun..
İnşallah gelin buyrun hepinizi beklerim nohut oda bakla sofamızda kocaman kocaman sevgilerimize,coşkularımıza sizler de katılın..Bu dünyada en değer verdiğim şey Arkadaşlık ve samimiyettir..Ama hakiki olacak,yürekli olacak,doya doya duya duya yaşanaacak..
Yazışma ile bazı şeyler kısıtlı ifade ediliyor belki,mimik yok jest yok gözlerimize bakamıyoruz kalpten gelen seslerimizi işitemiyoruz dokunamıyoruz lakin insanın içinde büyüttüğü enerji ve sevgisi inanın bana karşısındaki her mekanda yansıyor..
bu sinerji meselesi..Hani Hz Uveys El Karaninini hikayesi gibi,aslolan görmeden de bağlı kalabilmektir..
Bazen mesafeler aşkı ve sevgi bağını kuvvetlendirir,bir şair der ki aşkın iğnesi ile nakşedilen dikiş,kıyamete kadar sökülmez imiş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…