Libya Paylasim Alani(Tanisma)

Haklısın Libyanam, görmeden sevmeyi, bağlanmayı biliriz bizler çok şükür. Ay o ekmek arası peynir ve sahil olayı süper olur ya, aslolan muhabbet eeyyyy dost muhabbeti.

Ya yoruldum yaz yaz bitmiyor maşallah. Kendimide alamıyorum süperler. Eşim yemeklerden önce ve hemen sonra tatlı çeşitleri yemiyor (ben her iki durumdada aksatmamdelikafadulden). Yemeklerden 2 saat sonra falan meyve yiyoruz, bu defada yine tatlı yiyemiyor. Aslında onun ikindi saatlerinde yiyeceğini biliyorum ama o zamna işte garibim. Bulacağız bir vaktini alıştıracağım onuda. Yok öle hep biz yiyip şişelim değil mi ama:lepi:

Tabi ki olur mu onlar fit kalsınlar biz şişelim PpP OLMAZ öyle şey...
madem genişliyeceğiz,anca beraber kanca beraberp
Bu arada hatun arkadaşlarla konuştuk da,Bu Libyaya gelen herkes en az 4-5 kilo alıyor biliyor musun?
ben de tek kendim sanmıştım,meğersem havasından suyundanmış insan hiç doymuyor sürekli yeme modunda.PpP

:roflol: Maşallah bizlere. Buarada bu cümleleri yazarken bir taraftan tavukgöğsü tatlımı yiyorumcokacimcoook. Ya ne olacak bizim halimiz böyle arkadaşlar. Fit kocaları olan fat olmayalım n'oluuurrr :1no2:sırnaşık şey. Ama sen emziriyorsun dikkatlice ye canım ye,koşuşturman da var verirsin bir taraftan inşallah. Bende bazen elimde su şişeleri o odadan o odaya koşturuyorum ( spor yapıyorum yani püüff :dance:sırnaşık şey ).
Libyanam bu arada arapça öğrenebildin mi biraz burada?

]Şuveye şuveye...
ente?
keyfe haliniz kuvezde inşallah?:roflol:

Sana ne demeli bilmem ki, beni akşam akşam iyi güldürdün :roflol: Allah'ta seni güldürsün emi. Yavaş yavaş dedin ama sonrası harikaydı valla sırnaşık şey Süpersin,

Keyfe halike maşallah diline; ehlen ve sehlen buda benden :roflol:

]:roflol: :roflol: :roflol:
Pek şairene gördüm guzum bugün bizi :roflol:

Wen ente?
hooş?
bukra misafir ol taa'le hunna
börekler açayım sana:roflol:

Nahnu tavva menceriye lazım MADAMkaydirigubbakcemile3

Mesaul hayr inşallah
Men dakka dukka

nasıl ama :roflol:

mama yicez ay koptum mujx
be right backdelikafadulden

ente no isti'cala,
ene yes intazara
(sen acele etme
ben beklerim) çevirim süper değil mi?

yaa seyyide,
aç kalmasın tıfle.

measselame, şükran
var mı bize yan bakan.sengözlerimebaksanab

Wooow aşmışız hatın gızım kaydirigubbakcemile3
Bambinom yemeğini yedi 15 dakika sonra da sıra bizdedelikafadulden yeni uyandığı için acukmuştur minik pigmem diye yedüüüdüm:CüvCüv:

Bi kerem benim Libyacam seninkisini düvernaniknanikkaydirigubbakcemile3

bak nası konuşuyorum

Geddaş hada?
zoz fadlik..
hada kurra *bu top :) kızım öğretti bunu da bana:roflol: komşu bambinolarla oynuyorlar o da duymuş öğrenmiş top a Kurra diyor:roflol:

sonracığıma badein sonra demek,halebi süt demek başka başka ,simit gibi bişi irmik demek,burgul bulgur demek,maya su demek,mafiş yok demek,fi var demek,
for example fimüşküle?
la,miş müşküle..
elektrik,kehribar demek
şinu hada? bu nedir ?
şinu ismi ? ismin nedir..
ay bayağı öğrenmişim:roflol:

bu kadar...

ne var bıyanamadınnı cicim:dilcikar:
:roflol:

vay vay vay anaaammm. Sen artık Libya'lı olmuşsun kuzum:uhm:. Çözmüşsün arapçayı, baksana kızışında arkandan geliyoorr

Buraya geldiğimizde wc terliklerimiz yoktu, mağaza mağaza 'lazım şip şip' diye diye dolaştık:roflol: Bende bildiklerimi sayayım mıı:jeyyar:

şorbet çorba;faravile çilek;milih tuz;şai çay; basal soğan....daha da var ama çok yer kaplamasın diye yazmıyorum

Şaka bir yana alışverişe çıkınca ne konuşmak gerekiyorsa, bişiler bilmek zorunda kalıyoruz. Tarzancada olsa fena değiliz bencelaelaelaelaelae . Ama kızışın bizi geçecek gör bak

]Lazım şip şip :roflol:
bu benim Ukraynadaki ilk öğrencilik günlerimde yiyecek doğru dürüst bişi bulamadığım ve bütün bakkal lara tavuk taklidi yaptığım,yumurtayı gıt gıt layarak anlatmaya çalıştığım olaya benziyor:roflol:
arayıp annemlere ağlamaklı bir sesle yumurta yumurtaaa feryat ettiğimi hatırlıyorum:roflol:
güvenemiyorsun ki orada hiçbişeye burası en azından islam ülkesi..
gerçi bu arkadaşlar da shrimp e bayılıyorlar ya neyse-tatlicadiarzu- biz asla yiyemiyoruz siz?

Evet Ceyliş bizi sollayacak
bu arada bize Türkiyeden telefonlar yağıyor
annemler aradı şimdi de Bjk liyiz de
tebrik için şeediyorlarkaydirigubbakcemile3

libyanam bende aynı yumurta mevzusunu ırakta yasamıstım.sen anlatınca o gune gıttım...bakkal cocuk 2 yıl boyunca benı her gordugunde guldu .bır de bırgun annemle carsıya gıtmıstık orada gerı donerken taksıye bındık ben gıdecegımız yerı soyledım ama adam benım dedıgımden bırsey anlamadı halıyle sonra bırden aklıma o muhteşem fikir geldi.evimizin karşısında kürdistan islami partisini havaya uçurmuşlardı adama dedimki partiye islami buum.adam tamam anladım dedi ama o da gidene kadar güldü.sonra evdekiler sordu nasıl tarif ettiniz evi diye bi de onlara madara oldum.yani tamamen komediydim ırakta ben...

sonra eltımden mercımek ıstedım bırgun boyle elımle tarıf ettım kucuk dıye gıttı bana tırnak makası getırdısırnaşık şey sonra ben mecburen hafıf kurtce hafıf arapca ogrenmek zorunda kaldım.bız onunla pazara gıdınce komık oluyordu.bırlıkteyız dıye bırbırımızı anlıyoruz sanıyorlardı.ben pazarda bır seye bakıyordum adam donup ne dedıgımı eltıme soruyordu o da bana soruyordu ben onu anlamıyordum o benı anlatamıyordu adam saskın bakarken tarzancayla anlasmaya baslıyorduk...ne maceralı gunlerdı beaaah

Aayy Pınarım,Libyanam valla bayıldım ben bu hikayelere, durtdışı macerasıda bir ayrı oluyor ya-tatlicadiarzu- Hala gülüyorum, sabah sabah günüme ayrı bir gülümsemeyle başlattınız beni, sağolun kuzularım....Evet Libyanam biz de yiyemiyoruz, görüntüsü bile yeditmiyor zaten.

Bu yumurta ve 'partiye islami buuumm' çok komik olmuş:roflol:sırnaşık şey,Eminim adamlar da bunu hala konuşuyorlardırsırnaşık şey

Bende aklıma gelmişken birkaç hikaye anlatayım barii, Eşim arkadaşarıyla birgün kebap yemeye gitmiş bir arap lokantasına, kebap istemiş ama 'kuzu kebabı' , elleriyle anlatmış anlamamış, sheep falan bizimki anlatamamış hala, en sonunda lokantanın ortasında başlamış 'mmeeee Meeee' demeye. Garsonun yerinde olsam bunu hiiçç unutmam:roflol:

Bu şirkette yeniydik, proje müdürümüz,eşimin cuma namazlarına gittiğini söylemiş bizim libyalı şöföre, cumaları onuda alıp gitmesini söylemiş kendisine. Cuma sabahı şöför arar, eşim ve şöför bey yarı arapça yarı ingilizce konuşup anlaşırlar,ikiside 'tamam' deyip telefonu kapattılar. Bizde nasıl olsa şöför gelecek diye kahvaltıyı ağırdan alıyoruz tabi. Ezan okundu zili çalan yok,neyse eşim 'bn çıkayım bari' dedi çıktı. Ertesi gün bizim şöför eşimden azıcık uzak tabi, eşim tercümana sormuş ne oldu diye. Tercüman bey şaşkın anlatmış ,meğer bizim şöför konuşmayı şöyle anlamış 'ben var gayrimüslim,cuma namazı yok':roflol:

Bende de var beden dilini kullanarak anlatmaya çalıştığım hikayeler ama sizinkiler kadar komik değilsırnaşık şey Sen birşey anlatmaya çalışıyorsun o bambaşka birşey getiriyor, en sonunda almadan çıkıyorsun marketten. Birde burada dikkati mi çeken ve bana çok garip gelen şudur. Ticari taksileri anlamak biraz daha farklı burada, şöförün oturduğu koltuğun yanındaki kapının camına bir Hortum parçası sıkıştırıyorlar, eee ne kadar uzunsa o kadar çabuk fark ediyorsun:roflol:

Günümüz hayırlııı, huzurlu, aydın olsuuuuuuuunnn arkadaşlar:dance: Sevdiklerimizle nice nice güzel anlar yaşatsın Allah, Eşinden uzakları eşlerine kavuştursun hayırlısıyla, bebişleri olanlara daha da bir enerji versin güzel yavrularının sağlıklı hallerini götersinnn, hepimize hayırlı kararlar almayı,anın değerini bilenlerden olmayı nasip etsiinnn...

İçimden böyle dualar etmek geldi :1rolleyes:

CANIM ÇOK SAĞOL BU DUA İÇİN İÇİME İŞLEDİ İNAN AMA BİRŞEY UNUTMUŞSUN BEBİŞİ OLMAYANLARADA HAYIRLISIYLA NASİP ETSİN İNŞALLAH:ecrin_bebek:ÖPÜYORUM ÇOKŞeniz ALLAHA EMANET OL

Evet Pınarım, Müslümanın müslümana ettiği dua çabuk kabul olur inşallah ve günahsız ağızdan çıkan dua gibi olur, senin duana da bol bol 'AMİİİİNN' diyorum. Duasız olmuyor,güçsüz ve eksik oluyor insan. Demek ki birbirimizden dualar almak ta varmış:asigim::1hug: Aklıma şu satırlar geldi, paylaşmak istedim....

SANA BİR DUA EDEN OLSUN...
SEN BİRİNE DUA ET.

BİLMEZSİN HANGİ KIRIK GÖNLÜN DUASIDIR
KARANLIKLARI AYDINLATAN,
SANA UMMADIK KAPILAR AÇAN.
BİLMEZSİN KİMİN İÇİN ETTİĞİN DUADIR,
SENİ BÖYLE AYAKTA TUTAN...

ben bir pasta canavarı oldum galibaaaa.iki günde bir pasta yapıyorm durum vahimm:))sızler ne yapıyorsunuz melekler???

Oh oh ellerine sağlık kuzum, eğer tarifini verdiğin pasta ise çok güzel görünüyor. Ben yine buralardayım:1rolleyes: Aslında bende artık vereyim tariflerimi,klasik şeyler ama denenmiş beğenilmiş sonuçta...Allah'a emanet olun canlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…